Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 089
  • 1 163
  •   2
Отговори
# 225
Имам голяма молба, ако някой може да ми разчете ЯМР на шийни прешлени. Аз съм на 40 г., ако това има значение при разчитането.

находка: Ректифицирана лордоза - статична аномалия. Ненарушена алинеация. Без алтерация на сигнала от интраспонгиозната медула на елементите от вертебралната колона в обхвата на изследването. В сегмента С3-7 е налице относително изразена маргинална корпорална-апофизарна и фасетно-ставна остефитоза, както и дискални дегенеративно-дистрофични промени - десикация на пулпозните ядра и бълджинг на фиброзните пръстени: при С3-4 диска личи и екструзия на пулпа - срединно и вдясно парамедианно; при С5-6 също е апарентна централно-дясно-парамедианна херния. При диска С6-7 пулпозната ектрузия е неизразена - медиално/. Тук предното текално пространство е най-стеснено, стига се и до известна индентация на сака/миелона. Миелонът остава сигнално, позиционно и дименционално интактен на този етап.

изводи: Изразени за възрастта дегенеративни гръбначни проблеми - диско-спондилогенни - с максимум на изява дисковите хернии С3-4, С5-6 и С6-7. Релевантна радикулопатия. Без миелопатия.

Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 18:58 от magda-lena

# 226
Иска ми се всички ви да  #2gunfire #Cussing out . Не мога да се примиря ! На деветнадесет години съм. Сигурен сам, че има лечение. Хомео-глупости, разтривки, минерални бани - временни резултати, неефикасни. Трябва ми лечение, което веднъж за винаги ще ме излекува, парите нямат значение готов съм да се подложа и на експериментални лечения (ако някой знае за такива да ми пише на email адрес constantine_microsoft@abv.bg)

# 227
Да допълня към по горния post ... с въпрос. Има ли операция за дискова херния примерно, остеохондроза и подобни, ако има къде мога да си направя какъв е шансът да е успешна и за постоянно.

# 228
Иска ми се всички ви да  #2gunfire #Cussing out . Не мога да се примиря ! На деветнадесет години съм. Сигурен сам, че има лечение. Хомео-глупости, разтривки, минерални бани - временни резултати, неефикасни. Трябва ми лечение, което веднъж за винаги ще ме излекува, парите нямат значение готов съм да се подложа и на експериментални лечения (ако някой знае за такива да ми пише на email адрес constantine_microsoft@abv.bg)

Хей!!! Я по-леко!!!  Както вече писах: От ДХ не се умира, но с нея се умира. Затова е добре да приемеш положението си не само в краткосрочен план. Не ти казвам да се примириш, а да погледнеш на ситуацията реалистично. Хубаво е, че споделяш емоция. Разбирам те напълно, защото и аз минах през гневът. Въпросът е : как да продължим? Давай!!! Ти си на ход.

# 229
  • София
Sophsan, благодаря. Ако отида към 9, може би ще съм към края на списъка. Трябва ли да чакаш там плътно или мога да се запиша и да се върна по късно? Или да си отида още от 7.........

# 230
Да допълня към по горния post ... с въпрос. Има ли операция за дискова херния примерно, остеохондроза и подобни, ако има къде мога да си направя какъв е шансът да е успешна и за постоянно.

Много неща питаш и най-добре е да поизчетеш постовете назад. Там има инфото, което те интересува. А е най-добре да се успокоиш, защото така до никъде няма да я докараш.

# 231
  • София
Sophsan, благодаря. Ако отида към 9, може би ще съм към края на списъка. Трябва ли да чакаш там плътно или мога да се запиша и да се върна по късно? Или да си отида още от 7.........

По принцип можеш да се запишеш и да отскочиш на кафе, но изпуснеш ли си реда, после няма да те пуснат.  Mr. Green

# 232
  • София
Здравейте, колко дни е препоръчително или минимума за балнеолечнието.физиотерапия, то е индивидуално но... 
Ще ходя на дневен стационар.

# 233
Физиотерапия - 7 дни , балнеолечение 10 дни

# 234
  • София
Как сте, момичета и момчета?  Hug
Аз продължавам да съм като барометър и тези дни колебанията на времето ми се отразяват.
Днес ме понаболява кръстът и след като си пих хапчета и се намазах, карам деня повече в легнало положение. Rolling Eyes

# 235
Надявам се да е от полза.  Попаднах на това:

Указание за лечебна гимнастика в домашна обстановка при страдащи от дискова болест в областта на кръста

За да укрепите Вашето здраве и работоспособност, за да се предпазите от нови атаки на заболяването, са необходими целенасочени и системни усилия.
Запомнете някои основни правила:

1. Спете на твърдо и комфортно легло (със силно опънати пружини, матрак или дървена подложка), върху което поставете ергономичен дюшек. Изберете удобна за Вас поза – настрана със сгънати колене – едното или двете, или на гръб със сгънати колене и подпрени стъпала. Ползвайте мека и удобна възглавница. Избягвайте да четете в леглото с подпряна на ръце или с възглавница глава.
   2. Не ставайте рязко от леглото. Още със ставането си направете няколко подготвителни упражнения в леглото и тогава станете, като преминете през седнало положение. Обувайте чорапите и обувките от седнало положение.
   3. Ежедневно изпълнявайте лечебен комплекс от физически упражнения, за да поддържате мускулите си в добър тонус и придобиете правилна стойка.
   4. Избягвайте да стоите прав или седнал продължително време.
   5. При стоене или ходене съблюдавайте палеца да бъде насочен точно напред, а максималната тежест на тялото да се пада на петите.
   6. Опитвайте да държите гръдния си кош изправен и леко изпъчен и издигнете предната част на таза си.
   7. При сутрешния тоалет не използвайте прекалено нисък умивалник. Огледалото трябва да е на нивото на очите.
   8. Избягвайте носенето на високи обувки. Височината на тока трябва да е 2-3-4 см.
   9. Не извършвайте резки наклони напред , настрани и назад. Избягвайте продължителните позиции на навеждане и усукване.
  10. При навеждане напред сгъвайте винаги коленете си. Прикляквайте като изнасяте единия крак по-назад от другия.
  11. Не вдигайте тежести пред Вас, по-високо от нивото на кръста. При поемането им коленете да са свити.
  12. При носене на чанти, покупки и други разпределяйте ги по равно в двете ръце. По-добре е да носите раница.
  13. При седене използвайте стол с облегалка.По възможност вдигайте коленете по-високо от бедрата и стегнете мускулите на седалището и корема. Избягвайте седенето в полулегнала поза в ниски и меки фотьойли и дивани. Това е особено важно при возене в кола, а при шофиране изтеглете седалката напред.
  14. При продължителна работа зад бюро работният стол трябва да има твърда облегалка, която да подържа кръста, а стъпалата трябва да опират в подходяща поставка, така че бедрата да са разположени на една линия с таза. Погледът трябва да бъде на височината на екрана.
  15. Поддържайте нормално тегло. Не допускайте излишни килограми.
  16. Помнете , че денонощно трябва да насочвате вниманието си така, че да се изглажда вдлъбнатината в областта на кръста Ви. Нарушената стойка е рисков фактор. За това стремете се и в седнало и в изправено положение тялото Ви да има правилна стойка.
  17. Ако карате колело, монтирайте седалката по-ниско, така че кормилото да остане по-високо. При плуване най-удачно за Вас е страничното и гръбното плуване.

източника е тук  http://mbal.doverie.bg/bg/patientschool#diskovabolest

# 236
s+chris , много полезна информация . КАто гледам май съм се понаучила да спазвам повечето правила , като съм викала неволята  Joy
Наистина - когато плувам по гръб , се чувствам по -добре , отколкото по корем .

Софи , тия дни съм добре , макар че времето се промени . Но когато болките ми станат силни и аз вземам хапчета - МИдокалм , темпалгин , понякога Милгамма . Вчера цял ден бях с колана ,че голямо тичане падна по задачи , а вечерта и гости имахме , та чак преди да си легна го махнах . Все се каня да правя упражнения . КОга !

# 237
s+chris , много полезна информация . КАто гледам май съм се понаучила да спазвам повечето правила , като съм викала неволята  Joy
Наистина - когато плувам по гръб , се чувствам по -добре , отколкото по корем .

Май всички сме си научили урока! Хубави правила и като че ли се старая да спазвам всички.
Усетихте ли земетресението? Май ние дискохернияците поне към земетресения не сме чувствителни  Laughing Laughing Laughing
Уж пета степен, а ние тук нищо не сме усетили.

# 238
Лили , не сме усетили нищо . Чакаме информация от другите съфорумци за земетресението .
Обаче имам едни обувки с 10см  ток и другата седмица , като заминавам за чужбина си ги вземам и може за 30 мин , ама ще ги обуя  Joy И правилата си имат изключения  #2gunfire

# 239
Здравейте,възможно ли е от упражненията да ме боли кръста.Не ги бях правила 10-на дни и вчера като ги направих вечерта взе,че ме заболя.Или е съвпадение с разваляне на времето.И още е дин въпрос-упражнение-сядаш на дупето си и повдигаш краката до 90 градуса ъгъл-може ли да се изпълнява или е противопоказано.Седнал си на стол.Имам такъв уред,но незная може ли да се ползва.

Общи условия

Активация на акаунт