Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 268
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Веси,  възможно е да ти е реагирала мускулатурата с някое разтягане и да не е чак херния, не мисли веднага най-лошото, но наистина е коварно кашляне и кихане в определена поза. Чевала съм, че кихането не трябва да е тихо и да поема тялото силата. Трябва да се киха "шумно".

При кихане и кашляне трябва да се прикляка, за да се снеме напрежението от гръбначния стълб.
Това, за съжаление, го разбрах чак след като последната ми криза беше провокирана след едно изкашляне по време на грип.  Confused

# 826
Митак, ама аз съм настивала толкова много пъти, такава страшна болка  не съм имала. А не дай боже да кихна, направо сърцето като че ли ме заболява, не само кръста.
Нали си чувала израза "всичко ме боли",когато хора се оплакват от настинка.Лили правилно ти каза-"не си мисли веднага най-лошото".Сега те боли кръста,при предишни настинки те е болял корема,главата,краката,но не си се страхувала толкова нали?

# 827
Да, Митак, така е - ту главата, ту гърлото. Сега, в това си състояние, наистина имам чувството, че чувствителността на цялото ми тяло се е концентрирала в най-слабото ми за момента място - гърба.

Както и да е, утре съм на контролен ЯМР, ще ги помоля да ме гледат и на въпросното болезнено място - за мое успокоение.

# 828

Ендоскопски операции правят от около 2-3 год.,но само на лумбална област .Работата е там,4е не знам къде то4но и кой е сигурния лекар.

В Германия правят(правих консултация по въпроса с лекар от една клиника ) тн.метод с лазерна терапия,но правят не пове4е от два диска наведнъж.Струва около 3 000 Е ,една седмица престой там и резултатите са доста добри.Но с лазер още никой не работи тук.

lavender, за ендоскопските операции силно се интересувам и аз. От немногото инфо, което съм събрал до тук (и то, никога от някой човек конкретно), разбрах, че те са много по-щадящи, възстановявянето е с пъти по-бързо и най важното,срастванията, които в повечето случаи се оказват проблем от мащаба на самата херния преди операцията, са незначителни.
    При консултацията с неврохирург, която направих, разбрах, че ендоскопски не работят в трите най-реномирани болници за операция на дх- Пирогов, Иван Рилски и ВМА. За Токуда не съм сигурен. Ако някой знае дали изобщо, и къде се практикуват в БГ, моля, нека сподели.
    За клиники в Германия и преди е писано в темата, но се цитират значително по-високи суми.Ако 3000 евро струва операцията (ендоскопска, а след това дискът се обработва с лазер против рецидиви?), си е направо без пари. А това заедно с престоя ли е? Ако е така, моля да пратиш някакви координати- линк, адрес, телефони, ще бъде полезно за много колеги. Аз лично бих опитал да се свържа и да пратя СД от ядрено магнитния резонанс, за да видим каква оферта ще предложат.

# 829

Митак, браво за проявената воля.Радваме се, че всичко в твоето възстановявяне върви като по мед и масло.Но все пак, бъди предпазлив и имай едно на ум.

Веси, кихането и кашлянето за всички ни си е изпитание. Както те посъветваха, преди да кихнеш, винаги приклякай и не се опитвай да го задържаш. Трябва да е шумно и "от все сърце", както понякога казвам аз. Дори понякога придружено от пръски и секрети, но по- добре, отколкото да натоварваш кръста и да виеш от болка при това. Успех в кихавиците  Simple Smile

# 830

Марчони, при мен много често болката си мени както характера, така и локацията. Дълги години ме болеше само кръста, от известно време и крака. Започнах да си мисля, че съм се сдобил с поне още една херния, или, че съм разместил нещо по прешлените. От резонанса, който правих наскоро, се оказа, че всичко си е постарому. Това, че и твоята болка се мени и, че примерно хернията ти е повече вдясно, пък те боли вдясно, мисля, че е често срещано и е нормално. Просто болката се движи и измества по нервите.
    Хич не се учудвам, че застиване на кръста ти е провокирало криза.Това е най-честата причина и при мен. Сега вече много се пазя и почти винаги (особено, когато е хладно, когато съм изложен на течение и др.), нося колан. Върши работа дори обикновен ластичен от аптеките. Той не предпазва от натоварване, но държи топло.Скорошно оправяне!
Благодаря Текс, днес ми е третия ден от новото летоброене Crossing Arms. Вече съм малко по-добре, но си знам, че поне още седмица ще се възстановявам. Болката в кракът си е същата и не се повлия от новата криза. Тези дни носих колан, но получих обрив и днес го махнах.
Кихане и кашляне са доста болезнени при криза, но това показва и здрава мускулатура Mr. Green

Митак, аз и преди да се повредя не правех такива неща newsm10

lavender, моля те прати ми координатите на тази клиника. Досега само бях чувал за нея като приказка за лека нощ. Доста време я търсих защото и тук цените достигат до тези нива, но не я намерих. Някак си ми се иска да ги дам там където съм по-убеден, че ще има смисъл.

Поздрави на всички, още от края на седмицата времето ще се оправи, дано и ние... Mr. Green

# 831
  • sofia
Mар4они,Текс,

пускам сайта на клиниката Peace

http://zoszentrumfuerorthopaedieundsportraumatologie.gemeindeaus … ge_1545_6216.html

само да поясня нещо,което в сайта няма как да го разберете и е от опита ми с моите консултации,правени тук в Сф.
Клиниката е по Ортопедия,а не неврохирургия.Правят лазерния метод,но на леки слу4аи само.При мен само на лумбална област ще помогнат.КОйто знае немски ще се ориентира Twisted EvilА и сайта има подробно инфо за видовете манипулации .

Там работи един Бг лекар,който познавам и по сте4ение на обстоятелствата (да живее спорта Mr. Green)прави и консултации тук та го напипах  Crazy.Много съм доволна и съм 90 % да я правят там.Парите горе-долу са същите като тук май.

за моя слу4ай сумата е около 3 000 Е(два диска се работят най-много на веднъж) ,което вкл.вси4ко без пътни.А именно-анестезия,операция ,изследвания,два дни в болницата.Искат оба4е да съм там на линия поне седмица,което зна4и останалите дни на хотел .

останалото мога да ви пусна на ли4ни  ако искате Hug

# 832

lavender, благодаря. Влязох в сайта, но, тъй като не знам думичка немски, нищо не разбрах, освен може би, кой е българският доктор- Йовков, или нещо подобно. И понеже няма да се оправя без преводач и с рзучаването на клиниката и методите, и с изпращането на моите изследвания, ще те помоля да пратиш координатите на доктора- къде и кога приема в Бг. Интересува ме също, дали при операция изрязват хернията по традиционния, микроскопски метод, дали ендоскопски, или чрез лазер, както каза ти. Защото това, което съм гледал на клипче, също в Германия, представлява опериране с ендоскоп и едва след това, вкарване на тънко оптично влакно, като чрез него с лазер се третира мястото на операцията, с цел да се "заздрави" и да не излиза друга херния на същото място.Запозната ли си дали става дума точно за това?Ще ти бъда благодарен. Мисля, че не е необходимо да пишеш на лични, защото инфо от такъв род ще бъде полезно и на други.

# 833
И аз благодаря omm

Текс опитай с това:
http://translate.google.com/translate_t?hl=bg#

# 834
  • sofia

lavender, благодаря. Влязох в сайта, но, тъй като не знам думичка немски, нищо не разбрах, освен може би, кой е българският доктор- Йовков, или нещо подобно. И понеже няма да се оправя без преводач и с рзучаването на клиниката и методите, и с изпращането на моите изследвания, ще те помоля да пратиш координатите на доктора- къде и кога приема в Бг. Интересува ме също, дали при операция изрязват хернията по традиционния, микроскопски метод, дали ендоскопски, или чрез лазер, както каза ти. Защото това, което съм гледал на клипче, също в Германия, представлява опериране с ендоскоп и едва след това, вкарване на тънко оптично влакно, като чрез него с лазер се третира мястото на операцията, с цел да се "заздрави" и да не излиза друга херния на същото място.Запозната ли си дали става дума точно за това?Ще ти бъда благодарен. Мисля, че не е необходимо да пишеш на лични, защото инфо от такъв род ще бъде полезно и на други.

детайли по операцията не знам EmbarassedСпред мен зависи от състоянието на пациента Peace
не знам кога ще идва пак в Бг,обикновенно на два месеца з апо два дни,последния път беше тук на 16 и 17 май Hug

# 835
vessib , kolko vreme sled operaciya si i prez noshta kato se obrashtash boli li te krasta?

# 836
Когато преди години отидох при личната ,не знаех какво ме боли.Казах и ,че ме боли от горе ,от долу,от ляво от дясто.И  тя веднага-такава променяща се болка е от дх.И се оказа права.Така,че не се чудете от ляво ,от дясно.
Марчони,ти отказа ли се от операцията?Тая болка в крака ,какво я правиш?Повлиява ли се от нещо ,движение,покой?

Много ми е интересно когато някой разсъждава за осъкатяващите операции.Във форума сме няколко човека оперирани.Някои от нас дори два пъти.И като каже някой-осакатяване.Че операцията е сложна и рискова може....

# 837
Писах на имейла на този доктор във Варна, за който открих в нета, че прилага озонотерапията, ей така за информация. Да видим какво ще ми отговори. Thinking
Как се казва тоя доктор?
Ами не знам. Rolling Eyes Има само имейл май. Ето го:  http://www.alfa-ozon.com/metodi.html

ОК, обещала съм, че отивам и превземам басейна, но утре ще питам докторката кога да започна, и в какъв интервал от порцедурите. Те така или иначе са към обяд, а най-удобно е да ходя на плуване вечер.

Днес ходих на работа. Само не ми казвайте, че съм луда! Знам.  Crazy Всъщност няма да се хваля, но след 12 часа съм добре (пу-пу! fingerscrossed )

# 838
Vasilen 52, ще станат 2 месеца на 13 юни. И да - боли ме, но слабо - когато се обръщам в леглото. Най-силно боли при кашляне, кихане и някои упражнения.

Текс, много ти благодаря за смешното пожелание - много ме разсмя.

Благодаря за съветите за приклякането - ще го опитам, въпреки че ми е трудно да клекна, а по-трудно да се изправя - вчева се подпрях на вратата на пералнята, за да стана - резултатът беше - счупени панти на вратата, та сега ще купувам нова врата.

# 839
Lina Hristova, открих го!

Ето:
Д-р Емил Константинов
ортопед-травматолог
озонотерапевт

Варна ДКЦ 1
бул.Съборни 40
корпус 2, ет.1

тел. 052/641 170
GSM 0889 909 404
GSM 0897 835 800