Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 265
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 840
  • Димитровград
Vasilen 52,аз не разбрах ти къде всъщност си се оперирала,ти споменаваше нещо и за Пловдив и за Токуда?Надявам се всички да сте добре,аз хич не съм,2 дена бях без болки и днес пак старата песен на нов глас,обаче се въздържам от вземането на лекарства защото си изтрових вече целия организъм.Кажете тези упражнения може ли да се правят при наличието на болки,при мен например движението(ходенето) е с обратен ефект-не ми помага,напротив започва да ме боли повече и трябва да си полегна-май пак е въпрос на организъм.Лека и безболкова на всички! Hug

# 841
Vasilen 52,аз не разбрах ти къде всъщност си се оперирала,ти споменаваше нещо и за Пловдив и за Токуда?Надявам се всички да сте добре,аз хич не съм,2 дена бях без болки и днес пак старата песен на нов глас,обаче се въздържам от вземането на лекарства защото си изтрових вече целия организъм.Кажете тези упражнения може ли да се правят при наличието на болки,при мен например движението(ходенето) е с обратен ефект-не ми помага,напротив започва да ме боли повече и трябва да си полегна-май пак е въпрос на организъм.Лека и безболкова на всички! Hug

Да може да се правят при криза, от тях не се засилва болката при бавно изпълнение не би трябвало да имаш болка, но след като ги  направиш и се раздвижиш болката намалява  изтръпването също

# 842
Кажете ми нещо за Д-р Ван Пеидзю, ако някой е ходил при него или е чул подробности от първа ръка. От човек с проблем във врата, лично чух че само той му е помогнал и едва ли не го сравняват с вълшебник. Китаецът наистина ли е лекар по хуманна медицина или само се е титулувал с Д-р? И въобще какво мислите за иглотерапията и бихте ли имали доверие на подобен метод, ако толкова много го хвалят?

# 843
Operirana sam v Plovdiv m.01.2008 g.Predi operaciyata me boleshe samo kraka a sega i krasta i kraka,nemoga da si obuvam leviya krak i v rezultat na  vazpalenieto poluchih oeteoporoza i piya i "bobviva"

# 844
  • Димитровград
Operirana sam v Plovdiv m.01.2008 g.Predi operaciyata me boleshe samo kraka a sega i krasta i kraka,nemoga da si obuvam leviya krak i v rezultat na  vazpalenieto poluchih oeteoporoza i piya i "bobviva"
Ужасно съжалявам затова което ти се е случило и преживяваш сега,немога да разбера как някой хора могат да правят каквото си искат без да поемат отговорност за действията си нито пък да получат наказние затова което са причинили-просто не е нормално!Както има закони за всяко едно престъпление би трябвало да има и за тях,защото точно една тяхна грешка води до последици,понякога за цял живот.Каква е разликата че не са убили някой,като са съсипали живота на един човек,то е същото! #Cussing out

# 845
Братовчедка ми , ми намери Екип за който е слушала хора който са много доволни от тях ... ето ЛИНК към дадените медици ... http://www.tokudabolnica.bg/show_page.aspx?key=departments&d … =17&dKey=Team ако някой е чувал нещо позитивно/отрицателно за тях ако може да каже да си правя сметка евентуално да се съветвам с тях ... какво да правя и дали и те са на мнение да правя операцията на 100% ... и според вас операция на L4-L5 & L5-S1 дали ще е лесна и въстановяването дали ще е по дълго от по нагоре споменатите ( 1-3-5 месеца )

Благодаря

# 846
  • Димитровград
Братовчедка ми , ми намери Екип за който е слушала хора който са много доволни от тях ... ето ЛИНК към дадените медици ... http://www.tokudabolnica.bg/show_page.aspx?key=departments&d … =17&dKey=Team ако някой е чувал нещо позитивно/отрицателно за тях ако може да каже да си правя сметка евентуално да се съветвам с тях ... какво да правя и дали и те са на мнение да правя операцията на 100% ... и според вас операция на L4-L5 & L5-S1 дали ще е лесна и въстановяването дали ще е по дълго от по нагоре споменатите ( 1-3-5 месеца )

Благодаря
   Аз щях да ти пиша точно за въпросния екип.Сестра ми е оперирана от тях преди година и половина и се чувства отлично!Ако искаш подробности може и на скайп bubolina_801 Успех!

# 847
По въпроса за озоновата терапия може ли и аз да кажа нещо - в началото, когато открих, че имам херния, и аз се бях насочила към нея. И за това отидох при др. Габровски в Пирогов, но той каза, че тази озонотерапия може да помогне само при много малки хернии, а на мене ми препоръча коблация. Направих я, но така и не открих в нета някаква инфо за нея  /нов метод за Б-я/.  Чаках повече от месец за ефект - за съжаление не особено голям. После, като отидох при друг неврохирург за нова консултация, той обясни, че коблация също се прави при малки, ранни хернии, и се чудеше защо колегата му е предложил този метод на лечение. Каза също, че озонотерапия и коблация по същество си приличат. И в крайна сметка стигнах до класическата операция. Днес съм на контролен ЯМР, стискайте ми палци, моля. И дано да не се наложи контраст, че ми става гадно.

Хубав ден на всички!

# 848
  • sofia
По въпроса за озоновата терапия може ли и аз да кажа нещо - в началото, когато открих, че имам херния, и аз се бях насочила към нея. И за това отидох при др. Габровски в Пирогов, но той каза, че тази озонотерапия може да помогне само при много малки хернии, а на мене ми препоръча коблация. Направих я, но така и не открих в нета някаква инфо за нея  /нов метод за Б-я/.  Чаках повече от месец за ефект - за съжаление не особено голям. После, като отидох при друг неврохирург за нова консултация, той обясни, че коблация също се прави при малки, ранни хернии, и се чудеше защо колегата му е предложил този метод на лечение. Каза също, че озонотерапия и коблация по същество си приличат. И в крайна сметка стигнах до класическата операция. Днес съм на контролен ЯМР, стискайте ми палци, моля. И дано да не се наложи контраст, че ми става гадно.

Хубав ден на всички!

нямам думи Confused

успех днес и спокоен ден  bouquet

# 849

Благодаря

Неврохирургията, и по-специално, гръбначната хирургия в Токуда е на доста високо ниво, а Кондов е главният там. Слущал съм и лоши отзиви за тях, но повечето са покложителни.
     По въпроса за възстановяването- при всеки е различно. Говорих по скайпа с един участник във форума (Патилан), който е опериран също в Токуда. Два часа след операцията е станал от леглото, а много скоро след това е забравил за нея и е почнал работа. Върни се малко назад и прочети историята на Митак 10. Има и възстановяващи се с месеци. Зависи от степента на увреждане, от самата операция и от организма. При всички случаи обаче, трябва подходяща рехабилитация, назначена от специалист.

Веси, къде ще правиш резонанса? Да разкажеш после. Успех!   Peace

# 850
  • София
Правила съм иглотерапия във възстановителен център Феникс. Аз лично не мога да кажа, че имаше голям ефект, но други бяха доволни.

# 851
  • Димитровград
Vasilen 52,предлагат ли ти реоперация,какво казват,как ще се справиш с проблема?

# 852
...Марчони,ти отказа ли се от операцията?Тая болка в крака ,какво я правиш?Повлиява ли се от нещо ,движение,покой?
На този етап със сигурност, но по принцип не съм се отказал. Дал съм си срок до есента и наблюдавам развитието на заболяването (ако може така да се каже).
Болката в крака започна да намалява по едно и също време с оправянето на времето, започването да карам колело и заздравяването на мускулатурата от ежедневните упражнения. Изтръпването му също търпи лека положителна промяна като цяло, но се мени периодично. Понякога е по-добре, понякога не толкова, но винаги е в поносими по моите разбирания граници. Ако не броя това влошаване от преди няколко дни, определено вървя към подобрение. Спрял съм всякакви лекарства от поне 3 месеца насам (от неделя пия противовъзпалителни до към понеделник), не пия и обезболяващи. От време на време отнасям доста голямо физическо натоварване, но то ме "мъчи" само временно, на другия ден пак съм на същото положение. При въртене в леглото почти нямах болки, можех да стоя повече от 10 мин прав, ходех почти без да куцукам.. (но това до събота).

Сега съм в криза каквато обикновенно получавам 2 пъти годишно пролет и есен. Болка само в кръста, затруднено движение, болка при лягане, ставане, изправяне, сядане, при промяна на стойката, при кашляне и кихане... Познато ви е нали   #2gunfire Обикновенно отшумява за 10-ина дни, до 2 седмици, все едно дали го "лекувам" или не. Сега го чакам  Mr. Green

Смятам, че двата проблема са различни, защото от едното страдам от 20-ина години и ми е познато, а другото е от есента на 2008г. Радвам се, че двете не се бъркат, онова оправящото се не се влоши и предполагам, че като отшуми кризата ще продължи да се възстановява.

Не съм отчаян, но ми се събират доста фактори които се опитват да ме смачкат. Определено не им се давам #2gunfire #2gunfire #2gunfire просто ми е трудно, но на кой ли му е лесно...

Поздрави и успешен ден.

# 853
  • Димитровград
Марчони ти не ходи ли преди няколко месеца на балнеолечение във Велинград?Не отчиташ ли някакъв ефект дори краткотраен?Питам те,защото и аз два пъти ходя,ама ефект нулев,а има хора дето само така се поддържат.Незнам ти доколко се държиш,но при мен определено постоянната болка ми се отразява на психиката,при положение че взимам и антидепресанти.Докога ли ще сме така и ще има ли оправия,все това ми е в главата?
Лек и безболков ден на всички!

# 854
... криза, каквато обикновено получавам 2 пъти годишно пролет и есен. Болка само в кръста, затруднено движение, болка при лягане, ставане, изправяне, сядане, при промяна на стойката, при кашляне и кихане... Познато ви е нали   #2gunfire Обикновено отшумява за 10-ина дни, до 2 седмици, все едно дали го "лекувам" или не. Сега го чакам  Mr. Green

Смятам, че двата проблема са различни, защото от едното страдам от 20-ина години и ми е познато, а другото е от есента на 2008г. Радвам се, че двете не се бъркат, онова оправящото се не се влоши и предполагам, че като отшуми кризата ще продължи да се възстановява.
Добре де, при мен е точно това, което описва Марчони в цитираната от мен част. Вярвате ли ми, че аз не вярвам, че това е медианна дискова херния!? Не ми се смейте. Липсва типична симптоматика за това. И лекарят го каза. Личният ми обаче, вчера, погледна снимката от скенера и каза: "За мен ти си за операция!" . Сбърках се вече, честна дума! Не знам какво да мисля и да търся ли трето мнение. Нещо не я разбирам тази снимка. Някой по-назад беше показал снимка от ЯМР, на която май се вижда по добре и по-разбираемо. Физиотерапевтката пък, която е доста опитен и уважаван специалист, пък каза, че не е толкова страшно и хернията ми, предвид това, че е в лумбалната област, не е толкова опасна и не е нужно да се оперира. Не, че съм хукнала към операционната, но наистина се обърках вече. Rolling Eyes

Освен това, да попитам, сега във възстановителния период и все още физиотерапия, да седя, подпряна с няколко възглавнички или да лежа е по-удачно, когато съм изморена? Между другото, тези дни се уморявам по-лесно.

Снимах каквото можах, вие кажете какво и къде виждате http://www.prikachi.com/files/884251E.jpg
Защото, съжалявам за което, но имате повече опит от мен по темата. Описана е като медиална  на L5.

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 14:10 от Бижy

Общи условия

Активация на акаунт