Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 554
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 885
При ямр на гръбнака не се слага контраст.

# 886
  • София
Защо тогава всеки път ме питат дали искам контраст?
Да не би да е във връзка с наличието на евентуални лезии, но и сега пише че не се забелязват, както и да е...........

# 887
Здравейте !
От скоро и  аз съм от отбора на проблемните кръстове, спондилолистеза. Мислих си, че болежките ми там са на основа дископатия, а след направения скенер се оказа, че нещата са доста по сериозни. Ако има някой с тази диагноза ще се радвам да сподели. във вторник заминавам за София на консултация с неврохирург, защото мненията в Бс са различни, относно нужна ли е оперция. нямам схващания и силни болки, може би сованост някаква, но  сега след поставената ми диагноза, като че ли започнах да му обръщам повече внимание на кръста и май започва да ме боли повече.
Ще се радвам на всеки коментар.

# 888
При ямр на гръбнака не се слага контраст.
На мене ми сложиха контраст, когато направих ЯМР след операцията - аз не исках, но те казаха, че след операция е добре да се гледа с контраст.

# 889
здравеите всички,да се включа и аз ако мога да помогна с нещо.аз бях 2 месеца посред лято на легло с Л5 С1.мисля че опитах всички възможни начини за облекчаване на болката от болници и инжекции до бабини рецепти.някъде посредата получих и нервна криза със спазми от болката.маика ми чула от един човек за един лекар които практикува мануална терапия аз вече не вярвах на нищо но реших и това да пробвам.доктора(бивш физиотерапевт)беше около80годишен,маза ме с едно сапунче натиска дърпа инакрая си тръгнах както си бях но ми каза че тази болест се хваща бързо но минава бавнои че колкото съм лежала , след толкова време ще се оправя.господ здраве да му дава.минаха вече 2 години откакто ме е изправил на крка.вече си работя,болка има но до колкото знам тя е до живот дори и да се оперира а аз бях с насрочена дата за операция.сега съм леко скована само сутрин и ме боли ако се преуморя(нямах и рефлекс на левия крак)ОПЕРИРАИТЕ СЕ САМО В МНОГО КРАЕН СЛУЧАИ .има и оште но стана много дълго bookза сърбина в Бургас:вече не практикува,снаха му е поела но само леки случаи не намества прави масажи.на мъжът ми е роднина но и тя не можа да ми помогне.желая успех на всички newsm10
Хора,избягвайте да давате съвети /че и с големи букви/ ,защото други хора могат да се подведат без да проучат обстойно въпроса.По-добре напишете какво вие ще направите за себе си. Пепка ,знаеш ли ,че ако хернията ти притиска достатъчно дълго и/или силно нерв ,този нерв се уврежда ,дори може да се ампутира и после и да направиш операция да си шляпаш като пате ,щото примерно не можеш да си повдигнеш вече ходилото/да не дава Господ/!!!
Затова тук старите съфорумци съветват новодошлите да изчетат всичките предишни теми за ДХ.Покрай многото плява ,всеки да си намери сам за себе си зърното,ако нещо не му е ясно да пита и да намери решение за себе си!

# 890
Здрасти, Дзупо, а ти как си? В последно време рядко се включваш. След санаториумите би трябвало да си ОК.

# 891
Преди операцията имам 3 ямр и на нито един от тях не са ми слага ли контраст.Може би когато истат да видят дали е засегнат гръбначния мозък?
 newsm78
При листеза май се слагат стабилизиращи системи с болтове,за да се спре приплъзването.Казват ,че ако е по-малко може да се закрепиш и с гимнастика,но щом има и болки?
С кого мислиш да се консултираш?

# 892
Аз съм от отбора, но рядко се включвам  Blush Кретам си на инжекции и лекарства. 2-3 месеца приблизително спокойствие и почвам старата песен на нов глас  Laughing
Причината да ви напомня за себе си отново е, че днес ми предлагаха лечебни масажи с легло NUGA BEST. Естествено почти вълшебно със всички суперлативи. Не смея да легна без да съм разпитала вас и неврологът също. Има ли някой информация?

# 893
Преди операцията имам 3 ямр и на нито един от тях не са ми слага ли контраст.Може би когато истат да видят дали е засегнат гръбначния мозък?
 newsm78
При листеза май се слагат стабилизиращи системи с болтове,за да се спре приплъзването.Казват ,че ако е по-малко може да се закрепиш и с гимнастика,но щом има и болки?
С кого мислиш да се консултираш?
[/quot

Точно така- стабилизиращи титаниеви пластини. Иначе големи болки нямам. По-скоро някакво опъване усещам и то при натоварвания.Нямам и схващания на краката.чудя се от къде ми дойде  това чудо на главата.А за консултация-записах се при проф. Бусарски в "Ив.Рилски". Ще направя консулт и с Тивчев-гръбначен ортопед в "Пирогов"

# 894
Извинете ме, но не съм наясно с постването, от дни съм във форума и не знам дали така писаното от мен се чете.

# 895
Ваня,четем.Побликуването е директно в "ефира".Май преплъзването не е малко,но професорът ще ти каже какво трябва да направиш.
Консумативите за тези операции са скъпички.Въоръжи се с търпение пред кабинета на Бусарски,защото там часове няма.В промеждутаците между операциите прави и консултации.
Аз съм оперирана при него и надявам се успешно.Ако имаш въпроси питай!

# 896
Привет и от мен  Hug В петък бях на невролог заради шийни проблеми и вероятно имам дискови хернии и там , но няма да правя скенер , нито ЯМР , защото оплакванията са такива ,че просто няма смисъл - ясно е ,че проблеми има . Препоръките са за повече пазене - никакво престараване с чистенето и обезполяващи при нужда .
Една приятелка ми обеща да ми изготви програма с продукти на " VISion " и смятам да пробвам . АКо има добър резултат , ще го споделя с вас . Чух много хубави неща от хора , които са пробвали тези продукти и затова съм решила да рискувам .
ЛЕка вечер на всички  Hug

# 897
Благодаря АХА ! Тук сте страхотни.От 10 дни не съм спряла да се ровичкам из нета. Доста неща изчетох. междувременно ми направиха и скенер, но не мисля да оставя нещата да се решат в бургас.интересно ми е, че при мен няма схващания и болки, а ми споменават за операция и за това колко  е сериозно положението. Ако някой разчита скенер..мога да го копирам.
Хубав вечер на всички !

# 898
здравеите всички,да се включа и аз ако мога да помогна с нещо.аз бях 2 месеца посред лято на легло с Л5 С1.мисля че опитах всички възможни начини за облекчаване на болката от болници и инжекции до бабини рецепти.някъде посредата получих и нервна криза със спазми от болката.маика ми чула от един човек за един лекар които практикува мануална терапия аз вече не вярвах на нищо но реших и това да пробвам.доктора(бивш физиотерапевт)беше около80годишен,маза ме с едно сапунче натиска дърпа инакрая си тръгнах както си бях но ми каза че тази болест се хваща бързо но минава бавнои че колкото съм лежала , след толкова време ще се оправя.господ здраве да му дава.минаха вече 2 години откакто ме е изправил на крка.вече си работя,болка има но до колкото знам тя е до живот дори и да се оперира а аз бях с насрочена дата за операция.сега съм леко скована само сутрин и ме боли ако се преуморя(нямах и рефлекс на левия крак)ОПЕРИРАИТЕ СЕ САМО В МНОГО КРАЕН СЛУЧАИ .има и оште но стана много дълго bookза сърбина в Бургас:вече не практикува,снаха му е поела но само леки случаи не намества прави масажи.на мъжът ми е роднина но и тя не можа да ми помогне.желая успех на всички newsm10
Хора,избягвайте да давате съвети /че и с големи букви/ ,защото други хора могат да се подведат без да проучат обстойно въпроса.По-добре напишете какво вие ще направите за себе си. Пепка ,знаеш ли ,че ако хернията ти притиска достатъчно дълго и/или силно нерв ,този нерв се уврежда ,дори може да се ампутира и после и да направиш операция да си шляпаш като пате ,щото примерно не можеш да си повдигнеш вече ходилото/да не дава Господ/!!!
Затова тук старите съфорумци съветват новодошлите да изчетат всичките предишни теми за ДХ.Покрай многото плява ,всеки да си намери сам за себе си зърното,ако нещо не му е ясно да пита и да намери решение за себе си!

дзупо много здраво ме скастри,извинявам се не съм искала да навредя на никого.за претискането на нерва ми е ясно просто мислех че тук всеки е свободен да изкаже своето мнение и патила. Embarassed

# 899
  • Бургас
Ваня кой те преглежда в Бургас, консултирай се на поне още едно две места извън Бургас преди да се решиш на каквото и да било. Чувала съм че в Павел баня екстензиите помагали на тези с приплъзване. Имам колежка която преди няколко години се е схванала сериоазно с пареза на единия крак. Нямала е хернии а приплъзване както при теб. Лекувала се е 2-3 месеца с лекарства в Бургас и после е ходила на Павел баня и са и правили екстензии и се е оправила. Това е било преди 10-на години. Сега си е добре без за се е оперирала. Щом нямаш сериозни болки и сващания можеш да се поогледаш да походиш на санаториум, да посетиш други невролози и неврохирурзи

Пепка, ние не ти се караме, просто има случаи в които забавянето на операцията е противопоказно. При мен нещата бяха такива че ако не се бях оперирала тогава може би щях да бъда инвалид сега. При мен хернията толкова беше притиснала, че дори не ме болеше вече просто краката ми бяха изтръпнали отзад от дупето до петите. Не можех да стъпвам на пръсти и като се изправех ходех като патка надупена и след 5-6 минути започваха да ми треперят краката и трябваше да легна. Можех да си лежа в леглото и да чакам с месеци да се оправя, но реших, че това не ме задоволява, не мога да лежа месеци наред и да чакам да се махне нещо което няма да изчезне от самосебеси. Така, че нещата са много относителни. Аз за себе си съм убедена, че съм постъпила правилно, единственото нещо за което не съм сигурна е дали съм избрала правилните лекари и болница, но като не можеш да ходиш не можеш да обикаляш много и да избираш.

А някои каза ли наздраве.  cheers студена запотена  beer

Общи условия

Активация на акаунт