Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 237 901
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 1 080
Но на лични няма как да изпратя снимката.

# 1 081
Но на лични няма как да изпратя снимката.

Ваня, изтрий малко инфо от личната поща във форума, че не ме пуска да ти изпратя мейла си

# 1 082
готово! изчистих личните !

# 1 083
Имаш поща ! само ще помоля да коментирате после ! Ще лудна вече. Който види снимката казва колко много е сериозно, а аз ..нямам оплаквания.

# 1 084
Здравейте момичета. Днес при моя кинезитерапевт срещнах една жена, оперирана преди 1 година от 2 ДХ, операцията тежка, продължила 4,5 ч. Тази жена се  възстановявала повече от 5 месеца. И днес беше на масаж с оплаквания от болки, познайте защо - решила да си шпаклова стените на апартамента сама, защото само тя можела толкова хубаво да го направи. Представяте ли си? Shocked Кинезито се хвана за главата, аз също.
Пожелавам ви много хубава и безболкова седмица, аз отивам малко на почивка на море.

# 1 085
това е ренгеновата снимка на Ваня

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13019548

Само не разбирам къде е диска. Наистина много са разместени прешлените. Но ако не пречат на нерви защо пък ще се налага толкова спешно операция.
Ваня, пробвала ли си някой да ти ги намести? Няма ли да стане? При мен имаше приплъзване на л4, но ми наместиха и на последното ЯМР не се вижда никакво разминаване. Вярно, че беше много по-слабо от твоето. А като искат да те оперират какво ще направят за това разминаване? А защо не направиш втора контролна снимка?

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 22:55 от OK

# 1 086
  • София
Бих искал да ви попитам , по какъв начин мога да науча правилните упражнения за коремния мускулен "корсет" , имам протрузия  и пролапс на L5-L6 -S1.
Болката е само локална. Лекар ми каза с мануална терапия да не рискувам тъй като нямам проблеми с крайниците?!

Упражненията могат ли да подействат за отшумяването на болката. Тези дни мисля да започна да ходя на йога, поради тази причина - не  знам какво да правя вече, чувствам се крайно недееспособен Cry  

# 1 087
OK, скенера потвърди разместването. Теб къде те наместваха? Аз малко се страхувам да не стане по-голяма бела. Операцията не е спешна, дори проф.Бусарски ми каза, ако нямам оплаквания след 1 год.ЯМР. проф.Габровски каза операция септември, прешлените се намествали и стабилизирали с пластини. доц.Станчев -операция септември, прешлените се наместват, стабилизиране с пластини. той обаче спомена и за имплантиране на костно вещество.
спокойна нощ на всички !

# 1 088
По време на операцията май леко наместват прешлените.До колкото могат.Ок, затова може би твоите са се наредили.Глесах ти снимката и не видях приплъзване.Като ги наместят,слагат пластините и ги хващат с болтове за прешлените.Така не им дават да се разместват.Нещо подобно се прави ис със сколиозите.Нали на скоро даваха за операции на деца със прогресираща сколиоза.
Май преплъзването наистина е доста.Без да съм компетентна.

# 1 089
По време на операцията май леко наместват прешлените.До колкото могат.Ок, затова може би твоите са се наредили.Глесах ти снимката и не видях приплъзване.Като ги наместят,слагат пластините и ги хващат с болтове за прешлените.Така не им дават да се разместват.Нещо подобно се прави ис със сколиозите.Нали на скоро даваха за операции на деца със прогресираща сколиоза.
Май преплъзването наистина е доста.Без да съм компетентна.

При мен няма как да ги наместят защото операцията ми е микроскопска. Но на стария ЯМР се виждаше разместването. На новия нищо няма. Моето разместване беше много по-малко от това на Ваня. Интересното е, че сега не ми стърчи прешлена гърба. Преди беше издаден повече от другите.

# 1 090
  • София
Wania, ти сериозно ме накара да се притесня. Аз също имам поставена диагноза листеза 1 степен на L5-S1 и две нискостепенни протрузии по-нагоре. Имам понякога скованост в кръста и не силни болки от тази зима. Така и не съм показала ЯМР на лекар, защото двете ми големи хернии на врата са ми много по голям проблем. Ако успея тия дни и аз ще кача снимките на лумбален и шиен отдел да си кажете мнението.

# 1 091
Здравейте, всички !
Сандрела, точно това чувствам и аз .Сутрин като стана имам някаква скованост в кръста, която след като си взема душ, оставам под душа за около5 мин , все едно нещо като масаж и после ми минава.
ОК, и при мен се наблюдава леко изпъкване на прешлена, ама май повече като  се наведа напред.Дали да не опитам наместване? Но ме е страх .
Аха, доц.станчев ми даде пример за операцията точно със сколиозите. Доори е оперирал една бивша гимнастичка.Каза ми още, че при нея винтовете , които и е поставил били много по-дълги от тези, които на мен щели да сложат. Чак ми настръхва косата като пиша сега  Tired

# 1 092
  • София
OK, а как се получи твоето наместване или и ти незнаеш точно?

# 1 093
OK, а как се получи твоето наместване или и ти незнаеш точно?

Ходих при мануален терапевт-намества нещо и без да разбера стана. Той ми каза, че е наместил прешлена, но разбира се, с много слабо разминаване. И сега просто не стърчи толкова както беше. Дано всички са като него-много внимателно пипа.

# 1 094
ОК,
Може ли да ми кажеш,къде мога да потърся този мануален терапевт?
От два три дни пак имам силни болки в крака,а те вече почти 5 месеца  не са ми минали. Чакам да ми мине,а то точно обратното.Не мога и 5 минути да стоя седнала.Вече се отчаех ,че ще свършат болките.

Общи условия

Активация на акаунт