НОЕМВРИ 2008-1

• 10 169
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте!
И ние бяхме на ортопед в Света София (на Мазнейкова) при Димитров. Приемат и без направление, ето линк с телефоните на болницата http://www.mbal-sofia.com/index.php?id=8&pid=31
Като гледам какви хубави столчета, бънджита и играчки сте купили ме хваща яд, че у нас е много ограничено пространтсвото.  Close Обмислям дали да не почнем да ви обхождаме на гости и да ви пробваме новите придобивки  Joy

# 196
 smile3507 Още една нощ в която Борко успя да се събуди 100-тина пъти.  smile3514 Сега спи, но аз не мога да спя цял ден.  Crossing Arms

Бубе,
  newsm59 на свеки(на патерица)! Много да те слуша и да помага!

Нелчо, честита месечинка на Митето! Много да е послушен!
Честито и на останалите месечинки днес!

Ванина и останалите момичета, пишете за захранването как е. С интерес чета мненията на всички и приемам техния избор.  Hug Особен интерес проявявам към домашно приготвените манджи за бебоците.   newsm26

Валя,
  newsm51 за колажа!

Марожинка, честити ви покупки!  smile3501

Таня, за да се спася от разнасяне по цял ден му купихме шезлонг. Mr. Green Сега Борко в шезлонга, а майка му на компютъра.  Whistling

# 197
Благодаря момичета. Hug
Утро, знам ама нали ми ака по рядко и за това почвам с морков.
Уффф и на мен ми хареса много столчето ама ... Money, ще е друг месец няма да е тоя, то и за сега не ми трябва.

# 198
Мммм... Много и хареса в бънджито, но засега по малко. А, как мислите дали мога да я слагам в столчето за 5-10 мин примерно? В най-легналото положение, разбира се.

Вита  Валето вече  ме е изпреварила с линк за столчето. Взехме го мазагин Делфин /мисля, че не е верига/ на същата стойност като на линка. Има го обаче и в ХИП-о ЛАНД, Бамболино, Сидни......Цените са сходни +/- 5лв.

Лейди Браво за хубавите резултати  :hug : А, относно денгите. На мъжо още не са му изплатили заплатките, ама.....мен нещо ме е ударило на пазарлък  Rolling Eyes

Иве Заповядай когато решиш  Hug А за мястото, хич да не ти пука. И ние сме само в две стаи,но...място се намира. Добре, че терасата ни е голяма   Laughing

Бубе Защо не пробваш да му дадеш за "вечеря" АМ? Да видиш как ще е със съня.

Хайде лека нощ от нас.  newsm46

# 199
Бубе Защо не пробваш да му дадеш за "вечеря" АМ? Да видиш как ще е със съня.

Марожинка,  Hug това мисля че си го писала за мен, а не за Бубето. Тя доколкото си спомням дава АМ.
Не го пробвам този вариант, понеже Борко не иска да яде много. АМ се обработва по-бавно от организма и най-вероятно 1-2 нощи ще спи и после ще започне пак стария режим.  #Cussing out Да не говорим, че ще трябва да хвърлям кърма, а да храня с АМ.(Нямам против бебетата да се хранят с АМ, но когато е необходимо.) Педиатърката каза да го захраня и можело да спи, но аз и това не искам, така че се очертават още 1-2 месеца без сън. ooooh!

Утро и аз имах странен сън.  hahaha Явно умората си казва думата.  Joy Та значи като съм засънувала как гледам Борко и мъжа ми носи още едно бебе т.е. още един Борко.  Crazy Аз  #Shocked то с 1 Борко не спя ами сега с 2-ма Борковци какво ще правя?  ooooh! Tired
Мартуша как оживява направо и се възхищавам!  baby_neutral baby_neutral Винаги много се радвам на нейните сладури. 

Пепена, с тези закуски ще ми иде диетата.  ooooh! Само с картинки бива, но и рецепта ...   #Cussing out newsm22

# 200
Юле, нали писа, че се интересуваш от домашно приготвени пюренца - аз започнах да захранвам преди седмица със зеленчуково пюре. Не виждам никаква трудност да го приготвям в домашни условия. А и купените зеленчукови пюрета винаги са ми се стрували ужасни на вкус. Уж и аз никакви подправки не слагам, но има голяма разлика - може би защото е прясно приготвено, знам ли...  newsm78 Започнах само с картофено пюре по съвет на педиатъра - трябвало да е монокомпонентно като за захранване. Разреждах с кърма. Обаче нещо не й хареса само от картоф.  Sick Затова следващите пюрета ги правих почти изцяло от моркови с мъничко картоф. Стават сладки от моркова и ги яде! Правих и тиквички с малко картоф - също сладни и се приема добре.  Simple Smile Докторката ми каза, че мога да давам още пипер и броколи. В резултат на пюренцата обаче, се сдобихме малко със запек.  Sick Опитвам се да я накарам да пропие и вода, защото сега като започне да яде и други неща ще трябва, но засега не иска. Давам пюрето с лъжичка, защото тя от шише нищо не иска да приеме и не зная дали това е причината, но не яде много пюре засега - все още не сме заместили обяда, давам и кърма.

# 201
Честити месечинки на бебоците! Хайде напролетно да се хващат за зелено! Grinning

Ние бънджи и стол още нямаме, но Яна тази вечер я хванах да си гризе активната гимнастика. Заръфала крака и ръмжи, мляска.... Вече се обръща от гръб по корем, но е развила един навик-много държи да удря по масата, по дъската на клавиатурата (приспособления разни си правя), по мен. Или рита с единия крак, или тактува с ръка. Отсега ни разказва игрите, а после не знам Grinning. И вече си седи на гъзината диването. Навежда се напред, подпира се на ръката ми и се изправя #Crazy От там вече не може, веднага се свлича ако не я задържа.  Запецва, естествено. Не знам да я спирам ли, да я оставям ли да си прави каквото и сърце иска.
А столът е този , но още не е пристигнал.

# 202
Утро, мерси за отговора!  Hug

Бубе, за сядането четох(не помня вече къде  Embarassed ), че когато детето е готово може да сяда. Не трябва да се насилва да сяда преди да е готово.  Naughty
Ето и един линк(бях го давала и преди):

Цитат
Сядането
Децата започват да сядат между 4, 5 и 8 месечна възраст. Около 4-5 месец е добре около седящото бебе да има възглавници, които да му помагат при голямото напрежение на кръста, който трябва да заякне постепенно. Около 8 месеца повечето деца сядат сами, без да им е нужна опора.

http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=278

# 203
Юле, мерси, мила. Аз се тревожа за ставането. Не че немога да я спра, но дали да я спирам щом и идва отвътре. Не е за вярване, но дакато не го види човек, все едно преувеличавам. Иначе напоследък се тръшка и реве, особено вечер, но то е от зъбките дето никакви още ги няма.
За захранването вече сме купили оризовата каша и лъжиците. Имаме чашка, чинийка, купичка. Сега чакаме на мама да и дойде музата, че то не виждам логика в решението си да изчакаме средата на Април.  Чака ни и една замразена тиква. Нея ще я варим и смятам да я дам след като свикне с кашата. Засега поне така мисля. Може още да попрочета и друго да ми дойде.

# 204
Бубе,  Embarassed Embarassed чак сега видях че имаш предвид изправяне.  Shocked Зачудих се как си пропуснала линка за сядането, а то аз съм пропуснала  smile3538
Според мен ние трябва да помагаме на бебетата, а не да им пречим и ако се чувства готово да се изправя да се изправя.  Mr. Green

Аз днес съм се зарибила да чета за педагогическото захранване.  smile3529 Прочетох, че при това захранване след 6-ти месец бебетата се хранели 12 пъти/24 часа.  #Shocked Ако е така нищо чудно, че Борко постоянно търси храна.   ooooh! passifier

# 205
Добро утро!

Юле Теб имах предвид, ама защо съм написала Бубе  Embarassed  Сигурно си права. При това положение ти стискам палци скоро да намалеят поне нощните хранения, че да се понаспиш малко  Hug

И според мен нетрябва да чупим кахъра на бебчето. Щом само се опитва да направи нещо, значи сега му е момента  newsm78

Днес времето се очертава прекрасно, та явно пак ще сме по улиците  Heart Eyes

Усмихнат ден!

# 206
  • Монтана
Добро утро
При нас времето отново се очертава да е гадно но пък за сметка на това сега спретнах на Маги едно зеленчуково пюре което чак на мен ми хареса на вкус.
marojinka с тия закуски май все дебели ще си ходим а аз каква съм сладокусна.

# 207
Ха дорбо утро и от нас!
Пепена, тия работи дето ги въртиш...и то с 3 деца...равна нямаш!  bouquet
Хайде по кафе от нас!
Тук май разходка ще има днес! Simple Smile

# 208

marojinka с тия закуски май все дебели ще си ходим а аз каква съм сладокусна.
а бе, ако е само вуртуална - няма страшно  Wink

# 209
  • Монтана
marojinka то виртуална вярно но аз като ги видя и вече тичам към хладилника. Дето вика мъж ми ние май сладкото не от Деси трябва да го крием а от теб.

Общи условия

Активация на акаунт