НОЕМВРИ 2008-1

• 10 169
  • 296
  •   1
Отговори
# 285
Аз съм на мнение, че трябва поне два месеца само да опитва, преди кърмене, и чак тогава да се заменя хранене с пюре или каша.

И аз така, и останах изумена на последната консултация, като разрах, че през петиия месец вече трябвало едно кърмене да е заместено с друга храна. Съгласих се с педиатърката, колкото да не споря, но май ще и кажа, че опитваме пюрета, но основната ни храна все още е кърма- без значение дали на нея и харесва това или не Crossing Arms Ама аз си ви разпитвам вас, защото още не съм предлагала пюре, та съм съвсем забатачена Rolling Eyes

# 286
  • Бургас
здравейте момичета да ви споделя каква я патих вчера. то пак аз съм виновна. значи дадох на сина ми ключовете за в къщи да се прибере понеже го водих на лекар оказа се че е болен отива към бронхит и го предупредих да си стои у дома. аз направих една хубава разходка с малката и тя като се размрънка от глад бързо към вкъщи, но се оказва, че няма кой да ми отвори, звъня на домофона звъня на мобилния на сина ми в къщи звъня няма кой да вдигне и си нареждам в главата как ме подреди това детенце на улицата с бебе. добре че имам роднини на близо че ме приютиха да си нахраня бебка. и сега си мисля колко е хубаво да и носиш манджата със себе си - кърмичка. а какво се оказа ли сина ми си бил в къщи но не чук нито домофона нито телефоните. а майка ми като ме вкара в едни филми че на детето ми е станало толкова лошо че не може да стане и казвам ви щях да откача вече ми се въртяха едни ключари как отключват вратата, а тя е блиндирана . е добре че всичко мина добре Peace
от разходки не мога да седна да ви изчета.
приет на новите членове Hug

# 287
Дайте съвет за запек, моята мома не е акала вече шести ден, дадох и малко пюре от круша но резулт няма!

На новата мама Валя   welcome

# 288
И дали те разбрах- 6 дни картоф, на 7мия една лъжичка картоф с морков примерно, на 8мия- 2 карт+морк... newsm78

Да, правилно си ме разбрала  Peace

Вита Лора май каза, че зелените зеленчуци разхлабват ,ама какво точно беше  newsm78

Мая Емоции колкото искаш. важното края да е добър  Peace

# 289
  • Бургас
Здравейте и от нас ние се върнахме от разходка с Марти и минах да попрочета нещичко! Hug
Дени честито! Желая ти щастие и обич и безкрайно внимание и уважение от твоите двама мъже!  bouquet  bouquet  bouquet
vita - при нас действа безотказно 2-3 мл. "Дуфалак" в 40 мл. топла водичка (около 38 градуса). Давам го към 19,00 часа, после го къпем към 22ч и ако не е свършил работата до банята, сутринта е готов! Ако идкаш пробвай - със сигурност няма да навреди, а и на Марти му харесва, защото просто пие една доста сладка вода! Simple Smile
Валя  welcome

# 290
  • до Пловдив
здравейте и от нас
ние сме добре прочетох ви по диагонал
нищо ново при нас по цял ден сме на вън на това хубаво време разходки и разходки
даже днес ходихме до Хисаря супер си изкарахме
относно захранването и аз започнах да давам по малко пюре от картоф и морков на ХИПП малкия го харесва много засега само това постепенно и друго ще добавим
Вита относно запека аз бих ти препоръчала една бабешка рецепта с мушкато в дупето
Валя  welcome
а и не на последно място да честитим рожденния ден на Деница да е жива и здрава и да я радвам двамата и мъже в семейството и

# 291
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕНИ!МНОГО,МНОГО ЛЮБОВ ,ЗДРАВЕ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ
На  мама Валя:welcome:
Вита ,на Свети много му помага пюре от сини сливи ,или водичката от сини сливи/сушени купувам и ги варя ,като за ошаф/

# 292
Здравейте, момичета! Ние имахме гости- племенниците ми и беше същинска лудница четири дни. Аз май се разболявам cry, то мъжо е виновен той донесе вируса в къщи bash, дано Алексчето да я подмине Praynig. Тя милата направо ми разказва играта- отказва да суче на място различно от нашата спалня(направо съм като затворничка),  от едната гърда също отказва да суче и само легнала я кърмя с нея(само така се лъже), през деня почти не суче, а вечерно време  почти не спя-  през 1-2часа суче, все още отказва шише и вече се плаша, че в големите жеги няма да издържа. Влюбена е в пръста си - само го смуче непрекъснато, даже устата и е червена от това, а още не е пуснала гърдата и го е налапала. На всичкото отгоре и е с запек, вече сериозно се чудя дали не е от глад Rolling Eyes. От месеци съм в това положение и вече не издържам. Вагиналната инфекция която имам се влошава и вече предприемам лечение с Гиналгин, защото друго май не помага и нямам избор Embarassed .

# 293
момичета благодаря на всички за милите пожелания Hug
аз си лягам че доста се поуморих smile3524

# 294
  • Попово
хайде на новата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=384235.0

# 295
Добре до6ла на Валя! Hug
Ч.Р.Д. на Дени!  bouquet

Искам да питам майките, които дават готови пюрета (не че съм се засилила, но колкото повече наближава моментът, толкова повече се обърквам Embarassed) като започнат в началото, нали се дават по 2-3 лъжички, та остатъка изхвърля ли се или може да се съхрани в хладилник? И по колко дни се дава един вид пюре, преди да се даде втори? Изобщо на колко дни горе-долу се добавят новите храни, и за колко дни трябва да се измести кърменето с нова храна?
Знам, че нещата са обсъждани вече, но вчера се зачетох в поредната книга и ми стана едно объркано.... Rolling Eyes

Диде позволи ми да ти кажа аз какво направих с тез пюрета ... такааа първи си избрах марка пюренца след дълги  дегустации  Joy Joy и се спрях на ХИП започнахме с една две лъжички остатъка може да се съхранява в хладилник но не повече от 48 часа на пюренцето го пише после го затоплям леко в микровълновата и пак давах 4-5 лъжички и така всеки ден увеличаваш докато стигнете до 20 - 40 гр  и така нагоре , нагоре вече ми изяжда цяло бурканче от 125 гр все още не съм и заменила хранене с АМ един плод и или зеленчук го въвеждах по цяла седмица започни предимно в сутрешните часове да даваш между храненията най- удачен е часът между 10 - 12,00 ч  ...  Peace

# 296
Здравейте, момичета! Аз съм от Септемврийските мами. Извинявайте, че нахлувам в темата ви, но ето нещо важно, ако вече не сте го видели  Hug

За майчетата от София!

На 16.04.2009 от 10.30ч. пред сградата на Столична община се организира протест срещу липсата на места в детските градини в София. Който има възможност, нека да дойде! Можете да помогнете и като размножите и разпространите листовки за протеста! Листовки могат да се изтеглят от този сайт - http://tranz.it/load.php?id=Jmgv9DQPhz64TO0p270508

Общи условия

Активация на акаунт