НОЕМВРИ 2008-1

• 10 169
  • 296
  •   1
Отговори
# 270
здравейте и от нас с Ивко
ние бяхме малко на гости.
Новото е че малкия е с кашлица и сополи и сме на сума ти лекарства #Cussing outдобре че поне не им се мръщи а си ги пие без проблем.Бяхме на преглед и вече Ивко тежи 7.500кг. и 67 см.Качил е само 300 грама но лекарката каза че това изобщо не е притеснително.
Купихме бънджи и пада голяма игра,снимки малко по-късно.

А сега да ви почерпя защото ставам на ЦЕЛИ 22 години Grinning

# 271
абе за втори път качвам снимки в албума за колажа и за втори път като го отворя ги няма???

# 272
Добре дошла на новата мама!
Бубе, ама като гледам снимките тая Яна много хубава станала. Пу-пу!
Ние вчера изядохме почти цяло бурканче пюре от моркови, направо не можах да повярвам. Досега давах само тиква и пащърнак, нали действат разхлабващо, а Влади продължава да ака на 3-4-5 дни веднъж. И доста се чудих дали да му давам моркови, защото запичат, но така или иначе все някога трябваше да ги въведа.
И ние много се разхождаме и се радваме на хубавото време. Вчера в Южния парк беше стълпотворение, но днес пак се гласим да ходим там, че въздухът е съвсем различен.
Нашият батко замина на гости при баба си в Русе за ваканцията и като го няма усещам колко много ми е помагал.

# 273
Сиска, от моркова и аз очаквах да се запече, но тъкмо на против - като самосвалче е Simple Smile днес за 2 часа резултата е 2 памперса и боди... Mr. Green Явно и това е до детето. Simple Smile
Дени,  newsm59
 welcome на новата мама!

# 274
Сиска, от моркова и аз очаквах да се запече, но тъкмо на против - като самосвалче е Simple Smile
Дано и при нас да е така. И други мами са ми казвали, че морковите не са запекли децата им, въпреки че ги водят запичаща храна.

# 275
  • някъде там......
Здравейте и от нас. В това хубаво време всички сме навън и активността във форума е на точката на замръзване Mr. Green
Деница, честит рожден ден! Желая ти много здраве, за да можеш пълноценно да се грижиш и да се радваш на съкровището си! Всичко останало нека бъде по твое желание!
Мила, на нас два пъти досега ни се е зачервявало дупето, но успявам да се справя с проблема точно за ден. Варя смрадлика и при смяна на пелените промивам с памучен тампон, напоен в отварата, след това мажа с Бочко и до следващата сутрин сме ок.
Ние вече хапваме картофено пюре с морков, днес ще прибавя и тиквичка, после сме на картоф с тиква, а след това мисля да дам оризова каша с варена/печена ябълка. АЗ също добавям кърма, а вчера при варенето на картофа и моркова сложих и люспичка лук - само за аромат. Естествено, не съм го пасирала - изхвърлих го - ползвах само миризмата му. На Габи много й хареса. Изяде си всичко набързо. Засега й давам по мъничко - 30-тина грама. Постепенно ще увеличавам - не бързаме за никъде.
Относно кърменето - ние продължаваме с кърмата, но откакто започнах да давам АМ все по-малко иска да суче - нямаме проблем само през нощта. Иначе през деня се цедя и така й давам, защото иначе като започне да суче яде само 1-2 минути и почва да се дърпа и да пищи, а е гладна. Тогава се изцеждам и й давам изцеденото - всичко си изяжда, че дори и дохранвам понякога. От поведението й си правя изводите, че вероятно Габи се отбива вече. Sad Въпреки това ще продължавам да давам кърма докато имам.
     Валя, добре дошла  bouquet

# 276
Добре до6ла на Валя! Hug
Ч.Р.Д. на Дени!  bouquet

Искам да питам майките, които дават готови пюрета (не че съм се засилила, но колкото повече наближава моментът, толкова повече се обърквам Embarassed) като започнат в началото, нали се дават по 2-3 лъжички, та остатъка изхвърля ли се или може да се съхрани в хладилник? И по колко дни се дава един вид пюре, преди да се даде втори? Изобщо на колко дни горе-долу се добавят новите храни, и за колко дни трябва да се измести кърменето с нова храна?
Знам, че нещата са обсъждани вече, но вчера се зачетох в поредната книга и ми стана едно объркано.... Rolling Eyes

# 277
Здравейте!

Ние направихме една преди обедна разходка, сега да починем малко и пак наново.

Добре дошла на новата мама. По-често да ни посещава, че нещо намаляха редиците   bouquet

Ч.Р.Д. на Дени! Да е жива и здрава и много щастлива. Дано Ивко бързо да се оправя  Hug

Почват вече да правят маймунджалъци малките сладкишчета  Heart Eyes И по-интересни ще стават  Party

Диде Да ти кажа как мисля да процедирам аз. Мисля да рахранвам много, много бавно. Първия ден давам една лъжичка, втория - две и така 6 дена, като всеки ден увеличавам с една лъжичка. После въвеждам новата храна в комбинация с това което вече съм въвела и пак първич ден една лъжичка, втория две и т.н.. И така вся нова храна мисля да я давам по 6 дена и да не стигаме до повече от 6 лъжички. Купила съм Хип, те могат да се съраняват  48 часа след отварянето. Останалото естествено го хвърлям или евентуално ще го хапнем ние с татито. Ако става за ядене  Laughing  така мисля да карам поне 2 месеца, без да замествам хранене. Това разбира се са си мой планове, какво ще наложи мадамата не се знае  Rolling Eyes

Малко се отплеснах, но се надявам да съм се изразила разбираемо  Wink

П.С. Как ви се отразява слънцето на лицето?? Аз хем се мажа със слънцезащитен крем, но с всеки изминал ден имам все повече кафяви петна  #Cussing out Някакъв лек???

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 13:47 от marojinka

# 278
Дени, честит рожден ден   bouquet

Не мога да си избера столче за хранене, вече обърнах нета за модел, и на нищо не мога да се спра.
А тук има едно приятно, я дайте мнение...  -
http://www.martis93.com/component/page,shop.product_details/flyp … uemart/Itemid,42/

# 279
Деница, ЧРД!!!

# 280
  • София
абе за втори път качвам снимки в албума за колажа и за втори път като го отворя ги няма???

Дени, аз ги изтривам като си ги дръпна за да не се бъркам кои бебета съм дръпнала. Недей даги качваш пак  Hug

# 281
             Честит Рожден Ден на Деница!
      Бъди здрава, а всичко друго ще го докараш от младостта си Grinning!

Лора, ако имаш предвид столчето на Чиполино, изглежда хармонично. Аз не съм меродавна по въпроса, защото моят критерий беше да е столче от естествен материал и да може да се ползва дълго време.

Да запитам. Защо да не качат всички мами свои снимки в албума на бебето(бебетата) си. Някои вече са го направили.  Аз много ще се радвам да мога да свържа лице, мисъл, настроение, преживяване с конкретна физиономия. Разглеждала съм целия албум на бременните, но и там липсват доста мами.
И какво става с Феъри, Нана, Тонеска, Илка и доста други, че паметта вече ми изневерява.

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 17:43 от Бубе

# 282
Марожинка, мерси! То и аз така като теб ги мисля нещата- един вид пюрето да е за опитване, а не за наяждане, за да може да е на кърма по-дълго време. Просто на консултацията трябва да кажа, че вече обядваме с пюре вместо с кърма, и затова питам- да звуча по-убедително ако нещо ме заразпитва педка. А за съхранението вчера четох, че не трябвало, но щом на бурканчетата на Хип пише до 48ч- това ме устройва. И дали те разбрах- 6 дни картоф, на 7мия една лъжичка картоф с морков примерно, на 8мия- 2 карт+морк... newsm78

Да запитам. Защо да не качат всички мами свои снимки в албума на бебето(бебетата) си. Някои вече са го направили.  Аз много ще се радвам да мога да свържа лице, мисъл, настроение, преживяване с конкретна физиономия. Разглеждала съм целия албум на бременните, но и там липсват доста мами.
Peace И аз така- физиономистка съм и сега ми се налага да помня майките по снимките на бебетата от аватарите Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 17:52 от Didi_83

# 283
Ама и аз съм дала линк, а не снимка...
Ето за това тук -
http://www.martis93.com/component/page,shop.product_details/flyp … uemart/Itemid,42/

Диди, едва ли е нужно чак толкова стриктно.
Може 1 седмица само картоф, после ден-два почивка, после морков и катроф една седмица, после ако всичко е наред, на третата седмица трети зеленчук, стига не бебо да му понася добре. Ако нещо не му понася, ще знаеш от кой зеленчук е, като ги редуваш, и ще можеш да го спреш.

Моркова оправя метаболизма, затова е полезен, лекува стомахчето. Ябълката също. Но трябва да ядат и зеленко.
Аз съм на мнение, че трябва поне два месеца само да опитва, преди кърмене, и чак тогава да се заменя хранене с пюре или каша.

# 284
Исфинете Embarassed Горният линк не ми се отвори на стол, а на сайта. Сега вече го видях. Мнооого е сладък и изглежда стабилен. Определено добре замислен и функционален Peace

Общи условия

Активация на акаунт