Автоимунен тиреоидит на Хашимото (6)

• 81 019
  • 770
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Май няма тогава да го пия тоя Деанксит,щом и не върши работа. Нещо от четене и оглупяване..... Mr. Green.не мога да схвана нещата.Може ли да имам едновремнно хашимото,малка гушка/по думите на Сечанов/ и назначен елтироксин заради ТСХ-високо,хипофункция. За гуша не се ли дава друг хормон?Оплетох се Sick

# 286
Денксита мен много ме успокоява, не ми пука за нищо  newsm68 даже и че имам Хашимото не ми пука  Grinning , но адски много ми се доспива от него и не мога да си върша ежедневните задължения, а нали се пие до обяд, но затова пък спя като къпана през нощта, е пълно щастие няма.

bouquet

# 287
Тъй като Диди6 заговори за съня,да ви питам как се чувствате на последък ? Аз не мога да си отворя очичките ,постоянно ми се спи (24 часа).Не пия гореспоменатото лекарство ,може и пролетна умора да е  ooooh!

# 288
Деник аз писах за това състояние на предишната страница, и аз съм така - умора и сънливост 24 часа нон стоп, нито кафето ми помага нито нищо, така съм от един месец насам, но най-вече умората ми се засили от преди 2 седмици, вечерно време се разведрявам леко и до 22 часа трябва да съм легнала, не мога да издържа повече, а като си спомня, как до преди 3-4 месеца в 22 часа излизах се пребирах сутринта, на този етап обаче за съжаление това не може да стане Tired

# 289
Олииии ,че съм заплес - искренно се надявам да ми опростите хашимотското отвяване  smile3537 Аз се чудя ,дали не трябва да сменям дозата ,но ще го реша след като посетя ендото (вече на свощ глава нищо не предприемам ).

# 290
  • Пловдив
Ако остане личните лекари да ни лекуват само, ще пием много транквиланти. Моята миналата година ми беше изписала 2 вида успокоителни. Едното (Рудотел) го пих, но само от време на време, когато се чувствам доста напрегната. Другото, вече не помня имената, го пих само веднъж и не повторих. Много силно ми се стори. Тя искаше и на психиатър да ме праща, но добре че не отидох, че кой знае какви други хапчета щяха да ми изпишат. Всеки лекар си мисли, че е задължен да напише рецепта. А аз тогава бях зле и бях готова да пия какво ли не, само да се подобря. Добре, че се освестих навреме. Доста по-късно една ендокриноложка ми каза, че не било хубаво за нас да пием успокоителни. Можело само Валидол. Не разбрах точно защо, ама и не питах, защото не мисля да пия. Обаче си има моменти, когато едно хапченце много помага. Само да не ни става навик, че се привиква.

# 291
мм, на мен също ми препоръчваше мама дианксит, защото бях много нервна, когато още не знаех, че съм с Хашимото. Това е успокоително, като го пиеш първите дни много ти се спи, после си доста спокоен.
Добре, че го спрях и не я послушах, сега като знам че съм с хипофункция и си пия редовно Л-тироксина всичко ми се оправи. Спокойна съм , без успокоителни.
Между впрочем точно от Дианксита започна да ми закъснява цикъла по 10, 15, та дори и 20 дена, което ме влудяваше , защото все мислех, че пак съм бременна. На всеки действа различно обаче при мен беше така. Добре, че се усетих навреме и го спрях.

Мацки, аз също все се чувствам изморена и все ми се спи, затова пия кафета, за да съм в кондиция, иначе хич ме няма. Обаче къщата, работата и децата, пък и мъжо - всичко мен чака  Simple Smile

# 292
  • София
Чета из руски сайтове за елтирокса , елтироксина и доктори отговарят ,че ако е точната доза ,не се пълнее. Важното е да се определи точно. Ако е малко дозата и оплакванията продължават-умора,сърцебиенеи т.н значи е малко и се пълнее. Ако е по-висока от необходимото се отслабва и пак са налице оплаквания-умора,..и т.н..
И на мен много ми е уморено и спящо. Пия кафе и си мисля,че ще се оправя,а то ми става нервно след него. Но и аз прекалявам- по 3 кафета за деня и то силни
.http://www.medlinks.ru/modules.php?op=modload&name=Forum& … sp;     ето тук има много писано ,ако ви се чете

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 07:23 от мм

# 293
Излиза, че на мен ми е малка дозата  Thinking Как ми се иска сама да си я повиша леееекинко, ама като знам, че не бива. Полудяла съм  Crazy

# 294
Честит празник на всички именнички!!! :newsm51:

# 295
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНЯЧКИ!!! СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ НОСИТЕ ИМЕТО   bouquet 

ВЕСЕЛ И СЛЪНЧЕВ ДЕН !!!!!!

bigdance2    Gift    Tada

baloni

# 296
Честита Цветница на всички  bouquet Честит имен ден на нашите цветенца и на тези с цветчета и дръвчета у дома  bouquet

По мое мнение, депресантите са напълно излишни при нас. дори вредни! Всички подобни оплаквания се дължат изцяло на  болестта и при правилна терапия  с тироксинчето изчезват или намаляват почти до минимум. Не се натоварвайте с допълнителни и силни лекарства! Те могат само да влошат нещата и да влезете в един порочен кръг, от който няма излизане!

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 15:54 от птица

# 297
  • София
Честит празник на всички именници днес и от мен!   bouquet Бъдете здрави и сбъдване на всичките ви мечти! Hug

# 298
# 299

Честито мили мои, в този светъл празник ви пожелава здраве, щастие и повече светли дни!

Общи условия

Активация на акаунт