Автоимунен тиреоидит на Хашимото (6)

• 81 015
  • 770
  •   1
Отговори
# 375
  • София/Варна
Здръвейте. Аз не съм писала отдавна. И аз съм във вашия отбор, но имам само завишен МАТ - някакви си 70-80 пъти. TSH ми 2,16.
И УРААААААААААА БРЕМЕННА СЪМ.
Обаче звънях на д-р Катя Тодорова за час и има часова чак на 9 юни. Тогава ще съм в четвъртия месец.От вас знам, че тя е най-добрата. Обаче четах, че е много важно в началото на бременноста да се назначи терапия.
Моля ВИ посъветвайте ме какво да правя и ако имате идея при кой друг лекар да отида.

# 376
БРАВОООО!!! newsm10  Но немога да те насоча към доктор, някое от другите момичета се надявам да може newsm12

# 377
  • София/Варна
Мерси
Това е първото хубаво нещо, направо чудесно което ми се случва тази година.
Първо открих, че съм хашисмотка.
Сега оперираха майка ми и се оказа че има злокачествен тумор на панкреаса и е голяма мъка.
Но ето има и лъч светлина

# 378
И аз съм била здрава като цяло. Като дете съм боледувала от гърло, но след като са ми махнали сливиците, рядко. За зъбите винаги съм се грижила и съм взимала мерки своевременно. При мен си е от стрес, знам си и от какво и от кога.

Сигурно ако се премахнат всякакви инфекции и укрепне организмът, и жлезата ще е по-добре. Аз затова и не съм особено съгласна с разсъжденията,  че имуностумулантите са неподходящи за нас. Какво като е автоимунно заболяване!? Кой знае какъв точно е механизмът на възникването му!? Може би точно защото имунната система не е наред, затова и се стига до това неразпознаване на жлезата и отхвърлянето й.

Аз пък се чудя какви последствия може да име върху организма  всекидневния прием на хормона примерно след 10г. мен това повече ме терзае  Sad
Ами какво става? Според мен на организма като цяло нищо му няма, той си получава необходимото, но жлезата сигурно съвсем ще спре да работи, като няма стимул (ТСХ) да я ръчка. Поне аз така го виждам, пък може и прекалено да опростявам нещата.

Моя позната спря тироксина на своя глава. Няколко години твърдеше, че е много добре. Сега е в ужасно състояние. Психическо. Пълна апатия, паническо разстройство и каквото се сетите още. От Жлезата. Така че аз за себе си съм решила твърдо да си пия хормончето, пък каквото стане.

Gerundiq, честито! Лека и успешна бременност Peace
Щом Тодорова е заета, отиди в Централната ендокринология. Все пак това е най-специализираната болница. Със сигурност и там има специалисти по проблемите на бременни хашимотки. Сетих се онзиденшния ендокринолог, но тук не се изказаха добре за него момичетата newsm78 Обаче той пък се похвали, че е имал 10 успешни бременности миналата година. Та ти си решаваш, но наистина е добре да си следиш хормоните и да реагираш своевременно.

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 15:25 от птица

# 379
  • ВАРНА
Цитросепта е страшно средство,много помага на организма,напр.дъщеря ми като е леко неразположена веднага го започва и цикъла и е по-лек,да не говорим,че имам позната дето си лекува херписа с него/веднага след прием се скрива/В момента има сенна хрема и започна ципросет и се чувства значително по-добре. А това е вярно за лекарствата и цитросетпа,внимателно се приема,не със всички лекарства. Грейпфрукта провокира естроген както лененото семе и за онкологични е забранен/аз не консумирам/
Хубав слънчев ден ,момичета! И си взехте хормона ,нали Simple Smile Simple Smile

мм, сигурна ли си?

# 380
И УРААААААААААА БРЕМЕННА СЪМ.
Обаче звънях на д-р Катя Тодорова за час и има часова чак на 9 юни. Тогава ще съм в четвъртия месец.От вас знам, че тя е най-добрата. Обаче четах, че е много важно в началото на бременноста да се назначи терапия.
Честито,мила   bouquet Лека и безпроблемна бременност ти желая Hug
Аз бих ти предложила да дойдеш в Плевен при д-р Катя Тодорова в инвитро центъра,днес си записах час за 26.04. и мисля,че има още свободни.
Телефона за записване е 064/804790.

# 381
Gerundiq честито миличка, лека и прекрасна бременност ти желая  Hug
Д-р Тодорова има и личен телефон на който ако и се обадиш и обясниш за какво става на въпрос тя сама ще ти предложи да отидеш без час в кабинета й и ще те вмести в графика.

# 382
  • София
Gerundriq Честито!  bouquet
Аз също те съветвам да звъннеш на д-р Тодорова,сигурна съм че ще приеме без час,като и обясниш положението.Успех и всичко да бъде наред. Hug

# 383
  • Пловдив
Ами нали уж за добро го взимаме тоя хормон. Тук май има момичета, които доста време го взимат, нека да кажат какви са им /само/наблюденията. А аз да попитам няма ли някакъв момент, когато ТСХ-то си влезе в норма и да се спре приема отвън на хормона или ТСХ-то ще е в норма само ако пиемем хормона  newsm78   Някой разбра ли какво питам.......
Счита се, че през лятото нуждата от хормона е по-малка и ТСХ пада. Някои дори спират Еутирокса за 2-3 месеца, ама ако са били на ниска доза дотогава. После пак се почва срещу зимата. Ама трябва да се следи ТСХ-то накъде ще тръгне.

# 384
  • In a surreal moment!
Аз от малка имам невероятни проблеми с гърлото. Сливиците ми са ОГРОМНИ и вечно червени, поне по 23- пъти годишно правя зверски гнойни ангини. Понеже съм много против махането им не съм предприела тази стъпка до сега. Обаче...ако всичко се дължи на тях? Аз нямам време в годината, в което да не съм с ярко червени сливици. Вероятно в тях има една постоянна инфекция, която си тлее с години, какво с години, от почти бебешка възраст.

И при мен е абсолютно същото . Учителка съм и само да ми кихне или изкашля някое детенце и съм готова - уморих се от ангини . Споделих го с д-р Тодорова и тя ме посъветва да ги махна , ако може. Ходих в Транспортна болница при проф. Едрев в края на януари . Пуснаха ми изследвания , не съм ходила още за резултат, поради семейни причини , а и през седмицата на пролетната ваканция пак бях болна... Лекарите не намират връзка , изрично попитах доц.Заяков , но кой знае точно как са нещата ....

# 385
  • София
Прасунчо,сигурна съм за грейпфрукта.Той е номер две в списъка,който прави естроген.По принцип естроген е полезен,от него идва и красота и младост и всичко за една жена. НО- за онкол.болни,естроген е враг номер едно,когато рака е хормонално зависим/на гърда,матка и простата/Тогава се взима антиестроген-хормоно терапия.На мен ми беше назначено такова лечение,но аз го отказах,защото прочетох статистики ,че пили и непили -еднаква преживяемост....Та каквото,такова!!!   
 И аз си мисля,че цял живот като пиеш хормона елтирокса,жлезата става ленива и няма оправяне.Но, ако почти я няма,то няма и  какво да се оправя  .Той доктора каза  -блокирана е,дали това значи, че за момента е така или вече няма оправяне,няма я въобще...и аз не знам Sick

# 386
За грейпфрута имам някакви спомени, че и за нас щитовидно болните също не е добър. Сега ще потърся повече информация. Сигурна съм обаче, че преди Хашимото много обичах грейпфрут, сега - не. А нали казват, че тялото си казва от какво има нужда и обратно.

Намерих нещо http://forum.rozali.com/viewtopic.php?t=11240&sid=6046e2ac92 … 191c96f35895dcbb7
Нас ни няма сред тук изброените, но мисля, че някъде и за нас съм срещала предупреждение.

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 19:02 от птица

# 387
Gerundiq честито и от мен- лека и безпроблемна бременност  Hug

От утре съм на еутирокс 25, ха честите ми, най-после влизам изцяло в отбора. Докторката каза, че ТСХ 3.62 никак не е добър резултат за млад човек, за F4 също каза нещо, че не е съвсем наред и затова са ми умората и другите оплаквания. За косопада ми каза, че може да се повлияе от хормона, но може и не, след време може и да се засили дори, всичко зависело от антителата. Започвам да се оглеждам за хубави перуки  Joy каза, още че Хашито е много често срещано при набори 73-83 г. заради Чернобил най-вече, много млади хора имало в момента с тази диагноза, да не се плаша, каза че ще си живея и ще бременея без проблеми, но трябва да си пия хормона от тук нататък. Общо взето каза, че ТСХ над 3 е стойност валидна за 60 годишните, нашето трябвало да е около 2 - 2.5, за да се чувстваме във форма и добре, каза ми да си купя витамини обогатени със селен, да си хапвам всичко /без йодосъдържащи храни/ да спортувам, да ям много мед и медни продукти всякакви, фрешчета - това е в общи линии мацки  Party

По-другата седмца реших да отида при доц.Иванов, аз вчера се свързах с него /много приятен глас/, искам да чуя и неговото мнение, вчера ми го похвалиха
сега да питам - ДА ОЧАКВАМ ЛИ НАПЪЛНЯВАНЕ ОТ ТАЗИ ДОЗА И КАКВИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ ЩЕ ИМА??????

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 19:49 от Диди6

# 388
Е да де мисля че точно заради доцент Валентин Иванов  ВМА се е славела като Слаба ЕНДОКРИНОЛОГИЯ и затова са го махнали.Вече не е шеф, има нова много напредничава и оправна шефка доцент Даскалова -дано с нея йм потръгнат нещата , понеже отделението йм е много луксозно и с голям потенциал. оооооо щом ти е записал час още за следващия ден сутринта- явно че няма никакви пациенти и прави опити да си ги набира по телевизионни предавания - НЕ СЕ ЛЪЖИ  Rolling Eyes

# 389
Ми, ха честито Диди6! newsm51 И аз съм на еутирокс 25, от 1.04., мисля да си пусна едно ТСХ към 7-8.06. Беше ми 7,27, а хормоните в норма. Да видим докъде съм стигнала.... newsm09       А за дебелеенето - май си е до организъм все пак, като чета тука някои напълняват, други нямат такъв проблем. Аз предишния път си спрях хормона самоволно, защото получавах сърцебиене, явно след натрупването му и дозата да ми е била висока тогава /25 и 50 през ден/. Но тогава ТСХ почти беше влезнало в норма все пак, само дето на мен не ми беше добре..... Сега съм решила да пия сериозно, явно няма отърване. Ако пак получа същите симптоми ще ида при лекарката, тя да ми каже какво да направя. А как ми се иска да поотслабнааа..... newsm39 - това е истината!!!

Общи условия

Активация на акаунт