Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ефектите от околната среда и стреса върху Хашимото тиреоидит?
Какви са някои от погрешните схващания относно болестта на Хашимото?
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ефектите от околната среда и стреса върху Хашимото тиреоидит?
-
Какви са някои от погрешните схващания относно болестта на Хашимото?
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
-
Какви са основните симптоми на болестта на Хашимото?
-
Какви са препоръчителните изследвания и лечение за Хашимото?
Но немога да те насоча към доктор, някое от другите момичета се надявам да може

Обаче той пък се похвали, че е имал 10 успешни бременности миналата година. Та ти си решаваш, но наистина е добре да си следиш хормоните и да реагираш своевременно.
Лека и безпроблемна бременност ти желая 
каза, още че Хашито е много често срещано при набори 73-83 г. заради Чернобил най-вече, много млади хора имало в момента с тази диагноза, да не се плаша, каза че ще си живея и ще бременея без проблеми, но трябва да си пия хормона от тук нататък. Общо взето каза, че ТСХ над 3 е стойност валидна за 60 годишните, нашето трябвало да е около 2 - 2.5, за да се чувстваме във форма и добре, каза ми да си купя витамини обогатени със селен, да си хапвам всичко /без йодосъдържащи храни/ да спортувам, да ям много мед и медни продукти всякакви, фрешчета - това е в общи линии мацки
И аз съм на еутирокс 25, от 1.04., мисля да си пусна едно ТСХ към 7-8.06. Беше ми 7,27, а хормоните в норма. Да видим докъде съм стигнала....
А за дебелеенето - май си е до организъм все пак, като чета тука някои напълняват, други нямат такъв проблем. Аз предишния път си спрях хормона самоволно, защото получавах сърцебиене, явно след натрупването му и дозата да ми е била висока тогава /25 и 50 през ден/. Но тогава ТСХ почти беше влезнало в норма все пак, само дето на мен не ми беше добре..... Сега съм решила да пия сериозно, явно няма отърване. Ако пак получа същите симптоми ще ида при лекарката, тя да ми каже какво да направя. А как ми се иска да поотслабнааа.....
- това е истината!!!