Автоимунен тиреоидит на Хашимото (6)

• 81 011
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
 птица   не мисля, че хашимотото е следствие по-скоро хипертиреоидизма е следствие.Учила съм малко медицина и доколкото знам тиреоидитът се води възпаление.Автоимунните болести са всъщност объркване на системата.Антителата възприемат щитовидната жлеза като заплаха и я атакуват.Те няма да престанат докато не я разрушат.Лекарите смятат,че това е след прекарано вирусно заболяване или синузит.Просто вируса е сходен като вид със клетките на щтитовидната жлеза.След като убият вируса антителата се прехвълят на сходният орган, в случая жлезата.

# 496
Ето резултатите:
От днес                         Преди 4 месеца
ТСХ-2.04                                  ТСХ-4.41

фТ4-13.05                                фТ4-12.11

МАТ-311.1                                МАТ-344.7
Определено има подобрение и съм доволна  Simple Smile

# 497
Ерота, бравос, много се радвам и те поздравявам  Hug Слава Богу всичко е наред, само не си спирай вече тироксинчето и другите лекарства, явно добре са ти повлияли и са си свършили работата, въпреки събитията. Вече можеш да дишаш по-спокойно  Hug

Аз прекарах много тежък синузит и още си го имам, обостря се от време на време, дали от него не съм се издокарала така, или е след второто раждане  Rolling Eyes

# 498
Браво erota само дето се притесняваше.Сега като почнеш и по-редовно да си пиеш илача да видиш каква ще се оправиш.

Чакаме и резултатите на Диди6  да видем дали и тя ще ни зарадва.

# 499
 Mlyna точно преди да ми открият хормоналният дисбаланс и аз имах синузит и даже ми правиха пункции.

# 500
Здравейте, ето ме отново, бях на изпит чак в Благоевград  Hug

преди изпита рано сутинта пуснах в поликлиниката ТСХ-че и резултата е 3.477 при реф. 0.34-5.00 за Цибалаб-лабораторията, преди малко се обадих на ендото и тя ме посъветва да си го пия хормона, за да го сваля и от утре го започвам, т ва е нема лабаво  Mr. Green

относно синузита - 2008 г. зимата един колега ме зарази с вирусен синузит и пих много силен антибиотик и бях в болничен 10 дена, вследствие на което гъбясах отдолу и не си обърнах внимание, плисках се със сода и вода, мина ми, но пролетта направих спонтанен аборт в 5 г.с. , заради неизлекувани гъбички /Микоплазма/, която се беше настанила в матката ми, иначе забременях от първия път, преди това пък 2007 г. пролетта изкарах две вирусни заболявания в период 2-3 месеца и яко антибиотици, явно всичко си има своето обяснение, но това е - така е било писано, може пък да се излекуваме......някога Simple Smile
относно безсънието - тази нощ отново не съм мигнала, така вече 2-ра седмица, като парцал съм днес, но поне на изпита не се изложих, иначе съм добре горе-долу.

обичам Ви, вие сте ми невероятна подкрепа

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 18:14 от Диди6

# 501
Здравейте, момичета. При мен също в момента ме мъчи безсъние и то от доста време. От 1 месец
не пия Л-Тироксин, защото ТСН ми беше 0.014 и тези дни ще трябва да си пусна изследвания за да
проверя стойността му. След това на ендокринолог и пак отново Л-Тироксин, но не знам този път
какви ще са мг. Вие за сън вземате ли си нещо /имам предвид някакъв медикамент/? newsm78

# 502
  • ВАРНА
вие сериозно ли мислите, че почти да не кажа и всичките ви болежки  идват от хашимотото?

в момента, в който престанете да мислите за хашимотото като за болест, ще се почувствате много по-добре. от личен опит.

моята майка и тя вече е хашимотка. никога никакви оплаквания не е имала. отиде на ендо по мое настояване. както вече писах тсх й е 69 и започва с доза еутирокс 75. ендото каза, че ще я диспансеризира. антителата са около 400. селен не й предписа. ще видим на контролата след 45 дни.

# 503
  • София
 Zдрвейте! Браво за хубавите резултати!  bouquet
А аз днес се чувствам много зале,направо не мога да си движа врата-имам силна болка и ми е страшно нервно. За първи път усещам така силно всичко.... SickСигурно ТСХ-то расте. С нетърпение чакам да дойде сутринта, за да си взема дозата..Докъде стигнах,не исках да го пия,а сега чак нямам търпение...

# 504
Стига, бе Shocked болка къде - отпред или врата отзад? Ако е отзад, раменете, гърба и т.н. - настинка е. Както се казва - продухало те е някъде. Нормално, сега с това време, което през ден варира от лято до зима.
И мен кокалите ме въртят и ходя като пате, ама е от смяната на сезоните и от обездвижването. Цяла зима седях, размърдах се по празниците и сега ми е зор естествено. Ама не е от хашимото, а от тъпата ми глава и от мързела ми, най-вече.

# 505
Ама не е от хашимото, а от тъпата ми глава и от мързела ми, най-вече.

А, не Птица, твойта глава не е тъпа  Naughty умна е!!!  Hug И аз съм се обездвижила, но вече си правя всекидневни разходчици, като увеличавам разстоянието. Установих, че най-много се схващам, като ходя на токчета, така че, вече реших - само ниски обувки.

Иначе и аз гледам да не обръщам много внимание на болежките  Outta Joint, че къде ще му излезе края  Blush

# 506
аз например, независимо от това дали съм във форма, тоест уморена или не все си ходя пеша, много обичам, имам чувството че се тонизирам и май ми става по-добре на главата от разходките. Забелязах и друго - Лошо ми е в дните, когато не съм се наспала или съм си легнала късно и съм станала рано, както днес например- спала съм не повече от 1-2 часа заради безсънието. Тези дни съм в отпуск и се чувствах супер, малко ми се спи през деня, но две кафенца и съм ок. Е, не съм в тази форма, в която бях преди, но ......вече май посвикнах с умората. Ще видим от утре като започна да пия хормона, какво ме очаква. Лекарката ми каза онзи ден, че умората ми е нещо като цитирам "псевдо-старческа", заради по-високото ниво на ТСХ-то. На старите хора ТСХ им било от 3 до 4 и за тях е нормално, но за млади хора не.

# 507
  • София
Цитат
Стига, бе  болка къде - отпред или врата отзад? Ако е отзад, раменете, гърба и т.н. -                             
Не ,от пред точно дето ми е като гушка,както се изрази Сечанов.Точно върху нея е болката и не мога да си мърдам шията.Аз неправилно се изразих по-горе Weary
По принцип съм издържлива и не се оплакавам ,но това ме притеснява защото не знам редно ли е....

# 508
Аз също съм със синузит и често имам проблеми с него.
Диди6,почвай утре хормончето,аз също пия 25 мкг и вече е в норма ТСХ след 4 месеца,а беше по-висок от твоя.
Прасунчо,не знам защо си толкова рязка и крайна.Разбрахме че всичко ти е идеално-тренираш,хапваш диетично,не мислиш за Хашимото като болест.Но мисля че затова сме се събрали в темата-за да си споделяме усещанията,болките,лечението.Тъй като никой не може да каже точно коя болка е от Хашимото и коя не,ние сами си търсим истината.След време може и да престана да мисля за Хашимото като болест,но ми го откриха скоро,като и на други в темата и ни е интересно да си споделяме.Не виждам нищо лошо в това.И да мисля и да не мисля за Хашимото-все ще го имам,няма да изчезне.
мм,дано  отшумят скоро тези неприятни усещания.

# 509
Диди6, като започнах Л-тироксина за първи път , спях по много, сякаш си отспивах за всичкото безсъние. Спях през нощта и през деня с децата, бях станала като бебе за няколко седмици, след това организмът ми се приспособи към хормона и вече си спя нормално, само от време на време пак ме хваща онова спане. Предполагам, че и при теб ще е същия сценарии, дано да си отспиш!

мм, аз също имам болки в гушата, но от време на време , не постоянно и при теб ли е така?

Виждам, че много от нас са със синузит, може би наистина има връзка  Thinking все не мога да спра да мисля откъде ми се натресе това Хашимото, като че ли има някакво значение вече  Joy

Общи условия

Активация на акаунт