Рискове при цезарово сечение. Информираха ли ви предварително?

• 4 088
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Не,не бях информирана.И слава богу,като прочетох част от това Peace Секциото ми беше по спешност-бях се настроила за нормално раждане и като казаха:"Хайде,към операционната." щях да умра от страх.А ако бях толкова подробно информирана не знам как щях да се чуствам(май още по-зле Confused)

# 16
  • София
Каква е целта на темата и защо я пускаш?
ето още една тема от теб:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=372299.0

информацията не е излишна, но ако някой иска да прочете нещо по въпроса, не е нужно да се пускат няколко теми по 1 и същи въпрос. Peace
ти отправяш един доста краен апел в посочената по-горе тема" нека смело оспорим авторитета на лекарите."  Rolling Eyes не мислиш ли че нямаш основание за обощаване на лекарите като цяло и то тикана изглежда от изключително нерационални подбуди? Thinking

не зная ако бях попаднала на някоя от темите които пускаш и съм бременна с първото си дете как бих реагирала Rolling Eyes разбира се че да родиш естествено е чудесно, но да един призив за пренебрегване ан лекарското мнение като цяло, не мога да приема. едно е да си информиран за начина на раждане, друго е тази пропаганда която правиш Rolling Eyes

# 17
Съжалявам, че прочетох темата ти. Много положително няма що.... а на мен след седмица ми предстои ресекцио.

# 18
APRIL IS CESAREAN AWARENESS MONTH!

Thank you for helping us spread awareness about the risks and benefits of cesarean surgery.  Certainly a cesarean is a blessing when it is necessary, but many women across the country are undergoing unnecessary abdominal surgery.

Did you know that ICAN of Greater Missoula & ICAN of Helena asked Governor Schweitzer for a statement of support for Cesarean Awareness Month, and he declined?   More information to follow shortly.

Ето го разковничето. Grinning Повдига ми се от американската пропаганда. Съжалявам, че съм толкова цинична.

# 19
Аз родих нормално по мое желание. Смятам, че хората заслужават да правят избора си информирано.
Съншайн 74, всичко ще  бъде наред  Hug

# 20
  • Пловдив
При мен секциото е единственият начин, сега виновна ли да се чувствам,що ли...

# 21
Рискове от цезаровото сечение има, както има и от нормалното раждане, както има, ако щете и от пресичането на улицата.
Има достатъчно случаи, когато секциото се налага задължително, дали планирано или по-спешност.
Мисля че, всяка средноинтелигентна бременна е прочела достатъчно за видовете родоразширение.
Дори и тези, които избират секциото пожелание.
И наистина информацията е полезна, но тогава когато е търсена от човека, а не натрапена.  Peace

П.П. За протокола родила съм вагинално и сега също имам желание да родя така, но уважавам избора на всяка жена как да роди детето си.

# 22
Да,информираха ме!  Peace

# 23
Мен лично, не са ме информирали какви са рисковете при цезаровото сечение,но и не искам да знам честно казано,защото при мен е наложително(поради гинекологични проблеми) така,че нямам избор,просто се моля всичко да е наред Praynig Praynig Praynig
Е,все пак информацията е полезна Peace

# 24
Не мога да разбера защо авторката пуска еднотипни теми в рамките на 1 месец!?
Норма ли гони, що ли!? Thinking
Рискове винаги има - без значение как се ражда дали нормално или оперативно!
По темата - ДА, информираха ме и се подписах!
И тук ще кажа /както и в предишната тема на авторката за секциото/, че съм благодарна, че ме посъветваха лекарите за секцио /по мед.причини/ като по този начин си спестих куп евентуални усложнения както за мен така и за децата ми!
За миг не съжалявам, че и двете ми раждания бяха чрез секцио!

# 25
  • Най-сетне у дома
Информирах се сама и при консултациите вече знаех какво да питам, та не знам щяха ли да повдигнат темата за рисковете.

По-скоро се наслушах на рисковете от раждане по естествен път, които при мен бяха много. Понеже не ги слушах и "смело оспорих авторитета им", без малко да стане много, много лошо. Не стана, защото успяха да ми уредят свободна операционна преди да е станало късно. Бог да благослови лекарсия екип, който спаси детето ми и мен от собствената ми арогантност и глупост!

Съншайн, споко и успех! Няма страшно.

Авторката пък да потърси помощ, за да преодолее травмата от секциото. Понякога е трудно човек да приеме ограниченията на своето тяло, вярно, но на нея май й е време. Успех и на Зозима!

# 26
  • Варна
Да погрижих се да се информирам, защото първото ми раждане, беше нормално.
Второто, от много рано се знаеше, че ще се наложи секцио. Така, че знаех,
какво ме чака и какво да питам, ако не ми е ясно нещо .

# 27
Първото раждане започна нормално но се наложи спешно секцио.Подписах някакви листове и за друго нямаше време да се информирам.Втория път  беше по същия начин и нищо не съм подписвала дори.Нямаше и нужда от информация понеже вече бях минала веднъж през това.

# 28
Аз пък оставам с впечатление, че авторката е член на някаква групичка от потребителки, които много ревностно ни информират на подобни теми и то регулярно. Чудно защо? Планове ли изпълняват, на хонорар ли заработват? Може би трупат актив и се борят за издигане в непонятна за мен система.

Много точно! Всеки средно интелигентен човек знае какви са рисковете, и какво от това ... Повечето жени избрали секцио са много добре информирани за рисковете от вагиналното раждане  Grinning

# 29
Мен пък много ме е яд, че никой не ме информира за рисковете при нормалното раждане! Ако знаех, изобщо нямаше да се колебая и щях да направя всичко възможно да родя със секцио по желание.
В крайна сметка и двата пъти се наложи да родя със секцио и изобщо не са ме интересували рисковете. Защото, ако бях настоявала да родя нормално, със сигурност един от трима ни нямаше да е сред живите /имам предвид себе си, дъщеря си и сина си/.
Айде, холан! Писна ми от информираност и права на родилките. Предпочитам децата ми да са живородени и здрави. Макар и да съм тънала в информационно затъмнение.

Общи условия

Активация на акаунт