Отговори
# 210
  • София
Добро утро и от нас   food010

Не съм писала тези дни, но с бебо пак се водихме по доктори  Sad Почивните дни и излезе обрив по цялото тяло. Голямо чесане и мрънкане падна. Направо луда станах. Бяхме на преглед при дерматолог, накупихме сумати мазила и май започваме да се оправяме. За съжаление разходките станака малко проблемни защото трябва да излизаме по хладно, за да не се обостри обрива, та почти по цял ден сме си вкъщи  Sad  Като стана въпрос за разходки и при нас пада голямо чудене за обличането. Слагам боди с къс ръкав и тънка памучна жилетка. Надолу е с дънки или панталонче. Не я завивам, но нося за всеки случай одеалце. Все още се возим в бебешкия кош и се чудя дали да изкарвам вече летния newsm78

Обеци няма да слагам. Като порастне малката сама да реши дали иска да носи или не.

Кади, и мен ме заинтригува този коктейл за колики. И ние не сме се отървали от тях. Би ли ми написала по-подробно какво представлява. Благодаря ти предварително  Hug

Latka, картинката ми е мнооооооооого позната. Почти винаги се прибираме на ръце. В едната ръка бебето с другата бутам количката ............ Добре че таткото доста често ни посреща в парка, че иначе голям зор виждам  Joy

Миленка, Марти почти е проходил  Grinning Пу пу да е жив и здрав малкия сладур!

Pupinka, малката е едно сладко бонбонче  Simple Smile

Лек ден от нас и причтни разходки  Kissing Heart

# 211
  • София
Здравейте!

Латка - честито зъбче - да са здрави и белички!

Елмина - аз не съм залъгвала Албена с чай през нощта. Оставям я да хапва - щом се буди, значи е гладна. Прави 6-7 часова пауза от около 2 месеца насам. Последно я кърмя към 22.30ч и после се буди около 05.00ч.

За обличането за разходка - боди с къс ръкав, отгоре гащеризон с дълъг ръкав и одеалце за завиване в количката. Ако духа вятър - памучна шапчица. Ние сме с порт-бебе и ако стане по-хладно я закопчавам с ципа.
Като е в кенгуруто - боди с къс ръкав, жилетка, памучни ританки и дънки. И пак шапчица ако духа.

Зина77 - казаха ли от какво е обрива? Стискам палци да мине бързо.
Приятен ден на всички!

# 212
Хаййй! Hug
Бутам аз количката, влача баткото - страшна картика сме!
Дидо го премериха вчера 5500, 60  см, но понеже доки каза, че не може да е наддал 400 гр, а да е пораснал със 7 см, миналия път явно по-къс сме го изкарали.
Кяшля детето, има хрема, затова пуснахме пълна кръвна картина и от 2 дни сме на антибиотик Зинат, и баткото също.
Някой давал ли е някакъв сироп за кашлица, понеже доки каза, че няма какво да даваме, но аз се чудя... newsm78

Латка, честит резец! Да е здрав и бял, и всички зъбета да са такива! И другите да не ги разберете кога са пораснали ти пожелавам!
Зина, като чета как се обличате, аз май африканче на северния полюс гледам - слагам боди дълъг ръкав+чорапогащниче, после блуза и панталон, чорапи дебели, а отгоре жилетка или яке... Embarassed май изнеждам детето....а и го завивам дори! Shocked

# 213
здравейте мамчета  Heart Eyes
отдавна не съм писала но с тея разходки знаете как е. Въпреки че и ние като Латка сме много зле с разходките не иска изобщо да излиза на вън всеки път е рев и то какъв в момента в който се облечем за излизане и се започва. Така че Латка разбирам те напълно и някоя мама ако знае някакъв начин да преодолеем това МОЛЯ да помага. За мен всяко излизане не е удоволствие а стрес.
Иначе се оправихме от гадния вирус но това сега е нов проблем утре сме на консултация и ще се отчетем повече.
Приятен ден на всички и много целувки от нас.
  bouquet

# 214
Чаено момиче
за кашлица капки Синекод. Може и на баткото и на бебо да даваш. На нас ни помогнаха.

# 215
Привет!

Аз май лекичко я обличам бубката - боди с дълъг ръкав, панталонче и чорапки. Иначе реве като е повечко облечена.  Wink

Хайде, пак излизаме!

Честити месечинки на всички пораснали бебоци!

# 216
Аз май лекичко я обличам бубката - боди с дълъг ръкав, панталонче и чорапки. Иначе реве като е повечко облечена.  Wink
Само по боди и панталонче ли?
Боже, аз не ходя само по една блуза, явно нещо съвсем греша с обличането... ooooh!

# 217
  • София
Привет мамчета.

Ние днес ставаме на цееели 3 месеца. Почерпете се за здравето на Калоян.

Утре сме при педи за втория Пентаксим. Дано мине както първия без температура и без да плаче малкото ми юначе. Praynig
Доста дълга разходка си направихме днес, от Редута до Дондуков до офиса, че колегите ми не го бяха виждали. Той се опита да плаче, но после му стана интересно и започна да раздава усмивки на всички.  Joy
Сега спи и го чакам да се събуди, че да се къпем и да се храним.

Желая лека вечер на всички и много спокойни бебчета.  Hug

# 218
Здравейте приказливки!

Чаена, я не се притеснявай- гледай какво голямо момче си отгледала и сега още едно Grinning Когато бях бременна четох една книга в която пишеше, че детето трябва да се облича така както майката чувства- защото то е живяло в нея и се ражда с нейните климатични "условия"...ти си знаеш най- добре Simple Smile

Зина- точно и аз така смятам за обеците- като стане голяма и ми каже "мамо, искам да имам обеци" ще и ги пробия..., но нека само да си поиска детето, не виждам смисъл аз да му ги пробивам- може пък да реши, че не иска да има обеци Simple Smile На мен майка ми ми ги е пробила когато съм била бебе и съм мръднала и сега едната ми дупчица е накриво Laughing...затова като си поиска детето тогава Hug

Ели- какво стана с вашата алергия, имате ли защото чета, че си давате розовия Хип- значи е добре малечка палечка, да я цункаш от мен Heart Eyes

# 219
  • Бургас
Снощи нашия сладур каза "мама". Joy Пукнахме се от смях с таткото, че и го повтори няколко пъти. То е несъзнателно, разбира се, ама голям майтап беше. Joy

# 220
Чаена, не се притеснявай и според мен е много относително кой, как и кога облича бебчовците. Вчера в Кюстендил беше доста хладно и на мен с блуза и яке ми беше хладно, така че само по-блузка не вярвам някой да си изведе детето.  Освен това е от значение сутрин или след обяд извеждаш човечето.

Колкото и да звучи странно, аз я обличам сутрин с боди с дълъг ръкав, отгоре комплектче тънки /летни/  ризка с ританки и отгоре джинсички със суичър, но имайте предвид че беше към 10 градуса като я изведох. Като стане топло свалям суичъра и готово.

Бубабо, и моята кукла беше почнала да се мъчи да ме вика с нещо като "мамо", но явно нещо и писна и сега поредния номер е пищене. Не плаче, просто пищи, издава едни режещи ушите цвъртящи звуци в регистри, които не мога да постигна. Повече на радост отиват нещата, но и да се разсърди, пак пищи.... Голям снях!!

Проблем обаче ни става лапането на пръсчето, нито биба нито нещо друго може да ни отклони от това занимание, когато е уморена и й се спи. И става много раздразнително, когато се опитам да й го извадя от устата. Дайте някакъв съвет!!

Лек и ведър ден на всички!!

# 221
Ето ни и нас. Ние от вчера се захранваме с плодово пюре. Дадох и ябълка, малко се мръщеше и и се "потърси" ама днес е друга работа. В началото се намръщи а след това взе да се облизва. След малко стягаме гащите и изчезваме.
Аз Галка я обличам с боди с дълъг ръкав, ританки, панталонче и блузка. Ако блузката е по-дебела не и слагам яке, а аако е тънка едно тъничко яке.Задължително сме с качулка на главата, шапка не слагам.Завивам я с пелена. Вчера беше доста топло и беше само по блузка и без яке.
Лек ден и приятни разходки

# 222
абе мами какво става със Зиги  newsm78 много време вече се губи.не ви ли липсват нейните постове  Joy

# 223
Здравейте. ние днес ставаме на цели 5 месеца представяте ли си ? Joy
почерпете се за наше здраве   chef   party023 newsm38  cook
искам да ви попитам някоя от вас вече заела ли се е с отслабване и как го прави ? аз мисля да прибегна до ХЕРБАЛАЙВ например но незнам не съм решила какво да правя  newsm78  

# 224
  • София
Здравейте и от нас  Simple Smile

Вчера имахме месечинка, станахме на 4 месеца   party023 newsm38  bigdance2

Честито на всички пораснали дечица  Simple Smile Ехе, Бамби, вие ставате на цели 5 месеца  Simple Smile

Бяхме на лекар и ни казаха, че имаме алергия към белтъка на кравето мляко и запекът ни се дължал на това. Появиха ни се и някакви обривчета, като лишеи, по крачетата.  Sad Много ми стана криво. Та по този повод аз трябва да спазвам диета без млечни продукти. Елмина, вие как сте? Доколкото си спомням, не си писала за запек. В какво се проявяваше вашата алергия?

А за обличането - аз слагам боди с дълъг ръкав, гащеризон и отгоре жилетка или боди с къс ръкав, блузка, панталонче и отгоре пак жилетка/ якенце. И го завивам с одеалцето, което ползвах и през зимата. А шапка или качилка още слагам, малко ме е страх да не го простудя. И при смяна на времето доста се чудя какво да облека, ама явно е нормално.  newsm78

Исках да ви попитам нещо - поканиха ни на освещаване на офис, какво трябва да носим?

Хубав ден и приятна разходка.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт