Гоблени-51

• 61 727
  • 456
  •   1
Отговори
# 405
Добро утро. Вчера попитах как мога да си изтегля някоя от схемичките на първа страница. Бих била благодарня на някой който ми отговори. Може и на лични.
 Sunglasses

От различните сайтове се тегли по различен начин.Бях направила едно ръководство,ще взема да го актуализирам и Кетри да го сложи на първа страница.
 Пример: От първа страница - Теми за безплатни схеми: - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=263965.0 -лалета и ириси - Има постове на различни съфорумки,които са показали картинки,чиито схеми би трябвало да имат.Вземам втория пост,който е на анонимка . До всяка картинка тя е сложила линк към схемата "ТУК",който те препраща на сайта,в който е качила схемата.Проследих линка на втората картинка от поста,който ме заведе на тази страница http://photofile.name/users/azonchik/3216962/.Ето ги и схемите.Под всяка картинка има следното в синьо 1103x1454 jpg  .Чукваш върху него за да ти се увеличи картинката и с десен бутаон на мишката - Save As - избираш си къде и с какво има да го съхраниш на компа си.Ей това е .

# 406
  • Варна
Manzhelka, безкрайно благодарна съм ти  bouquet Откак съм видяла този гоблен не съм спирала да мисля за него. Притеснява ме единствено големината му. Колко цвята е? Има гоблени, които като видя искам да ушия, и... после ги забравям. Тук всеки път ми спира дъха, и любовта ми към него ръжда не хваща.
Никак не ме притеснява има ли такава местност, важно е че има такова вълшебство! Някой ден, вярвам, и конците ще изнамерим Hug

Прасчо, радвам се, че поне една душа съм зарадвала.
Гоблена е с 210 цвята, шие се 1:4 и е много голям - около 70 х 55 см. Евентуално можеш да го шиеш 1:1. Ако наистина искаш да го ушиеш, понеже виждам, че си от София, с позволението на една наша съфорумка (като се познае, нека пише на ЛС, че е съгласна) също от София евентулано можеш да решиш проблема с цветовете - преди година й изпратих мостри на всеки един от цветовете като ключ към легендата, та ако тя няма нищо против и ми пише, може да вземеш листа с мострите и да си накупиш конци. Но често казано не се наемам отново, да режа мостри, защото да режа и залепвам 210 кончета ми отне почти 3 дена. Надявам се нямаш нищо против. А колкото до картината, беше ми обяснено, че гоблена е направен по картина на Стефан Карагьозов, наречена Жеравна. В Жеравна съм ходила само веднъж и то преди повече от 15 години, така че нямам конкретен спомен за пейзажа, помня, че беше много красиво и че по прозрците имаше страшни мушката - червени, кичести и контрастиращи на дървените къщи. Иначе, въпреки че майка ми пожела да шие гоблена (това й е първата оригинална комплектовка с гобленов бод - подарявала съм й други на Дименшън, но тя отказва да шие на кръстчета), го купих с идеята, че ще си го окача в хола - имам чувството, че тази картина е рисувана точно за моят апартамент  Joy.

А и забравих - Астера, мака ти е направо убиец!! Струва си всичките усилия, много е красив!

# 407

наистина не ми се спори, затова ще копирам отговора на продавач, в чиято обява пишеше, че изпраща навсякъде и цените са по тарифа на фирмата (в сайта им цената е 12,5 за пакет). исках два гоблена и попитах за комбинирана доставка.

Цитат
Hi, I do combine shipping charges. More than one item going overseas is sent by .....(perfectly safe and traceable)only. The cost is not low. Several items could be as much as $35.- $40. USD. Thanks, ...

Говорим за единични поръчки.
За комбинирани поръчки продавача определя каква цена ще даде за доставка и дали ще прави отстъпки, не е автоматична цената. Това че този конкретен продавач не иска да изпраща пакети с по-висока стойност с обикновена поща, а предпочита по-сигурна услуга си е негово право. Това не значи че всички са така.

И на мен не ми се спори.
Може би не си задала правилно въпроса си или на страницата на продавача не е имало опция да се избере колко са пощенските разходи до България.
Някои продавачи пишат, че изпращат в цял свят, но също така пишат ,че преди да се закупи каквото и да е от тях трябва да се влезе в контакт с тях.

Goody,
ако не те затруднява би ли ми дала линк към този продавача.
Има закон и за вземане на прекомерно високи  пощенски такси, а този ми се струва ,че нарочно иска толкова- за да не се купува от него, примерно от България.
Някои не пращат до България, Италия , Русия, Украйна, но не искат да го напишат директно в страницата.
Но комбинирания шипинг е наистина много голям за два гоблена.
Примерно току що  за два чифта обувки, доста по-тежки платих комбиниран шипинг 32,5$, като за всеки един чифт първоначално заявения шипинг беше 27$.
Отстъпката е огромна.

# 408
Здравей,pepen!Изчерпан ти е лимита за ЛС....(изтрий малко от съобщенията си)....
Аз ших такива балеринки....дай ми e-mail да ти пратя схемичките....
Ето моите :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=143536&pid=7546919
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=143536&pid=10151425
Аз съм сменила някои цветове(за да постигна подобие с племенничките си),но мисля,че бяха с руси косички и други цветове на дрешките....
Ползвала съм прежда за пачкиите....по схема са със специален конец,който не се продава в BG ...."рошавият" конец се шие  с придържане,което ще рече,че се ползва друг - тънък конец (аз ползвах от макара за шевна машина) с помощта на който се пришива "рошавия"....има схемичка дадена....
Ето тук има показано как се шие :
http://stitchaholik.narod.ru/stejki.htm
гледай Couching stitch бода....
....тук също :
http://www.business-class.ru/content/75.html
Другарката певица Рени Joy ....да не работиш в детска градина?(това от чисто любопитство,де Blush ,не се обиждай)....а за "Мадоната с гроздето",мисля,че ще ти е най-лесно,ако първо ушиеш това,което е 1:4 и после да "запълниш" с това,дето е 1:1  Peace (и благодаря за схемичката   Hug
Manzhelka , Hug.... и мен ме зарадва!(с "Жеравна")....Не се знае дали ще се наема да го ушия някога,ама да си го имам Mr. Green....Блгодаря!    Hug
Поздравявам ви, момичета!....И добре дошли на новите!     bouquet   ....Аз хвърлям по едно око тук,но нямам с какво да се похваля и не се обаждам Mr. Green....но тайничко си Тцъкам с език! Joy и завиждам на красотите ви! ....и ,разбира се, ви ръкопляскам! Hug
tanit,добре дошла! Много хубава колекция!Аз имам две въпросчета : 1."Мадоната с гроздето" на коя фирма ти е като комплектовка???? и 2.Пазиш ли си схемите на Wiehler-Haus am Deich(House on the Dyke -чифличето с оградката) ????(отдавна го търся,но до сега не бях попадала на някой,който да го шил....ако си ги пазиш,моля те да ми ги преснимаш или да ги сканираш Praynig Praynig Praynig)
Goody,....една не много хубава новина да ти съобщя Sad : от "Полимат" вече нямало да зареждат с конци "Мадейра",защото много скъпи ги били направили....така че са на "доизчерпване на количествата"....(аз пратих,вече, схемите на балеринките на pepen.... hahaha дано да съм те изпреварила)

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 11:47 от gesh44

# 409
  • Плевен
newsm68 newsm44Имам си вече орхидейки на Ленарте!!!
Гуди- помагай сестро ,че Лазарица е в събота Hug
Целувки ,прегръдки и много слънчев ден! Grinning  Nature Sunny

# 410
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Simple SmileЗдравейте момичета! От доста време ви чета, защото не ми остава време да пиша! Качих някои схеми! КОйто си хареса нещо- да си го свали от следния адрес! Надявам се ще ме приемете във вашата  весела компания!    http://www.tanita14.snimka.bg/album.php?album_id=360088   

А тук:http://www.tanita14.snimka.bg/album.php?album_id=348084 са моит гоблени! Лек и слънчев ден на всички! Hug

Прекрасна колекция от схеми и от готови гоблени. Харесах си доста схеми, но незнам колко живота ще са ми необходими,за да довърша всичко което съм започнала и съм си купила.

Поздравления на всички за показаните красоти!   bouquet

# 411
  • Пловдив
Добре дошла, Танит  Hug  Надявам се да ти хареса тук - много се радвам, че писа  Flutter Някои от гоблените ти бях виждала вече, страхотни са  smile3501 , ама пък и каква колекция схеми имаш... ей така станах  Crazy

# 412
Ето я и моята Девойка, почти на 50% ушита:

Надявам се за Великден да имам късмета да съм я ушила вече  Grinning

# 413

Дион, супер д. ,много е хубава!

Гууди,   Hug

Танит, браво!

# 414
Прасчо, радвам се, че поне една душа съм зарадвала.
Гоблена е с 210 цвята, шие се 1:4 и е много голям - около 70 х 55 см. Евентуално можеш да го шиеш 1:1. Ако наистина искаш да го ушиеш, понеже виждам, че си от София, с позволението на една наша съфорумка (като се познае, нека пише на ЛС, че е съгласна) също от София евентулано можеш да решиш проблема с цветовете - преди година й изпратих мостри на всеки един от цветовете като ключ към легендата, та ако тя няма нищо против и ми пише, може да вземеш листа с мострите и да си накупиш конци. Но често казано не се наемам отново, да режа мостри, защото да режа и залепвам 210 кончета ми отне почти 3 дена. Надявам се нямаш нищо против. А колкото до картината, беше ми обяснено, че гоблена е направен по картина на Стефан Карагьозов, наречена Жеравна. В Жеравна съм ходила само веднъж и то преди повече от 15 години, така че нямам конкретен спомен за пейзажа, помня, че беше много красиво и че по прозрците имаше страшни мушката - червени, кичести и контрастиращи на дървените къщи.

Manzhelka, как няма да се радвам, това е уникален гоблен по изключително въздействаща картина, при това толкова български! Между другото, по повод на съществуващите и несъществуващи местности- може просто тази къща вече и да я няма, но атмосферата е толкова автентична! Имаме един приятел- художник, който ни подари картина ""Мостът на Чепеларе", и направи коментар, че каквотото нарисува- след това го събарят Cry. Понякога това е много тъжно,  но факт.
А колко струва оригиналната комплектовка?
Дион, браво!

# 415
някой ще бъде ли така добър да сложи схемата на Чернева някъде от където да я сваля и аз:)

# 416
някой ще бъде ли така добър да сложи схемата на Чернева някъде от където да я сваля и аз:)

Хипатия,ето линка към схемата
http://4storing.com/09dfs/9939c9e2c845d8520107413330fcc64d.html

# 417
Явно при  Хипатия този 4storing e като транZит-а при мен:)
Хипатия, ето ти я:
http://dump.ru/file/2360217

# 418
благодаря много на всички.
И на Manzhelka, и на zlatkaan, и на  Прасчо.
Благодарността е еднаква , просто изреждам Simple Smile)
На Чернева схемите изобщо не се срещат в нета.

# 419
  • ГР. ВАРНА
танита - страхотна колекция , а тези зюмбюли са като истински , ще може ли схемата

хипатия - схемите на чернева се разпространяват тайничко от човек на човек

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 13:42 от djuri

Общи условия

Активация на акаунт