LOST - сезон 5 / тема III

• 28 078
  • 483
  •   1
Отговори
# 390
Изгледах финала на сезона и сън не ме хваща. Докато ръчках из нета да търся връзка между Египет, Мойсей и Яков обаче се натъкнах на ето тази стати … 84;ка  на бог Себек/Собек/ - статуята в Lost поразително прилича на него. Аз поне въобще немога да я оприлича на дебел женски хипопотам, както е изобразявана богинята Тоаурег, въпреки че идеално пасва като закрилница на бременните жени.
Копирам само откъс от "Книга за мъртвите", цитиран в статията, т.к. ми се струва интересен:    
   "Аз бог Себек съм с цялата си сила,
    необуздан и груб.
    Аз също съм на Хор рибата велика,
    Кем-Ур която обитава.
    Аз господар съм ... в тайното светилище"
Споменаването на Хор пък вече директно асоциира с Изида и Озирис, със Сет...и става дълга и широка. /Според египетската митология добрият бог и фараон Озирис е убит от завистливия си брат Сет, а жената на Озирис Изида, която му е и сестра, събира останките от посеченото му тяло и някак успява да зачене сина си Хор. Той пък води дълга борба със Сет, накрая успява да го убие и съживява баща си Озирис и happy end - Хор царува в царството на живите, а Озирис в отвъдния свят, където раздавал правосъдие.... Още една любопитна подробност е, че в някакъв момент преди да бъде убит Сет са го кастрирали и му е отрязан единия крак./

Всъщност и между Египет, Мойсей и Яков може да се намери връзка - Мойсей е живял в Египет, а "Яхве" е една от транскрипциите на Господ, но насилената от мен асоцояция ми се струва абсурдна. Още повече - покрай легендата за Озирис вече ми се завъртя главата от Lost връзки - братоубийство, отрязан крак, че и възкръсване.

Абе за пореден път сценаристите ни хвърлиха в оркестъра. 

# 391
Искам да пътува във времето до февруари 2010 за да гледам 6-ия сезон. Crossing Arms

# 392
Сега пък февруари ли стана,нали беше януари?  #Cussing out

# 393
огнена стихия може и аз да съм се объркала.
тамън като пътувам до февруари ще имам повечко серии на куп за гледане Peace

# 394
  • София
Добре де, сега като се взриви бомбата, Джулиет не трябва ли да е жива при Другите, както Даниел трябва да е жив? Аз честно казано съвсем се обърках от постоянните прескоци Sad и кой кога е жив, мъртъв, ранен и т.н.

# 395
  • somewhere near the sea
Малииии,пълен шаш

# 396
  • somewhere over the rainbow
Добре де, сега като се взриви бомбата, Джулиет не трябва ли да е жива при Другите, както Даниел трябва да е жив? Аз честно казано съвсем се обърках от постоянните прескоци Sad и кой кога е жив, мъртъв, ранен и т.н.
Аз пък изобщо не разбрах каква беше целта на взривяването на тази бомба. Уж за да предотвратят инцидента де, но нали умират всички. Как после /или преди/ са живи? Не знам вече кое е "преди" и кое "след".

# 397
  • UK
Е, едва ли ще убият едва ли не всичките си главни герои. Аз предполагам, че при детонирането на бомбата се е получил ефект като когато Дезмънд врътна онзи ключ в края на 2-ри сезон, само че този път в такъв мащаб, че наште хора са се преместили пак в 2007ма или 2008а, която точно там година е Сън и останалите. Пък и нали Джейкъб каза "те идват", аз се си мисля, че говори за тях и определено ми прозвуча като "те идват, за да те спрат" Simple Smile

# 398
Малката Госпожица Мърморана,
и аз така мисля, че ще стане. 1) Защото няма как да са умрели и да има още 1 сезон и 2) Защото, ако се случи така както го беше замислил Даниел, т.е. да промени миналото и => и бъдещето, тогава и Джулиет и той трябва да са живи, а както знаем те няма да участват в новия сезон. Тъй, че единственото, което остава е да прескочат в 2007/8 Simple Smile

# 399
Само да вмъкна че Джулиет ще участва и в другият сезон вчера го четох.

# 400
~BeLLa~  готина новина Simple Smile
Ако искаш пусни линк, ако има и нещо друго интересно  Hug
То в следващите 9 месеца ще замре темичката, но може да пускаме интересни линкове за обсъждане.

# 401
  • София
~BeLLa~  готина новина Simple Smile

Страхотно Simple Smile..Джулиет ми е любимка и определено ми харесват като двойка със Сойер, Кейт ако иска да си стои при Джак, или каквото там иска - вече не ми е интересна.

# 402
  • somewhere near the sea
И на мен ми олекна за Джулиет.А има ли версии за това кой е Лок?Или-какво е newsm78

# 403
  • UK
Онзи в началото, с черните дрехи, който каза че много иска да убие Джейкъб и все някога ще намери "пролука", явно просто е взел формата на Лок, както видяхме истинския Лок си е мъртъв. Но кой е и какво е явно ще се разбира в последния сезон.

# 404
  • София
Онзи в началото, с черните дрехи, който каза че много иска да убие Джейкъб и все някога ще намери "пролука", явно просто е взел формата на Лок, както видяхме истинския Лок си е мъртъв. Но кой е и какво е явно ще се разбира в последния сезон.
Това предположение прочетох и аз току що...

Общи условия

Активация на акаунт