Аз, която правя баница всяка седмица съм очарована от въпросната рецепта, очарована е меко казано!
Моята баница е стандартна - около половин кг сирене, 5-6 яйца, едно масло и няколко лъжици кисело мляко.
"Истинската" баница е само с едно яйце и с жълтък за намазване, като може белтъка да се прибави и той към плънката.
Плънката е сирене, извара и въпросното ЕДНО яйце, плюс масло или олио за намазване на корите.
Намазва се с мазнина и в края на кората се поставя от плънката на редичка. Хващат се намазаната с масло и с поставена плънка кора и долната под нея и се навиват на руло.
По същият начин се процедира със следващите. Отгоре се намазва с разбит жълтък и се пече в предварително загрята 200-220градуса фурна за 15 мин.
На мен ми остават кори, защото в тавата ми се събират 6 навити рула, т.е. 12 кори, останалите обратно в плик и в хладилника.
Опитайте! Аз лично повече друга баница няма да правя!