Как да се справя с тормоза от страна на жената, която ме е родила?

• 12 849
  • 131
  •   1
Отговори
# 45
Не ми се спори, но недей дава допълнителна информация по проблема на авторката. Не е правилно. Тя сама може да си прецени до къде да ни сподели. Може би го правиш от чисто човешки подбуди (завист или нещо друго), но не е никак етично. Не ми се спори, защото спамим в тема, изключително деликатна за авторката.

# 46
Doret, от думите ти оставам с впечатление, че изборът на партньор е присъда и никой няма право да смени половинката си, ако е нещастен с нея.
Пък и ти си гледала нещата отстрани, а често отстрани те са съвсем различни...
Надали, ако е била щастлива с бившия, щеше да го смени. Надали, ако е толкова добър баща, ще има часове за свиждане с детето само в присъствие на майката. Надали това, че другият човек е по-възрастен (така излиза от думите ти) е пречка, когато обича, приема и подкрепя Бека (и стоически търпи изблиците на майка й)...
Не знам как може да има хора, готови да съдят чуждото щастие и да слагат нещата в някакви фалшиви рамки на "видимост/показност"...
Бившият й бил с детето по площадките...
И какво от това?
От историята на Бека останах с впечатление, че той е този, който се е върнал при бившата си жена и е абдикирал от бащинството си...
Адски грозни изказвания си направила.
На мястото на Бека дори не бих те поздравила, ако те срещна случайно на улицата...

# 47
Doret, мога само да се присъединя към написаното от azaf и да добавя, че ако наистина постът ти не е написан само от клюкарско-махленски подбуди, би могла да пишеш на Ребека на лични. Ето това им е лошото на малките градове - всички се чувстват длъжни да развяват гащите на познатите си и го правят с убеждението, че вършат нещо адски добро.

# 48
  • I want it all and I want it now.
Най-добре е да заминете за чужбина и да си живеете там.Обаче за да изведеш детето ти трябва съгласието на бащата.А в момента както не е добре финансово можеш да му помогнеш срещу съгласието да заминете.Като гледам мнението на Doret -явно има доста злобни хора във вашия град.

# 49
  • ENGLAND
Е, какво стана, ако някой сподели малко по-различно мнение от вашето е злобен, клюкар и тем подобни. Още в първия си пост писах, че чух още миналото лято едната версия, сега другата, в допълнение с това, което се носеше в града лятото. (сега не знам как е, отдавна живея в чужбина и се връщам само лятото за по месец) Излиза, че клюкаренето и злобата ги има само в нашия град, тук вече прекалихте.
До тук не съм реагирала, не съм разнасяла, не съм коментирала случката. Ребека сама изнесе доста информация, оценям го. Повече от това, че се познаваме и знам  повече от споменатото тук според вас е клюкарене, злоба, че и грозно изказване. Кое му е грозното? Не е ли по-грозно, че се е стигнало до това положение и единствено губещо е детето.
Повтарям, всеки има право на свой собствен живот, не обвинявам Ребека, мога само да и съчувствам, но най-вече на детето, та то е приятелче на моето.
azaf уважавам мненията ти, но тук вече не си ме прочела както трябва,а още по-малко разтълкувала.А това дали ще ме поздравява или не си е нейна работа.
linda_ ти пък как разбра, че давам допълнителна информация. Ми аз нищо не съм казала от това, което знам.  И престани да даваш отговори на всеки мой пост. Спамиш.

# 50
  • ENGLAND
Гледам последната страница е все коментари на моя пост. Хайде стига вече, върнете се на темата. Ребека ще ме разбере, ако всичко това е истина.

# 51
  • София
Ребека, консултирай се с адвокат!  Peace Всъщност ти май писа,че имаш уговорена среща. Не знам дали е възможно да получиш ограничителна заповед срещу майка си, а и да получиш-какво възнамеряваш да правиш ако тя не я спазва? Ще викаш полиция, ще правите циркове... Confused От друга страна- това трябва да спре! Жената чвно не е добре, но ще побърка и детето! Теб-надали, ти сигурно си и свикнала. Опитай с жалба в полицията, ако може и психоекспертиза. Жената не е добре и не е ясно докъде може да стигне!

# 52
Ребека подкрепям те.Всеки има право на избор,млад,стар,черен,бял....
Щом любовта със бившият е свършила,нямат друг избор,по-добре да се разделят.
Ребека дай на майкати яснота,че тя НЯМА право да ти се бърка.
Дорет,лош коментар беше,че може да и е баща(това си е нейният избор),в Англия
сме виждали къде,къде по-лоши избори,а и никога не съди(дъщери имаме) Peace
Не се заяждам,напротив Hug

# 53
  • ENGLAND
Diorella не се сърдя, беше джокер, но явно недостатъчно ясен. Знам много повече, но не мога да си позволя да го напиша. Сега като чета Ребека никога не съм си представяла, че може да се стигне до там.

# 54
Такаааа... Видях се с адвокат и като форма на защита ще поискаме ограничителна заповед. Не бях ви писала досега детайли, но наистина почна да ми идва доста в повече чисто физически - не мога да спя, не мога да се храня, дори и в работата си трудно се концентрирам, а е отговорна. По повод дискусията около включването на Doret... Ми така е в наше село - всеки знае всичко за другия и не ходи да го пита него какво му е, а коментира ли коментира или слуша ли слуша. И знаете ли кое е най-смешното? Като си обърне гърба почват него да коментират. Често по по-грозен начин и от това, което изобщо може да си представи. И под "наше село" не визирам само моя град, а манталитета активно или пасивно да храниш клюката. Абе малки хора с малки нещица се занимават Sunglasses

# 55
  • ENGLAND
Съжалявам, Ребека, каквото съм имала да ти кажа съм го казала, тук и сега, след като чух и теб. Другото си остава за мен, тук няма с кого дума да си продумам, та камо ли да те клюкаря. Този български манталитет отдавна съм го изоставила.
Моето включване беше до тук.

# 56
  • София
Рядко пиша В ДиС, но този път съм просто потресена. Бъди силна, важното е, че имаш до себе си човек, който те обича и прекрасно и здраво момиченце. Дано услееш с ограничителната заповед, но и моят съвет е да се изнесете от града при първа възможност.

На Doret мога само да кажа, че по-смешно изказване от "Този български манталитет отдавна съм го изоставила", отдавна не бях чела:)  Това, че в момента си в Англия, за съжаление не те прави английска аристократка, а ти се иска, видно е Peace

# 57
.... и единствено губещо е детето.

Не знам какво точно губи детенце. Това, което видях аз само преди няколко месеца бе едно щастливо, умно дете, с двама възрастни до него, към което то се обръща с мама и тати. А децата знаят най-добре. Може би някой ще каже - ама то така е научено да казва. Повярвайте ми - има разлика. Но тя може да се види само на място. В начина на комуникация, по това как търси човека, как го гледа и т.н. И да - то си има биологичен баща и това никой не може да промени. Но детето избира на кого да каже "тати". Биологията понякога не е достатъчна, всъщност никога.

Бека, радвам се, че има развитие. Дано  най-после видиш малко бял ден. Hug

# 58
Всички писали по темата ми помагат много да си изясня каква е обществената нагласа при един такъв проблем. Разбира се, решението да отведа на съд жената, която ме е родила, е доста изстрадано от мен /и като време, и като нерви и като вътрешно разкъсване ако щете/. Може някои и грях да го нарекат, но в този случай трябва и да ми отговорят ако съсипя себе си психически и физически търпейки безкрайно, дали не върша по-голям грях към собственото си дете.
Можех да изложа казуса и анонимно, както обикновено се прави в подобни деликатни теми. Но това би било в противоречие на природата ми да говоря и действам открито. Даже и имена назовах, и снимката на детето ми стои в подписа. Не се притеснявам от нищо написано от мен, защото осъзнах, че грозната истина не трябва да се потулва, а да се дискутира.

За малко разведряване по темата: Когато всичко приключи ще филмираме историята   Wink. Вече имам предложение, ама няма да кажа от кого, щото е много готин продуцента и ще ми завидите  Joy

Благодаря много на всички, много сте готини и вие! Ще се включвам пак, ако има нещо за отбелязване!

# 59
Rebeka, стискам ти палци. fingerscrossed
За обществената нагласа е ясно. Често си позволяваме да съдим другия, без да знаем какво се случва в душата и къщата му.

Общи условия

Активация на акаунт