IKEA в България

• 23 096
  • 156
  •   1
Отговори
# 15
# 16
  • София
чудесно...все пак ще доживеем Simple Smile))

# 17
Това е доста далече във времето, чак средата на 2011 newsm78

# 18
Но дали цените ще са както и в другите държави.... ? Wink
И аз го чакам този магазин,че ние поръчваме от испанския.

# 19
  • София
   Извинявайте за незнанието - до сега не съм се интересувала от темата  Embarassed, та кой магазин от съседните държави е най-близо до София? И няма ли някой, който редовно пътува и приема поръчки?   bouquet

# 20
Не съм сигурна,но мисля че има във Румъния и Гърция!

# 21
Да има и в Солун и в Букурещ. До колкото знам този в Солун е на по-добри цени. Ние сме ходили в този в Солун, но не и в този в Букурещ, за да кажа опит от първа ръка. Но като разстояние от София са горе долу на едно и също.

# 22
само дето не ми става ясно що всичко трябва да е наблъскано по южната дъга на околовръстното  newsm78  newsm78 newsm78 ?!!?!?!?!?!?
не могат ли да разчистят малко терен и да направят така че и на север да се ходи , цял живот човек се е стремял да излезе от планините и пещерите ние дай та все на там се катерим незнам според мен там и терена е наклонен и околовръстното още не е направено и от там се минава само с  afwitch  .Тоя министър няма ли друг терен който да редложи , ами точно на околовръстното . Колко пустееещи терени има примерно около дружба в посока летището , в посока Илиянци ,  в район Връбница , по улица 202 на кв. Надежда в посока Орланцовци и т.н. и т.н. да не изреждам или пак се опитват да претупат нещата
иначе идеята е мнооооого добра , одобрявам идеята за икеа в София нямам търпение  jump newsm71

# 23
В Малинова долина защото има голям жилищен комплекс и ето малко инфорфация макар и да е старичка

ИКЕА в България

Загадката къде точно ще е първият хипермаркет на шведската мебелна верига IKEA в България има почти сигурен отговор. Адресът ще е на южната дъга на столичното околовръстно шосе до "Симеоновско шосе", в местността "Малинова долина". А датата на откриването ще е в края на 2009 г. или началото на 2010 г. Информацията беше потвърдена от два независими източника. Официалният строител на магазина - гръцката Fourlis, съобщи само, че е харесала терен и има предварителен договор, но не уточни местоположението му.
В самия проект на "Данаос" ще бъдат инвестирани 266.4 млн. лв. за три години. Търговският център ще е на три нива, в които ще се помещават големи универсални магазини, магазини за търговия на дребно, кина, ресторанти и офиси. Молът ще има и открит паркинг с общо 2500 открити места. Застроената площ на комплекса ще е 150 хил. кв.м. Обектите за търговия на дребно ще се разположат на площ 100 хил. кв.м, а офисите - на 50 хил. кв.м.
Строителството ще започне максимално бързо. Оптимистично ИКЕА ще бъде открит в края на 2009 г., песимистично в началото на 2010 г., допълни мениджърът. Fourlis планират да отворят втори магазин в България между Варна и Бургас през 2011-2012 г. След около пет години ще решат дали има смисъл от трети. Той би бил в центъра на страната. От групата са обяснили още пред Investor.bg, че цените на IKEA в България ще бъдат по-ниски от гръцките, защото брутният вътрешен продукт на глава от населението в България е по-нисък от този в Гърция.

# 24
  • София
В момента тече конкурс (търг) за главен изпълнител, после той ще започне да строи, ще си търси подизпълнители и така поне 1.5 г, а с тази криза можеби и 2 г.

# 25
  • Банкя
И аз разбрах, че в момента избират строителна фирма за изпълнението. Иначе парцелът май е купен доста отдавна.
Предполагам, че дори и в ситуация на криза, като започнат да строят сега на пролет, могат и за около година да го завършат. Peace

ПС: С нетърпение чакам да го открият, че не ми се ходи чак до Солун... Grinning

# 26
къде е купен парцела?
знае ли се ?

# 27
# 28
къде е купен парцела?
знае ли се ?

Понеже минавам оттам всеки ден, ИКЕА се строи на околовръстното шосе след разклона за Бистрица посока Симеоново.
И аз нямам търпение да отвори.

# 29

Общи условия

Активация на акаунт