Отговори
# 45
Сонче :
- Зоната, за която Джул писа
- Даниста мебел - срещу Мастерхауз в Славейков и на ул. Сливница
- мебелен магазин в бившата РЕЗВАЯ в М.Рудник /много зареден с всякакви мебели, организирани като стаи и цените са в голям диапазон, демек за всеки по нещо/
- около МЕТРО сега направиха няколко шоурума, падат се на ул. Транпортна
- магазин ДОМКО - до сградата на Елкабел
- в магазин Краснодар направиха голям шоурум за мебели, целия втори етаж ако не се лъжа
- и всички останали

Та такива ми ти работи. Ако ти трябват и адреси - ще намерим. А ако искаш инфото за бургаско чедо - то ще се ориентира по позивните, хи хи хи...

# 46
Е като всеки ден въртя като хеликоптер в Борисовата как така не съм видяла бебоци на нашата възраст???? Всички са още в кошовете или ходят??? Или аз не гледам както трябва - сега като се стопли времето е яко гъч от народ и сигурно затова.....

та "И аз, и аз! (За Борисовата)"

# 47
Не мога да ви насмогна, бе дами!
При нас пак е слънчево и ще бягам по задачки, та това да се брои за запис.
Ирина, не съм имала такъв проблем. Появяват се, изчезват, после нов вирус, пак изчезват. Но да ми се влачат по повече от седмица не е било. Освен това те спят почти целогодишно на отворен прозорец (само когато температурите са под нулата го затварям), водя ги на сауна, на плуване и може би това им помага да се излекуват. Почти не ползвам капки за нос (от време на време им слагам солен разтвор), въпреки препоръките на педиатъра и то най-вече заради опасността, докато са малки, да премине в ухото и да стане отит. В момента Елиас е още сополив, но няма други притеснителни симптоми, хапва си, жизнен е, не е блед, няма температура и затова не се притеснявам, въпреки че е вече втора седмица така.

Шейли, колко хапна от крушата Мейт и какъв сорт беше? Питам те, щото се чудя какви сортове да купувам тук и дали да давам сурови.

# 48
  • Бургас
Хей, мамс, честит празник на шегата! Нека има винаги забавление във вашия живот!
penelopi, много се смях на поста ти за кърменето, че по-скоро си показваш циците, отколкото да кърмиш, сладурка Hug
lanvinka, питах педи за боядисването, каза, че не било проблем...и ей ме на- боядисана. Peace Hug
Дими, аз съм за всяко добро, весело, забавно нещо, така че съм "за" предложението ти за номинациите... Hug
Записах са. Тук е мъгла и днес ще се пише...
Пупи, къде си, лябоф? Hug Heart Eyes
BAE, добре дошла! С теб ще се видим края на април, ако си тук още. До кога ще останеш? Извини ме, ако си писала. Hug

# 49
Запис и благодаря на Дими за темичката Hug  bouquet
Много пишете бре.В предната стояхме на 20 страница цял ден Joyтука май ще се наваксва Hug
Сега ще се върна назад да чета.Една снимка пускам на Монче
не се спира това диване.Вече стоим изправени в леглото CrazyПъпките позавяхват PraynigДано скоро съвсем изчезнат.Имм бърз въпрос-шаркави сме от 8 дни-мога ли да я изведа за малко днес??? newsm78

# 50
  • София
Честита половин годинка на Данчо на Мона!    bouquet
много здрав и усмихнат! и мама и такто мноооого да го слушат   Hug
Шийла, какви очи има този Мейт  Heart Eyes
Ина, много е яко това  Peace
Анамар, ние още не сме захранили.  Rolling Eyes нямам търпение вече  smile3539  jumpuu  Hands Clap тази седмица ще е  Laughing ще му ги подредя парченцата както е описано в ПЗ и ще видим. ако иска да взима ... и ако може  Laughing
според мен не се притеснявай. колко време вече пробвате? и Нели каза, че Владчи не се впечатлява особено. ще видим при нас как ще е.
в този ред - можем ли да се кандидатираме за най-късно захранено бебе?
събуди се .... после ще дописвам  Hug

# 51
Sheila , веднага казвам.
По принцип гледам постоянно да е около мен, когато ям. Пред нея хрупам ябълки, банани, обядвам, вечерям. По едно време уж проявяваше интерес, но по скоро е било  опит да ни привлече вниманието, защото очевидно се занимаваме с нещо друго, а не си играем с нея.  Wink
Като ме зяпа докато ям съм й давала всеки път от това което ям ( по принцип не ям нито сладко, нито тестени, пържени неща и т.н.)- миниатюрни парченца, които след 3 секунди се озовават на блузата й или в гънките на врата й. Така съм й предлагала картофче, морковче, тиквичка, грах, банан, ябълка. Бях й топвала лъжичката  в една супа от червена леща и й дадох да я оближе- май беше доволна, но по скоро защото си играе с лъжицата.
Иначе знам, че й стига кърмата- наддава си повече от идеално ( изписаха я 2100, а сега е 7000 г), но пък с тези темпове на опитване ще изяжда лъжичка на годинка, а ми се струва че и преди това ще й е необходимо нещо различно от кърмата.

addicted™, дано сте по-ящни вие.  Wink

И от нас честита половин година на Данчо.   bouquet

# 52
Къде сте , мацкии? Simple Smile
Мале, много са ни хубави бебоците, пу- пу... Инче, Шейле, Мире - няма такива сладури просто! Как ръфа решетките тоя образ Joy , На Мейт очите са...краят на света просто! А Монката е много свежа с тия пУпки! Хич не им се впечатлява явно много, много...сладурка и гле'й как стои изправена, тц тц тц....   bouquet
Абе, момичета има ли някакъв точно определен период, преди който бебоците не могат да стоят изправени? Както е за седналото положение 6тият месец. Ясно е, че винаги има отклонения от нормата, ама...има ли норма и за изправянето?

Шейле, за бг езика - аз се опитвам да не използвам много чуждици, въпреки че смятам, че развитието и промяната на езика е в реда на нещата. Хващам се, че използвам различни думи (било то чуждици, било то диалектни форми), за да си разнообразявам речта. На мен поне ми е по-весело, а и виждам, че и за други е така. И по този начин, лека по лека....си става навик. Въпросът е, че чуждиците навлизат бързо, защото и вниманието е все по-насочено към чуждото. И тук темата се задълбочава.. Няма начин просто - ровим се из чужди сайтове да пазаруваме, слушаме чужда музика, четем чужда литература...за научната направо нямам думи (наука в БГ отдавна няма) И те така.... просто еволюция Simple Smile

Благодаря за поздравите за месечинката ни!
Ето и какво спретнах, за да отпразнуваме  hahaha :

Голяма емоция беше правенето на тоя кекс. Пече се 2 часа!!! Просто се побърках, викам си "един прост кекс да не мога да опека, бе ........"  Но това е, защото промених рецептата сигурно. Сложих 2 банана вместо 1, пълнозърнесто брашно вместо бяло и масло вместо маргарин. Не знам кое от всичко или всичко взето заедно...ми взеха здравето  Laughing
Ирини, твоята бисквитена ми е следващата в плана. Само да ми мине тоя стрес от кекса  Mr. Green

ЦелИвки на всичкииии!

# 53
  • Пловдив
Мира,мисля,че няма проблем да излизате,само ако се виждате с някого предупреждавай за варицелата или избягвайте контакт.

# 54
Мире, много е хубава Мони Heart Eyes Я как хубаво стои права Grinning Дано по-скоро отшумят всички болежки Hug Първоначално като паднат коричките на пъпките може да има белези (но не големи като от разчоплени пъпки), но не се притеснявай с времето ще изчезнат Peace Може да излизате, само още избягвайте срещи от близък вид Wink

Много се радвам за добрите новини от Мариам Grinning

Мона, много сте хубави! Да ви е жив и здрав Дунданчо Hug

Шийла, Мона много добре го е обяснила за чуждиците. Наистина лека, полека превземат говора ни и наистина май не ни прави впечатление. Ако чуеш едни новини например, то повече от половината емисия е с чужди термини, а си имаме български Rolling Eyes Наистина в някои технически неща няма как.

Явно "Борисовите" майки сме несериозни, щом нито една среща не сме си спретнали, а дори не се и познаваме Wink Ние чак сега ще излизаме, че маймуната спа 3 часа от сутринта и ще тичаме за талон за синя зоня, че тези се пръкнаха навсякъде около нас #Cussing out

# 55
  • Варна
Мона, честити 6 месеца на Данчо!

Пу-пу какъв е готин  Laughing Забравих да пиша че със Любо са големи сладури двамцата - като първи аверчета  Heart Eyes И тортата ви много кефи  hahaha
И за другите бебоци - дървоядеца на Ина, чаровника на Шейла, опъпчената свежарка на Мира   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За чуждиците които употребяваме. За съжаление при мен това е тенденция която започна от това с което се занимавам на работа. Основно работя на английски и помежду си с дори с БГ колегите употребяваме английските термини за да се разберем по-лесно. А също така и от живота в Египет - от там пък вкарвам и някоя друга арабска дума и става съвсем мазало. Понякога доста трябва да се замисля за да открия съответната дума на български за да ме разберат хората  Embarassed

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 12:36 от Juliko

# 56
  • Бургас
Момичета, може ли няколко въпроса  Crazy Blush
1. Какви маски за коси ползвате? Има една червена, кръгла  голяма кутия, с плацента и костен мозък, досега от нея съм доволна, но косата ми е толкова дълга( не искам да я подстригвам), просто много бързо отива тази кутия, за 5 пъти, айдее, свършила е. Препоръчайте. Да ухае на хубаво задължително, че сега съм с една уж на Schwarzkopf-Gliss Kur, за защита цвета на косата, но вони ужасно, на химия...
2. Крем за лице- подаряват ми крем Dove непрекъснато..не мога да го понасям:))))))), е така си седят сумати в нас...Това е ужасно да ти подарят крем, ей така, без да знаят какъв точно харесваш... BlushОт кои кремове сте доволни? Препоръчайте, моля. Кожата ми е нормална. Искам и да ухае на хубаво.
3. Къси поли- хихи, преди време си купих бяла, спортна, мисля да я пробвам тези дни като минат мъглите...да се подкъся малко..тъй, де..кво кат съм дърта:)))))))вие носите ли къси полета?
4. Виждали ли сте кърпи за коса за малки момиченца някъде по магазините? Тук няма, а много бих искала да купя за Таме. Мога да ви изпратя запис по пощата, ако някоя мама ми направи оферта, шаренка бих искала да е, с пастелни тонове...не ми се търси тук плат и да я нося на шивачка, дълга и широка ще излезе..
5. С какъв крем мажете личицата на бебетата против слънце, изгаряния? Тук беше пекнало едно слънце, Таме се зачерви малко, колкото и да я пазех, но нямаше други реакции.
6. Колан за прохождане- мнения? Какъв да взема по- нататък? Вчера с едно мамче тук във Враца ходихме до един магазин, тя купи на бебчето си тъмносин с розовко, за 7 лв, имало ги на всякакви цени. И за коланите ли има добри и лоши или всички са добри?
7. Обувчици за бебета, марки, удобни, цени, препоръки?

Благодаря за отделеното време да отговорите. Hug
Само да кажа, че не е от неуважение, че не отговарям на въпросите ви понякога, а от липса на време. Иска ми се на всяка да отговоря поотделно, но това значи, че трябва да нема бавачка за Т. SunglassesСпомням си, че едно мамче беше писала за украса за Великден, приготовления, ние ще бъдем при майка ми и там ще приготвяме и ще пиша от там, след 15.04 ще е.

Мире, Моня е супер сладур! Heart Eyes
Лелееее, сега виждам Данчо, браво на мама, че снимали детето, готин, много готин. Бъдете все така готино семейство!

# 57
Ланвинка, супер е за разходки! Ние сега се прибрахме от сутрешната такава. Ще сготвя и пак излизаме. Този път ще звънна на Шмати, че те излизат следобед и ще сме в пълен състав Simple Smile
Муци, на нас ортопедът изрично ни забрани да ползваме тези колани за прохождане. Каза, че ако все пак искаме да вземем нещо, то да е проходилка, но не и тези колани. Били много опасни и направо ни забрани човекът Simple Smile За маската за коса и аз съм със същата, но не я позлвам всеки път, че е доста скъпа и си я паза  Mr. Green

# 58
Дими,Майн нейм newsm51 за темичката!
Момичета, страхотни снимки на мами и бебоци в ЮП!Личи си ,че сте изкарали чудесно!
Шейле, страхотен е малкият мъж, с невероятни очи!
Инче, смях се от сърце с твоя Точко!
Мире, как хубаво стои изправена Монката. И е много чаровна, въпреки тези пъпки!
Радвам се много за добрите новини за Йоси и Мариям!!!

Честита половин годинка на Данчо!Да радва много мама и тате!

Бобо е все още с хрема.Тази сутрин бяхме на контролен преглед.Всичко друго се е оправило, но гадната хрема остава. Педи каза,че не може сега да се вземе секрет,тъй като до вчера е бил на АБ. Продължаваме с физ р-р с клеева тинктура и изписа и някакви други капки.

Лек иусмихнат ден на всички!!!

# 59
  • София/Търново
Хехе, айде Борисова. Вече да се видим! Четвъртък и аз не мога. Но до края на седмицата съм ок! Всъщност само вторник и четвъртък са ми заети. За сега.

Снощи сглобихме / hahaha/ летния кош, та днес се подвизавахме за пръв път с него.

Наш беб си кашля и с Вентолин, и без него...  Tired

Сега се напраси и... освобождава място  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт