Отговори
# 90
Деси, можеш да го вземеш без рецепта, но си пази касовата бележка, за да си вземеш рецепта от детския и с нея да си върнеш парите от аптеката. Дано не е късно.
Ирини, говорят на български, та пушек се вдига. Каката дори пише и чете. Но имат акцент за съжаление.
Как е Спаси?

# 91
Я да рапортувам аз от днешните теглилки.
Дреб е качил за 14 дни 230грама ,  което ме изненада адски много. Док каза, че предният месец е било така вероятно защото е първи месец на захранването и организма се е адаптирал, после защото бях шаркова и трето понеже ми дойде цикльо за първи път.... Та така....
Док мисли мисли и спомена за добавка от 60мл веднъж на ден, или два пъти по 30.... Аз направих една погребална мутра и я питах дали да не изчакаме края на месеца да видим как са нещата и тогава. Тя пак мисли мисли и каза - предлагам ти да го понатъпчем малко детето, то има да наваксва, но ти си реши. Та сега умувам аз пак....
Но иначе той е в преuрасно състояние, всичко му е наред, хили се там, обръща се сто пъти, пя, стоя прав стабилно и такива ми ти работи, тя мого му се радва.
Туй то. Сега да помъдря пак за тая добавчица.

# 92
Здравейте, майчета! Тези дни беше разкошно временцето и ние с Даная го използвахме максимално, та не съм влизала и имам да чета доста. Надявам се болничките бебчовци вече да имат подобрение. HugСега ще наваксвам с четенето. Приятна вечер от мен и целувки! Heart Eyes

# 93
  • София
Едно въпросче, преди да ви прочета.  Hug
Има ли бебета, които спят по корем?  newsm78 (изключвам Тео на Дидката, за него знам, че така спеше като съвсем малък).
Радослав от днес почна да заспива така. То няма лошо по принцип. Но той още не се обръща от корем на гръб, а само от гръб на корем. Освен това, спи с чувал. Притеснявам се да го оставям да спи така. През деня няма проблем. Ама сега пак заспа така. Аз и да го обърна, той пак ще се извърти през нощта. Някакви идеи какво да правя?  newsm78

# 94
Здравейте, радвам се, че всички са по-добре   bouquet Hug
Аз мога за Борисовата също и в петък и в понеделник, и часа ме устройва  Mr. Green

аааа за българския език исках да кажа - мислите ли, че бабите ни, особено тези, които не знаят чужд език разбират новините, централните емисии, например? Друго странно е как всички в Ефира са станали "сензитивни", наскоро чух една мацка във ВипБрадъра да казва, че била "опън" има и други примери /мноогоо/, но сега не мога да се сетя.... странно племе сме ние  Crazy
За живеещите извън България мисля, че си е до човек - познавам хора, които са били студенти навън, живеят от 100 години там /както се казва/ , женени са за чужденци, само по телефона например говорят български - и нямат проблем с езика, не се запъват на думички и не казват "оооо как беше на български"

ами много неща исках да пиша, ама ме боли глава и ще чета  Hug

# 95
Ся за езика малко да ви кажа, че преди бях с лапацало в скута.

Това, дето Деси Совата спомена, е въпрос изцяло на култура - както е въпрос на култура да си хвърлиш огризката на улицата или пък не. На езика вълшебството и тарикатлъкът обаче е в туй, че той няма нужда от "Новера" или ченгета по чистотата - той си се самопочиства, той изхвърля ненужното. Езикът е велика сила, която няма да пострада особено от национални комплекси и модни увлечения.
Има една мисъл на Бродски, че не езикът е средство на писателя, а писателят е средство на езика. В по-широк контекст важи и за всеки ползващ го.
Извод: не съм се закахърила особено за употребата на чуждици - те, където трябва, ще го обогатят, а където не - ще останат само в трите хиляди думи на малограмотния зрител на тв реклами (нали по статистически данни средният човек навсякъде по света употребява 3-5 000 думи, затова е и толкова лесно да проговориш чужд език). Ако ще сме пуристи, то трябва да се върнем при "драсни-пални клечица" и като французина да викаме на компютъра ordinateur, или ЕИМ ли, знам ли как Mr. Green
Та, ползвам думи от всякакви известни ми езици и срама нямам. Но гледам, все пак, да не си хвърлям огризките извън определените за целта места.

А относно как го говорят българите в емиграция - имам примери от първа ръка, но не ги съдя прекалено строго, защото там проблемът въобще не е езиков, а идентификационен, и може да е просто огледало на комплекси.

Ай стига с философстването по късна доба, отивам да попълвам данъчна декларация  Crossing Arms

# 96
Хей здравейте.
Ние бяхме днес малко на разходка.Монче беше супер доволна.През цялото време седеше по дупе в зимния кош JoyВидяхме и Иринка и сладкия Ради Heart EyesПриказен младеж.А Ирина наистина много е отслабнала!!Евала.Иринка и ние спим само и единствено по корем! Нищо не правя.Тя така иска и ако и попреча плаче или мрънка или не заспива.Последното не ме устройва.
Ина аз вече ти казах.Споксън.Много добре е наддал за 2 седмици.И наистина през първия месец на зхранването децата наддават по-малко. Peace
По анкетата-кремове за лице не ползвам,къса пола си нося без проблем защото много обичам не за да се показвам,маска за коса-не,колани за прохождане няма да купувам,и проходилки също!! Hug
айде,че не спираме да се дерем.Вече силици не ми останаха #Crazy

# 97
  • София
Ееее, Параход.  Sad Поля ме с вряла вода сега, дето се казва. Аз, освен със 76, май няма как по друг начин да се придвижа до Борисовата  Sad
Деска, отричам тук вече.  Crossing Arms Постът ти свършваше до приятелката (или по-скоро до липсата на такава с малко дете наблизо).  Mr. Green Върнах се аз и видОх. После си дописвала. Така че - не, не съм влюбена.   Naughty Mr. Green Heart Eyes
Муц, ако има, ще взема няколко различни и ще ти ги фишна по гълъб някакъв.  Hug
Инче, много добре си е качил този път Точи.  Heart Eyes Бравос. Не й се плаши толкова на тази добавка. Той, ако не е гладен, няма да я иска. Освен това, сега нали все повече други неща ще яде. Така че, дори и да хапне малко добавка (ако я хапне), после може пак да почне да си му стига само кърмичката. Абе послушай майчиното си сърце, то няма да те излъже.  Hug
Във връзка с обсъжданата днес тема, да ви припомня един класически виц.
Прибира се Груйо на село след кратък гурбет. Вижда гребло. Наперено пита стария си отруден татко:
- Татеее, абе как се казвашИ туй нИещУ?
В този момент настъпва греблото
- Да му е.а майката, кой сложи това гребло по средата на двора?  #Cussing out
Мире,   Hug Мерси за комплимента, ама колко още имам да свалям.  ooooh! Монката верно беше голяма терца, изправена в средата на зимния кош.  Heart Eyes Сложи й летния, поне да се обляга детето, когато поиска.  Joy
А тя като спи по корем, така ли си кара цяла нощ или се върти и по гръб?  newsm78

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 21:53 от *Ирина*

# 98
quote author=*Ирина* link=topic=384675.msg10749659#msg10749659 date=1238609655]
Едно въпросче, преди да ви прочета.  Hug
Има ли бебета, които спят по корем?  newsm78 (изключвам Тео на Дидката, за него знам, че така спеше като съвсем малък).
Радослав от днес почна да заспива така. То няма лошо по принцип. Но той още не се обръща от корем на гръб, а само от гръб на корем. Освен това, спи с чувал. Притеснявам се да го оставям да спи така. През деня няма проблем. Ама сега пак заспа така. Аз и да го обърна, той пак ще се извърти през нощта. Някакви идеи какво да правя?  newsm78
[/quote]
Ирина, моята бебка също от известно време като спи по някое време се обръща по коремче и продължава. В началото се притеснявах, но тя може да се обръща и от коремче по гръб, така че не й проблем. Аз също я обръщах като я видех в тази позиция, но по някое време тя пак си ляга по този начин и я оставих, както й е удобно. Не знам какво да правиш, но ако на Ради така му е удобно,го оставяй.

# 99
Параход, супер си го казала: "А относно как го говорят българите в емиграция - имам примери от първа ръка, но не ги съдя прекалено строго, защото там проблемът въобще не е езиков, а идентификационен, и може да е просто огледало на комплекси." Точно така седят нещата и с голяма част от моите познати, живеещи извън граница.
Лека нощ милички и до утре!

# 100
  • София
Здравейте!
За Борисовата градина съм навита. Peace
Мона-честита половин годинка!
Ирина мерси за отговора.
Мире-стана ми жал за Монката с тези пъпки.
 За анкетата:
1. Маска за коса - не ,а L'oreal ELSEVE-балсам
2. Крем за лице - пак на Лореал , Юсерин,Виши
3. Къси поли-имам четири пръста над коляното,но сега не нося
4. Колани за прохождане-ползвала съм и може пак да ползвам.На Чико са хубави.
5. Кърпа за коса съм виждала,но още е рано,като дойде май ще проверя ,за където се сещам.

# 101
Дзак!  Simple Smile
Направих няколко номинации, а старите ги преместих тук- http://september2008.multiply.com/journal/item/67/67

Първото бебче, което стои изправено - Тами на Муцито, Мони на Мира
 Най-късно захранено бебе - Любо на addicted™
 Бузанка-сладуранка - Моника на darusha5K

Казвайте идеи за номинации на бебенцата (някакво постижение до 6 месечието) и съответно заглавия.  Например се сещам за номинация за манекенката на mari_p- моята девойка е 7 кг, но 65 см, а Линка е 74 доколкото си спомням  Simple Smile
За най-тежко бебе- бузанчо-сладуранчо и бузанка-сладуранка, за лекичките - категория перце или фин младеж/девойка...

По анкетата на Муц (доколкото си я спомням)- Маска за коса в момента не ползвам, имам едно спрейче без отмиване, води се балсам. От салон го взех, малката сега не мога да си спомня. Скъпичко беше, но го ползвам повече от година!  Wink
Крем ползвам слънцезащитен за комб. кожа или на Авен или на Биодерма. От вторите съм по-доволна напоследък.
Имах идея да си правя пилинг, досега не съм си правила... ма май изтървах сезона (нали се прави зимата- когато слънцето е по-слабо). Кожата ми е ужасна- с разш. пори и от време на време излиза по някоя пъпка.  Confused
Козметичката ме уверяваше, че с пилинг разширените пори щели да изчезнат, ама на мен не ми се вярва много. Та да питам тези, които са си правили пилинг дали е така?  Laughing

И последно да ви се оплача- Съни вика с пълно гърло!  smile3514
Не плач, ами... и аз не знам какво... тренира си гласните струни. Ще оглушееем вече! Joy Само като почнат рекламите спира и гледа втренчено или ако не ги вижда- млъква. Какво е това чудо, не знам!  Joy
Има ли и други почитатели на рекламата в отбора?  Laughing

# 102
Иринче и Яна спи само по корем. Ама тя това си го прави още от съвсем малка. То аз тогава като имах съмнения и питах, се включи Дидка да каже, че и Тео така спи. Тя си спи цяла нощ така. Аз даже като е по гръб я обръщам по корем. Ненормална майка ще си кажете. Ама така си спи детето най-добре.
Според мен вече са доста големи и няма значение, че не могат да се въртят от корем по гръб (Яна може но на сън никога не се върти), не е опасно.  Peace Остави го детето както му е удобно. Едно време нали все така са ги слагали. И аз в началото много го мислхе и премислех, ама вече не.

Инче от 60 гр добавка нищо няма да му стане на Точко, но съм сигурна, че и на мен да ми кажат така доста ще го мисля преди да и дам. То за сега при нас не че има такава опасност. Но направи така както ти го чувстваш.

# 103
  • Варна
Хаха Дими, направо ми взе въпроса за рекламите от устата. Пиши и Ясен в отбора на запалянковците. Тези дни го наблюдавам - точно когато са рекламите застива, спира да прави там каквото е правил и гледа втренчено  #Shocked . Дори в момента нещо да му говоря или правя - хич не ме отразява   smile3542 Чудех се как точно разбира кога са рекламите и кога е друго, но след известно наблюдение включих, че реакцията му се активира от мелодията с която започва блока на рекламите  Laughing

# 104
  • Бургас
Дорогие Смехурки, спосибо за ответите! bowuu JoyАз па избуших на руски! Пфф:)
Ина Лимонска ви е преварила и е купила кърпи, та ще ми ги праща утре, предстаате ли си, кога прочете, кога отиде та ги купи...аз си знаех, че е скрита лимонка... Sunglasses
Предлагам да се обръщаме с други имена, например...ще стане една какафонияяяя.. Laughing
Корнелияяяя Joy(визирам Деси примерно), хич не пишеш по въпроситееее, гирманку тъкава..има ли хубави германки за моя френд, че ми сей прииграло на сватба..Simple Smile)))
Дименце, сещам се за Ния на Стела, че е първото момиченце с обички!
irinii Hug, сега ще чета на Клиник нещата, вероятно са качествени и много скъпи.
stefina, Hugби ли ми казала ценички на кремовете?
Иринче, Таме пък като се събужда и става веднага, на лакти се подпира. Хич не се излежава, като инстинкт и е-  става. През ноща така като ми стане, ужас, та те разбирам. Хич не знам лек, освен като заспи, да го обърнеш по гръб. Трябва да сме все нащрек. Дано с времето се разреши и този въпрос. Hug
Лягам, че пак ставахме често на лакти! Laughing Laughing LaughingЛека нощ, мацоранки.

Общи условия

Активация на акаунт