Японска Кухня - тайните на Изтока с KIKKOMAN

• 98 468
  • 335
  •   1
Отговори
# 165
  • Varna
Здравейте,някой може ли да ми каже колко може да струва например едноседмична екскурзия до Япония?И колко струва самолетният билет до Япония?

Бях в Япония за 2 седмици в края на март до първото десетдневие на април. Билетът до там беше супер изгоден, на Турски авиолинии (за първи път летях с тях) - София-Осака-София през Истанбул струваше 660 евро. Сега е активен сезон и цените са по-високи, мисля че в порядъка на 1000 евро. Повечето екскурзии, които се предлагат са 10-дневни и от офертите на туристическите агенции имам спомен за около поне 4 000 евро с билет. Ако ще е самостоятелно пътуване, цените на евтините хотели стартират от 70-80 долара за вечер. Общественият транспорт е доста скъп за нас, но се предлагат много варианти за комбинация, които излизат по-евтино. Цените на входните билети за храмове, музеи и други забележителности са като при нас - почват от 5-6 лв. Храна - човек може да се храни и евтино в Япония, един сет, който включва няколко неща е около 12-15 лв. Дано това да е ориентир.
Дано да имате късмет за скорошно пътуване до страната на Изгряващото слънце!!!  Wink

# 166
Благодаря millasan за изчерпателната информация   bouquet Да видим дали ще ми се усмихне щастието в близките няколко години.

# 167
много интересна информация има тук Thinking

# 168
Само да дам още няколко идеи, ако един ден ви се усмихне късметът и успеете да посетите тази невероятна страна:

* Япоските бани - на всяка цена проверете, къде можете да посетите такава баня. Японците са издигнали къпането в истински култ и преживяването действително си заслужава:-). Обществените бани се наричат Sento и обикновено имат отделни помещения за мъжете и за жените. Цената е около 430 йени, а работното време (особено на тези в Токио) често пъти е от късния следобяд до полунощ.

* Японските "страноприемници" RYOKAN - ако решите да отседнете поне за една нощ в класическия Ryokan, то почти сигурно ще се почувствате като в някой Японски филм от епохата на самураите Simple Smile Това са неща, които в Европа просто няма как да ви се случат. Ryokan задоволяват основните нужди на един турист - тънка постелка тип матрак върху пода (т.нар. futon), където се спи и която през деня просто се прибира в един шкаф, за да не пречи; изтънчена украса висяща по стените (т. нар. tokonama), която се сменя според сезоните и създава специфично усещане за уют; и разбира се традиционните японски блюда, сервирани за сакуска и вечеря (те обикновено са включени в цената на нощувката в Ryokan); Много често Ryokan предлагат и помещения, където има Японски бани, някои дори са построени около минерални извори и можете цял ден да прекарате потопени в естествено каменисто басейнче насред чудна градина в Японски стил ...
В зависимост от удобствата и разположението на тези традиционни страноприемници, цената варира от 5 000 йени на човек (нощувка + закуска и вечера) до 30 - 50 000 йени за супер луксозните Ryokan.
Ако твърдо сте решили да отседнете поне за вечер на такова място, то имайте предвид, че е е добре да направите резервацията си поне един месец предварително (особено ако пътуването съвпада с активния туристически сезон, т.е. по време на Японската нова година и от май до средата на август)

# 169
А аз искам да споделя разочарованието си от Дните на японската кухня в "Метро".
Очаквах много и нови,различни продукти ,а няма нищо такова.Просто са изнесли старите източни продукти на отделен щанд...Като повече от половината дори не са японски...

# 170
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Красимира, според мен подобно нещо може да се очаква  Wink
първо, че вкусът на японската кухня доста се различва от нашия и има вероятност да не си продадат стоките.
второ - оригиналните продукти доста се оскъпяват при внос.

и аз исках да опитам едни сливи Ume, които са наложени.
4 сливи струваха 9 Е, което ми идва малко скъпо.... Rolling Eyes

за RYOKAN-а, дано успея в този живот да посетя един Mr. Green
гледала съм по ТВ, че в RYOKAN с вечеря менюто може да достигне до 10 ястия, като не е важно вкусът на всяко едно,
а хармонията от последователността на поднасянето и съчетанието на продуктите.
разбира се оптиката винаги трябва да е на ниво Peace, включително и на заобикалящата среда....

ехххх, размечтах се Flutter

# 171
asyalein , може би наистина очакванията ми бяха прекалени.
Но все пак не е нещо постоянно...става въпрос за седмица или две.И не става въпрос да се внесат неограничено количество продукти...
Например за Коледа имаше бели и черни трюфели ...по една-две бройки,защото бяха с цена на белите -около 8000 или 10000 лв...нещо подобно ,не помня точно.Е,намериха се купувачи и за тях.

# 172
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
мисля, че е по-лесно да се вкарат няколко трюфела от Италия или Франция, отколкото няколко неща от Япония.
все пак разстоянията не са за пренебрегване  Peace
а и предполагам, че вносът от тези 2 държави е постоянен, докато от Япония е  по-скоро спорадичен...

ама, ако това те успокоява, аз  и извън Бг намирам трудно японски продукти и повечето са на зашеметяващи цени  Rolling Eyes

# 173
Абе,не ме успокоява,че аз май съм на принципа "Що да ми е лесно,като може да ми е трудно..."    Mr. Green     но е добре,че не съм само аз,де...    Laughing     

# 174
Аз допреди няколко месеца си купувах от Метро едни готови замразени сетове със суши - марката мисля беше Royal Greenland или нещо такова. Струваха около 5 лева, а сега в промоция са 9 и нещо ...
Спомням си, че миналата година Азиатската кухня беше организирана далече по-добре и имаше много голям избор. А сега периодът дори не съвпада с Китайската нова година ... Странна работа, но щом така са си решили  newsm78

# 175
Не ви съветвам да купувате замразени суши сетове - просто вкусът им няма нищо общо с истинското прясно суши. Освен това за същия грамаж, който ви предлага замразения суши сет, бихте дали същите, а често пъти и по-малко пари, в някои от съществуващите вече суши-барове. Там поне ще е прясно   chef

# 176

Спагети Сукиаки със свинско

Необходими продукти (за 4 порции):
- 3 с.л. фъстъчено олио
- 1 голяма тиквичка, нарязана на резени
- 1 оранжева чушка, почистена и нарязана
- 8 малки лукчета
- 150 гр. соеви кълнове
- 350 гр. свинско бонфиле, нарязано на малки кубчета или лентички
- 2 с.л. настърган кориандър
- 1 ч.л. черен кимион
- 1/2 с.л. люто чили на прах
- 250 гр. тънки или средно дебели спагети с яйца
- 4 с.л. Сукияки сос KIKKOMAN (или Терияки
 Mарина KIKKOMAN)
- Люти чушки за украса      

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 2 с.л. олио в тиган (уок), добавете нарязаните тиквички, чушки и малки лукчета и запържете за 5 мин. Прибавете соевите кълнове, запържете още 2 мин., след това отстранете от огъня.
2. Изсипете останалото олио в тигана и запържете свинското месо за 3 мин. Поръсете с кориандър и чили на прах и оставете на огъня още 1 мин.
3. Междувременно сварете спагетите във вряща вода за 4 мин. Върнете зеленчуците обратно в тигана и ги смесете с месото. Изцедете спагетите и ги добавете в тигана заедно със соса Сукияки. Разбъркайте всички продукти заедно. Сервирайте ястието топло и украсете с парченца люти чушки.

Време за приготвяне:  25-30 минути
За порция:  1351 KJ/ 323 Kcal

Охх...тези спагети ми изглеждат доста вкусно... Heart Eyes

# 177
Днес открих темата. Blush 

Ще тествам соевия сос на Kikkomanbouquet

Благодарности за разяснението на hanabi за Sakura mochi - бях попаднала на тях тази зима, но така и не потърсих информация за приготвянето им. bouquet

(А сега се връщам към началните страници за да разгледам и останалите предложения.)

Искам да попитам дали някоя от вас е приготвяла Yudofu? Ще съм благодарна.

# 178
Аз съм яла йодофу ,но на мен не ми хареса.Соса беше хубав и си топих в него други неща.Аз повече си падам по запеченото тофу отколкото вареното.

# 179
Страхотна тема  bouquetБеше ми много интересно да прочета.
Скоро ще дам шанс и аз на азиатската кухня,видях тук има отделен щанд за японски гозби,всякакъв вид спагети и сосове,със сигурност ще ги опитам.Направиха ми впечатление едни оризови спагетки,някой пробвал ли ги е?.Мисля си,че ще са чудесна комбинация със сос от скариди Wink

Общи условия

Активация на акаунт