Японска Кухня - тайните на Изтока с KIKKOMAN

• 98 469
  • 335
  •   1
Отговори
# 150
И аз я получих Благодаря Ви   bouquet  bouquet  bouquet

# 151
Gift  Аз също я получих! Благодаря! Flowers Rose

# 152
Хайде пак на суши

Честито на победителите!И продължавайте с рецептите!    Peace     

# 153
  • Русе
Никой не ми отговери на моите питанки, но все пак мисля че се справих. Simple Smile Ето снимка:
http://media.snimka.bg/3393/013041865-big.jpg

# 154
Благодаря за хубавата тема,аз също много харесвам азиатската кухня.Имам и страхотна рецепта за азиатска"Кокосово зеленчукова супа"(Мнооого вкусна) Simple SmileЩе я споделя с вас друг път.

Mисля, че е време Mr. Green Звучи интересно Flutter
Ето и обещаната рецепта за Азиатска супа  Flutter

Азиатска  Кокосово зеленчукова супа

Продукти:
400мл. Кокосово мляко (неподсладено)
300 гр. тиква или моркови според сезона
2 червени чушки (нарязват се на кубчета)
1 малка тиквичка (също на кубчета)
200 гр. Гъби
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка зеленчуков бульон
1 чаена лъжичка Соев сос (например KIKKOMAN  Wink )
1/2 чаена лъжичка къри на прах.
1 скилидка чесън
1/2 чаена лъжичка прясно настърган Джинджифил (аз лично слагам малко повечко обожавам го  Crazy)
1/2 чаена лъжичка сусамово олио
1 -2 стръка Лимонова трева
Малко черно пиперче
2 супени лъжици кълнове по избор
2 супени лъжици Кашу или Фъстъци

Приготовление:
Всички зеленчуци се нарязват на кубчета и се задушават в олиото.
Кокосовото мляко с 200 мл.вода зеленчуковия бульон и лимоновата трева се сваряват за кратко 1-2 мин,след това лимоновата трева се вади.Прибавят се вече задушените зеленчуци и всички подправки.Подправя се със соевия сос и сусамовото олио.И малко преди да се сервира се украсява с кълновете и ядките.
ДОБЪР АПЕТИТ
Време за приготвяне 30 мин.
Тази супа е божествена.Следващият път като я направя ще кача и снимка.Жалко че късно разбрах за конкурса,щях да се включа и аз с моята екзотична супичка.На всички спечелили честито   bouquet

Magi_TM
Чудесно си се справила  newsm10

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 15:03 от Bergkristall

# 155
Никой не ми отговери на моите питанки, но все пак мисля че се справих. Simple Smile Ето снимка:
http://media.snimka.bg/3393/013041865-big.jpg

Уау! Справила си се и още как! Изглежда фантастично!

# 156
  • Русе
Bergkristall, Г-жа Шуши, благодаря! И в къщи много ги харесаха. Simple Smile 

# 157
  • Varna
Браво на Маги!!! И без съвети се е справила чудесно!!!   bouquet

# 158
Отпускарски период е вече Simple Smile Хайде да споделим малко туристическа информация!
Виждам, че тук има хора които дори в момента са в Япония. Дали не бихте могли да споделите ценен опит с нас?

Аз като за начало препоръчвам сайта на Националната организация по туризъм на Япония - http://www.jnto.go.jp/eng/. Тук можете да намерите информация за различните Японски градове, карта на страната, календар на всички по-големи фестивали и културни събития през годината по дни и по градове, богат видео и снимков материал и пр.

Ако смятате, че подобна дискусия може да е интересна, моля споделете, за да приготвя по-подробни данни   bouquet

# 159
  • Varna
Добра инициатива е подела Umami-san!!!

Иначе по това време в Япония е топло и влажно в крайбрежните градове на главния остров, на юг към Окинава е още по топло, а на Хокайдо е супер. Сега е сезона на летните фестивали в Япония или т.нар. "ханаби", т.е. фойерверки. Започват в първото десетдневие на юли и продължават до средата на август. Хората се събират покрай бреговете, организират се и лодки, има и много такива круизи, на които хората се качват само за да наблюдават от близо фойерверките. Ако са на брега, се събират, постилат едни платнища, хранят се и се наблюдават "ханаби". Уверявам ви, че е много красиво, а самите фойерверки продължават поне един час, безспирна феерия от форми и цветове, от няколко платформи, разположени в морето и е страхотно. За мен най-красивите "ханаби" са били в Ито, иначе тези в Аомори също много харесвам. В гр.Аомори се провежда фестивалът "Небута", тогава вечерта във водата се спускат осветени лодки, изобразяващи герои от тяхната древност, дракони и чудовища в този стил; преди това на улиците на града има шествие от платформи, представящи много от големите фирми, за които е чест да участват и съответно да направят по-пищна и красива платформа. Самите те се теглят от хора, а на самите платформи има от големите "тайко" барабани, които се бият. През деня също има подобно шествие. Събират се много туристи, но има страхотна организация и човек може максимално да се наслади на удоволствието.
Дано да не съм досадила с дългия пост. Пожелавам на всички едно пътуване до тази страна и среща с японската кухня на място!!!
Хубав уикенд!   bouquet

# 160
Знаете ли че ...

* Столицата на Япония, Токио, заедно с прилежащите към него  префектури Канагава, Сайтама и Чиба,  образуват  т. нар.  Голямо Токио, на чиято територия живеят близо 35 млн. души (или около 26% от цялото население на Япония). Това е най-населеният град в света.

* Почти всяка седмица Токио се разтриса от земетресения с магнитут 1-2 бала по Рихтер

* До 2006г вкл. Сп. The Economist оценява Токио като най-скъпия град в света за ... 14 поредни години! Един квадратен метър земя може спокойно да струва 90 000 $ и този факт да не буди никакво учудване сред местните.

* Електрическот напрежение в Япония е 100 волта – различно от почти навсякъде другаде по света. Но в 6-7 етажните супер модерни магазини за техника (тип Мол) можете да си купите адаптери, които да ви „спасят”.

* Често пъти влаковете и метрото са толкова претъпкани в многомилионно Токио, че за да се качите в тях специално наети от кметството „тъпкачи” ще ви помогнат  именно по начина, по който длъжностната им характеристика подсказва  Simple Smile Така че не се учудвайте, ако някой „нежно” ви бутне да се качите или по-точно да се „натъпкате” във влака.

* Токио се бори за домакинството на летните Олимпийски игри през 2016г (МОК ще обяви победителя на 2-ри октомври тази година). Проектът на Японската столица е уникален с това, че изключва всякакво замърсяване на околната среда!

* Съединените щати няма да настигнат Япония в скоростта на интернет и в следващите 100 години, ако се запазят сегашните темпове на развитие в двете страни. Реалната скорост през настоящата година в САЩ е 2,3 мегабита в секунда. Повечето потребители в изследването направено от  Speed Matters са били включени към интернет чрез DSL и кабелни модеми. В същото време средната скорост на достъпа в Япония достига 63 мегабита в секунда.
На второ място след Страната на изгряващото слънце се нарежда Южна Корея с 49 Mbps, следвана от Финландия с 21 Mbps, по данни на International Technology and Innovation Foundation.

* Най- продаваният вестник в света е ... Японски - Yomiuri Shimbun. Тиражът му е 10 млн. копия на ден! 98% от тези копия не се продават в специализираните бутки за вестници, а чрез ... абонамент – хората си получават своя Yomiuri Shimbun вкъщи или в офиса. Всеки ден 29 печатници работят на пълни обороти за отпечатването на порцията Yomiuri Shimbun в тираж от 10 млн. екземпляра. Машините са бързи и позволяват печат на 20 копия на секунда. Благодарение на новата технология, инсталирана в сградата на Редакцията,  вестникът се изпраща от екрана на компютъра директно към печатницата и само след 5 минути може да бъде натоварен на камион и да поеме своя път към абонатите.
Веднъж качен на камиона, вестникът попада в "лапите" на 100 хиляди куриери, които го доставят до всеки дом в Япония. С изключение на празниците, независимо дали вали или не, независимо колко отдалечен е адресът, вестникът се доставя сутрин и вечер директно до дома или офиса.

# 161
  • София
 Grinning
това ми беше наистина много интересно!!!

# 162
Umami-san и на мен ми беше интересно   bouquet

Можете ли да ми дадете изпробвана рецепта, за ориз за суши. Нямам машинка. 

# 163
Аз първия път се опитах да го направя по обяснението малко по напред в темата. Има и линк към ютуб. Там обаче япончето го вари на два пъти - при мен обаче се развари. Втората доза я направих по описанието на пакета и стана добре. Явно и при тях има различни видове ориз за суши. Виж на твоя дали има превод на български.

# 164
Здравейте,някой може ли да ми каже колко може да струва например едноседмична екскурзия до Япония?И колко струва самолетният билет до Япония?

Общи условия

Активация на акаунт