Японска Кухня - тайните на Изтока с KIKKOMAN

  • 98 471
  • 335
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 777
Краб рангун

 


1пакет won ton кори
1пак.крема сирене Филаделфия
1 пак.рулца от раци
1 средна глава лук

Лукът и рулцата се нарязват на ситно и се омесват с крема сиренето.На всяка кора се слага в средата по 1 ч.л. от сместа.Слепват се  и се пържат във фритюрник.

На първата снимка са пържени ,а на втората печени.



# 121
  • Мнения: 1 259
Aма може ли още да публикуваме рецепти? Не свършили вече?

# 122
  • Мнения: 1 116
Дано не е свършило, че и аз не мога да се наканя да напиша каквото съм намислила.

# 123
  • Мнения: 49
Дами,

Благодаря на всички за невероятните рецепти и снимки! Хиляди благодарности и за подробните обяснения, с които всички вие подкрепихте творенията си   bouquet

Хайде сега да гласуваме  newsm10

Всеки може да гласува за най-много 3 рецепти. Победителите ще станат ясни в понеделник.

Успех!

# 124
  • Мнения: 957
Благодаря за хубавата тема,аз също много харесвам азиатската кухня.Имам и страхотна рецепта за азиатска"Кокосово зеленчукова супа"(Мнооого вкусна) Simple SmileЩе я споделя с вас друг път.

# 125
  • София
  • Мнения: 3 872
asyalein, pina, Pety, страхотни предложения от вас!   bouquet
Интересно ми бе, да прочета обясненията и разясненията на hanabi. Simple Smile
Успех! Hug

# 126
  • Мнения: 155
момичета, опитах се нещо да направя дано се получи Искам да споделя с вас една руска книжка за суши и я качих в Пикасата, но съм голяма бяла птица и не знам дали съм успяла
http://docs.google.com/fileview?id=F.0d7fb8dc-3519-4053-9dd4-cf7 … a37d3b2&hl=en

# 127
  • Мнения: 11 743
Поне с този линк - не. Нещо като начална страница ми се отваря.

# 128
  • Мнения: 155
така си и мислех Дайте съвет как да го направя - файлът е Adobe Acrobat Document -  3 326 КБ

# 129
  • Мнения: 1 259
Благодаря за хубавата тема,аз също много харесвам азиатската кухня.Имам и страхотна рецепта за азиатска"Кокосово зеленчукова супа"(Мнооого вкусна) Simple SmileЩе я споделя с вас друг път.

Mисля, че е време Mr. Green Звучи интересно Flutter

# 130
  • Мнения: 446
Много полезна тема. Дъщеря ми, неясно защо, е голям почитател на Изтока, и от една седмица ме върти на шиш да направя суши. Така че темичката ми дойде добре. Може ли едно уточнение за дилетанти като мен /никога не съм правила нищо суши-подобно, а и посещенията ми в такова заведение са единични случаи/ - какво да правя с джинджъра, купих пресен, но как да го обработя? Видях във видеото за навиването, че е настъргано на ситно, но подправя ли се с нещо, обработва ли се термично ...
Ако може и уточнение на уасаби-то. Семейството не яде нищо и с най-малък намек за лютивина. Мога ли поне, за да наподобя аромата да използвам български пресен хрян в миниатюрно количество, и ако мога, как да го обработя?

# 131
  • При драконите
  • Мнения: 34
Може ли едно уточнение за дилетанти като мен /никога не съм правила нищо суши-подобно, а и посещенията ми в такова заведение са единични случаи/ - какво да правя с джинджъра, купих пресен, но как да го обработя?

DDBD, джинджърът не се слага в сушито, а се използва за гарнитура, така че спокойно можеш да минеш и без него, особено като се има предвид, че не ядете люто. Да, маринова се и вкусът му е кисело-лютив. Много ми е любима тази японска туршийка, но аз съм ламя, лютото винаги ми е малко  Mr. Green Ако държиш все пак всичко да е както си трябва, по-добре употреби пресния джинджифил за някоя манджа, която си иска такава подправка (аз го използвам в някои видове къри или при приготвянето на поширани круши) и си купи готов джинджър за суши. Вече го има в България, макар и на доста солена цена.

Ако може и уточнение на уасаби-то. Семейството не яде нищо и с най-малък намек за лютивина. Мога ли поне, за да наподобя аромата да използвам български пресен хрян в миниатюрно количество, и ако мога, как да го обработя?

Уасабито също не е задължително. В Корея, например, масово се консумира суши само със соев сос, без уасаби. Можеш също да пробваш да потърсиш някакво по-слабо уасаби - едва ли ще е по-люто от нашенски хрян.  newsm78 Примерно, корейското е много меко, което страшно ме изненада като го опитах за пръв път (корейската кухня е доста люта) и, срам не срам, си поисках японско уасаби  Embarassed Корейската сервитьорка не беше много очарована от този ми каприз, но сигурно е имало и други като мен, защото все пак ми намериха японско уасаби. Mr. Green

Накратко - обърни внимание на основните съставки: специалния ориз за суши, оризовия оцет и качествения соев сос. Важно е тях да не объркаш, както и техниката на приготвяне. Други важни съставки са норите и рибата, които се използват при повечето видове суши. Хубава сурова риба у нас трудно се намира, което за мене е проблем. А пък рецептите с консервиран тон нещо не са ми по вкуса... по-добре вегетарианско суши!

Накратко - уасабито и джинджърът са чак накрая и ако не можеш да ги ядеш, просто ги пропусни. Успех!

# 132
  • Мнения: 17
В нигири (нигиризуши), който е моят любим тип суши:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=384688.msg10790981;topicseen#msg10790981
задължително се слага мъничко уасаби.

Така че, ако правите този вид суши, би следвало да използвате уасаби.

Джинджифилът (джинджър, японски - "шога"), който се маринова по специален начин и тогава на японски се нарича "гари", се сервира със суши и се хапва след различните видове суши, за да "почисти небцето" и да подсили вкуса.

# 133
  • Мнения: 917
Честито на desita1234  Grinning
Деси да кажеш, как е била вечерята  kiss 1dating

# 134
  • Мнения: 1 259
Честито на desita1234  Grinning
Деси да кажеш, как е била вечерята  kiss 1dating
smile3501 Честито и от мен... няма начин да не изпробвам тези панирани банани-досега не съм правила, но вероятно са мнооого вкусни. thumbsup

Благодаря на всички, които са гласували за мен, дано да имате време, ако не сте изпробвали рецептата, да го направите Hug Hug Hug
 bowuu

Общи условия

Активация на акаунт