Как да забравя?

• 7 213
  • 117
  •   1
Отговори
# 45

Четеш форума редовно, а пишеш като гост.  Thinking
Трябва да ти е направило впечатление че всички теми за изневери се превръщат в едно масово оплюване на въпросната любовница и на никаквеца дръзнал да си го вкара нейде другаде извън семейното ложе.
Кажи си честно дали ще ти стане по леко, ако всички тука започнем да ревем в хор с теб.
Ако наистина си вярваш, че си всичко за него, и тя не струва повече от теб и не е заплаха за връзката ви, изобщо не ти трябва да пускаш тема. Не виждаш ли, че само аз ти помагам да се надсмееш над проблема и да си видиш грешките.
Клиширан много клиширан поглед над проблема имаш, който не вярвам да ти помогне.  Wink

Някъде да съм оплюла любовницата...? Даже напротив - донякъде я разбирам. Получила е внимание от мъж - нещо което липсва в семейния й живот. Гадно ми е естествено, че това по една случайност е моя съпруг. Кофти е също, че познава и мен, което не ме кара особено да я оправдавам.
Не искам никой да ме съжалява или да ревем задружно. Пуснах темата, защото имах нужда от безпристрастни съвети. Затова и е анонимна, въпреки че незнам какво значение има това за вас.
Имам близки, с които мога да споделя проблема си, но те познават и двама ни и сигурно няма да са безпристрастни.
И наистина вярвам, че ме обича. Но какво общо има с това, че съм пуснала тема? Въпросът ми е от друго естество.

pasinet, пишеш, че имам клиширан поглед над проблема. Какъв трябва да е погледа ми? Наистина имам нужда от съвет.

# 46
това което се случва в момента в живота на авторката е доста сериозно

Аз съм баш на обратното мнение! Това не е сериозно! Това е било преди 2 години, било е грешка.

Ама защо се тормозиш за такива глупости? Вярвам, че в една връзка има сума ти неща, които са по-важни от някаква си тъпа изневяра. Живей си живота и не се замисляй за тъпотии- ако ти изневери пак тогава ще му мислиш.

Erica, точно това реших и аз - да простя, защото го обичам, а и той ме обича. При повторна изневяра със сигурност няма да бъдем повече заедно.

# 47
newsm78   Какво да преживява ......казали са и ,че преди 2 години мъжът и изневерил за 2-3 месеца  newsm78  Глупав народ ей , хората ги хванат на калъп и отричат до последно ........а те след 2 години се сещат кой какво правил ......Сигурно колежката пак е кръшнала , тоя път с някой друг ...мъжът и е спипал и вади кирливите ризи на жена си ......ама защо ще ти казва на теб след толкова време .....еи това не ми е ясно  newsm78    Ти когато се случваше това , не усети ли промяна (повечето тичат преди влака тук във форума по темите изневяра ) намерили улики , следи .......Какво да забравиш , след като не си и запомнила кога ти е изневерил ? Нали всичко е свършило и се обичате , значи е ОК. Майната им на онези и не се занимаваи с глупости и терзания . Успех   bouquet

По никакъв начин не ми е подсказал, че има някаква връзка. Нищо съмнително не съм усетила.
Както писах вече - личеше си, че тя има по-особено отношение към него. Той ми е споделял какво са си говорили на работа. Но....не съм си помисляла, че ще ми изневери с нея. Прекалено много бях сигурна в него - това е!

# 48
Връзката им е била преди две години и е продължила около два-три месеца. Аз знаех, че имат някакви приятелски отношения - някакво споделяне за личния живот и неслужебни разговори. .. / не е особено интелигентна и не умее да се прикрива/, Стигнало се е до секс на работното място. Той е ходил веднъж в тях, когато мъжа й е бил някъде. Другото - разходки с колата извън града и т.н. По-голям процент от тази връзка е било секс. И нещо, заради което много ме е яд - тя е под моето ниво - акъл, външен вид...

Ето извадила съм ти сбито твоя пост да видиш как НЕ си я оплюла и какво имам предвид клиширан поглед.
Клишето:
1. не е на моето ниво
2. основното е било секс
3. той ме обича и аз съм всичко за него
4. не секса , лъжата и предателството ме засегнаха

Аз исках кратко да ти насоча вниманието да погледнеш под друг ъгъл, но явно не става. та ето по подробно какво мисля:
1. повярвай ми и над твоето ниво да е, нито ти ще можеш реално да прецениш, нито ще ти стане по леко от това, нито има някакво значение в случая.
2. до колко е било секс не се знае, не мисля, че е било любов, но най малкото е имало някаква близост приятелска, която в крайна сметка е довела и до друго и явно е имало привличане на някакво ниво, не просто задоволяване на нагона. сама казваш, че са си споделяли лични неща.
3.ако си вярваш по тази точка и наистина го усещаш , не мисля, че имаш нужда от групов хор, който да ти го потвърди. единствено това е от значение, как го чувстваш ти, а не какво ще ти каже тоз и онзи, който не е могъл да забрави нещо подобно в живота си и да прости. простили хора има  много.
4. кое точно е предателството според теб, ако не секса? ако само си бяха говорили и той не ти каже или излъже, че няма такова нещо , пак ли щеше да се засегнеш така, съмнявам се. Няма нищо срамно да си признаем, че е гадно човек,когото обичаме да прави секс с друга, пък било то и да обича нас повече. На мен няма да ми е все едно, мисля, че и на всеки друг.

# 49
Разбира се, че е гадно човека до теб да е правил секс с друга! Аз това го подчертах още в първия си пост - представям си го в леглото с нея и се побърквам от тази мисъл. Това е едно от нещата, за които се питам как ще забравя. Но предателството му, лицемерието са като че ли по-съществени за мен. С каква съвест ме е гледал в очите...?
Относно оплюването - как съм я оплюла незнам...? Като съм писала, че не е на моето ниво ли? Е как да кажа на черното бяло, като наистина си е така.
Ти защо толкова упорито наричаш това  "оплюване" ? Ако бях писала, че тя е много над мен, едва ли щеше да се опитваш да ме убеждаваш в противоположното.
За секса им сигурно си права - имало е и някаква емоция.

# 50
Трябва да ти е направило впечатление че всички теми за изневери се превръщат в едно масово оплюване на въпросната любовница и на никаквеца дръзнал да си го вкара нейде другаде извън семейното ложе.

Точно обратното ми е направило впечатление. В темите за изневери, нападнати и иронизирани са съпругите.
Любовницата е на почит сред съфорумките, някои от които са толкова прозрачни и смешни със злорадството си.

Благодаря на всички за мненията   bouquet

# 51
Бианка,и аз съм се чудила дали ще ме заболи повече,ако разбера че още не е правил секс,но има дълбока емоционална връзка.Или секс,с не толкова емоционални преживявавия.Сигурно човек се залъгва,като си казва-било е секс без чувства.Но само за момента.всъщност и така да е,не боли по-малко.Твоята история е точно като моята.Все едно чета своите мисли.

# 52
  • Варна

И сега въпросът - защо го е направил тогава? Питам го, а той ми отговаря, че наистина незнае. Така се е случило и нямало нищо общо с мен, и че аз по никакъв начин не съм допринесла за тази изневяра. Защо тогава?

Повярвай му, вероятно е така. Не знае защо се е случило и ти нямаш нищо общо. Много/да не кажа повечето/ мъже наистина разсъждават така. Няма смисъл да се тровиш повече, той сигурно отдавна е забравил за авантюрата. Това, обаче, не значи, че ако пак му се появи подобна възможност, няма да се възползва.

Имам близък приятел...често изневерява на жена си. В същото време подбира, не се занимава с необвързани. Наясно е, че необвързаната жена по правило е по-неподатлива на емоции, съответно и проблеми. Много сме говорили/спорили по въпроса. Жена му, предполагам, понякога се усеща. Не мисля, че не й пука, но по никакъв начин не го показва. Наистина са добро семейство/не само за пред другите/, той прави всичко за жена си и децата и дали двата му "свободни часа" седмично са в леглото с някоя или с приятели на чаша бира, за него/а явно и за жена му/ няма голямо значение.

# 53
Е как да кажа на черното бяло, като наистина си е така.
Ти защо толкова упорито наричаш това  "оплюване" ?

Ти не можеш да си обективна, колкото и да си мислиш, че е така. А да не говорим, че това няма никакво значение.
Ако беше писала, че е най, щях да ти кажа, че може би имаш ниска самооценка и смяташ, че мъжът ти я е предпочел заради това. Самото сравнение от твоя гледна точка казвам, че е напълно излишно.

На въпроса ти "как да забравя" , превъртайки си го мислено отново и отново, не е най подходящо май. След като са минали 2 години от това, ти да се връщаш сега и да си тровиш живота. Или прощаваш или не. Средно положение няма. В крайна сметка щом връзката е прекъсната отдавна , а не сега и да се чудиш сложил ли е край или не, няма смисъл да се навиваш. Че няма да забравиш този факт е ясно, въпроса е дали ти е хубаво с този мъж, дали го искаш въпреки , че те е наранил и дали това е по важно за теб, отколкото достойнството ти. Защото в случая то е нараненото.

Това, обаче, не значи, че ако пак му се появи подобна възможност, няма да се възползва.
Ти пък голямо заключение извади.  Laughing Изобщо не е казано, че ще се възползва при друга възможност. така го изкара, че това е единствения път, когато му се е отворил парашута и той, хоп, се вързал. Човека може да е имал и много други възможности преди това и да не го е направил. Както и да има много след това и пак да не го направи.

# 54
Абе хора,как ги преглъщате тези работи?Как се живее с такова нещо?Ходил чукал няк`ва друга,ама к`во от това,нали обича мен!Алооооооооооооооооооооооооо!Осъзнайте се,ако всичко между вас е наред не виждам причина да търси коя да мушне Crossing Arms

# 55
Много е лесно да го кажеш.Но когато ти се случи?И имаш деца,дом?Всички казвате -няма да простя.Но само преди да ви се случи.А ти,Яни,сигурна ли си,че и твоичкият не мушка някоя.

# 56
  • Варна

Това, обаче, не значи, че ако пак му се появи подобна възможност, няма да се възползва.
Ти пък голямо заключение извади.  Laughing Изобщо не е казано, че ще се възползва при друга възможност. така го изкара, че това е единствения път, когато му се е отворил парашута и той, хоп, се вързал. Човека може да е имал и много други възможности преди това и да не го е направил. Както и да има много след това и пак да не го направи.

Доколкото разбрах, не става дума за еднократно ч.....е, щото му се бил отворил парашута. Колеги, приятелски отношения, споделяне...все пак това не е ежедневие. И наистина смятам, че мъжете са меки Марии. Стига моят да не е от тях Praynig

# 57

Доколкото разбрах, не става дума за еднократно ч.....е, щото му се бил отворил парашута. Колеги, приятелски отношения, споделяне...все пак това не е ежедневие.

Ами връзка с една жена. И след като с въпросната от две години е прекъснал връзката, едва ли мислиш, че е поради липса на възможности да бъде с нея. 
Нито пък, че ако се появи друга е казано, че ще се възползва.
защото при положение, че жена му знае за тази връзка е ясно, че втора такава издънка не може да бъде замазана с много те обичам, ама и аз не знам защо го направих и следователно няма кой да прощава до безкрай.

# 58
Ами или не мушка или много добре се крие Wink.Разбера ли за изневяра си събирам парцалките и децата и по живо по здраво се оттеглям.За мен верността е най-важното в едно семейство,за мое щастие това е най-важното и за мъжа ми.Говорили сме си още в началото на връзката ни,какво би станало при изневяра на единия от двамата и то е че другия на момента в който разбере си тръгва.
Знам че никои не е застрахован,дано не се случи при нас,но бих държала на мнението си.Това е!

Не ме разбирайте погрешно.За мен изневярата е някакъв кошмар от който никой не е защитен,но ако се случи в моето семейство-това ще означава край.Държа мъжът ми да го знае,аз също знам,че той няма да ми прости подобно предателство.Дори и да има някоя "сгодна женица",той не би се възползвал(поне така си мисля,не мога да съм 100% сигурна все пак).Никога не ми е давал поводи за съмниния и винаги може да ме погледне в очите и да ми каже,че обича само мен и аз съм единствена за него(а аз бих познала ако ме излъже).Имаме си доверие.Никога не е било проблем да вдигна телефона му,той като не е наблизо или обратно.Ползваме 1 скайп.Дори мейлите сме си отваряли-не поради съмнения,просто ако чака писмо ме кара да му проверявам пощата,щото през повечето време аз съм на компютъра.

Гадно ми е за семействата в които се е случила изневярата.Гадно ми е за съпругата(в случай на изневяра на мъжа),защото в повечето случаи тя трябва да избере дали да продължи да живее с това говедо(щото за мен е точно такова) или да се махне с всичките му последствия-при всички случаи ще и е в пъти по-тежко,отколкото да преглътне и да остане.Да,но ако остане,как ще продължи да живее така като всеки път като види мъжа си-ще го "вижда"с любовницата му.
А точно в това се състои темата на авторката и аз и отговорих по същество,аз не мога да живея с това.

# 59
Много е лесно да го кажеш.Но когато ти се случи?И имаш деца,дом?Всички казвате -няма да простя.Но само преди да ви се случи.А ти,Яни,сигурна ли си,че и твоичкият не мушка някоя.
Ей много точно казано . Браво Peace
На "приказки" лесно се справя всеки , когато ти дойде на главата сам не знаеш как ще реагираш. Може даже тука така "твърдите" като камък да "омекнат като сирене" . Живота предлага толкова много изпитания , докато не мине през теб никога не казвай голяма дума.
*Биляна* давай напред - случило се е , сега боли защото е много "прясно" . Време ,от това имаш нужда - то ще ти помогне да позабравиш, но истината е че никога няма да забравиш. Ако "забравиш" означава , че не ти пука вече за този мъж и вече ти е все едно какво прави .
 Хубава , грозна , под ниво или над него няма значение . Имало е нещо което го е накарало да изпита желание да бъде с нея ( освен природата и нагона). Потърси причината , поговорете и реши- искаш ли да продължиш или НЕ. Другото само ще те заведе в лабиринт от съмнения и изход никога няма да намериш.
 Аз не съм съгласна с Поли - не всички мъже са еднакви . Дай сега щом е "сгрешил" и веднага да го сложим в графа "курвар" ( извинявам се на авторката за определението). Хората са различни , мъжете са различни. Да има такива които не могат да бъдат само с една жена , да има такива които изневеряват и после може да не се случи никога отново. Недейте да му лепвате на човека  веднага етикет. Случило се е , но авторката знае по-добре от нас  какъв е мъжа и , как се отнася с нея и т.н...

Общи условия

Активация на акаунт