Как да забравя?

• 7 211
  • 117
  •   1
Отговори
# 60
Не всеки може да забрави.
Пробвай и ако можеш - останете заедно, ако това обаче те мъчи всеки ден и ти съсипва живота, дай напред, няма смисъл да си пропиляваш годините в сълзи.

И съм съгласна с Polly N., един човек (без значение мъж или жена), щом веднъж е поставил едно чукане над децата и жена си, защото е мнооого наясно, че може да последва раздяла и този риск е абсолютно съзнателен, след което му се разминава без нищо - ами естествено, че като му се отвори възможност - пак ще го направи.

# 61
И аз говорех точно като теб.И бях толкова сигурна.И в мъжа си и в своята реакция-ако разбера.И ние ползваме 1 скайп,знаем си паролите на имейла,вдигаме си телефоните.Но ми се случи същото ,като на Бианка.Искрено ти пожелавам никога да не го изпиташ.

# 62
Сега, ако кажеш и че сте работили заедно и сте били нон стоп един до друг, ще те призная  Laughing

А как всъщност се случи?

Въпреки, че не го отричам, може да се случи на всички, просто аз знам, че съм слаба и няма да мога да го превъзмогна, ще си съсипя нервите, ще страда и детето, ще ме дразни всяко негово действие и т.н., не се живее така ...

# 63
  • Варна

защото при положение, че жена му знае за тази връзка е ясно, че втора такава издънка не може да бъде замазана с много те обичам, ама и аз не знам защо го направих и следователно няма кой да прощава до безкрай.

А дали за тези две години не е имало и други връзки, за които тя не знае и никога няма да разбере? Една жена никога не може да е сигурна, че мъжът й няма да кръшне. Не ми се спори, тук говорим само "по принцип" за неща, които на нас не ни се случват.  Peace

# 64
Реална,тук си права-дано не го изпитам Peace.
Обичам безкрайно мъжа си,но не бих могла да преглътна това.
Наистина съжалявам,че при теб се е случило.Все пак ти успя ли да го преживееш,да го загърбиш напълно,да го игнорираш,защото на мен ми се струва невъзможно(пък с отговора си може да помогнеш и на авторката)?

Никол,напълно съм съгласна с теб

Въпреки, че не го отричам, може да се случи на всички, просто аз знам, че съм слаба и няма да мога да го превъзмогна, ще си съсипя нервите, ще страда и детето, ще ме дразни всяко негово действие и т.н., не се живее така ...

# 65

И съм съгласна с Polly N., един човек (без значение мъж или жена), щом веднъж е поставил едно чукане над децата и жена си, защото е мнооого наясно, че може да последва раздяла и този риск е абсолютно съзнателен, след което му се разминава без нищо - ами естествено, че като му се отвори възможност - пак ще го направи.

Тук не съм много съгласна, защото не знаем дали тя му е поставила въпроса така, както например ти го поставяш за твоето семейство. Аз не съм казвала на мъжа си никога, че ако разбера за негова изневяра ще последва развод. Не съм му казвала, че не ми пука, но не съм и заявила, че твърдо ще означава край.

Една жена никога не може да е сигурна, че мъжът й няма да кръшне.
Никой не може да бъде сигурен. Аз за себе си не съм сигурна дали няма да кръшна някога, какво остава за мъжа ми.  Laughing

# 66
Някои хора са доста тесногръди.Няма нормален мъж, който де не е изневерявал на жена си поне веднъж. И ако всички се развеждаха...ами то нямаше да има семейства. Трудно е да простиш,но не е невъзможно....и повярвайте ми....забравя се,ако искаш да забравиш. Тежко е в началото,чувстваш се излагана,предадена....боли...но постепенно минава. А има случаи ,колкото и странно да звучи,в които изневярата помага...връща страстта,пламъка,тръпката в едно семейство,в което годините и рутината са заличили част от тези емоции. Не се отчайваите,ако разберете,че половинката ви е изневерил,не търсете причината в себе си - в повечето случаи за мажа това е просто секс.

# 67
Някои хора са доста тесногръди.Няма нормален мъж, който де не е изневерявал на жена си поне веднъж.  Не се отчайваите,ако разберете,че половинката ви е изневерил,не търсете причината в себе си - в повечето случаи за мажа това е просто секс.

То твоето мнение да не би да не е тесногръдо.  Laughing Мъжете това, мъжете онова. Хората са различни. Половата принадлежност не е от значение, както и да се мисли, че за мъжете секса е като добър ден и не значи нищо.

# 68
lissana ама защо ги оправдавате толкова тия мъже.Не е нормално да се изневерява.Ти как нямаш нужда да забиеш нещо чуждо,защо той да го прави?
Не можеш да кажеш,ми какво да се прави мъж е все пак,приискало му се.Щом има глава на раменете ще успее да се удържи.
Повярвай ми има мъже,които не са изневерявали на жените си,около мен има доста примери(е има и доста примери за обратното).Това са ценности,които детето виждо от родителите си и малко или много те после намират приложение в живота на порасналото вече дете.Съдя по моето семейство,този пример видях от малка и това играе роля в живота ми.За съжаление семейството на родителите ми се разпадна(поради куп други причини),но те никога не са си изневерявали(или поне в моя съзнателен живот).Баща ми беше най-честният и отдаден на децата и семейството си човек,когото познавах(мир на праха му).Сега това поведение виждам в съпруга си и съм 99% сигурна,че не се лъжа.

# 69
... Няма нормален мъж, който де не е изневерявал на жена си поне веднъж ...

Това може да го каже само човек на който са изневерили или който изневерява, щом това ти помага за успокояване на съвестта, ок  Laughing

# 70
Какво означава "няма нормален мъж, който да не е кръшкал"? И защо изневярата, било то мъжка или женска трябва да се приема за нещо нормално?! Ясно е, хора сме, на всеки може да се случи, никой не е застрахован да не сгреши, обаче не изневярата е нормалното състояние за едно семейство. Или ако това започва да се случва перманентно в едно семейство, то автоматично престава да бъде нормално семейство. Все пак в тоя живот има някакви ценности и изневярата никога не е била сред тях.
Колкото до авторката - не е нужно да забравяш. Достатъчно е да простиш - щом те е молил за това и щом ти го искаш. И да се опиташ да му имаш доверие. Случва се човек да сгреши, случва се наистина да не знае защо го е направил. Опитай се да му повярваш, дай си време да свикнеш с тази мисъл. Не е нужно да се криеш пред него и да се преструваш -нека знае колко те е наранил. Но не е и нужно да му натякваш - ако искаш наистина да продължите заедно. Ако не ти се прави секс с него за момента - не се пъни. Дай си време да си изплачеш болката. Говори с него, не се затваряй в себе си. Той те е наранил и ако наистина те обича, той е този, който трябва да ти помогне да преодолееш тази болка. Нека е наясно с това, а не на принципа "сгреших, простиха ми, чист съм, продължаваме напред все едно нищо не е било".

# 71
  • София
Проблемът при всички подобни случаи е в доверието. Доверието е много тънко нещо. То се гради дълго време, а може да рухне за секунди. Истинските връзки са моногамни. Това е според мен. Иначе знам, че има много хора, които разбират брака по друг начин, но това си е техен проблем.

# 72
Ами или не мушка или много добре се крие Wink.Разбера ли за изневяра си събирам парцалките и децата и по живо по здраво се оттеглям.За мен верността е най-важното в едно семейство,за мое щастие това е най-важното и за мъжа ми.Говорили сме си още в началото на връзката ни,какво би станало при изневяра на единия от двамата и то е че другия на момента в който разбере си тръгва.
Знам че никои не е застрахован,дано не се случи при нас,но бих държала на мнението си.Това е!

Не ме разбирайте погрешно.За мен изневярата е някакъв кошмар от който никой не е защитен,но ако се случи в моето семейство-това ще означава край.Държа мъжът ми да го знае,аз също знам,че той няма да ми прости подобно предателство.Дори и да има някоя "сгодна женица",той не би се възползвал(поне така си мисля,не мога да съм 100% сигурна все пак).Никога не ми е давал поводи за съмниния и винаги може да ме погледне в очите и да ми каже,че обича само мен и аз съм единствена за него(а аз бих познала ако ме излъже).Имаме си доверие.Никога не е било проблем да вдигна телефона му,той като не е наблизо или обратно.Ползваме 1 скайп.Дори мейлите сме си отваряли-не поради съмнения,просто ако чака писмо ме кара да му проверявам пощата,щото през повечето време аз съм на компютъра.

Гадно ми е за семействата в които се е случила изневярата.Гадно ми е за съпругата(в случай на изневяра на мъжа),защото в повечето случаи тя трябва да избере дали да продължи да живее с това говедо(щото за мен е точно такова) или да се махне с всичките му последствия-при всички случаи ще и е в пъти по-тежко,отколкото да преглътне и да остане.Да,но ако остане,как ще продължи да живее така като всеки път като види мъжа си-ще го "вижда"с любовницата му.
А точно в това се състои темата на авторката и аз и отговорих по същество,аз не мога да живея с това.
добре де тинаистина ли вярваш,че няма да се случи или просто силно се надяваш да не разбереш...аз някак си не мога да приема,че един мъж или една жена ще са верни един на друг примерно 30 год......и как може да си толкова категорична,...ами,ако се случи,когато децата са на по 16 в труден пуберитет,а ти току що си останала без работа........пак ли тръгваш..........понякога да си тръгнеш е егоистично!!!!!!!!Всички сме хора и грешим....и не забравяи,че може и ти да сбъркаш и да те изхвърлят Naughty

# 73
  • София
Ти пък извади едни "добри" причини за оставане, няма що! Съпрузите според теб ходещи портмонета, звероукротители на тийнове ли са?

# 74
Аз пак да де включа като препатила.Ами доводите не са за пренебрегване.Аз ви казвам-също съм била категорична-случи ли се-край,това ще му бъде.Но ми се случи след близо 20 год. брак.Деца-студент и гимназист.Ипотечен кредит за жилище.Болката е неуписуема.И след 7 год. не мисля,че е намаляла.Но в крайна сметка не се разделихме.Дадох си сметка,че една раздяла ще ме съсипе още толкова.Плюс това,което ще преживеят децата.Големи,но може би точно за това.

Общи условия

Активация на акаунт