Голямата тема за малките масла - 2

• 166 415
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
Забравих тривитаминола   chef от него също слагам, но не толкова често.

# 46
Мен пък ме наричат 'масленка' Blush  bowuu

Веднага споделям как ми попиват всякакви масла по-бързо - сутрин, като си измия лицето, си слагам от някое масло и чак тогава си изпивам сутрешното горещо мляко или чай  Peace От топлината порите се отварят и всичко попива моментално  Flutter Дори да не съм се наспала съвсем кожата "светва"  Crazy

А с мазилата -  преди, в пика на кожните ми проблеми, вкъщи беше малък склад  ooooh! Имах всяка лечебна помада, излязла на пазара, като влезех в аптека за нещо ново, с надеждата този път да намеря ефективен продукт, се хващаха за главата като на всяко предложение отговарях с "пробвала съм го" , "о, това го знам" и т н. Бях се хванала в порочния кръг на суха/чувствителна, но проблемна кожа, която третирах с агресивни средства, които още повече влошаваха състоянието й... денят, в който се престраших да сложа масло на лицето си промени цялостното ми виждане за грижите за кожата  Peace

# 47
Някой питаше къде има по-богат избор от масла - във всяка по-голяма аптека, има всички видове.

Аз мислех да си взема това от макадамия, но то ще ми е следващо, сега си взех от авокадо.

Внимавайте със срока на годност, защото вчера ми пробутаха масло с изтекъл срок. Sick И аз с целия си акъл, го видях, след като си бях намазала лицето... ooooh! Днес си взех нормално и като ги сравних - ами старото миришеше ужасно! ooooh! Ама като не съм използвала масла отдавна, изобщо не се усетих, че не трябва да мирише толкова силно.

# 48
Днес си купих Стимулатора за коса - намазах се, сложих найлонче и кърпа и след малко ще се чипкам. Стоя вече 2-3 часа. Ще дам отзиви веднага. Иначе да похваля маслото против стрии на Икаров - бяха ми излезли на кръста (съвсем неочаквано и шокиращо ми дойде) - след 1 седмица мазане 1 път на ден, съчетано и с мазане и с кремове Здраве през деня - почти и следа няма Simple Smile останали са няколко малки корички от едната страна, които се надявам да паднат.

Някой ще сподели ли за целулит кое е най-ефективното масло???

# 49
  • на терасата
Откакто прочетох рецептата за почистващ лосион от розова вода и масло от жожоба, нищо друго не признавам за почистване на лицето ми.

Стимулантът за коса също е неизменно в шкафчето ми. Той и шампоан Прегаин ме спасиха от косопада след раждане. Но трябва постоянство, поне едно шишенце трябва да се изразходва, за да се види наистина резултат. Косата расте по-бързо и се сгъстява.

Друго, което ползвам успешно е маслото от шии, ползвам го за масаж, за ръце, за крака. Отразява се отлично на сухата ми кожа.

Днес си купих масло от кайсиеви ядки, специално за деколтето, че се бях занемарила в това отношение. Дано има ефект.

# 50
В момент след баня от главата до петите съм намазана с кокосово масло  Crazy В топлите дни взимам душ по 3-4-5 пъти на ден и познайте как изсъхва кожата.... но маслото действа безотказно  Peace

# 51
  • Средната земя
Myriad Canaan, благодаря ти за линка за новата темичка  bouquet

Момичета кажете кое масло е най-подходящо за околоочен контур. Четох ви, четох май мненията са различни newsm78
Аз от една седмица се мажа всяка вечер с бадемово масло (лицето), но виждам, че по-често се използва за коса, за околоочния засега мажа пшеничен зародиш, а почиствам с жожоба и розова вода. Само да кажа, че кожата ми е смесена, но не забелязвам да се омазнява повече, напротив. Wink

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 23:33 от Зипър

# 52
  • На брега
Myriad Canaan, благодаря ти за линка за новата темичка  bouquet

Момичета кажете кое масло е най-подходящо за околоочен контур. Четох ви, четох май мненията са различни newsm78

Според мен - Жожоба Peace

# 53
В момент след баня от главата до петите съм намазана с кокосово масло  Crazy В топлите дни взимам душ по 3-4-5 пъти на ден и познайте как изсъхва кожата.... но маслото действа безотказно  Peace
Извинявай за въпроса, но ти не работиш ли newsm47, аз от работа имам време главно в неделя да отделям повече време за себе си newsm45

# 54
Извинявай за въпроса, но ти не работиш ли newsm47, аз от работа имам време главно в неделя да отделям повече време за себе си newsm45

Ами то намазването с масло ми отнема само няколко минути, все пак на площ не съм необозрима  Blush

Иначе сериозно: не мисля, че натовареното ежедневие трябва да ни възпрепятства да полагаме грижи за себе си - първо сме дами и чак после - бизнесдами  Peace

bouquet

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 23:56 от Myriad Canaan

# 55
Аз си купих кокосово масло на Natural ways, органично е и ухае невероятно. Няма нищо общо с това на Икаров, което няма никакъв мирис. Мажа си кожата с него, а също така и като ходя на солариум, много бързо почернявам. Използвам го и за домашни здарвословни бонбони. Grinning

# 56
Здравейте, записвам се и аз в темата, защото съм голям фен на маслата. Имам изключително суха и доста чувствителна кожа на лицето, поради което много трудно намирам кремове за лице, които да са достатъчно овлажняващи, омазняващи и да не ми дразнят и прибягнах до употребата на масълца, доста доволна за сега и се радвам, че ги открих преди време, а покрай форума още повече се зарибих Simple Smile. Използвам ги в чист вид предимно вечер и вместо нощен крем. Най-доволна съм от масло от ши и кокосово. Жожобата също, но е доста по-леко масло, понякога ползвам лосиона с розова вода за почистване, но не много често, тъй като от розовата вода ми се изсушва кожата, но за лятото ми действа добре. Даже прибавям 1-2 капки лавандулово масло, за още по-добро почистване, но то е доста силничко. Лавандулата страхотно погаря пъпки! Имам и сусамово, кайсиево, смес от няколко масла за суха кожа на Икаров, както и за очи на Етерика, но от тия комбинираните не съм толкова доволна.
За коса също си правя маски с пшенично, бадемово, зехтин и още кво ли не, но не съм толкова редовна, за да видя дали има голям ефект, но съм убедена че има, тъй като косата ми също е суха.
Сега съм решила да пробвам как ще ми подейства ако обогатя кремовете за лице и тяло с масла.
Кожата ми също е доста суха и дехидратирана, въпреки че полагам неимоверни усилия да се грижа за нея Blush най-простото и лесно нещо, което аз правя е да си капна няколко капки кокосово масло ( разтопено) в лосиона за тяло. После го разтръсквам добре. Мисля, че същият успех можеш да постигнеш с всяко друго масло. Трябва да пробвам и с друго масло Thinking В шампоана си капвам малко масло от жожоба.
Искам да попитам не става ли на бучици в лосиона за тяло, разпределя ли се хомогенно, тъй като кокосовото е твърдо масло (освен ако не ползваш така лятото)? А смесвали ли сте с кремове за лице и ако да -с какви масла?

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 09:26 от t_lady

# 57
Здравейте! Бихте ли ме посъветвали какво масло мога да използвам за по-мазна кожа и да е и анти ейдж?

# 58
Аз си купих кокосово масло на Natural ways, органично е и ухае невероятно. Няма нищо общо с това на Икаров, което няма никакъв мирис. Мажа си кожата с него, а също така и като ходя на солариум, много бързо почернявам. Използвам го и за домашни здарвословни бонбони. Grinning

От къде го купи, на каква цена и може ли снимка  Embarassed Колко грама е?

# 59
Здравейте! Бихте ли ме посъветвали какво масло мога да използвам за по-мазна кожа и да е и анти ейдж?
За мазна незнам, за анти ейдж пишеше в предната тема и в листовката на Икаров - маслото от Макадамия Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт