Голямата тема за малките масла - 2

• 166 489
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, как съхранявате маслата си? Страх ме е да не гранясат или да си променят действието. Дали в хладилника да не ги сложа или е достатъчно някъде на тъмно място?  Rolling Eyes
Всички базови, с изключение на жожоба, карите и какаово, в хладилника.

# 586
О,супер тема! Grinning
До сега съм използвала масло от жожоба(за маска на коса),бадемово(коса,лице),кайсиево(коса,лице) и последно си взех масло от бергамот,което нямам идея какво да го правя Crazy

# 587
  • София
За какво ползвате маслото от макадамия?
Купих си и се чудя какво приложение да му измисля. Simple Smile

# 588
Здравейте. Преди няколко месеца открих темата и съответно се запалих по маслата, Та вече месец и нагоре ползвам маслото от гроздови семена и съм супер супер доволна  Heart Eyes Кожата ми е смесена, с разширени пори, черни точки и т.н., отделно пък се бели на места, имам и себореен дерматит, заради който се мажа на 4-5 дена с кортикостероиден крем. От както ползвам маслото черните ми точки значително намаляха, да не кажа че съвсем са изчезнали, порите ми си стоят, но не са пълни с нищо,както винаги е било до сега и най-важното за мен разредих си мазанията с вредния кортикостероиден крем. Явно наистина регулира мастната секреция.
Маслото ми е на Етерика.
А също почиствам с розова вода+жожоба.

# 589
  • Пловдив
Eualia,
и аз имам подобна на твоята кожа- мазна, с разширено пори, но много рядно с пъпки. Също наскоро си купих маслото с гроздови семена, но на Икаро, досега го нанасях по малко директно върху лицето, но не знам дали така е правилно? Моля сподели ти как го нанасяш?
А иначе и аз снощи си направих лосион от розова вода (100мл) и маслко от жожоба (20мл) и грима по очите ми се махна много добре. Тази вечер ще пробвам да почистя и лицето с него.

# 590
  • Пловдив
Момичета, да попитам и за кокосовото масло. И него се снабдих  Laughing- пак на Икаров. Нанася се лесно по кожата, макар че кутийката за съхранение е малко неудобна. Но няколко часа след нанасянето ми кожата ми мирише странно- на нещо старо, и леко на мас.
При някой друг случвало ли се е?  Нанасяла съм на чиста кожа...

# 591
И аз да се включа в темичката.
От известно време ползвам бадемово и сусамово масло за лицето и околоочен контур.
Купих си и от ленено семе. Някой ползва ли ленено масло и за какво?

# 592
Момичета, да попитам и за кокосовото масло. И него се снабдих  Laughing- пак на Икаров. Нанася се лесно по кожата, макар че кутийката за съхранение е малко неудобна. Но няколко часа след нанасянето ми кожата ми мирише странно- на нещо старо, и леко на мас.

Опасявам се, че е старо и/или не е получено при органично производство, а машинно.
Етеричните масла са прекрасно нещо, но все пак внимавайте поне тези, които слагате на лицето си да са от био (органично) производство. По цената ще ги познаете  Grinning (и по сертификат ако имат).

# 593
И аз да се включа в темичката.
От известно време ползвам бадемово и сусамово масло за лицето и околоочен контур.
Купих си и от ленено семе. Някой ползва ли ленено масло и за какво?

Доколкото имам информация, лененото семе и маслото му са изключително полезни хранителни добавки, но като козметично средство не сьм чувала да се използва.

# 594

Опасявам се, че е старо и/или не е получено при органично производство, а машинно.
Етеричните масла са прекрасно нещо, но все пак внимавайте поне тези, които слагате на лицето си да са от био (органично) производство. По цената ще ги познаете  Grinning (и по сертификат ако имат).

КОкосовото масло е базово, не етерично. Не би трябвало да има такава миризма, най-вероятно е гранясало. По принцип кососовото масло на Икаров е с доста ниско качество, дори и да можеше да си го ползваш няма да видиш голям ефект. По принцип също така се води комедоногенно, и не епрепоръчително да се ползва на кожата на лицето.

galia_mi ползва се за блясък и мекота  на косата. На влажна коса, няколко капки (наистина само няколко) разтъркани между пръстите, нанеси по дължините и най-вече връхчетата на косата.

# 595
Eualia,
и аз имам подобна на твоята кожа- мазна, с разширено пори, но много рядно с пъпки. Също наскоро си купих маслото с гроздови семена, но на Икаро, досега го нанасях по малко директно върху лицето, но не знам дали така е правилно? Моля сподели ти как го нанасяш?
А иначе и аз снощи си направих лосион от розова вода (100мл) и маслко от жожоба (20мл) и грима по очите ми се махна много добре. Тази вечер ще пробвам да почистя и лицето с него.

И аз го нанасям директно върху лицето и масажирам леко.
А за розовата вода+жожоба - почиствам си само лицето и още не съм се престрашила да пробвам и с грима на очите Rolling Eyes все си мисля, че ще ми залюти или  Laughing

# 596

При мен така се получава след масаж с антицелулитния на Икаров, след това панталоните ми миришат на гранясало. Ама най-вероятно е защото маслото, което не е попило се окислява и гранясва. Защото като си е вътре в шишенцето не мирише на нищо.То и на листовките така пише - ако има останала капка извън шишето - разваля се  Peace

# 597
Аз на тъмно и по хладно( помещение което не отопляваме). Simple Smile
Добре, а ако нямаме такова помещение какво правим Simple Smile
В жилището, в което живея в момента няма такова помещение, което да не се отоплява /просто защото е много малко/ и се чудя дали няма да ми се развалят маслата Rolling Eyes 
На около 25 градуса ги държа, на тъмно. Има ли проблем?

И друо искам да питам - колко горе долу е трайността на маслата след отваряне? Колкото е обионачено на опаковката от производителя ли или това обозначение /на опаковката/ е за случаи когато маслото все още не е отваряно?

# 598
  • Пловдив
Eualia,

И аз го нанасям директно върху лицето и масажирам леко.
А за розовата вода+жожоба - почиствам си само лицето и още не съм се престрашила да пробвам и с грима на очите Rolling Eyes все си мисля, че ще ми залюти или  Laughing

Нанасяй спокойно, няма да ти залюти. Аз нося контактни лещи и си почиствам грима спокойно, докато съм още с тях, без да люти или щипе.

# 599
  • Пловдив

Firehead, не мога да преценя дали е гранасяло. Срокът на годност не е изтекъл още, а и е от новите опаковки на Икаров, които пуснаха наскоро. Но натрапчивата миризма на мас не ми харесва.  Тъй като разбирам ,че си навътре с маслата- може ли да споделиш на кои фирми са добри маслата. На пазара тук намирам Икаров и Етерика... може да има и други, но аз да не знам за тях.

Общи условия

Активация на акаунт