Няма шега, няма измама - ФЕВРУАРЧЕТО е радостта на мама

• 12 830
  • 316
  •   1
Отговори
# 60
Момичета да сте чували нещо за капки "Фенистил" - антихистамин при сърбеж и алергии?
Ние ходихме вчера при педиатърката, заради гаднте пъпки - и тя ни ги предписа, заедно с препоръката да пие хипоалергенно мляко! Предупреди ме, че от капките може да е малко сънлив, но започнах да се притеснявам - това определено не е моето дете! Shocked Спи много - буди се за половин час за ядене, акане, поогледа 10-15 минути и пак заспива! А преди будуваше по цял ден! Shocked Някаси нямам доверие на лекарства, които докарват такава сънливост - прочетох внимателно указанието - може да се дават на деца над 1месец - дозата е така - даже я е намалила лекарката, ама ми е притеснено!

# 61
  • София
Здравейте и от мен, аз днес направо откачам, така че само да се запиша, Станислав почти не яде, само реве и заспива за по 15 минутки колкото да набере нови сили, температура няма, бузките са му хладни, ама какво му стана на това дете не знам, всъщност понеже сутринта яде доста и после си обърка тотално графика, сигурно затова е такава ситуацията и навън духа на всичкото отгоре та и разходка не можем да си направим, не е честно...аааа, Весиии, ти къде се изгуби, айде да се видим най-накрая, аз до вас стигам за 15тина минутки, така че когато и където кажеш, предполагам, че и вие вече излизате на разходки, така че ще се радвам Simple Smile

Wondertedy7,  Hug, спокойно, ще видиш, че нещата ще се подредят когато най-малко очакваш, ако нещо зависи от теб, бори се и го промени, ако не зависи, приеми го, че е така и това е, не се отчайвай само и не съжалявай за нищо, имаш най-голямото съкровище на земята и това е най-важното  Peace

Ааа, моят бебси също гледа една картина над главите ни като го храня, много си я харесва, но и другите гледа, те всички са в жълто и зелено горе долу, та може би затова, нали първо жълтият цвят им правел впечатление доколкото мога да запомня с моя недоспал и изтерзан мозък Simple Smile. Иначе на мен също ми изглежда така все едно вижда духове, гледа ме през рамо много задълбочено, иначе ме следи с поглед из стаята докъдето може да си завърти главата, даже се опитва и като съм зад него да си вдигне очите нагоре и да ме види, следи и играчки, само с ръка не става, явно не му е интересно, а и ако аз му мърдам играчката пред очите, пак не става, само мен гледа, трябва да я движи някой друг и мен да ме няма в обсега му Simple Smile

Оххх, то аз само да се запиша уж, а то какво стана, а дребсън си реве в ръцете ми, ооо, току що се успокойхме, а аз се научих да го държа и да пиша с две ръце, напредък, ей Simple Smile

# 62
 Аз викам  да взема да се запиша най-сетне че като гледам скоро 1/3 от темата ще я прехвърлим  Wink
 А Рися и моят дунди е над 6 кила ама аз отдавна му хванах цаката да го слагам на краката  си да суче и така поне малко съм с 2 ръце, но сядам така че да го притисна леко, дигам си единия крак нагоре подпрян някъде, за да го предпазвам с наклона да не се търколи на земята. Но си го позволявам за кратко че малко не съм сигурна дали лежейки на коленете ми няма да го изкривя някак си, но пък много тежи иначе и оставам без ръце да го нося само. Така хем той доволен че се е лепнал за мен , хем аз поне малко свободна , че и мама е хора и тя иска да има от време на време 4 свободни крайника  Crazy

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 16:05 от PIS74f

# 63
  • София
Хехе, Пис, те пак не са ти свободни и 4те, ама поне двата по-важни си почиват, много готино казано  Laughing  Hug

# 64
Теди, може да пробвате да попитате в някоя фирма, ако продадете частите, които стават и доплатите дали не можете да вземете нещо, примерно втора ръка. Ние направихме така преди няколко години, когато си ъпгрейдвахме компютъра. Продадохме старите и доплатихме за нови.
Коте, в Продавалника понякога пускат нови обиколници и са по-евтини отколкото на магазина.
Плуемпер, откога питам за теб! Grinning Hug
Днес ходихме на лекар с Ралица. Хремава е, гърлото и засега е добре. Предписа ни Осцилококцинум 2 пъти по едно, витамин С, една ампулка дневно и спрейче Мар, защото било с по-слаба струя от Стеримара. Слончето пак е качило много- 600 гр. за 8 дни и сега е 5400 гр., а още няма 2 месеца. Два килограма и двеста за 45 дена. Вече и стават дрешките за тримесечни, а памперсите като свършим този пакет ще започнем 3 размер. Като сумистче е. Confused Майка ми започна да ми развива разни теории за хранителната кърма, как на някои им била рядка като вода, та се изцедих в къщи да и докажа, че и моята е такава. Twisted Evil Нали каката със същото мляко съм я хранила, а 5 кила беше чак на четири месеца. Тъй като гледам, аз ще си заплюя за зет някой от момъците на Рисчето или Пис, че поне да са с едни габарити младите. Mr. Green

# 65
Тъй като гледам, аз ще си заплюя за зет някой от момъците на Рисчето или Пис, че поне да са с едни габарити младите. Mr. Green

А извинете, ние също сме едрички - 5900 кг, 60 см сме по мои сметки, така че Жълтурче и ние се кандидатираме, че сме ви и наблизо  smile3521

# 66
Абе момичета-как така държите бебетата по време на кърмене-не се ли изкривявате така, не ви ли се уморяват ръцете? Опитайте да седнете удобно, така че кръста да е облегнат и подпрете бебето с възглавница-така е най-удобно да се пише във форума- с 2 ръце. Аз единствено със сучещо бебе в скута ръчкам нет-а-ако нямам бебе се занимавам с нещо друго Simple Smile

Ламтурниче-и аз се кандидатирем и с двамата си юнака-момата даже ще има избор Simple Smile И мойто чудо наддаде първия месец 1600гр. и след това за 10 дена още 600. Викаме му "Дебелака" Simple Smile

# 67
 Аааа Гери нема се пререждаш ниии с Енчо на Рися сме от по-тлъстите  smile3534
 Пък и трябва за опознаване със сватята да прескачаме по-честичко до морето , хем младите да се видят и аресат хем мама му на Ачо да иде на аванта на моренце  Mr. Green  newsm47
 Хахаха те милите като че ли след десетина петнаисет годинки ще ни питат коя , кой или какво да си харесат ама нека живеем в заблуда де по-сладко е все пак така някак си да си мислиш че от теб зависи  smile3506

# 68
Привет,привет!
Ей,хремавите бебета да оздравяват!!!
Мацки,вие бая сте изписали от вчера,личи си,че временцето е било гадно newsm11,ама от утре слънце!!!
Утре съм решила да водя малката да й вземат секрет от нослето,че все  грухти с нослето.Освен това ще я водя също да й вземат анализ на акитото,че голееми проблеми с коремчето.Вече незнам колики ли са друго ли ,газове,проблеми с акането... newsm78Ваште бебкочвци как акат?по колко пъти?Ника си акаше редовно поне веднъж на ден а сега все се напъва,сякаш й се ака,а нищо няма на памперса.Вчера се беше иазкала за пръв път от 5 -6 дена,беше си жълтичко,но миришеше необикновено зле.Вече незнам,и от вчера пак нищо в памерса,а я чакам поне малко да се изака,за да занеса за анализ.Искам ей така за свое успокоение да изключа някава чревна инфекция или друго.Много плачка нашата дъщеричка,все се напъва и като пръцне се поуспокои и после пак...стомахчето къркори постоянно,затова взех да се чудя какви са тия колики по 24 часа!Има ли някой с подобен проблем?Спомням си,че Рися имаше проблеми с коликите..минаха ли ви?
Това е главната ни тревога,в друго отношение пу пу пу всичко е наред.Папка с апетит,усмихва се/когато не плаче/,разглежда всичко,почва да гука!!!
Хайде аз отивам да пооправям из стаята,докато зайченцето спи.
 Hugна всички и лека вечер,без партита,почивка трябва! Mr. Green

# 69
сърдечни привети от нас с Дани!
отдавна не съм писала - опитвам се да пренебрегна компютъра в името на бебоната! пък и е срамота с това хубаво време навън да се седи вътре!
ето отчет:
като навършихме 2рия месец отидохме на ДК - беше 4.900 и 56см, т.е. наддала с ок.700гр и 3см от първия месец;
не се кърмим през нощта вече месец и половина може би, спи от около 21:30 докъм 5:30 сутринта;
вдига вече не само главата, а и гърдичките, когато я обърна по корем;
гука в отговор на моя стимулация (казвам й "аууу" и тя се ухилва до уши и вика "агъ", смее се на глас, ама едно лекичко, пискливичко;
пружинира на крачетата като я изправя;
будува повече през деня и иска внимание - най-много се интересува от човешките лица, играчките все още ги поглежда пренебрежително;
слуша музика и обича да й пея;
пие сокче - само моркови или моркови с ябълки - много й се услажда;
откри, че има ръчичките, които се мяркат пред очите й са всъщност нейните и с удоволствие се опитва да ги напъха целите в устата;
рита много и когато е радостна, и когато е изнервена;
колики вече цял месец май нямаме;
акаме и пишкаме над леген и вече не цапаме толкова памперсите;
от няколко дни вече започнах и да й помагам да се обръща от гръб на корем и обратно, но все още се чуди какво точно прави.
на ДК бихме Пентаксим и тя изобщо не се впечатли за разлика от предния път, когато си порева на пторивохепатитната. сега, обаче, сякаш комарче я хапна - нищо не направи, но на следващия ден я болеше на мястото и щом я пипнехме там се разреваваше за кратко.
тия дни интензивно се носим на разходка с кенгуру, но май ще купувам слинг, че предполагам ще е по-удобно.
от кенгуруто, а и от много други неща ужасно много ме боли гърба. мъжът ме масажира с едно мазило, имаме и масажираща възглавница, ама не е супер ефективно. гледам да кърмя основно в легнало положение, но явно носенето на бебата, а и връщането на нормалната стойка след раждането, ми докарват доста болки. някоя има ли такъв проблем? как се справяте?
нямам търпение вече да е лято, да сме с по-леки дрешки, да се кърмим навън...
айде, целувки на всички муцунки!

# 70
Здравейте   bouquet
Всичко е наред с любимото ми компче  newsm03 Бях се уплашила , че няма да мога да вися в любимата сектичка  newsm47
Ламтурниче пък и всички други много внимавайте с хремавите каки и батковци щото много върлува тоя гаден бронхит и болниците са пълни с бебенца едното в нашата стая беше на 2 месеца и се разболяло от баткото

Hug Hug Hug

# 71
Мами, как разбирате дали бебето има гъбички в устичката? Ние сме изцяло на кърма, често повръща, езичето е постоянно бяло, а сега забелязах, че и небцето е на места бяло. Рядко изплаквам след ядене.   newsm78  Дали са гъбички?

Бързо оздравяване на болните!  Hug

Аз съм винаги готова за среща! Мога да дойда до Южния парк. Айде, казвайте кога и къде и да се съберем.   Nature Sunny  1swing  lalalala  sling  1stroller

# 72
  • пак там
Ааа, ако ще се сродяваме - някоя от по-дългите девойки, ако обичате, защото Енчо вече е 63 см, дангалакът му с дангалак - през 2 седмици сменяме размера на дрешките  Mr. Green

Дарима, ние все още имаме някакви колики, но доста по-слаби, отколкото преди - като че ли с комбинация от Колиеф, биогайа и инфакол ги преборихме...

Бульовче, я светни как правите сокчетата, да го пробваме и нашия юнак, че вече по пържолите на баща си се заглежда  Mr. Green

# 73
  • Пловдив
Днес времето не беше хубаво,но ние се разходихме.Малко ни валя дъжд,но така се става големи момичета  Laughing

Болничките бебоци бързо да оздравяват

# 74
Аууу, видяхте една мома с рубенсови форми и се наредихте на опашка. Mr. Green Сега лесно я пласирам, ама след 20 години, ако е 105 кила- ще видя зор. Mr. Green А бойното и име е Малкият слон от Странджа-планина, като на онова прасенце от "Господин за един ден". Twisted Evil
Теди, пазиш не пазиш- каката първо разболя мене, а от себе си няма как да я опазя. Радвам се, че вие вече сте добре. И че още си в сектата.Wink

Общи условия

Активация на акаунт