Лекарите в Пазарджик - 4

• 60 487
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, някой дали се сеща в МБАЛ Здраве за кожен лекар (мисля дерматолог), жена, която ако не се лъжа идваше от Пловдив?Занимава се с алергии предимно май.
Но не й помня името...

# 196
Кърменето в извънредни ситуации. Готови ли сме?

Програма за Пазарджик  

Очаквате бебе, имате бебе, вашите пациенти са бебета –заповядайте на нашите инициативи! Входът е свободен!

1 август (събота), 10.00ч.– Откриване на Световната седмица на кърменето в Комплекса за социални услуги за деца и семейства Пазарджик, бул.”Ал. Стамболийски” №48, организирано от Училище за бъдещи и настоящи мами “Супер МАМА, супер БЕБЕ” и Национален комитет по кърмене
1.“Кърмене в условия на финансова криза” – презентация
2.“Кърменето – митове и истини” – презентация
3. “Как да кърмим успешно?” – презентация
Специални гости на мероприятието ще бъдат д-р Анета Попиванова, зам. председател на „Национален комитет по кърмене”, главен асистент в Клиника по неонатология към СБАЛАГ “Майчин дом”; Христина Янева (Хедра)– дългогодишен консултант по кърмене.

2 август (неделя) “Защо и как да кърмим успешно?” – промоция на кърменето в Родилно отделение към МБАЛ Пазарджик, организирано от Училище за бъдещи и настоящи майки “Супер МАМА, супер БЕБЕ”, Национален комитетпо кърмене 2 август,10.00ч. във Велинград (парка под лятното кино) Неформална кърмаческа среща с майки – с подкрепата на Ла Лече Лига

3 август (понеделник), 10.00 ч. Откриване на фотоизложба в подкрепа на кърменето в МЦ “Вива” гр. Пазарджик организирано от Училище за бъдещи и настоящи майки “Супер МАМА, супер БЕБЕ”

4 август(вторник) от 18:30ч. в залата на Архитектите (над зала “м.Г.Атанасов”)Лекция „ Кърменето в извънредни ситуации. Готови ли сме?“ с подкрепата на РИОКОЗ, БЧК и Ла Лече Лига

5 август(сряда) в МБАЛ “Хигия” Среща-дискусия с родилки и персонал. Предоставяне на информационни брошури за кърмене и дискове с обучителен клип за кърмене – с подкрепата на Ла Лече Лига

6 август (четвъртък) от 18:30ч. в залата на БЧК (до училище Г.Брегов) Училище за кърмене – “Защо да кърмя?”Начало на кърменето (първи дни с бебето). Избягване и преодоляване на често срещани проблеми и трудности – сподкрепата на Ла Лече Лига

7 август(петък), 10.00 ч. Закриване на ССК с поход и кърмене на открито в парк “Острова” – организирано от Училище за бъдещи и настоящи майки “Супер МАМА, супер БЕБЕ”

8 август(събота) от 10.00ч. на Острова Неформална кърмаческа среща с майки – “Какво означава кърменето за бебето ми, мен и моето семейство?” – с подкрепата на Ла Лече Лига

С подкрепата на:                                                             Организатори:
Община Пазарджик Издателство "Фют" Национален   Ла Лече Лига  Училище за бъдещи КСУДС
РИОКОЗ Пазарджик                                  комитет                                   и настоящи майки
БЧК Пазарджик                                         по кърмене                      "Супер МАМА, супер БЕБЕ"

# 197
По въпроса на Нелина:
Смятам, че е нормално, всеки да си изпълнява задълженията според длъжността, на която е назначен, но да се демонстрира някакво надмощие, означава всъщност да се избиват комплекси Rolling Eyes
И да, ставала съм свидетел да се коментира един или друг колега в едно отделение - санитарки за акушерки, акушерки за лекари и обратно.Не мисля, че е редно това да се случва пред пациента, най - малкото защото се уронва авторитета на болницата като институция!

# 198
# 199
Момичета, моля ви за съвет!След около 5 месеца ми предстои раждане.Бях се насочила към "Здраве", но мисля да сменя наблюдаващия лекар.Засега се ориентирам към МБАЛ, но просто не знам към кой АГ от там да се насоча.Бих ви била благодарна, ако ми помогнете със съвет

# 200
На 01.08.2009 год. , точно в 10.00 часа в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в гр. Пазарджик се откри Световната седмица на кърменето под мотото “Кърмене в извънредни ситуации. Готови ли сме?” Организатори на тази инициатива бяха Училището за бъдещи и настоящи майки “Супер МАМА, супер БЕБЕ”, с акушерка – инструктор Екатерина Антонова, и Комплекс за социални услуги за деца и семейства град Пазарджик; с подкрепата на Национален комитет по кърмене към Министерството на здравеопазването.
    Акушерка Антонова представи презентациите:
"Как да кърмим успешно?";
"Кърменето – митове и истини";
"Кърменето в условия на финансова криза".
    Специални гости бяха д-р Анета Попиванова, зам. председател на Националния комитет по кърмене към МЗ, главен асистент в Клиника по неонатология към СБАЛАГ “Майчин дом” и Христина Янева, дългогодишен консултант по кърмене.
    След презентациите на ак. Антонова,  тя и гостите отговаряха на различни въпроси, отправени към тях от многото присъстващи майки. “Нужно ли е да давам на бебето вода след кърмене? Това ще го предпази ли от “млечница”?”; “Кога и с какво да захраня детето си?”, “Ще се обезводни ли детето ми, ако е на изключително кърмене до 6-я месец?” бяха част от множеството въпроси, които отправяха майките.

Благодарим на всички присъстващи за подкрепата!
Откриване на ССК в Пазарджик в снимки

# 201
Все ми се струва ,че при акушерка Антонова родих синчето.
Последно я засякох да работи при Павлова.Възможно е да бъркам,
другата се казваше Кадийска,май,но си приличат поразително

# 202

Ак. Кадийска=ак. Антонова=едно и също лице.
 Hug Hug Hug

# 203

Ак. Кадийска=ак. Антонова=едно и също лице.
 Hug Hug Hug
Hugзнаех си Simple SmileТО РАЖДАНЕТО НЕ БЕШЕ СКОРО ,ПРЕДИ 17 ГОДИНИ,ТОЧНО В ОНЕЗИ СМЪТНИ ВРЕМЕНА,НО ПОПАДНАХ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ  bouquet

# 204
Здравейте момичета от Пазарджик!
Пиша ви с една молба ,защото съм страшно уплашена и объркана .Какво ви е мнението за д-р Видев.Приема пациенти  в "Св.Екатерина",а също и в някаква къща срещу автогарата.В събота ходих при него за първи път ,но по необходимост ,само той беше следобяд в "Св.Екатерина".
Ходих за потвърждаване на бременност,защото след 2 положителни теста исках да знам дали наистина съм бременна.Той каза ,че е много рано ,закъснението ми е само 5 дни и се разбрахме след 2 седмици пак да отида.Притесниха ме думите му ,че може бременността да е извънматочна (не знам как стигна до този извод ,след като каза ,че нищо не вижда ,нищо Cry) ,а също установи ,че имам 5,6 см киста на левия яйчник,не изключи разбира се и киста на жълтото тяло,но беше много сериозен ,говори ми с много недомлъвки ,почти нищо не ми обясни ...може и аз да откачам ,признавам ,защото чакам тези 2 чертички от цели 2 години  Cry
Какво да правя,да чакам ли 2 седмици до новия преглед при Видев или да потърся и друго мнение.
Аз съм хиляда процента сигурна ,че съм бременна ,но той ме уверява ,че може и да не съм Cry

# 205
Не го слушай,отивай при друг.
Мен преди година ми назначи операция(конизация)без иследване,
без биопсия,и прочие.Каза ми че трябва да ме оперира,защото тази операция била като превенция,в борбата срещу рака на маточната шийка.
Ако не беше форума ,и конкретната тема по този въпрос,ме беше орязал.
Изследванията които направих в последствие,потвърдиха,че нямам нужда от
операция.Стискам палци за двете чертички,и леко бременеене

# 206
О ,Боже....знаех си ,че нещо не е наред CryЗа пореден път се убеждавам ,че шестото ми чувство не ме е подвеждало никога !
Нямам представа при кого да от Cryда ,защото само разочарования от тези лекари.Първо ходех при д-р Лилия Димитрова в Хигия,след това при д-р Алагьозян,но при него е много трудно с часовете  Cry
Гледам много добри отзиви за д-р Павлова ,да взема да отида при нея мисля.
Не мога да чакам 2 седмици ,не съм казала на никого и направи ще се побъркам Cry

# 207
О ,Боже....знаех си ,че нещо не е наред CryЗа пореден път се убеждавам ,че шестото ми чувство не ме е подвеждало никога !
Нямам представа при кого да от Cryда ,защото само разочарования от тези лекари.Първо ходех при д-р Лилия Димитрова в Хигия,след това при д-р Алагьозян,но при него е много трудно с часовете  Cry
Гледам много добри отзиви за д-р Павлова ,да взема да отида при нея мисля.
Не мога да чакам 2 седмици ,не съм казала на никого и направи ще се побъркам Cry
Павлова ми е лична гинеколожка от 6 години.Супер доволна съм.
Добри отзиви съм чувала за Попов Whistling
Георгиев също ,но той не знам работи ли още

# 208
Предполагам ,че ще отида при Павлова.Още утре ще отида да си запиша час!
Не мога да чакам повече,просто не  мога!
Пали,благодаря за помощта !

# 209
  • Насред хаоса
Павлова е наистина добра. Проследи и двете ми бременности, а второто раждане го пое тя. Добър избор си направила. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт