И З Р А Е Л 31

• 23 420
  • 299
  •   1
Отговори
# 105
  • Някъде там...
Ели да ти е жива и здрава Саричка  newsm38

Точно тази е птичката,много тичах,но не успях да я снимам  Sad
Мъжо не може да оправи мотора  Sad трябват части и сервиз  Sad

# 106
Алте захен не е ли и на немски -  "стари вещи" ? Може да не си спомням много от немския си , но на там го оприличавам . Идиш е обаче .... А тука  арабите са с камиони - малки де.... Каруци нямаме , ние сме фешън  Mr. Green .... Съвсем са си нормални  хората - качват се  дори вкъщи да  се пазарят и си свалят  каквото се спазарите да им продадеш сами надолу по стълбите - дивани, маси ...Взимат все  хубавите неща....То всеки различно де ... Не искат всичко  даже , брех ! И дрехите  от тротоара не вземат , подминават.Виж вентилатори, печки взимат. Етървата си продаде  диваните старите така преди време - спазариха се и на  другия ден се върна арабинът да ги вземе и да й плати. После ги карат в тяхните си села или по пазарите както Мента каза. Най-вече  в тяхните села. Поправят телевизори , които са взели от тротоарите (много имаме) ...те не са и развалено повечето.  Монитори за компютри доста се намират около нас и не знам 'що не ги взимат ...Сигурно немогат да ги продадат...  Rolling Eyes Чудя се  50 градуса слънце блъска в челото - те обикалят и все с панталон и риза , един с къси гащи няма или с потник , или с дънки ... Имат си някои високоговорител на камиона и не се напъват да обикалят да викат .Има такива с викачи  -камиона седи някъде , а един обикаля и вика .... Някои са се  записали на високоговорителя и  пускат  запис даже ....Екстри , вие к'во знаете  Whistling .... Хубаво, че има чешми долу на блоковете до помещението за отпадъци най-често , че в тая жега гледаш  спрат се и си плиснат лицето , пият вода и така ... Ама като минат наобед в тишината да събудят децата - ужасТ , едни гласовити .....  newsm09 Обаче събота и по празниците не идват. 

# 107
  • T"A
На немски също, идишът нали има много заемки от немския (има и от руския и полския, но пишат с букви на иврит, с някои особености обаче... заради които спрях да го уча, че много ми бъркаха правописа на иврит). На немски alte е стар, sache е вещ, нещо си, множественото трябва да е sachen  Thinking Факт, че като написах Alte Sachen, веднага ми излязоха резултати  Peace

Има и с разни коли, камиони, но с каручките са атракция. Ние не сме си продавали нищо, но то цял Израел кънти алтезахен, кой не ги е чувал  Laughing Обаче сме купували от шук а-пишпешим, но там си е изживяване... минаха ни с цената, не успя мъжът ми да се спазари и още помня - мен ме обвини, защото е трябвало да се държа по-колебаеща се за покупката  Mr. Green

# 108
Много сте писали,нямате изчитане.Аз преди малко се прибрах,от МОЛ във Варна!Поизхарчих некой лев Mr. Green,вече съм спококойна! Laughing

Превеждам стихотворението-Кос в гората свири,бързат бригадири! Joy Joy,а аз първо мислих,че става въпрос за космос!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА САРА !ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА!

# 109
  • Някъде там...
Браво Наинка,чакаме ревю Simple Smile
Аз си хапвах сладичко та викам да ви почерпя и вас :

# 110

Честит Рожден Ден на Сара !
Да расте здрава и щастлива !

Елишева- Честит Празник и на теб   bouquet

Петя много е сладка кухничката  Simple Smile

Борянка каквото си пожелаеш това ще ти сготвя  Hug и естествено с красива украса  Wink  а за ликьора от нар не каза, хубав ли е ?

# 111
Пете,Страхотен ''подарък '' по Песах за децата ти Wink ...браво. Късмет сте имали  Peace

Ели представям си каква торта ще си направила за Сара, сподели после!

Бори ,аз пък те каня във Варна като се засечем някой ден..на ракия  Mr. Green и вкусно хапване на някой приятно място  Peace Аз черпя хаха

Мента  успяхте ли да си куснете от произведението от вчера ? Peace

# 112
  • Някъде там...
Близнаците,ликьорчето е много свежарско ще е супер лятото аз сега само си вкусих и си прибрах бутилката  Peace

Хари винаги готова за хапка и пийка  Peace ще се черпим взаимно  Hug ама през деня и една сладкарница ще отразим да се запозная с къдревичките ти дечица  Heart Eyes

Аз много съм слушала за такива попадения от чистенето на хората,много е яко така...Който не може да си позволи си намира  Peace А и аз съм останала с впечатлението,че тук хората пазят много така,че нещата изглеждат почти като нови  Grinning

# 113
Петя, честит рожден ден на патерица!  newsm59 Благодаря за обясненията за чашата и за Илия.  Hug Много се радвам, че пишеш по-често във форума.  Heart Eyes
Ели, да ти е жива и здрава дъщеричката!  nbirthday  ura  bouquet
Пешек, браво!  Heart Eyes Пожелавам ти лека и безпроблемна бремнност!  Hug
Боряна, много неприятна случка.  Rolling Eyes Ходи ли в болницата да ти направят снимка?
Мента, страхотна торта се е получила.  Peace Поздравления!   bouquet Колко ли ще и се зарадва рожденикът.  Sunglasses

# 114

ЧРД на Сара- сладурана!

# 115
  • Някъде там...
А нямаше нужда от снимка то си е само натъртено  Peace Ох,забравих,че с теб не искам да си играйкам повече  Crossing Arms може ли да постнеш снимки на суфлаки за убиване си значи ей  Crossing Arms  Joy

# 116

Честит Рожден Ден на Саричка! Да расте здрава и усмихната, весела и лъчезарна за радост на мама и тати!

Пешек, мисля те от онази събота, но не смеех да питам. Много, много се радвам за вас. Видя ли как нашето стискана на палци помогна  Heart Eyes, аз продължавам да стискам- до посиняване да чуете и сърчицата на двете и всичко да е наред  Peace!

Бубе, да се оправяш бързо  Hug, Знам лек за болката- мар Борянски трябва да цунка надутото и ще мине  Hug  Grinning!

Не мога да ви изчета, ние пък го ударихме на скитня  Sunglasses. Днес карах и колело и се сетих да попитам- Мента как са краката на Ментов сан?

Лека- героите са уморени!

# 117
Честит рожден ден на дъщеричката на Елишева!   newsm59

Да расте здраво и щастливо дете!

Боре, не ме изкушавай, че това ми е един от любимите десерти  Embarassed.

Ех, че хубави новини на Пешек и Криси!   baby_neutral

# 118
Ханд , как върви диетата и спорта ? Я , кажи какво ще има по Песах в еврейската общност ? Как правят Песах  канадците да видим  Simple Smile .... Ще организират  ли нещо ? А как е с храната по песах , хамец , кашер и изобщо при вас ? Къде си купуват мацот например ?  Ех , времето моинава бързо и скоро ще си дойдете насам на гости. Пътешественици  Simple Smile

Какво ли е искала да напише Бритни и как (каква нова година , какво чудо ...)?
http://www.ananova.com/entertainment/story/sm_944285.html
  newsm78

Тук пък са 72 - те имена на Бог по Кабала Всяко е с 3 букви . Пише за това в книгата "Зоар"  .
http://www.kabbalah.info/rus/content/view/frame/2842?/rus/conten … ull/2842&main

Хайде  лек ден и да не вземете да минете на мистична вълна ....То от една татуировка се повлече работата с търсачката в нета ...знаете как е.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 08:31 от petia911

# 119
  • Някъде там...
Петенцеееее в табличката го има отговора:מהש Поне според мен това е изписано на тату-то  newsm78
Пфууууууу и аз не я разбирам нещо статията  Thinking Ще почакам да се разсъня и ще чета пак  Peace

Общи условия

Активация на акаунт