Клуб "Парфюмен Ценител" 9 - Любими аромати Givenchy

• 27 443
  • 352
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
За толкова години и при всички количества, които са ми минали през ръцете, нямам нито един развален парфюм. До скоро ги държах на открито, върху една тоалетка, от няколко месеца са в кутия. Според мен има голяма вероятност да се прецакат ако са на пряка светлина или на много топло, иначе практически ми се струва почти невъзможно. Все пак - да не чува дявола, пу-пу  Laughing

Днес съм с Шанел 5 О Премиер. Наистина трайността му е незадоволителна, но връхните и средните нотки толкова ме вълнуват, че съм готова да му простя това несъвършенство  Grinning

# 31
О, колко много сте писали Grinning Сега ще се върна да ви изчета и да гласувам.

Днес много, много харесах Valentino V! Даже толкова много, че го мисля вече. Crazy
V-то на Валентино ми мирише на хартия  Crazy
Надявам се не на тоалетна хартия. Laughing Опиши ми като какво го усещаш, освен хартията. Hug

Не познавам много от ароматите на Givenchy, но гласувах за тези, които харесвам от тези, които са ми познати. А това са Ange ou Demon, Hot couture и Organza. Миналата есен исках да си взема Very irresistible, даже с ета, мислехме комбинирана поръчка, но добре, че не взех. Има една специфична нотка, която като усетих в BOSS Intense, намразих за винаги. Нея усещам именно в този парфюм, също и в Pleasures Estee Lauder и в Celebre AVON. Усетя ли я в някой аромат, дотам е с него... Обречен е!

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 19:07 от Бижy

# 32
Гласувах за Амариж и Екстраваганс, въпреки че Амариж съм носила много малко и преди доста години. Екстраваганс все още го имам и го използвам от време на време. Много добре направен, жизнерадостен, и изтънчен аромат. И един от най-трайните, които имам.

# 33
Пристигнаха ми грешно поръчаните Средиземноморски градини (тогава не знаех, ама сега ми е ясно кое ми изпива мозъка - хормоните  Mr. Green)

Пръснах си пестеливо, ама не, за съжаление не е мой. Силно усещам смокини, или по-скоро листа от смокиня. Красив е, но няма да мога да го нося  Sad

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 21:02 от eta

# 34
Пристигна ми грешно поръчаните Средиземноморски градини (тогава не знаех, ама сега ми е ясно кое ми изпива мозъка - хормоните  Mr. Green)

Пръснах си пестеливо, ама не, за съжаление не е мой. Силно усещам смокини, или по-скоро листа от смокиня. Красив е, но няма да мога да го нося  Sad

еееееее,жалко,аз пък него най много го харесвамТуй бременността е страшна работа,любимият ми хипнотик пойзън на диор така го намразих,че мига да убия някой окло мен ако е с него ooooh!

# 35
Много ми е любопитен и този, но никога, никъде не съм го виждала, освен във фрагрантиката  Rolling Eyes  ->

Абсолютна българска роза. Wink Това е лимитка.

# 36
Момичета отдавна искам да попитам нещо, малко е извън темата, но тук са най-големите парфюмни ценители!  bouquet
Колко според вас е трайността на един парфюм, имат ли трайност и каква е, или пише ли я някъде? Thinking ooooh! Аз съм наредила поне 10-тина и ми се иска да имам дори още, но се питам няма ли да ми се развалят докато свършат? ooooh!  Thinking

Имат хриси, но срокът е много, много голям. За всеки парфюм е различен и зависи от съставките и качеството му. Старите парфюми са с много по-голяма трайност от новите. Има винтажи на по 100 години и непроменени. Парфюм в сплеш се разваля многократно по-бързо заради достъпа до въздух, така че ако държите на по-дълъг живот, избягвайте открити незапечатени флакони. Не дръжте парфюмите на светло и топло и ще издържат дълго. Не ги носете лятото в чантите си-това е най-лесния път към разваляне на парфюма.

# 37
Честито на Ета и от мен супер новина,на каките и се полага едно братче сега,но най важното да е живо и здаво бебчето.Сега по темата аз не познавам много от ароматите на Живанши но съм ползнала Амариж и Органза и затова за тях гласувах.

# 38
И аз гласувах в темичката. )))) Макар че доста слабо познавам неговите аромати, още не съм стигнала до там, както се казва. ))) Ангел или Демон гохаресвам, но както писах и в предната темичка не е за мен. )))

А сега едно въпросче, какво мислите за Miss Dior Cherie, дали е ок за това време. Мисля да го взема, защото от доста време го искам, а сега ми попада чудна оферта. )))

Днес пробвах и новото Версаче, зеленото - не е лошо, но не ме "грабна".

Имаха и най-новото Тяло на Готие - Ma Dame Eau Fraiche. Само помирисах блотерчето от предишно пръсване, но ще си взема и за мен и ще пробвам и на кожа. ))))
ето го

Нещо в Плевен са се позасилили и зареждат доста нови аромати. Не всички, но поне се стараят, приятно изненадана съм тази пролет. ))))

# 39
eta страхотно представяне на ароматите на Givenchy   bouquet

Аз също искам да ти пожелая една лека и безпроблемна бременност! Нека това да е един от прекрасните моменти в твоя живот и на твоето семейство, съпътствани от още по-прекрасни мигове от тук нататък!!!  Hug

Аз гласувах за Ange ou Demon, с уговорката, че си имам само виалче и съм го носила съвсем малко. Определено много ми хареса, съжалявам, че не мога да го опиша като повечето от вас, но ако ми се отдаде възможност бих си го купила без да се замисля. Между другото може и да ви се стори смешно, но първоначално като го помирисах, си казах " а, този аромат ми е познат" и след доста дълго чудене се сетих на какво ми наподобява  Thinking . Странно, преди години съм купувала на майка ми един парфюм, който страшно много прилича на него, особено в първоначалните нотки. Казва се Белла Коза или нещо подобно и е изключително евтин.  Наистина Ange ou Demon ми наподобява на него.  Но хора, много, а вкусове и усещания още повече.

Аз да си призная спадам още в категорията "търсач"  на различни аромати. Имаше някъде статия за това кой в каква категория се причислява, но сега не мога да се сетя къде съм я чела  Embarassed /в този или в козметичния форум/.    Живея в изключително малък град , където не можеш да си позволиш удоволствието, не на нови, ами на никакви аромати да опознаеш и за сега парфюмната ми страст се успокоява единствено от описанията на момичета, които го правят така прекрасно, че за мен остава удоволствието просто да си ги купя.  Laughing  И аз го правя, и трупам ли трупам.  WhistlingЕ, ако не уцеля някой аромат, го подарявам на мои близки.
За другите парфюми на Givenchy нищо не мога да кажа /за сега, стига да не пуснете пак някое изкушаващо описание и да ми се предаде пак ангела и да го купя   Joy /.

# 40
Ета, аз се чуствам така за всичките Градини, но не заради хормоните Simple Smile   Медитерианските стават, но това е всичко...    Поздравления и от мене и пожелания за здрава и спокойна бременност!

Лина, и аз се определям като "търсач."   Това е най-големият трил  Wink

# 41
  • Paris
Mirama, и аз не съм впечалена от новото Версаче и Мис Диор. Нищо особено. Иначе и двата идеални за пролетта.
Относно Живанши-нямам парфюмни любови сред тези аромати. Днес съм "Ангел" по Мюглерски.

# 42
Аз гласувах за Ange ou Demon...Между другото може и да ви се стори смешно, но първоначално като го помирисах, си казах " а, този аромат ми е познат" и след доста дълго чудене се сетих на какво ми наподобява ... Белла Коза или нещо подобно и е изключително евтин.  Наистина Ange ou Demon ми наподобява на него.
Сещам се за този парфюм. Около 10-12 лв. беше. В едно шише с неправилна геометрична форма от бяло, матово стъкло. Bella Cosa. Не помня аромата му, за да мога да сравня спомена си за него, с впечатленията си от Ange ou Demon.

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 22:32 от Бижy

# 43
Да Бижy точно за него става въпрос . Запомнила съм го защото майка ми страшно много го хареса  Hug .

# 44
  • Варна
Интересна тема за "търсачите" сте подхванали  Peace
И аз се определям като такъв. Не мога да кажа за себе си: "Категорично харесвам еди-какъв-си тип аромати". Все ровя и човъркам, склонна съм доста към "слепи" поръчки. Търся без да знам точно какво. Въпросът е да не спирам, да има движение. Тук вече излязох от конкретния контекст, но така или иначе във всеки непознат парфюм очаквам да открия не нещо познато, а нещо различно и провокиращо.
Ама че го обясних  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт