Юнски бебета!!! Тема 49

• 12 029
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
ЗАПИСАХ СЕ ЗА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ.  newsm44
Ще се видим ако ме искате.  Grinning

# 196
  • София
yaya86, нали ще пишеш, какво ти е казал лекарят?
KaterinkaM, и аз понякога така рипвам, но бързо се сещам за шкембето си Laughing Тази болка в кръста и таза май ще ни съпровожда често от тук нататък.
summ_g, чакаме снимки на нашата булка

# 197
  Здравейте юнски мами и от мен ! newsm51
  the1 и аз като теб днес ще ходя по мъките за болничен,но при мен е продължение на след болничен престой.Дано не се възна бясна побесняла smile3511,защото както коментирахме скоро,лекарите от ЗК не се славят с любезност и старание да облекчат жените,носещи новия живот smile3516.Със сигурност ще ме накарат да мина през иглени уши,личният лекар ми е приятел,но другите двама от комисията са "местните светила в гинекологията",а аз с нашите специалисти съм прекратила всякакви взаимоотношения и за най-малкото нещо с мъжа ми търчим до Плевен(на почти 100км.)Като им покажа епикризите от Плевенската болница,със сигурност ще ги нараня лично,че съм пренебрегнала високо квалифицираните им услуги,от които доста момичета в нашия град са си изпатили,включително и аз... Подготвям се психически за комисията,дано не ме изкарат извън равновесие!
Това,което Аnjeelina каза за личната амбулаторна карта е абсолютно вярно!!!Без нея не издават болничен.И на моята следите са изгубени безвъзвратно,затова ще купя друга на път за комисията.
    Мили момичета,при вас как стои въпроса с отичането на крачетата и как се справяте?Weary   Аз не можах да спя от болки,прекалих с разходките и имам чувството,че сводът на ходилото ми се деформира.Нямам търпени да се затопли трайно времето и да си купя чехли №40,защото в 39 е практически невъзможно да си напъхам крака.
  Много усмивки и слънчево настроение пожелавам на всички!

# 198
summ_g чакаме снимки......

Аз си полежах ама не ми минава и как не ми се ходи до банката ама няма как.......без пари не се седи.....

Да ви се похваля днеска още не са ми звъняли от офиса дано не се обаждат и вече да се оправят сами......

за киселините ми дадоха е аптеката  Антацид- V таблетки  с вкус на ягоди......помагат  а и те киселините малко намаляха та съм изсмукала 4 5 хапчета само......сдъвква се 1 таблетка половин час преди ядене....и един час след ядене още една.....не са скъпи струват 2,69 лв

пак отивам да си полегна

Красив и весел пролетен ден......  bouquet

# 199
Пак да питам:
Всички ли мислят да си мажат зърната с крем за подготвяне за кърма?Има ли някой който няма да маже?

Слагат паркета оттатък и е едни кофти майстор, всичко му е на контра, тук било криво, там имало дупки, нищо нямало да стане, нямало да стигне паркета, да затварям прозореца че да не го заболи кръста(а то всичко потъна в прах), да не го хванело ток, за всичко-допълнително да плащам, това не можел да го пробие трябвало да го залепи-4 лв. За захващане на нещо 5 лв., за преместване на печката, хладилника-10 лв....А  е млад , не е някой дядо.Затова ги мразя ремонтите-заради майсторите

# 200
Еdno_momiche,как се казва кремът за зърна,който са ти препоръчали и в кой момент трябва да се започне?Забравих да питам моя лекар,а има огромното желание да кърмя.Предварително ти благодаря за информацията  bouquet
  А за твоят "майстор" важи с пълна сила поговорката "На крива ракета,космосът и пречи" pironi Само не му се връзвай и не си образувай излишни нерви.Имам чувството че всички са еднакви,като от калъп излязли.В къщи и на вилата се изредиха знайни и незнайни пишман майстори,само за пари могат да се пазарят и да чакат да им опъваш софрите след "добре" свършената работа.

# 201
И ние правим ремонти.У нас е същото-всеки ден-100,200 лв-100,200 лв,а понякога и повече за майстори.Баща ми фалира горкия.Защото в тяхната къща правим ремонта.Подготвят се хората.
Бебето тия дни е много активно и интересното е,че ми накланя коремчето на една страна.Много странно изглеждам-права позиция,с корем надясно,например. Laughing

# 202
Здравей те мамчета аз се завърнах от прегледа всичко с беба е наред пораснали сме включително и аз  Mr. Green вече съм +9кг. Следващия път ще е на 28.04.точно кога то влизам в 45дена преди раждане  Laughing леле само как звучи то не остана много Crazy
Другото за което съм много радостна е че днес разбрах че др.седмица ми пристига най после дългоочакваното детско обзавеждане и то точно след рождения ми ден newsm44
Записах се и за "Деня на отворените врати" и за 23.04.лекцията на "9месеца" newsm68

gamby ще се видим и още как newsm10
Варненки времето се стопли хайде няма ли да си спретнем една срещичка  smile3503 lalalala

Едно _момиче още се чудя дали да си взема от крема на Авент newsm78 предния път с нищо не се мазах и нямах никакви проблеми Peace
А за майсторите нали знаете какво казват "Ако мразиш някой пожелай му да му влязот мойстори в къщата"

# 203
Ох, едно момиче, и ти ли се видя в чудото наречено ремонт ... аз моят "майстор" съм го нарочила последните пари да си ги види след ... месец ... минимум ... ама ха.

За зърната - ми то и да се мажа няма да е нещо особенно - две-три дни преди операцията .... максимум седмица, ако се сетя.

За хемаглобина и аз съм на мнението на the1, прекалено се прехласват хората по него. Референтните стойности са 120-140, и изобщо не могат да бъдат достигнати по време на бременост - там нормално е 100-120. Абе гледайте да е над 100, заради кръвозагубата по време на раждане. Моята лекарка половин час спори с мен да ме убеди да пия желязо. Стиснахме си ръцете на 1 опаковка. Така че наистина залягайте на телешкото месо и дробчетата и това е. А ако ще говорим за нисък хемаглобин - ще ви пратя при една приятелка - нейния е 70  Shocked смного усилия го вдигна на 90 Shocked

# 204
Здравейте, Прекрасни и от мен!!!
Желая ви невероятно красива седмица!!!
Отивам да разглеждам снимките от срещичката. От сега да се запиша за следващата среща. Няма да я пропусна!!!!
lili_sf , добре дошла!!! Ако искаш да те впиша на първа страничка, моля те пусни малко повече инмфо за себе си - име, от къде си, къде мислиш да раждаш, кое раждане ти е, години,..................и т.н.

Hug Hug Hug

# 205
За зърната мисля да се мажа,защото имам голямо желание да кърмя,утре като отида на лекар ще питам по подробно

И да ви кажа една случка от днес.Нали ходих до болницата да си взема изследванията,
та докато бях долу на ЕКГ,акушерката влязла в стаята дето съм записана че уж лежа
и оставила на моето легло една чашка да дам урина,а предишния ден бях дала и лекарката каза че всичко е ок
Та взех аз листа с чашката и като погледнах на листа пишеше друго име,акушерката объркала стайте представете си  #Crazy
ами ако не бях погледнала листа??? Та ето как стават обърквания с изследванията Peace

# 206
  • София
На мен също ми е интересна темата за мазането на зърната. Май мазането трябваше да се прави непосредствено преди раждането, но пък ако не е планувано...... Ще прочета в кърмаческия.
Моите крака отичат само след разходка, и то само глезените. Засега нямам проблем, и дано да нямам де baby_neutral
С тези ремонти е много неприятно. Аман от майстори. Е, има и свестни, но болшенството постоянно се пазарят за всичко. Ние ще сменяме дограмата в кухнята и затова сме забавили ремонта там. В петък са дошли да взимат размерите и Жоро си беше в къщи по този повод. В офиса бяха оферирали 10 дни за изработка, но на милото му заявили срок 24-ти април  #Crazy Ужас направо. И той изобщо не е реагирал, което ме вбеси. А то планът е първо да се смени дограмата, после да се сложи външна изолация на стаята и след това да се боядисва. А колко пепел ще има отново в целия апартамент... Аз няма да мога да чистя както до сега, защото клякането е мисия невъзможна, а и все намирам кусури на начина на чистене на другите...
Най-много се притеснявам от факта, че бебка може да се появи и в началото на май месец, а ние няма да сме готови. Twisted Evil

# 207
Не не са ми  казвали да се мажа ама нали всички купуват някакви кремове, пък аз не искам да мажа химията по зърната си и после бебетата да цокат от нея.Знам че ви звучи крайно, но такива са ми разбиранията. Затова ще мажа само ако е задължително и наложително. Добре се изпатих с Мустелата.
Не може ли по-добре да сложа силиконово зърно? Или най-добре-естествено зърно Simple Smile

# 208
Аз си купих крем на Авент за мазане на зърна.бясниха ми ,около месец преди раждането да започнем-сутрин и вечер.Така че,тогава ще почна да ги мажа.

# 209
Здравейте, мили момичета!
Не съм писала скоро, но успях да изчета всичко! Съжалявам за споровете, които са възникнали и се радвам, че бързо са били потушени!
Ayas, моля те - пиши пак, постовете ти винаги са били приятни и полезни за мен! Виждам, че от няколко дни вече не си писала и определено ми липсваш!

Поздравявам ви за срещата и за начина, по който изглеждате - всички сте толкова елегантни, свежи и усмихнати! Петя, ако не бях виждала и други твои снимки, щях да попитам кое е това  момиче, което се е объркало да се снима с вас  Wink

Доста често пишете за покупки - ние продължаваме да сме основно на фаза записване на ценна информация от темата и оглеждане къде-какво. Мисля през май, живот и здраве, да се заема с по-сериозно с пазаруване, чистене, пране, гладене, подреждане и т.н. (нали ще си работя чак до края на април, та да имам през май с какво да си уплътнявам времето. Между другото, сигурно ще ми е малко странно в началото - откакто работя, най-голямата отпуска, която съм взимала, е била 7дни  Laughing ).

Стискам палци на мамите, които са с болки/проблеми или в болница и им пожелавам бързо възстановяване! Радвам се за тези, които са по-добре вече (Поли,  Hug) ).
The1, успех с изпита и с болничния!

Фреш, както за почти всичко останало, и за хемоглобина има доста спорна информация. Ще ти споделя при мен каква е ситуацията. Декември хемоглобинът ми беше 118, после 116 и Д-р Даскалов ми предписа Феро Фолгама. При последното ПКК хемоглобинът ми се е качил на 121, но той каза да не спирам Феро Фолгамата до раждането. Това е.

Не съм си мазала зърната с нищо, ще почета повече и ще попитам Доктора при следващия преглед и тогава ще реша.

Отоци, подувания и киселини засега нямам (дано и така да продължава да бъде!). За сметка на това - кракът продължава доста да ме боли (където е "ябъклата" и преди време ми правиха блокада на ставата) и да си куцукам периодично. За момента нямам избор - не мога да пия обезболяващи или да ходя на кинезитерапевт, така че - ще стискам зъби!

Франческа, чудесна идея за Врачанската тема, дано скоро получим добри новини от/за Мона Балона. Дано и други (Шарки, Шомпалче, в момента не се сещам, да ми простят, ама и други момичета скоро не са писали), да са добре!

Хубав ден ви пожелавам, с много усмивки!

Общи условия

Активация на акаунт