Юнски бебета!!! Тема 49

• 12 034
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро Simple Smile
Днес като никога спах до преди малко и сега все още ми се спи Simple Smile
След малко ще ходя да видя бебо , защото нещо в последно време го раздава голям мързел че чак ме плаши , стискайте палци всиичко да е ок с малкото човече Simple Smile

аз като разгледах списъка ми с покупки се оказа че вече съм взела почти всичко като изключим помпа , сега остана подреждането на  стаите , но това ще е мъжа ми като си вземе отпуска след великден Simple Smile

успешен ден на всички мамита Simple Smile

# 181
Добро утро мами   bouquet по едно пролетно букетче за всички
Поли много се радвам че се чувстваш по-добре сега да не вземеш да се притесняваш много почивай си повече и по оптиместично бебчо си знае работата
The1 по новите им правелнице личната може да ти даде 7 дни за един месец не повече повече може с комисия а от Варна не би трябвало да има проблем за болничен те си важат за цялата страна а болничния преди раждане и другия след това нали от там трябва да го дадат?!

# 182
И аз зная, че може да даде не повече от 7 дни, а от Варна ми казаха, че нямат право да издават болнични за друг град! Иначе дочух разговор на друга акушерка с пациентка и тя й каза също, че не може да й издаде болничен за съседен град! Акущерката ми обясни, че можела да ми даде само седем дни, но трябвало да занеса личната амбулаторна карта, което си е мисия невъзможна! Нямам си и представа къде се намира... Ще видим какво ще каже личната лекарка, ако в крайна сметка се наложи ще си платя осигуровките, какво да направя...А иначе болничните 45 дена преди раждането и после ще са от там! И на мен не ми е много ясно как е възможно това, може да има различни наредби за различните видове болнични! За съжаление не съм запозната, пък и честно казано не съм се интересувала за това!

# 183
Добро утро и от мен.....само каква кошмарна нощ имах......не стига че вчера мъжо ме обяви за луда че съм се захванала да чистя мазето .....ами и нещо съм настинала в това мазе и цяла нощ ме боли гърлото не мога да преглъщам,носа ми е запушен и не мога да дишам и нещо ме наболява кратуната.......а и се скъсах пак да повръщам......и съм много отпаднала......  Stuck Out Tongue Winking Eye

Хубавата новина е че тази сутрин съм по добре направих си топло мляко с мед и като закусих се чувствам малко по добре....и трябва и до банката да ходя че нали онзи скапан банкомат ми глътна в събота картата и ще трябва до банката да ходя да си изтегля пари и да подам заявление за нова карта......ама по към обед мисля да ходя.......

Мерси за инфото за Илиенци мисля да отидем щом работите на дизидизайн са по евтини......Мисля и до вис виталис да отидем то ми е близо до нас.......

Да ви питам някой имал ли е болезнени контракции от снощи и тази сутрин са доста болезнени.....лекарства пия че контракции си имам от 3 месец ама тези дни бая са болезнени.......аз си го обяснявам че с това повръщане съм си върнала лекарствата и затова....... newsm78

отивам малко да си полегна  newsm46

# 184
Здравейте и от мен Hug
Искам да попитам дали има някои хемоглобин 100
понеже преди малко ходих да си взема изследванията и ми казаха че е доста нисък и да наблягам на здрава храна,
но аз се притесних много и не попитах лекарката какво има в предвид под здрава храна,
Като аз почти не ям готвено заради ужасните киселини

# 185
  • София
Добро утро!

polito, много се радвам, че вече си по-добре. Дано да нямаш вече такива проблеми.

mil kuzmanova, явно си настинала, мазетата са влажни и хладни. Аз втора нощ имам болки и това никак не ми харесва. Тъкмо бях решила да спирам Гинипрала(доктора ми беше казал да го пия до 32 седмица) и сега не само, че не смея, ами ако и тази нощ ме боли, ще взема пак да го пия по 3 пъти на ден.

# 186
  • Варна
Добро утро и от мен Simple Smile
Най-после да се включа и аз. До вчера само съм чела да наваксам с темичките, че току виж съм пропуснала някоя полезна информация. Да не забравя искам да благодаря на marieta79, че се е сетила за сватбения ми ден и за хубавите пожелания Simple Smile Малко не съм добре с картинките та нека всеки се чувства почерпен с каквото иска Simple Smile Ние бяхме за няколко дни и в Рибарица и уцелихме снежно време. Сватбата и тя мина и след Великден започваме да си набавяме всичко за бебка. Засега имаме само една покупка-бебшко шише Simple Smile Бях го подарила на мъжа ми вечерта на сватбата, та да помага живот и здраве после и той при храненето на малкото съкровище  Heart Eyes Тя си се развива добре и последните дни е особено активна сутрин Simple Smile Моят хемоглобин и той е нисък 106, та ми изписаха желязо, Гледам да ям и храни, богати на желязо в комбинация с такива, съдържащи витамин С, че помагал за по-лесното разграждане. А като си помисля, че точно преди да забременея си правих изследвания и хемоглобинът ми беше над горната граница и личната лекарка ме обяви за отличен кръводарител.
За деня на отворените врати за Окръжна и аз ще се запиша, ако има място вече, че съм се насочила натам за раждането.
Много много слънчев и усмихнат ден на всички Simple Smile

# 187
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Споки за хемоглобина, по това време сигурно на всички ни вече е нисък. Моя преди месец беше 118, но имайки предвид как се храня - едва ли се е задържал Crazy. Белтъкът също ми е доста под нормата, но убий ме - месо не ми се яде. Разчитам на няколкото яйца в зелената салата вечер да спасят положението.
Да питам - някой ходи ли на запис на тонове вече? Моят док каза да тръгвам в ТК, та мисля утре да се разходя дотам. Ако има още някой - уелком е да си правим компания Whistling

# 188
Добро утро и от мен вече на работното място! atwork

Тази нощ спах, като къпана, вчера си купих силиконова възглавница- ами какво да ви кажа, нещо съвсем друго е, имах чувството, че съм в страната на сънищата, ако съм знаела да съм си взела преди такава, а не да спя на старите възгавници!!А си я взех, че моята ми е много ниска вече и ми е неудобно явно заради килцата!

Да ви кажа за склада на Дизайн бейби, да знаете преди да го посетите, там  няма как да видите моделите, всичко там е на части, трябва да видите това което ви харесва предварително  в някой от магазините или направо от каталога и ако го нямат в склада ви го поръчват от производителя- затова и цените са по-ниски Simple Smile!!

За активността  - и моята беба, я няма никаква тези дни, ритва по два три пъти на ден и това е- обеснявам си го с това, че много я друсах тези дни, то не беше ходене, то не беше возене по цял ден, явно е много изморена- прави ми впечатление докато се возех в колата, като спрем на сфетофар и като ми напече слънцето корема и тя ритваше, явно го усеща или и става горещо!Нямам търпение да става петък да се видим с нея, че досега никога не ми се е случвало да не я види поне два пъти в месеца!! Heart Eyes

# 189
  • Germany
И аз имам болки от 2 дни вечер и съм се попритеснила. Реших, че е от обиколките по магазините тези дни и ще се кротна малко да видим как ще ми се отрази.
На запис бях миналата седмица и след 2 седмици пак.

# 190
The1 ти като отидеш да ти дадат 45-дневния болничен трябва да носиш лична амбулаторна карта (картона - по за кратко) за да го впишат вътре, ако не можеш да го намериш взимаш от някой книжарница попълваш първа страница и после лечната го заврява, с моя картон така направих и след това открих стария но задължително трябва да го носиш
Фреш моя беше по-висок но няма значение за да не ми дава лекарства тъй като просто се беше понижил само ми каза да ям шоколад месо и дробчета и такива животински работи ама че го казах  Laughing

# 191
Поли, радвам се, че си добре се чувстваш по-спокойна.
Фреш, хемоглобинът няма да се повиши само със здрава храна както те е посъветвала лекарката, но и с лекарства.
Референтните стойности при жени са от 120 до 160.
При нисък хемоглобин се препоръчва сок от моркови и червено цвекло, но при втория зеленчук сокът трябва да престой поне 5-6 часа след като не направи в неметален съд. Също така се препоръчва повишен прием на месо и черен дроб, много плодове, "зелени храни" като коприва, ладад, спанак, яйца.
Петя, дано нямаш болки тази нощ и спреш Гинипрала.  Peace

# 192
Fresh, чесно казано не знам како толкова се захласват тея лекари по този хемоглобин! Имам книжката "Аз съм бременна" и там ясно си е написано, че през последния триместър кръвната маса е 40% повече от обикновенно и че е нормално хемоглобина да е по-малко от нормалните стойности! И че този вид "анемия"(нарочно сложих кавичките) не трябва да се бърка с анемията, която се появява поради липса на желязо! Та не се притеснявайте толкова много за това! Пиите си витамините, яжте плодове и зеленчуци и всичко ще си е ОК! В много случай има бременни, който приемат допълнително желязо, а се оказват с още по-нисък хемоглобин, което принципно е абсурдно!Ако ядеш примерно черен дроб и пилешки сърца можеш да наблегнеш на тях! Аз лично съм вегетарианка и винаги съм имала перфектниизследвания! Даже тези в началото, който се правят при регистрацията бяха много добри! Сега очаквам да ми кажат резултата от тези, който направих в петък, но дори и е нисък хемоглобина не бих се притеснявала! Това си е съвсем в реда на нещата! А що се отнася до готвеното - и аз като теб получавам ужасни киселини! Само салатите ме щадят и последно време започнах да вечерям само със салати! Иначе на последната консултация се оказа, че съм качила един килограм, което си беше повод за радост!  Crazy Иначе качвам килограми доста нелогично!Обратно на всякакви правила - първите 4 месеца - 2 кг, после в 5-ти - 3 гк, 6-ти - 2 кг, и сега 7-ми - 1кг. Аз си мислех, че съм прескочила границата от 70 кг, но се оказа, че съм все още 68.... Дано да остискам и да не са повече от 12-15 накрая... Praynig Та като цяло съм в перфектна форма, но въпреки това очаквам хемоглобина ми да се е понижил...Но както писах по-горе, това не е толкова страшно или ненормално!
За картона: това никой не ми го дпомена... Явно все пак не е искала да ми дава болничен! Ама то аз съм си виновна... Като ме пита как съм й казах, че се чувставам много добре и че нямам никакви проблеми.... Ама кога ще се науча да лъжа....anjeelina, благодаря за инфоти, че пак щях да отида без картон!

# 193
Банда, добро слънчево утро и от мен!  Hug

Благодаря за безценните съвети за матрачетата!

Мен пак ме хванаха бабешките болки в кръста и таза. Снощи рипнах от леглото като млада булка след един изгледан филм и замръзнах на място от ужасяваща болка... Не можех да мръдна и даже се разплаках от болка. Няма да отлагам плуването вече, защото съвсем ще се схвана скоро Simple Smile

Хубав ден на всички, започвам активния работен ден!  bouquet

# 194
Благодаря ви момичета за съветите  bouquet незаменими сте Simple Smile

summ_g чакаме снимки от сватбата

Общи условия

Активация на акаунт