Юнски бебета!!! Тема 49

• 12 025
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте....

За мазането на зърната мисля да не ги мажа с нищо и аз като теб Едно_Момиче с какво ли не се наплецахме.......сега даже с крема против стрии не се мажа понеже душ гела е олио и доста ми омазнява кожата .....да не дърпам дявола за опашката  ама още нямам нито една стрия.......иначе и аз искам да кърмя.....

За майсторите ние почваме в понеделник другия ....ама  ремонта ще си го правим ние и татко може да дойде да помага.....че и ние сме се напатили от майстори не стига че ти взимат парите ами после Марто всичко след тях преправя та става двойна работа.......така че поне с майстори няма да се занимавам....

Ох още не съм се замъкнала до банката спах до преди малко  , още съм отпаднала.....и хич не ми се ходи.....само ми се лежи .. и от време на време ставам да ви попиша малко.....

# 211
Здравейте мили мамчета!
За мазането на зърната също мисля да не ги мажа с нищо, преди не съм мазала и нямах проблеми, против химиите съм.
Едно момиче, Greenlife беше дала един линк към козметиката на Веледа, а на същия сайт  има и доста съвети и полезни техники относно кърменето, които много ми харесаха/Greenlife благодаря за линка Hug/:
http://bebe.to/SITEROOT/karmene.html
А това е брошурата конкретно по въпроса необходима ли е подготовка на зърната: http://bebe.to/SITEROOT/statii/podgotovka%20na%20zarnata.html

# 212
Нали някоя от следващите лекции на "9 месеца" беше посветена на кърменето. Предполагам, че там ще ни кажат  Peace

Наядох се като прасе  Animal Pig  но със салата, бързо ще слегне   261uu

# 213
Момичета здравейте отново Simple Smile
сега се прибрах от кансултацията и бебо е наред, даже ме риташе докато го гледахме но аз не го усетих .... май при мен е проблема с усещането Simple Smile иначе вече е заел позиция за излизане с главата надолу Simple Smile много се успокоих като ми каза че той е ок , че както се бях притеснила....

# 214
Здравейте мили мами.
Аз тези дни малко ме помързява да пиша и ви чета само.
И аз се записах за деня на Отворените врати В Окръжна.
Хайде мами от Варна за срещичка.Кажете само кога и къде и да се разберем.
Без това по-цял ден няма какво да правя,та малко разнообразие.Днес излязох за час и половина и ми се стегна корема три пъти.Сега като си почивам не е,но малко се стреснах.Чудя се дали да взема Магнерич.Моя доки ми го беше изписал към Нова година като си пътувах до село,ако имам болки да го пия,но не се наложи и не го пих,та сега се чудя дали да пия поне едно хапче,защото такива стягания за първи път ми се случват и то през половин час. Rolling Eyes
Михайлова ще ми дадеш ли телефон за записване за лекцията на 23.04. и аз да се запиша и да ми кажеш от колко часа е.Благодарско предварително.  bouquet

# 215
  • София
edno momiche, аз лично миналия път не се мазах, но Габи беше много лакома и първия месец умрях от болка. Сега не виждам смисъл да се мажа, за 3-4 месеца, едва ли много са ми се изнежили зърната. А силиконовото зърно не е много за препоръчване, задържа се кърмата и може да хванеш гъбички, а и бебето трбва да е много силно, за да може да се храни с него, изисква се много сила.

Amorevole и аз като гледам снимките, моят корем хич го няма  Simple Smile А и аз моите бебета явно ги нося много ниско.

# 216
Не съм мазала предварително с нищо зърната си предния път, мисля да не го правя и сега. Може би разсъждавам така, защото не съм имала проблеми с кърменето и разранените зърна. Разбира се, ако се наложи не бих де отказала от някое облекчаващо мазило. Също мисля и сега да не се цедя, защото тогава си докарах хиперлактация и освен, че постоянно буквално течеше кърма от мен, усещах и първите признаци на запушването на каналите.

yaya86 , радвам се, че бебето е добре и ти си се успокоила. Хайде обещала си ми да се видим в Окръжна юни месец. Wink
Преди малко се обадих на лекарката за резултатите от изследванията, всичко е в норма, освен хемоглобинът, който е 116. И мен не карат да приемам желязо, не мисля да го правя. 116 е нормална стойност на хемоглобина за бременна.

Как сте с апетита? Моят хич го няма, въобще не ми се ядат манджи и супи, а само салати и таратор. Сутрин се насилвам да закусвам, на обяд направо ми се подвига от храна, а на вечеря мога да хапна по съвсем малко.

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 14:19 от Франческа Салиери

# 217
Франческа и аз се ндявам да се видим през юни там Simple Smile Wink А относно апетита , сутрин съм гладна но вечер се чудя какво да ям , яде ми се нещо ама като незнам какво .....
Edno_momi4e  относно мазането на зърната на мен ми казаха да ги мажа 45 дни преди раждането с Гармастан или Лансинох , като  разучих мисля че с Лансихох е по-добре . Не мисля че е чак такава химия , шом се препоръчва за мазане между кърменията , води се безвреден за бебо ( то си е вазелин все пак) . Поне аз мисля да се мажа , но мамите с опит да кажат Simple Smile

# 218
И аз зърната не съм ги мазала предния път. Мисля и сега да не го правя.

А относно апетита - откакто забременях е огромен. Постоянно ми се яде нещо. Опитвам се да се ограничавам, но ефект никакъв. А и аз ако не хапна, когато съм гладна, ми става лошо.

Amorevole , и на мен Аяс ми липсва много. Съветите й бяха много ценни. Съжалявам, че я изгубихме като част от нашата темичка и искрено се надявам да се върне.

Колкото до Мона Балона - последно гледах, че се е разписала в нашата темичка на 19.03 - а това беше отдавна. Дано всичко с нея е наред. И дано Франчи разбере нещо от Врачанската тема.

# 219
здравейте момичета Hug
днес и аз бях на консултация, бебчо е вече 1,220, всичко е наред, само дето е седалишно и ме рита много ниско долу. Шийката ми е малко мека, но не е скъсена и няма разкритие и бебето е високо.
Днес и мъжа ми дойде с мен, да види и той краватчето, от магазина срещу болницата, дето ходя на консултация, харесех си креватче и скринче  http://www.martis93.com/component/page,shop.product_details/flyp … uemart/Itemid,42/ този комплект, но без високия шкаф. Минахме и през Вис виталис, защо си мисля че бебешките бодита бяха по-ефтини Thinking поне тези на Вис Виталис., аз на тях не им харесвам диколтето, не ми харесва как стои. В другия магазин имаше български на Комес, не сме имали такива, знаете ли дали са качествени. Гледах и в Маркс и Спенсър много хубави комплекти, там едно боди излизаше под 10лв, а тези на Комес бяха по 8лв. Все си мисля че българските бяха по-ефтини, незнам защо. Мъжа ми не ми даде да купя нищо, било рано, той щял да напазарува, вече разбирал от бебешки неща, веднага се лепна на някаква джада на Авент, комбинарана бебефон, мери влажност и температура и незнам си какво още за 300лв, голям е разбирач. Пак накупи на баткото сумати неща и си тръгнахме.

Одисеята ми със зъба продължава утре, лекичко ме понаболява отвреме на време, май ще трябва да се умъртвява, много ме е шубе. Не можело да ми правят снимка, и аз го знам де, но нали се умъртвява с арсен, той може ли, зъболекаря каза че може, лекарката ми  и обясних какво ми правят, нищо не каза да е опасно, нали пак имах сто неща за питане и не я разпитах подорбно.

За апетита забравих да пиша, и на ман ми се хапват повече салатки и таратор, плодове и сокове, пека си и много хубави хлебчета, от брашнените смески на Техра, много са хубави. Това не значи че съм заслабнала де, но поне не качвам като в началото.

# 220
  • На високо
Здравейте и от мен!
И аз днес бях на преглед с ехограф, колкото да се успокоя, чес бека всичко е наред, защото и аз от вчера сутринта я усещах едва-едва. Беше страшно буйна предните дни и леко се притесних, когато се "скри" така. Само не ми се смейте, но стигнах до там да търся биенето на сърчицето и със слушалката от апарата за кръвно Rolling Eyes. Ами успях, чух тоновете някъде доста под пъпа ми и дори изчислих пулса и около 140-145 удара в минута. И днес на прегледа лекарката ми каза че бебенцето е разположено седалищно и доста свитичко долу. И всичко си му е наред, според размерите на главичката излиза по-голямо с 10 дни от действителната му възраст. И до този момент мъничето не мърда много-много, но когато решава да се протегне или да ритне там ниско долу, направо ми спира дъха от болка. Не знам какво точно докосва, но се чудя вече няма ли начин да го накарам да се премести някак си  Thinking.
А иначе и ние имахме нещо като срещичка в Бургас, но беше само между мен и toni 81. Други момичета не дойдоха, но и с нея хубаво си поговорихме.

# 221
Здравейте момичета  Hug
Искам да ви попитам, дано да можете да ми помогнете. Ходя на ЖК при генеколожка, която практикува само в частен кабинет. Сега в последните месеци от бременността ми искам да ходя в болницата в която мисля да раждам. Някой знае ли мога ли да сменя лекаря за ЖК и как става това.

# 222
Може да смениш гинеколога си като вземеш направление от личния си лекар.

# 223
  • София
алиен, няма ли как да си поръчаш от чужбина бодита и гащеризони? Тук и в Маркс и Спенсър и Мадъркеър и Премаман, са много скъпи. Ако ти се дават толкова пари, хубаво, но излизат с до 4 пъти по-скъпи, ако ги купиш от България. Аз съм заложила на турското трико. Много по-качествено е от българското. Даже според мен на Азис са малко по-хубави от на Бебето, а и на панталончетата са с английски ластик, а не с обикновен. Но ти си решаваш, де, аз само ти казвам, но и на мен има кой да ми носи, макар и не често от чужбина.

# 224
  • София
Фрея, ти наистина ли извади слушалките????  Laughing Ох, ако имах у нас апаратче за кръвно налягане сигурно и аз щях да си прослушвам корема, и то редовно Joy Обаче ти дори си изчислявала (май по две се умножаваше newsm78).
И аз съм паника, не си сама  Hug
Аз пък от вчера насам имам пак едни такива предменструални леки болки, търпими са, минават ми от самосебе си, но много се замислям, дали да не ходя на лекар. Не са ритмични и не ми се стяга коремът, та се опитвам да тне мисля за тях много много, за да не се вкарам пак в някой филм.
Вече си направих папка с разделители с различните теми за беба - кърмене, масаж и гимнастика и т.н. Подредих си я и си надписах "главите". Все едно ще ми правят одит от ISO hahaha

Общи условия

Активация на акаунт