Липса на апетит при никнене на зъби -случвало ли ви се е?

• 38 175
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
Спокойно щом е тръгнал навън,пак ще продължи(може и след доста време) Stop Mr. Green
А аз пък имам само 2 горни мъдреца(долната редица ми е с 2 по-малко),но не ми личи smile3534 smile3503

# 46
  • София
Щерката на всеки зъб губеше апетит - бях полудяла.

Синът ми изкара 14 зъба без особени проблеми, но от 3 дни оставащите 2 кучешки го мъчат. Постепенно намали храната и сега е само на АМ. И уж имам опит, ама се стреснах - какво става (да не го боли гърло).  Добре, че видях темата, та се поуспокоих.

# 47
Повечето от вас споделят, че апетитът спада, но поне пият мляко или кърма, а това си е ядене. Млякото за известен период покрива напълно нждите на организма, но една майка в началото на темата говори за 2 седмици пълен глад. Това е гадното - да гледаш детето си как отпада ден след ден, дъхът му и кожата излъчват миризма подобна на ацетон, а ако има разтройство и не пие много течности отива на системи в болница. После иди разбери болно ли е, вирус ли е или просто зъби.  Казват, че никой не е умрял от глад, ама като стане така започваш да се съмняваш.

# 48
Цитат
една майка в началото на темата говори за 2 седмици пълен глад.
Имам колежка ,която сподели, че е изгледала дъщеря си с боза- не искала да пие мляко въобще. Та, ако е чак такъв  глад може и това да пробвате, иначе подобно състояние- 2 седмици глад, хич не е за пренебрегване  Peace

# 49
Тъкмо излизаме от подобен период.  Tired Цял месец ядеше,колкото да не умре от глад.Излязоха 4 кътника и един кучешки...Като я почнат зъбите,минимум по 4 наведнъж излизат...Що кисело мляко изяде за тоз един месец...  ooooh!   Добре че само с това се разминаваме,де.И от 3 дни пак има апетит.Та,нормално е...

# 50
Здравейте момичета, и аз съм много притеснена. Моят син, който няма проблеми с яденето и апетита, от вчера е с разстройство, днес сутринта отказа да яде, което е по - лошо отказваше и да пие вода. Успях да го прилъжа водичка да пие поне, отказва АМ, всичко. Със зор изяде една бисквитка и малко кисело мляко. Температура за сега няма, слава богу. Има едно пробило зъбче вече  оня ден. Дали е възможно и друго да се покаже. Много ми е притеснено, защото определено не се чувства добре, иначе е жизнен, катери се по кошарата, подскача, но ако не яде цял ден, довечера едва ли ще е в такава форма.
За разстройство дава ли се нещо специално, да го затегне. Мисля да му давам картофче днес, ако въобще иска да го яде.

# 51
  • София
не е от зъби. вирус е.
за разтройство - дава се.
първо се спира всякаква храна и се взима лечебно АМ - хумана или милупа по избор. ако искаш даваш от шише, ако искаш на каша. и яде само това няколко дни....
не знам колко ти е голямо детето...но според възръстта и килата можеш и някаква доза смекта и ентерол....но това колко го казва лекар.
може пробиоптични капки да даваш - биогайа например...
и много течности(ако не иска много - хидратин алфа) защото от разтройството може и да се обезводни.

Най-добре - обаждаш се на лекаря на детето и го водиш на преглед, от там насетне какво, колко да пие ще ти обяснят.
Но лечебна хумана може още сега да купиш(ако няма АБКМ).

# 52
Angel_Dust благодаря за бързия отговор. И аз имам подозрения, че е вирус. Ще звъня на педката да видя какво ще правим. Вода пи досега около 350 мл, постоянно му давам и той не отказва,иначе е на 9 месеца.

# 53
Да,случва се,а и сега в тези жеги не иска да хапва много много на обяд.

# 54
здравейте  моето моменце когато запона да вади  кучешките спря да се храни отказа и киселото мляко нищо  не  ядеше  .Гладен ставаше и гладен  лягаше  в продължение на 4 месеца.Личната лекарка все казваше  няма  му нищо  не се претеснявай докато не пуснахме кръв  изследвания и се оказа е е анемичен.Анемията която има е  малатея  слава богу от леката фаза не е майор  тежката не се налага кръвопреливания  но  и когато вади  зъби пак не яде дига и температура.Мами много внимавайт с това неядене не насилвайте детето  ако не иска не го тъпчета и се консултирайте с лекар  когато не яде .Да не стане като мен да патите.Казаха че неговата анемия била наследствена.

# 55
ще отмине безапетитието, като избият зъбките  Hug

на баткото не разбрах кога му поникнаха зъбите, обаче с малкия ми се разказа играта... почти нищо не ядеше с дни... какво ли не съм му предлагала и под каква ли не форма... в готварския има невероятно оформени сандвичи... не и не... после започнах да му измислям занимания, докато яде, само и само да го излъжа да хапне нещо... имаше краткотраен ефект... давала съм и сироп за апетит (Апетон), също не мога да определя доколко подейства...

все пак детето имаше нещо любимо - маслини... давах от тях в промишлени количества... още давам... на всяко ядене - маслини, за да го излъжа покрай тях и нещо друго да хапне... установих също така, че насила хубост не става... може да му тикам филията в устата половин час, той само извръща глава, но в момента в който я оставя, той сам си я взима...

в момента се е поуспокоил, вчера видях, че един кътник е почти пробил, малко му остава, та съм се приготвила за поредните дни на безапетитие...

и аз мисля, обаче, че температура и разстройство не са симптоми на зъбоникнене, а на вирус... една майка ми обясняваше в парка, че детето й кашля от зъби, дрън-дрън та пляс...

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 03:56 от Рей

# 56
Като чета и аз се поуспокоих. Имаме 3 - 4-ти зъба и за последния така се е подул венеца, а нищо...  И хубавият ни апетит изчезна. Само аз успявам да я излъжа с нещо, но трудно. Поне си пийва вечер млекцето.

За Т-та, хремата и кашлицата си има и други причини, така че добре е да се консултирате с лекар.

# 57
Като чета и аз се поуспокоих. Имаме 3 - 4-ти зъба и за последния така се е подул венеца, а нищо...  И хубавият ни апетит изчезна. Само аз успявам да я излъжа с нещо, но трудно. Поне си пийва вечер млекцето.

За Т-та, хремата и кашлицата си има и други причини, така че добре е да се консултирате с лекар.
Щом пийва мляко няма проблем, важното е да приема течности , за да не се обезводни. И аз отначало се притеснявах много, когато синът ми отказваше да яде със седмици, караше на малко мляко, но после свикнах, сосбено когато му избиваха 4 кътника и 2 кучешки накуп.

# 58
здравейте мами!!! синът мие на 1 годинка има 7 зъбчета-4 отгоре и 3 отдолу, но се притеснявам че вече от 4 месеца не му изникват други, а доколкото виждам не са и на път скоро да се покажат. И друго се притеснявам - от около 3 месега няма апетит, нищичко не вкусва само кърма иска, а тя като не му стига ме дърпаше на всеки час и през нощта също. сега през деня го оставям на баба му да го гледа уж да започне пак да си хапва,но няма полза, по цял ден гладува и си чака да си получи дажбата вечерта. А преди няколко месеца си хапваше от всичко, и попара и от нашите манджи и каши и т.н. абе всичко си ядеше но в един момент каза край и до там, с триста зора може да му вкарам 2-3 лъж. но с много рев, а зная че не е хубаво и да се насилва. Та въпроса ми е дали е възможно тази липса на апетит да е от зъбките в моя случай или по скоро усеща че ще го отбивам и се инати?

Общи условия

Активация на акаунт