какво да му давам за повече апетит?

• 9 513
  • 39
  •   1
Отговори
какво да му давам за повече апетит?малкия е вече на 1.6 и изневиделица ми намали яденето.по принцип яде по 5 пъти на ден но в този случай едва хващаме 3пъти и не са голями количества дори няма като гледам и 200гр.какво да го правя виждам се в чудо с него.може и да е от зъбите макар че може и да не са те причината.ако някой има подобен проблем да пише и да казва какви хитринки прави за да си върне апетита.

# 1
Аз давам Самостол сироп, но е добре ако да се консултираш с лекаря на детето. При сина ми често има периода на голям апетит и после на по-намален. Дължат се основно на никнещите зъби, но и аз се притеснявам много, когато не яде, даже и да знам конкретната причина за това.
Давай повече пресни плодове, знам, че усилват апетита.  Peace

# 2
Всички деца имат периоди на повече или по-малко желание да се хранят.
Или периоди на ядене само на плодове или мляко, после само на месо и зеленчук и пр.
Никненето на зъби е силно преувеличено и липсващият апетит се отдава на тях, което е безпочвено.

Не бих давала синтетична мултивитаминна добавка на бебе на година-година и половина, с цел засилване на апетита. Па дори и след консултация с лекар Stop.

# 3
Малко не на място, но на мен мама ми е давала такива добавки, за да имам апетит, но ефект от тях никакъв нито тогава нито сега, и затова мисля, че те са повече за родителско успокоение, че правиш нещо, отколкото да има реална полза. След години със сестра ми майка ми пак искаше да купува същата добавка, защото и тя не искаше да яде, но аз я отказах.

# 4
Вероятно е имала предвид Апетон.

# 5
Това е съвсем нормално и няма нужда да му даваш никакви добавки. Организмът си знае работата най-добре. Не насилвай детето и не се вторачвай в количествата - колкото иска - толкова и когато - тогава.
Синът ми има дни, в които откарва на три-четири чаши айрян и нищо друго. Не съм се притеснявала.  Simple Smile

# 6
Явно е нормално това с периодите, но аз се доверявам на лекаря си и винаги се консултирам с него.  Peace

# 7
Аз гледам да търся и безпокоя лекаря си, когато детето ми е болно и има проблем, а не когато не иска да си изяде супата или манджата  Grinning

# 8
...... да пише и да казва какви хитринки прави за да си върне апетита.

тотално погрешно.
като не му се яде, не го насилваш, ами го оставяш на спокойствие. Когато огладнее сам ще си поиска.
Я си предстви за момент, че не ти се яде. Примерно днес. И имаш насреща си една упорита майка, която е решила на всяка цена да ти набута манджата. Отказваш, обаче, не... трябва да ядеш. Колкото и да отказваш и показваш, че не искаш.
Тъпо нали?!  Mr. Green
И какво толкова ще му стане, ако днес е хапнал две лъжици, а не 10, примерно...

# 9
Аз гледам да търся и безпокоя лекаря си, когато детето ми е болно и има проблем, а не когато не иска да си изяде супата или манджата  Grinning

Блонди, имах предвид назначаването на хранителни добавки. Peace Повярвай и аз не му звъня за неизядена супа, но когато това се повтаря седмици наред вече е обезпокоително.
На позната детето беше със занижен апетит дълго време и накрая се оказа, че има анемия, която също повлиява върху охотата за хранене.
Тук се начетох на съвети за ходене по доктори за най-дребни неща.
Майката преценя за себе си как да постъпи.  Wink

# 10
  • на Русе
И моят син не яде вече повече от година и поливина  Crazy На хранене изяжда макс 100 гр храна, но пък пие АМ на корем. След консултация с докторката, му давам медено сиропче "Пчеличката Мая" . То е за засилване на имунитет, но докторката каза, че е виждала ползата и за увеличаване на апетита. Аз ефект не съм видяла, давам го вече втори месец.
Според мен давай на детенцето да яде каквото иска и му се яде и не го насилвай. Щом преди се е хранило добре, апетитът му ще се върне  Hug

# 11
Нищо не давам. Като не иска да яде, давам шишето с мляко сега, а преди кърмех. Пълни памперсите доволно, значи не му е празен стомахът. Този месец ще навърти осма кутия с АМ, до края на месеца ще са 10, друго почти не яде. В момента избиват кътниците, преди десетина дни беше болен, така че не се шашкам. Ще прояде. От глад няма да умре. Добавки категорично няма да давам.

# 12
Нищо не давам за апетит. На вашата възраст отдавна ядеше по 4 пъти на ден, а понякога и по 3 пъти. Хич не му се връзвам вече - ака по два пъти на ден - щом има с какво да напълни памперса при това два пъти дневно значи бива.  Peace

Саностол съм давала за първи път на 1 година и 8 мес. и то след вирусна инфекция - педиатъра каза, че ще е хубаво да направим един курс витамини. Апетитът не му се промени, напротив първите дни, в които го давах даже намаля, после си се върна в обичайните граници.  Peace

Сега има дни в които чак ме плаши - постоянно дъвче и яде нещо и дни в които се мръщи и отказва всичко - то и аз съм така, какво да му придирям на детето, не е робот да яде всеки ден едно и също количество като машина.  Peace

# 13
Нашата педиатърка ни беше препоръчала бульон половин час преди ядене (домашно приготвен).
Имаше ефект - беше болна и съвсем отказа да яде, след като пийнеше малко бульонче хапваше малко.

# 14
Мисля, че това е подходящата тема и за моите терзания. Моят мъник от около два месеца насам яде по три пъти на ден, четвърти път / следобедната закуска/ яде много рядко. Обаче това не ме притеснява чак толкова, защото трите яденета са си солидни, пък и памперса го пълни поне два пъти на ден. До година и един месец се кърмихме, после той се самоотби. Сега идва същината на проблема - не иска дори да вижда АМ. Само като види, че в шишето има мляко и започва да пищи. А ако се излъже и го опита, все едно съм му дала отрова  Sick Давам му кисело мляко, но няма начин да му дам чак толкова, че да покрия необходимото количество мляко за деня. Направо не знам какво да правя с това човече. Едва 10 кг. е на година и три месеца, не изглежда слаб, има си бузки, а енергия има за трима, не се спира изобщо. Като чета колко тежат децата на неговата възраст и ми става лошо. Гледам да не се притеснявам много и да се доверявам повечко на детето си, но ми се ще да чуя и вашите мнения.

Общи условия

Активация на акаунт