какво да му давам за повече апетит?

• 9 515
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря Heart Eyes

# 31
Давам на малкия 100 гр портокалов сок с 2-5 капки цитросепт.Всеки ден Simple Smile

# 32
Портокаловият сок е много вероятно да дразни стомаха. Цитросепт пък натоварва неимоверно черният дроб и не е за препоръчване за деца, нищо, че се предлага във вариант като "детски".
Изобщо това не е добър вариант за повишаване на апетита или имунната защита на едно дете.

# 33
Давам на малкия 100 гр портокалов сок с 2-5 капки цитросепт.Всеки ден Simple Smile

С каква цел? За апетит ли?
Нито портокаловият сок ще го повиши, нито цитросепта, който, както е писала и Чери, е доста натоварващ за черния дроб.
Кой ви ги казва тия 'златни' рецепти?

# 34
Моят син не е от много ящните и аз съм минала през всички тези притеснения. Като беше 3-4 месечно бебе направо полудявах. Като стана на 6 м. мина на 4 хранения за деня. Стори ми се много малко и за това между закуската и обяда вмъкнах 30 гр плодово пюре. Постепенно увеличих количеството на 70 и започнах да го правя млечно. Така малко по малко вмъкнах цяла закуска от 150 гр, даже понякога слагам малко безмлечна зърнена каша. Мисля, че така стимулирах метаболизма. Давах и пресен плод между храненията, но се обрина. За сега съм спряла. Общо взето сме на периоди. Сега обича зеленчуковите месни пюрета, ако е млечно-зеленчуково яде с неохота. Седя с лъжицата и го чакам да си отвори устенцата. Не го насилвам. Лека полека изяжда по 160 гр. С кашата е друго нещо  feeding. Преди 20 дни беше 7,600, но според мен изглежда много добре - строен ми е Laughing. Никога не ми е идвало наум да давам нещо за повишаване на апетит, но сме малки така или иначе.

# 35
  • София
Давах Саностол, и с тази цел (освен просто за подсилване на организма), но ефект не видях.

# 36
И аз не виждам ефект от ниаккви сиропчета.

# 37
В Саностол-а има консерванти. В други "детски" витамини срещнах аспартам, но не мога да се сетя в момента кои бяха. Сега не давам нищо, дори и през зимата, когато се предполага, че организма е по-слаб. Когато беше по-малък съм давала на 2-3 пъти подобни сиропи и сега ме е яд, защото не помогнаха, а за пълното значение на съдържащите се вещества научих в последствие.

# 38
Ох,болния ни въпрос.Давала съм Саностол,Пчелно млечеце-има ефект,но съвсем минимален.Доволна съм от Слънчева енергия на Аква сорс..Помага и при настинки ...

# 39
  • Wonderland
Моят син напоследък също не е от ящните бебоци,много се притеснявах - отказваше ми вечерното хранене и през деня не се хранеше както обикновенно,две зъбчета избиха и малко се поуспокоих,но ето го още едно е тръгнало.Вечер започнах да му давам течни млечни каши - хапма си ги с удоволствие.Давам му повече плодове и течности между основните хранения.От една седмица сутрин пие 90 гр. АМ и след това яде препечена филийка с кашкавал,сирене и жълтъ,приготвям му и други разнообразни закуски,но не ги иска....Не бих му давала нещо за увеличаване на апетита,защото смятам че подобни сиропи не биха му увеличили апетита. А и не е отслабнал,последният месец е качил 150 гр. и педиатърката ни смята,че детето се развива съвсем нормално.Няма място за притеснение според мен ако детето е намалило апетита,все пак не е отказало изцяло да се храни!

Общи условия

Активация на акаунт