какво да му давам за повече апетит?

• 9 519
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
Не се притеснявай, не е задължително да пие мляко. Важното е да има млечни хранения и продукти в менюто му - кисело мляко си е супер, сирене, млечни каши, йогурти, кремчета, кашкавал по малко (че е солен).
Не гледай другите деца колко тежат, нито сравнявай твоето дете с другите. Това може да побърка всяка майка  Crazy Освен това по-добре по-слабо дете, отколкото пълно и едро  Simple Smile

# 16
Dodichka,
Нормално е кърмено бебе да не иска АМ, това да не те тревожи, давай кисело мляко и млечни продукти, както и Блонди е писала.
Моят син също тежи към 10.5 кг, но това не е проблем, щом детето е  здраво и жизнено.

# 17
Благодаря ви за включването, момичета  Hug И аз съм на мнение, че по-притеснителното е да имаш пълничко бебче, пък и моя юнак не е някой комарчо. Добре си е детето, но майка му е с перманента психоза и все си намира за какво да се притеснява  Rolling Eyes Само дето освен мляко, различно от киселото, не иска да поглежда и каши, кремчета и разни подобни. Може постоянно да яде манджички, но не във всяка мога да набутам мляко за съжаление. Сутрин слагам повече сирене в кашата / вместо попара давам различни безмлечни зърнени каши, които ако не са сладки и млечни се приемат добре/, евентуално с обяда давам кисело мляко, пробвам се и следобед, както и за вечеря. Но повече от половин чаена чаша не изяжда за целия ден. Правя го и на айрян, смесвам го с плодове, но както и да се мъчим, максимум стотина грама да изпие или изяде. С тоя калций какво ще правим не знам. Гледам да наблягам на плодове и зеленчуци, богати на него.

# 18
Сусамът е много богат на калций. Вече можеш да го включиш в менюто му.
Круши, портокали, кайсии, стафиди, сушени сини сливи, смокини - едни от най-богатите по съдържание на калций плодове.
Много тъмнозелено листни зеленчуци са относително високи концентрации на калций. А чаша броколи съдържа около 180 мг калций.
Някои риби също - океански костур, сьомга, дъгова пъстърва.
Зрелият боб и бадемите са добър източник на калций.

Крем-супите търпят по-голямо количество прясно мляко. Ако не обича броколи, спокойно можеш да добавяш и в супите. Става много вкусно.
Сирене, извара, кашкавал+яйце евентуално - запечени сандвичи+някакъв зеленчук отгоре - домат, краставица, лист маруля - чудесна закуска.

# 19
Sourcherry страшно полезна информация, много ти благодаря   bouquet

# 20
Давала съм Апетон- полза не видях. Синът ми яде толкова малко, че се чудя изобщо как расте. А расте и си ака редовно- спрях вече да се притеснявам.

# 21
Здравейте
и ние не искаме да ядем на 1,3 годинки сме , и ядем на закуска около 100 гр, на обед и вечеря също, храним се през 4 часа защото по-често въобще не иска да погледне ,пие преди лягане по около 200 мл кисело мляко, стремя се да му засиля апетита с 50 мл сок от лимон с шипка захар половин час преди ядене , или сок от ябълка,портокалче, взехме храносмилателни ензими с водорасли на аквасорс,разтварям ги в 2 мл вода и ги давам със спринцовка , казаха ,че мн засилват апетита но след 10 дни подействат и повече , и сега чакаме да прояде човека, иначе по цял ден не се спира , само тича и играе.

# 22
ililove,
Аз пък мисля, че с тоя лимонов сок преди ядене само му разваляш апетита, пък и не мисля, че е ок да се дава на малко дете, все пак е доста киселинен.
Ензими също не са му нужни, било то и от водорасли.
Давай любими и полезни храни и това е.

Лично мнение  Wink

# 23
Дъщеря ми няма още 9 кг,а е на година и почти 2 месеца.Супер жизнено и усмихнато дете е.До скоро се кърмихме,сега сутрин и понякога вечер пие кисело мляко АМ не иска.Иначе другите и хранения през деня са меко казано оскъдни.Аз също се бях притеснила,че яде по-много малко и има 9 месечни бебета,които са по-едри от нея и то видимо.Но педиатърката ми казва,че щом желязото и е добро и все пак яде нещо,каквото и да е и пие течности няма защо да се притеснявам."Заветните" утроявания на теглото явно ще бъдат по-натътък.
Успех на всички мами на "неядящи" деца. Hug

# 24
Здравейте Hugние сме на 3г и 10м, а нямаме 15 килограма Confused Храним се много трудно, повече от година тежи все толкова. Пробвала съм какво ли не. Даже като беше по - малък го пратих на ясла, дано му дойде апетит като гледа другите, защото у дома не искаше да яде нищо различно от АМ и каша Хумана. Хемуглобина му винаги е бил нисък, а преди месец разбрахме, че имаме проблеми с бъбреците. Безапетитието и слабото наддаване на тегло са алармирали за това, но тъй като изследванията ни винаги са били добри нашия педиатър все ме успокояваше - че по - добре слабо дете отколкото с наднормено тегло. Така и не съм открила нещо, което да му повиши апетита, а и трудно опитва нови храни. В момента живеем от супа топчета и прясно мляко. В градината почти нищо не яде, а реши ли да си стисне устата - нямам никакъв шанс. Все още не мога да преглътна това, знам , че децата са различни - сестра му се хранеше много добре и имаше здрав вид, а той е.......ле- ле, мале. Иначе на ръст не изоставаме поне засега, ако това може да ми е утеха, някаква Confused

# 25
mamiPepi, 15 килограма е идеално тегло за дете на почти 4 години. Не виждам защо се притесняваш.

Синът ми е на 3 години и 9 месеца, тежи 15.5 кг., висок е 108 см.
Не е особено ящен, 100-150 грама изяжда на едно хранене, не повече. Идеален е.

# 26
Всъщност сме някъде около 14,500 с всичко на гърба ни и обувки. Нашата педиатърка също го намира добре, но напоследък се наложи да ходим по специалисти всякакви - гастроентеролог и нефролог, заради проблемите ни и те казха, че е слаб за възрастта си, а аз само това чаках да чуя. На височина не знам колко сме точно, но предполагам ,че сме колкото вас, ако размера на дрехите може да се сметне за ориентир Peace

# 27
Важно е да се знае точния ръст, заедно с теглото. Ако детето е по-дребничко, явно е, че и килограмите ще са по-малко.
Има таблици в нета, измери го точно - ръст и тегло, но без обувки и дрехи и ще видиш, че детето е напълно в нормите.

За мен винаги е било непонятно притеснението, че детето е слабо. При толкова пълни деца наоколо.
Като гледам как застрашително затлъстяват децата ни, изобщо не се притеснявам, че синът ми е леко слабоват. Обратното ме ужасява, защото пълното дете е вече сериозен проблем. Защото пухкавостта е на една ръка от затлъстяването.

# 28
Точно това смятам да направя Peace Аз не искам да е пухкав, съвсем - не. Притеснява ме нежеланието му да се храни и затова се зачетох, сестра му си хапваше по - мъничко от всичко и си беше идеална. Тичаше и си играеше, а той все гледа къде да полегне - но деца различни. Така или иначе по - скоро мисълта ми беше, че преди да посегнем към поредния сироп трябва да се разбере дали няма нещо, което остава скрито ,а липсата на апетит алармира за него, както се оказа при нас. Иначе по темата за мен най - доброто лекарство за апетит си остава играта на открито при всякакво време. Дори днес бяхме навън и успя да изяде едно кюфте с няколко картофа, като преди това малко се попазарихме, че пак искаше супа топче или мляко Wink

# 29
Остава да ти пожелая детето ти да е здраво!
Предлагай и постоянно пресни плодове и зеленчуци.
А супа топчета е май любима на всички деца Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт