МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 62 244
  • 332
  •   1
Отговори
# 225
  • софия
Здравейте мами,времето е отвратително мрачно.Незная на вас как ви се отразява,но мен ме скапва.Надявам се поне другата седмица да е добре,защото заминаваме за Сандански.Dream wish ние отдавна сме минали коликите ,но на нас едно време ни помагаха капките от аптеката и чай от анасон,ако накрая видех голям зор нощес ставах и нагрявах с ютията една пелена от тензух да стане доста топла и я слагах върху дрешките на коремчето на бебето,за да не го изгориш.Може би топлото го успокояваше и повечето пъти помагаше.Надявам се да съм ти била полезна.Има ли мами от Сандански как е там времето ,че се притеснявам с 4 деца ако вали какво ще ги правя newsm78.Успешен ден от мен.

# 226
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря за бързите отговори  Hug Почвам с топлата пелена за другото впрегнах майка да ходи да търси корени чайчета и т.н. и да донесе че бебчо много се мъчи . За сега сме само на ръце и само на гърда но вече ме плюе и се гърчи , акоремчето как къркори . Cry victress и аз си мислех че почват след 20-тич ден тея колики но вчера лекарката ни ми каза , че сега всичко е по рано от преди и че ние ги караме бясно . Помня че каката и баткото ги изкараха леко  едвам ги усетихме .... при тази мръвка обаче .............. newsm78

# 227
  • София
dream-wish, честито бебенце! Да е жива и здрава и да ви носи много радост! Hug

За коликите бих ти препоръчала да прегледаш тази тема. При Галина някои от техниките не действаха, но при други бебета имат голям успех. Някои майчета слагат топла бутилка на коремчетата. Чайчета и вода не съм давала. Давах капки Еспумизан. Общо взето, в повечето случаи "лекувахме" коликите на цицата Laughing. Зор си беше, ама....мина Grinning. Дано при Габи да преминат набързо!

Галето вече е на седем месеца, бърбори разни срички, непрекъснато върти езичето в устата, най-после започна да се обръща (досега я домързяваше Laughing). Зъбчета още нямаме. Много е весела и засмяна. Вече дава "боц" и "здрасти". Сега се учим да нанизваме кръгове на тази играчка. Веднага схвана каква е идеята, но засега повече ги лапа в устата и блъска с тях Grinning.

Косьо изкара почти три седмици ваканция, защото след пролетната ходиха на екскурзия до с. Баня. В същото време, обаче, останалата част от класа си имаха учебни занятия и сега ще трябва бързичко да навакса.

Вчера научих, че на треньорката му по плуване, от която бяхме толкова доволни, й е прекратен трудовият договор (той ходеше на плуване в един от басейните на ученическата спортна школа). Това на практика означава, че децата няма да имат повече тренировки до края на учебната година, защото останалите групи са запълнени и няма кой да ги поеме. Най-вече ме е яд, че треньорката беше страшно свестен човек и много добър учител.

Зори се научи да чете и до лятото очаквам да подхване и някоя лека книжка.  Simple Smile

Мамо Цоци Hug Знам как го ядат отвътре човек такива ядове.....но да сте здрави и да сте заедно- това наистина е най-важното, а пък на лошия късмет все ще му дойде краят! Hug

Татянке, и трите ти кукли са много сладки! Бебата е пораснала!
Прочетох поста ти за вчерашния ден....не трябва да се забравя!

# 228
Почвам с топлата пелена за другото впрегнах майка да ходи да търси корени чайчета и т.н. и да донесе че бебчо много се мъчи . За сега сме само на ръце и само на гърда но вече ме плюе и се гърчи , акоремчето как къркори . Cry victress и аз си мислех че почват след 20-тич ден тея колики но вчера лекарката ни ми каза , че сега всичко е по рано от преди и че ние ги караме бясно . Помня че каката и баткото ги изкараха леко  едвам ги усетихме .... при тази мръвка обаче .............. newsm78

здравей и честито бебче!

бих искала да ти предложа да погледнеш къркоренето от друга гл.т., а именно алергия. Две от децата ми бяха с такава - АБКМ и тя се проявяваше не в обриви лющене на кожата и т.н, а именно в много силни спазми, подуване на корема, силно къркорене на червата. Дължи се на липсата или все още не достатъчното наличие на някакъв ензим без който не може да се разградят напълно белтъчните молекули на млякото и се получават въздушни мехури, които издуват червата, засилват перисталтиката и т.н.

При второто ми дете разбрах, че има алергия чак на четвъртия месец. Не ми се разказва в какъв ад живеехме от непрестанните денонощни ревове, тичане по болниците (но уви, не правилните болници!!!!) и т.н. Докато стигнахме до Гастроентерологичното отделение на Педиатрията- там лежгахме 12 дни и ни доказаха алергия към соята, белтъка на кр.мляо и към глутена.... Нямаше нито едно мляко, което можехме да пием (те са или на кравешка, или на соева основа), та ни изхраниха майки-дарителки, и то по-специално две момичета, които спазваха много стриктно диета и не консумираха млечни храни...

С третото дете си имах едно наум. След като се прибрахме вкъщи и още след два- три дни беба започна да се гърчи и реве неспирно, да и се издува корема, да къркори и т.н, за мен положението беше ясно - АБКМ. Какво направих? Минах на АБСОЛЮТНО СТРИКТНА ДИЕТА (беше ми много трудно...). Освен, че не ядях нищо млечно, не ядях и ТЕЛЕШКО МЕСО (белтъците са същите), не пиех нищо, освен вода (от натуралните сокове, които пиех, бебето пак реагираше), ядях основно картофи, малко ориз, чушки, краставици, месо - пиле, риба, свинско, агнешко, хляб, много рядко домати, плодове - нищо цитрусово, ябълки и баанани основно и т.н.

Още на втори ден от смяната на начина на хранене бебето се поуспокои, и нататък нещата си тръгнаха по вода. А, забравих - никакво кафе (от него също го болеше корема), нищо газирано, само чиста водица.

Бяхме само на кърма до края на шестия м., после леко се захранвахме с картофи и т.н. Сокчета от плодове пихме чак към 10-ти месец, заедно със суровите плодове ...

Мога да ти препоръчам лекари, от които (за нещастие, че ми се е налагщало да вися по болниците) имам моооого продължително спомени, те са от Гастрото и бързо-бързо щще ви диагностицират, ако имаш нужда от лекарско мнение.

Ако друго те интересува - питай, насреща съм Simple Smile

# 229

Момичета, здравейте! Hug  Hug  Hug

dream-wish, за коликите sweetkids_mama и КаНиМа са го обяснили много добре...
Аз също бях на стриктна диета  - ( + никакви кравешки млечни продукти), не само заради коликите, но и като профилактика на АБКМ (алергия към белтъка на кравето мляко)... (Дани беше с леко изразена алергия към белтъка на кр.мляко)
КаНиМа е обяснила всичко перфектно (Канима, съжалявам, че е трябвало да минете през всичко това  Hug), но ако имаш някакви въпроси - питай - аз също съм нсреща...

Аз на Дани давах Саб Симплекс, но той почти нямаше колики - дали капките действаха, не знам...

На Ива редувах Саб Симплекс и Еспумизан - не действаха...
Ако даваш от тях обаче нали знаеш, че Саб се дава преди хранене, но не всяко, както пише, а Еспумизана - СЛЕД хранене - този номер как става като се е нахтанило бебето, не знам, защото моите винаги след кърмене заспиваха...

На Мони нищо не съм давала, но него кърмех на поискване - > разплаче се на гърдата, хълца ли - пак там, гърчи ли се - пак топлината на мама и цицата го успокояваха...

Много мами обаче са доволни от едно сиропче - Инфакол - поръчва се от Англия, Германия или Гърция. Някои от тях споделяха, че не можели да си познаят бебетата, като кукли били (ама не Анабел - това за Пикасо  Hug)...

Имаме едно познато семейство с бебче на 2 седмици, което много, много плаче.
Ще поръчам капки за тях от Гърция, имам познати, преди около година бяха по 4-5 евро, казаха, че и сега са толкова. Няма да има за доставка, защото те ще ги купят и после, ако не идват, ще ги пуснат по куриер или автобус.
Аз така или иначе ще поръчвам - днес ии утре, ако искаш помисли и кажи дали искаш и ти, за вашето бебче  Heart Eyes

Иначе в Англия (от ebay) са малко по-скъпи, но пак - сравнително евтини...
Ето и линк да видиш - >  http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=p3907.m38.l1313&am … ee-All-Categories

Аз вече попитах един продавач колко ще излязат до България 2-3 опаковки...отогвори, че всяка доставката за всяка следваща е само с 1 лира повече.
Ще пристигнат на пощата (има и такава транспортна фирма, която може да достави, но ще стане по-бавно) за около 10 дни, или поне така би трябвало...
Чудех се дали да не поръчам от ebay, но реших, че няма да рискувам (да не би да не пристигнат навреме), така или иначе за същото време, най-много, ще ги донесат от Гърция...

Помисли и пиши дали и ти искаш от тези капки...
Тяхната съставка иначе пак е симетикон, както и на тези в България, как по различно действат, не знам, но е факт, че бебетата не плачат, или поне не толкова...

Ами това се сещам за коликите - дано да съм била от полза  Hug

nadiaeuroHug
Ще чакам снимки  - дечковците сигурно мноооого са пораснали.
А може и аз да се наканя  Blush да покажа моите слънца  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

victressHug
Имате ли ново зъбче днес? Wink  Hug 

Татянка-бърборанка(DIM), като четох, че твоето бебе прохожда и се сетих за Ива - нейното прохождане никога няма да забравя - > бях бременна с Мони, тя проходи на 11 месеца, но искаше постоянно да я държа за ръка или да почива върху корема ми, в който беше Мони Simple Smile Ехххх, спомени... И сега като се сетя как съм била сама бременна с още 2 малки деца (както и повечето от вас тук предполагам) , си мисля че няма пак да мога да се справя... ама не ми е дошло, де....  Grinning

емко08, благодаря за кафето  Hug   bouquet
Аз точно така го обичам - с повече захар  Grinning

Мамо Ц., наистина ми стана тъжно, когато прочетох пак за дупката/ямата...
Най-важното е да сте здрави, да сте заедно и да се обичате, да държите един на друг и пак заедно да преодолявате всички трудности усмихнати...
Защото минавайки през всяка трудност ние и се закаляваме, научаваме и по нещо ново, ставаме може би по-мъдри, по-зрели...

Нека скоро видиш светлината в тунела, нека скоро забравиш за тъмнината и дъното на ямата  Hug

Какво стана с уреда на Бош? Ще чакам да се похвалиш...

magi meiHug
Нека денят ти бъде слънчев, усмихнат и ползотворен!

Ние бяхме до Сандански през уикенда - времето беше много топло Simple Smile, не се притеснявай, ще бъде такова и за вашата ваканция  Hug

sweetkids_mama, малката пораснала Галина е все такава чаровница - много е нежна и сладичка  Heart Eyes
Желая ви много часове забавления и усмивки  Hug  Hug

Hug  Hug  Hug на всички, които не успях да спомена...
Желая на всички мами и деца безкрайни мигове на щастие и невероятно настроение!    bouquet   bouquet   bouquet
До скоро!   

# 230
Привет на всички!
Загубих се по празниците, защото малкия беше невъзможен. Изкара първите две зъбчета и днес вече е цветенце.
А в неделя бях ангажирана покрай тукашния голям празник на Светла Неделя (при нас Великден беше 1 седмица по-рано) и правехснимки по поръчка.
Сега ще се върна назад да попрочета и да разгледам новите снимки дето сте ги пуснали.
Видях, че обсъждате коликите - при нас работеха правилата от темата, дето я пусна Суити и не съм имала проблеми. Аз ползвам и слинг за носене, та ми беше много лесно.

# 231
Ей ме,на...в дупка съм-емоционална,чета ви,но не ми се пише.Като успея да се измъкна,ще ви навестя-най-напред вас.Много ви обичкам и ви прегръщам всичките. HugОтивам пак да си заровя главата в пясъка сега. Cry

# 232
  • През девет земи в десета
Ей ме и мене.Нямахме нет точно по празниците,няма на кой да се обадим дори да го оправи #Cussing out

Диде,ще пиша и в другата тема,но и тук,ние отпадаме за Търново,днес видях,че ми се е отчупило парченце от капачката и се движи в коляното.Утре съм на резонанс и до края на другата седмица на операция.Ако случайно успеем да дойдем с гипс,то ще е за да се видим и без предварителни уговорки.Просто не знам колко зле ще е положението,защото имам и скъсана предна кръстна връзка и скъсан менискус пък и не сме уточнили деня за операцията,ако е в началото на седмицата,добре.

Цоци,Цоци,не се ядосвай,от хабене на нерви няма смисъл.Аз пък като помисля,че трябва да дадем най-малко 3000лв. от спестените за черни дни пари и лошо ми става.А в момента почти нищо не се изкарва и така или иначе повече от половин месец караме на спестявания.Обаче да сме живи и здрави пари се изкарват и дай боже в скапаната ни държавица нещата най-накрая да потръгнат.

Дриймче,ние с Цвети си бяхме като залепени една за друга,първите месеци спеше по корем върху мене,докато отминат гадните колики и по цял ден на ръце или на цица.Сега продължава да спи при нас,сгушена в мене.Давала съм само Саб-капки,за Инфакола отзивите наистина са чудесни.

Разходихме се до Клисурския манастир през уикенда,след малко ще сваля снимките,за съжаление,не носехме фотоапарата,а само телефоните,но това е защото всъщност мислехме да ходим до парка Заимов,обаче объркахме плановете попътно Laughing

# 233
Пиги, Praynig за операцията!Кой и къде ще те оперира?

Вечерница ,с твоуте снимки се комплексирам като форограф.То красота ,то чудо!Разкажи ни повечеко з апразника ,който си снимала.Това празнична процесия ли е за Великден?

Маминка,и аз миналата година бях с прохождащо бебе и беременна.Аничка що ритници отнесе от Миши още докато ми беше в корема.Абе не  е лесно,ей!

Суиткидс,много сладка ГАлинка и тези сини очи ,мамина душинка ,знае ,че я снимат и се смейка ....Пускай снимки и на другите ти дечица ,да видим и те колко са пораснали !

Маги Мей,ще чакаме снимки от Сандански ! smile3509

Лиле,моме(била си някога) каква е тази дупка сега .....пък и пепел от рози стана ,нали беше китка бодлива и миризлива ?

Знам ,милички за дупките,знам и аз ....Цоци е права ,пишете тук - наистина е пристан - да си починеш и излееш....

# 234
Танче,мисля да отида при Хубенов в Дианабад(всъщност вече му се обадих).Преди години там ме оперира Шойлев,бог да го прости,след това Мазнейков от който също съм много доволна,но нямам идея в момента дали оперира извън частната клиника,пък и доколкото разбрах в момента Хубенов е един от най-добрите специалисти които слагат изкуствена предна кръстна връзка,другият е Георгиев от Военна болница,но при него сумата за операцията е умножена по две.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 17:12 от Пиги®

# 235
Пиги, ако ти трябва добър травматолог - д-р Тони Георгиев също е много добър специалист, особено за такъв тип травми. Приема в болница "Св.Панталеймон", май там и оперира. Непременно се консултирай с него.

# 236
Здравейте, мили мои.
Влизам за малко и набързо.

Христос Воскресе! (нали 40 дни се поздравява така)
Нека внесе светлина в душите, мир и любов в домовете ви.

Ние точно на празника имахме проблеми с Коко. В петък му сложиха една ваксина (по препоръка на личния лекар) срещу пневмококи, че той много често страда от гърло. Всичко беше ОК, но вечерта крачето се поду, започна да го боли и едва ходеше, а на другия ден вдигна температура (39,5). Звънях на доктора. Той ми каза да му слагам компреси и да му давам нещо за температурата. Така изкарахме самия Великден. Но в понеделника нямаше подобрение, освен че температурата спадна до 37,5. Отидохме в Пирогов. За пореден път се убеждавам, че там трябва да се ходи, единствено при съмнения за счупено или в случай, че сте опитали всички други възможности. В конкретния случай не се съмнявам в квалификацията на лекаря, който ни прие (хирург), но си мисля, че увлечен от идеята, че при него идват само спешни, тежки случаи, се поведе и ни изплаши с мнението си. А то беше: веднага влизате в болница, слагаме го на системи с антибиотик и след няколко дни, като омекне подутината, ще я оперираме! Втрещихме се. Пред очите ми по лицето на мъжа ми започна да се стича пот. Питах дали няма друг вариант, защото имам бебе, което кърмя. Той казва, че антибиотик може да се пие и в къщи, но аз не бих могла да преценя кога е дошъл моментът за опериране. Мъжът ми пита: Има ли шанс да се оправи и без операция? Отговорът: Да, има, ама не знам дали ще стане така. Аз казвам: Добре, ще го водя където кажете и колкото често кажете за контролен преглед, но да си го взема сега в къщи. Той: Я по-добре излезте навън и спокойно решете какво ще правите.
Излизаме навън. Звъня на личния лекар, но той не беше в София. И изведнъж се сещам за леля ми. Аз съм ви разказвала за нея - тя е лекар, повече от 30 години работеше в ИСУЛ, а от около 6 години практикува класическа хомеопатия. Отидохме при нея. Тя му разгледа крачето и даде му някакви капки - противовъзпалителни. След половин час нямаше видим резултат. Тя смени капките - този път му даде противоалергично лекарство. И след половин час подутината вече не беше толкова червена. Тя пак му даде капки. След още половин час Коко вече можеше да ходи нормално, а петното избледя още. Днес вече има само бледо очертание на мястото, където беше подутината, болка изобщо няма, само все още има леко втвърдяване в мястото около убождането. Да е жива и здрава леля, но тя буквално спаси детето ми от един касапин!
След тези емоции, два дни не можем да се въстановим с мъжа ми. Но нещата постепенно влизат в релси.
Днес пък Поли хремяса, вероятно, за да ни върне към действителността.   Wink
Това е при нас.

Дриймче, на моите бандити коликите им минаваха от Саб Симплекс. А Поли в добавка й давах да суче при всеки признак за колики. Минаха за около 15-20 дни. Дано при вас минат по-бързо. Целуни сладката принцеска.

Поздрави,  Hug и  Heart Eyes на всички останали.

# 237
Леле Феичке,голямо приключение.Аз също съм купила от тази ваксина,но ще настоявам да я сложат в ръчичката,дано да нямаме проблеми.
Лени,Хубенов и Тони Георгиев оперират заедно в св.Панталеймон.И двамата са водещи специалисти в тази област.Само дето в св.Панталеймон сумата започва от 5000лв. В Дианабад условията са малко по-мизерни,но ще ме оперира същият специалист на половин цена Wink

# 238
  • Пловдив
Наистина Возкресе!
Здравейте момичета,

Пиги, мила, откъде тази травма ти дойде на главата??? Какво стана  с другите травми на спортистката-мина ли й, а и мъжът ти каво стана с тромба- аз нещо май изпуснах  newsm78
Дано по-скоро да се оправяте и ти пожелавам успешна операция и бързо възстановяване!!!!
Феичке  #Crazy тези хирурзи освен да режат... май друго не знаят....

dream-wish, честито бебче!
 Много ви се радвам на новите зъбчета - и аз като им растяха непрекъснато им ги гледах и се радвах... беше сякаш толкова отдавна...
Сега се радвам на племенницата - тя е такъва кротанка и сладуранка... Направо я изяждам с целувки!!!!

Искам да пиша на всички, но времето ме притиска - затова само ви казвам - голямо ГУШ от мен  Hug  Hug  Hug

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 10:48 от radetok

# 239
 Здравейте мили мами!!!
Редовно ви чета и много се радвам на постовете. Не писах известно време, защото жестоко си срязах ръката
от една счупена чаша, но сега съм по-добре.

Меги мей и аз чакам снимки от Сандански - много обичам този град.
Пиги, желая ти всичко бързо да мине и да е наред.
Фейчке, ох през какво сте преминали, но добре че сте се разминали с тази операция.
Пикасо, как си?? С  голям кеф чета постовете ти.
Вечернице, много хубави снимчици.
Мамо Цоци, съжалявам за проблемите които са ви връхлетели, но се надявам скоро да им дойде края.
Желая ви слънчев и весел ден, много много усмивки.
newsm51  smile3525

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 09:44 от ElenaF

Общи условия

Активация на акаунт