Пролетта дойде зелена и красива, Януарчето расте край мама най-щастливо

• 15 713
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
Сладурке,не е лош този хотел  Rolling Eyes.Мерсаж за кафето.
Преди почивката трябва да  посетяТОВА МЯСТО Mr. Green, или направо там-хем отпочинала,хем слабичка  newsm44

# 61
Добро утро.
Сладурче мерси за кафето.
Натали, мога да ти препоръчам на Дружба или Слънчев ден да отидете. Там също има много хубави хотели. Пък като дойдете, се обади за по кафенце ако ти остане време  Simple Smile.
Марти, след разходката вчера, спа доста целия ден, че и вечерта. Ще видим днес как ще е.
Оня ден излязох на разходка, но доста се позабавих. И седнах на една пейка в морската и кърмих там. Минаваха хора /от всички закътани места, седнах на няк'во като магистрала ooooh!/ но всички си вървяха, нито са гледали, нито са говорели. Мина доста добре иначе и аз си мислех, че ще ми е трудно.
Още кърмя на поискване и изобщо не гледам час. Някой път е през 2 часа, друг път през повече. Не знам него ли да чакам да разреди или аз трябва да постоянствам  newsm78. Както Лорини каза - това ми е работата - да гледам и храня бебето, затова пък е чудесна работа и много ми харесва  Heart Eyes.

# 62
Преди почивката трябва да  посетяТОВА МЯСТО Mr. Green, или направо там-хем отпочинала,хем слабичка  newsm44
Да, бе, както казва един приятел - ша даваш пари да те държат гладна  Laughing

# 63
Да, бе, както казва един приятел - ша даваш пари да те държат гладна  Laughing

Ми то за 45 лева на човек ти какво очакваш, да им дават и да ядат ли.  Joy Аз не си падам по такива места, обичам да отслабвам със собстено темпо. Най-много отслабвам като има колоездачни съзтезания. Пускам си Евроспорт, качвам се на велотренажора или на степера (или и на двете) и зачвам да карам със болните (защото в колоезденето са най-малкото асматици). Минала година цяло Жиро изкарах.

Днеска майка ми има рожден де, обаче не съм се снабдила с подарък. Трябва да ходя да я обзаведа с нещо ненужно.

# 64
Ето ни и нас в новата тема. Васи спа тази нощ от 21:00 до 7........  Grinning

# 65
Добро утро!
Вече съм с къса коса - според фризьорката приличам на Гала  hahaha, ама на мен не ми се вярва много, много... Имайки предвид килцата по - скоро наподобявам други изрусени БГ знаменитости Joy
natali81 през 2007г. бях ето в този хотел в Златни пясъци http://www.hotelkristal.bg/  и останах много доволна newsm10. А иначе за "Св. Константин и Елена" - http://www.grandhotelvarna.com/main/index.php?lang=bg. Лично на мен плажа на Златните ми харесва много повече  Wink А като ходим на море на "Св. Константин и Елена" обикновено плажуваме на "Слънчев ден"  Laughing
Monick не се притеснявай - ще свикнеш. Ти ако знаеш аз какви катастрофи съм правила  #Crazy Важното е да не се панираш в такива ситуации и да продължиш с шофирането, защото има моменти, в които действително се налага  Hug
Иники да е жива и здрава майка ти    bouquet
Не знам друго какво да ви кажа, освен да се похваля, че Делян две нощи поред прави 8 часова пауза  newsm44
Лек ден и мноооооооооого разходки  Hug
П.П. Ние продължаваме с опитите за социализация  Wink

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 10:42 от bubchenceto

# 66
Добро утро!

Наминавам само да ви поздравя, че изчезваме на пикник  Mr. Green
Хубав ден!!!

Иники, да е жива и здрава бабата и мнооого да ви помага  Mr. Green

Hug

# 67
На Дени вчера и беше първия рибарски излет. В петък специално ходихме да и купим столче за колата, за да я водим на риболов с нас. Чувстваше се страхотно, по пътя спа почти през цялото време, а на язовира я разхождах с количката, а като дойдеше време за хранене се мушкахме в колата. Единствено ми е мъчно, че не можах да хвърля една въдица, но и това ще стане някой ден, то и без това рибата не кълвеше.
лллллллллл пхм , Това ви го написа Деница, аз само го подчертах  Laughing
Слънчев и усмихнат ден на всички и приятни разходки.  Hug

# 68
Хайде и аз да се разпиша за деня!
Събудих я Анчето рано рано, в 10.00 часа с идеята да променям режим, но тя помрънка помрънка и сега спи. Чакам я да се събуди и излизаме навън. Ще минем през Джъмбо да и купя разни нещица и след това сигурно ще отпердашим към Южния. В тази връзка, Сиси, много ме е яд, че се разминахме вчера. Аз един път да мръдна извън квартала и ти точно тогава да ми се обадиш...нищо, следващия път.

Иники, ЧРД на майка ти.

Аз пък няма да ви се хваля с нищо за да не се самоурочасам, че преди като се хвалех, че Анчето спи по цяла нощ и тя взе, че спря Crossing Arms

Хайде, събуди се госпожицата. Много ви здраве!

# 69
Здравейте,мили мами Heart EyesЕй,не мога да пиша с Васи под мишница-от няколко дена направо пищи,като го свият колики...Но иначе си има добър режим-е,и ние си сучем на поискване през не знам колко време.Но така ще е,докато той си реши-станал е един пухкав само от кърма Simple SmileКърмя и навън,с бибата имаме мир и на по-дълги разходки-абе,добро юначе ми е HugА каква пролет е-ходя и душа като куче PartyСфотографирвам наред и даже си заживявам пак като совсем свободен електрон.И днес гората ни зове,ама първо да уважим всички палачинки-мъж ми е голям майстор на същите.За нас-закусчица,па после каквото децата надробят...
Весел ден и незабравими емоции ви желая-отивам да чета като в доброто старо време-истински книги Peace

# 70
Абе мацки, нали някой направи група на януарките във фейсбук???
Аз си направих някаква регистрация там, как се казва точно групата или трябва официално да ме поканите? Нещо не ми е ясно newsm78

Аз съм Lilly Luchkova

# 71
  • София
Ох, приспах дечурлигата, но май и аз ще полегна...Установих, че съм одъртяла и не ставам за нощен живот. В 12.30 вече ми се доспа и се прибрахме, че и Мартин днес беше от 8 на работа...Бяхме с колегите му в пианобар Синатра. Там пее и работи и този Васко, който участваше в малките концерти на МА. Тя май Мини му беше фен newsm78. Момчетата са били много послушни. Само дето Хриси ни чакал да се приберем и както никал да пи, заспал в 23.30. Георги пък ни надуши и ни посрещна...И за капак сутринта и двамата цъфнаха в 7 будни - да изпратят баща си на работа.
Angelviolet, вчера и ние бяхме в Борисовата от 18 до 20 часа. Оглеждах се за Киша, че знам, че там се подвизава, срещнах една мама от септемврийския форум Simple Smile
Киша, определено не ви е било ден вчера...
Моник, ти пак си се престрашила да караш от самото начало сама с Преслав. На мен ми трябваше година и половина, докато го направя. И сега мразя да карам в задръствания и гледам да ги избягвам, че както казва Мартин съм с по-бавни реакции.
Павлина, довечера обещавам да го питам, че като се видим забравям. От 10 дни насам почти не съм го виждала. По цял ден е в "Рибател", като се прибере в сервиза...Вчера едва ни отдели 2 часа.
Наталия, тия дебелариуми са бошлаф работа. Казвам го от лични наблюдения. Аз родом съм от едно малко градче, близо до Разград - Лозница. Та там още навремето беше създаден един от първите дебелариуми в България. През 80-те бяха само 3 де - в Лозница, Трън и Китен. Та от малка ги гледам "отслабващите" как там пазят диети и като ги пуснат на разходка из града и се намуат като за последно. Що звезди са били да отслабват там...Зълва ми в момента отслабва в подобно чудо на Лъки...и при нея резултат тц. Понеже като се прибере и пак старата песен на нов глас.
Та хайде със здраве...А Копривке, групата е отворена и се казва Януарки и Януарчета в шарени поларчета

# 72
Сладурчеста, понеже казваш за вигантола, че си го спряла, да ти кажа, че тук при мен все пак температурата почти не пада под нулата през зимата. За алергичния шок да ти кажа какво знам: проявява се мигновено, би трябвало да се направи Урбазон и се моля никога, ама никога и на никой да не се случва! Praynig Praynig Praynig

Моник, дано не ти се случват такива неща повече! За падането от количката и мен много ме е страх, защото все в последния момент тръгвам да взимам  баткото и има тук един баир, по който се стига до у-щето с едни павета, стръмно нанадолнище и Ивайла подскача в количката. Затова я закопчавам с коланите.

Нека и аз да кажа за раждането... Синчето е родено в Тина Киркова, (за малко щеше да акушира Теди Костова, Лорини   Grinning), но се рзболя и ме прехвърли на една друга колежка), тогава акушерките и сестрите се държаха много добре, ама имаше една луда санитарка, дето все се оглеждаше в лекарствения шкаф, да види как й стои хирургическата шапка, докато аз се оплаквах, че съм жадна...

За Англия и аз да разкажа някои интересни неща около раждането, ако вече не ги знаете, де...
По време на бременността всяка бременна може да напише "План за раждането", което аз си мислех, че е ей така само. Включва:  имаш право на двама партньора за раждането, можеш да избереш как да те обезболяват: газ, епидурална, инжекционно..., дали да има студенти, присъстващи на раждането, в каква поза да раждаш, дали да се даде витамин К на бебето, как да се даде - през устата или инжекционно и т. н. Ето как изгележда: http://www.hippbabyclub.co.uk/dhs_birthplan.php
Аз не вярвах, ама хората го изпълниха от до. Сложиха ни и БЦЖ и противохепатитна ваксина, иначе противохепатитната тук се слага само на майки, които са болни от хепатит Б. Имунизациите иначе започват от 2-я месец.
И понеже татакото ме заведе в болницата, акушерката (само тя присъстваше на раждането!) попита , той няма ли да остане.  Shocked
За смяната на стаите,, за което е писла Натали81 и тук е същото и си мисля, че е заради това, ако си травмирана от раждането. Ние също имахме такъв сикюрити сензор на крачето. Grinning
Имаше три менюта, от които можеш да избираш за следващия ден.
Абе и други екстри имаше, та се моля дано някога стигнем такова ниво в БГ родилните домове да са като тук като хотели и родилката да е като царица, а не да я правят на маймуна!
През цялата бременност ме засипваха с информация под формата на симпатични списания, а в болницата получих сума ти подаръци под формата на мостри и ваучъри за памперси и т. н... Изписаха ни с един куп брошури - за кърмене, имунизации и т. н.
И понеже казах, че при първото раждане умрях от жажда, да кажа само, че първото нещо, което ти носи акушерката, като влезеш в стаята! за раждане е кана с вода с лед и аз си посръбвах по време на напъните и се чувствах много добре.
И последно за здравноосигурителната система в Англия : всеки, който работи, част от заплатата му отива за здравно осигуряване, не се заплаща нищо допълнително, всяка рецепта струва 8 паунда, освен за деца, бременни и майки до 1-вата година на детето, за които рецепите са безплатни, а и стоматологичното лечение - също... Но когато се наложи допълнително изследване - чакането е доста дълго, като за моя видеозон - 1 месец!  Rolling Eyes

За кърменето навън, в по-големите магазини има стаички за преобличане и кърмене на бебетата.

И да ви кажа: кърмете смело навън и пред хора, иначе в БГ никога хората няма да се научат, че кърменето е най-естественото и красиво нещо на света!

Приятна неделя на всички!

# 73
Доника,  разминали сме се. Ние към 18.00 се заприбирахме. Ако видите един рус Angel във Violet анцунг вероятността да съм аз е голяма. Този анцуг леля ми го мери вместо мен в магазина, защото ацз бях в края на 7ми месец, но много си го харесах. Та сега слава Богу е едно от малкото неща, в които се побирам, без да ми стяга и дърпа някъде и да усещам дискомфорт, та активно си го употребявам. Вчера ми идваше да препоръчам най-топло подобна дрешка на 2 русокоси "фолк" девойчета, като ги гледах как веят удължения и супер съсредоточено се крепят на 10 см. токове по пътечките на Борисовата, ама мъжът ми ме скастри, че и "фолка" има право да си се разхожда както и когато си иска.  Прав е човекът, съгласна съм! Не че искам да ограничавам на хората правата или да им се меся, ама всеки път като се разминаваме с подобно гледка и се напрягам от съпреживяване Joy Joy Joy: муцките едни смръщени и съсредоточени, здраво стиснали се подръчичка -имам чуството, че всеки момент а-а да паднат и поне едната ако успее да задържи другата. А като ги погледна в обувките-чак на мен започва да ми стиска крачето. Аз нали все си ожалвам хубавите обувчици-токът ми става на нищо вечер само от колата до заведение да влезна, представям си ако направя един сити парк тур!

Цитат
За кърменето навън, в по-големите магазини има стаички за преобличане и кърмене на бебетата.
И да ви кажа: кърмете смело навън и пред хора, иначе в БГ никога хората няма да се научат, че кърменето е най-естественото и красиво нещо на света!
Абсолютно подкрепям! Между другото, момичета, обмислям от известно време един проект в тази връзка-касае правата и защитата на бременните и младите майки. Тези дни ще ви поразкажа, ако нямате нищо против, и ще съм Ви благодарна ако на планираната ни бъдеща среща споделите вашите виждания, за да го направим максимално полезен.
[/color]

# 74
За връзката м/у МЦ и биберона, и аз като го прочетох отначало се зачудих, но после с инженерния си мозък  Mr. Green  намален с 4-те % , поразсъдих и реших че защото бебето,неползващо биба, стои по-дълго на гърдите и с това помага да се задържи високо нивото на пролактина... И все пак си е до организъм и до набор от хормони индивидуално при всеки.
Ето от тук съм прочела това инфо, благодарение на Доника  Hug , поместено на I-ва страница: http://xedra.wordpress.com/2009/01/16/menstruation/
За витамин "Д" - и на нас тук не ни изписват,политиката им е такава.
За слънцезащитния крем- за бебе до 6 м тук не се препоръчва, въпреки че озоновата дупка е точно над нас и никой не се показва на слънце без такъв. Но пък и бебетата не се показват на пряка слънчева светлина, количката се покрива с пелена или сенник...

И ние днес сме малко объркани след смяната на времето, ама пък си имахме 1 час повече  Heart Eyes
Хубав и усмихнат ден!  Hug  Hug 

Общи условия

Активация на акаунт