Пролетта дойде зелена и красива, Януарчето расте край мама най-щастливо

• 15 750
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Соня, от Бранков са много доволни хората (мисля, че ръководител на детска хирургия се водеше  Thinking). Носи му се славата на подкупен обаче. Аз лежах там с една мама, чието бебче имаше тумор в крачето. Та той надълго и нашироко обясняваше на майката как е много сложна и опасна операцията и как се надява да мине добре и т.н. После подметна нещо как таткото дали си носел чековата книжка.. На шега го направи, но нали знаеш - във всяка шега има малко истина. Така де - добър професионалист бил, но да си подготвена  Peace

Пенушлиев - при него ме пращаше д-р Попйорданова от МД (на мацките от кърмаческия докторката). Но лично аз, слава Богу, нямам впечатления от никого.. Успех и кураж! Пиши дали всичко е наред  Praynig  Hug

Натали, абе ти сега ме хвърли в тъча..  newsm78 Хич не се замислих дали може да е нещо друго.. Аз никога не съм имала афти и точно се зачудих как така му се появиха изведнъж - те нали уж усложнение на млечницата се водят, т.е. някаква по-остра степен.. Сега ще накарам Митко да го види, че той поне знае как изглеждат афтите...

# 151
Сонче - стискам палци всичко да е наред.

Бели Ружи - Смайлинг е истинска про в кърменето, много добре го е казала. и нашата кукла напоследък все едно не и стига, и иска по-начесто и аз и давам, мисля че е защото все повече неща осъзнава и като и дойде в повече и иска мама и цица. дано и при вас да е така. просто работя на повикване, както се казва  Laughing

Смайлинг - супер добра си верно откъм кърменето.

Вайълет - след раждането кожата се изнежва още повече отколкото към края на бременността, аз съм подготвена, но онзи ден обух едни яки обувчици и ми се скъсаха краката от болка и си казах, че още месец-два суетата ще я забравя.

Бърборанче - много добри идеи даваш за вани, ще пробвам.

сладурчеста - вие ли сте най-големи, ще погледна на първа, а на вас честито

Лорини - те не пораснаха ли вече нашите бебоци за такива ванички? мисля че може би до 4-5месец да се ползва. пък и скъпичка,бе.

Ванила - понякога така ме ядосва таз България с нейните неуредици и болшинство хора, отричащи законите и правилата, все едно са сами в гората. уххх, и аз имах проблем с едно стъкло, което се пукна от улягането на сградата и застрахователите дори отказаха да ми платят каквото и да е, строителката ме отсвири и на финала си платих сама, само и само да не  се разправям.

Моята беба никави признаци няма да се обръща.

Иники - мъжа ти много умен, ама лош,ей, така да те зарадва, и после - ууууууууу

моят мъж излезе - негови приятели от Пловдив са тук и аз малко отдъхвам - без нищо да правя. лека ви нощ

# 152
Първо водих Красито да види 3-та градска, както ви казах, много му хареса там, може и да поостане ден-два ако е рекъл Господ.

Иники, защо ще влиза Пре-Краси в болница? Може и да си казала, ама аз да съм пропуснала...сериозно ли е?

# 153
соня-82, стискам палци всичко да е наред с малчо.
Иники, що искат да оставят Краси в трета градска? Да знаеш, че ако мъж ми ми направи такъв номер с тортата ще бъде публично линчуван
stelaruseva, аз доколкото знам, каквото и да ядеш, кърмата ти ще е с правилен състав за бебчо.

# 154
 Пак във връзка с микро-организма, но не е страшно, напълно здрав е. Ходихме да оценяват развитието му. Всичко изглежда нормално, обаче не смятали, че трябва да е така. Изследвания били лоши, трябвало да не задържа храна, а той не само, че задържа, но и наддава добре. Освен това трябвало да е малко по-бавен в развитието си, а той дори е напред. Искат да разберат как така. Взеха изследвания пак, за да изключат грешка в лабораторията. Ако се повтори резултатът ще го приемат за едни-два дена за допълнителни изследвания. Накараха ни да опишем час по час едва ли не как сме го гледали. Д-р Илиева ни нави да идем, защото тези изследванията, могат да помогнат на други дечица.

Аз лично мисля, че малко са се изхвърлили в първоначалната диагноза, ама знам ли, нека си направят изследванията.

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 23:32 от Иники

# 155
  Д-р Илиева ни нави да идем, защото тези изследванията, могат да помогнат на други дечица.

Браво на вас! smile3501 Сега вече ще има школа "Иники" за отглеждане на деца с микроорганизми smile3521

Извън шегата - благородно е, че ще направите тези изследвания, за да помогнат на други деца. Честно да си призная - не съм сигурна, че бих се навила да вкарам детето пак в болница, ако няма необходимост в името на благородна цел. Но всъщност това е правилната постъпка.

# 156
Да питам някой изследвал ли си е кърмата ? защо и какъв е бил резултата ? /почвам да се чудя с моята диета дали се храни добре това дете  newsm78  въпреки, че постоянно ям супи от сезонните зеленчуци + яденета с месо + бира + боза..= до пръсване../
Стела и аз съм си мислила  newsm78 newsm78 newsm78. Уж казват, че качеството на кърмата не се влияе от диетата на майката и набавянето на полезните елементи е за сметка на организма на майката...Аз от една седмица изключих и морковите, и пилешкото, защото срещнах една мама, чието детенце освен краве продукти имаше алергия и от моркови и пилешко  newsm78

# 157
Здравейте мамита Hug
Да се запиша в новата тема,признавам си не съм ви изчела,след малко се връщам назат да чета,от няколко дни изобщо не ми се пише,едно ми е никакво,свекър ми здравословно не е добре днес са го оперирали(във Враца,той там живее) и резултатите хич не са добри,толкова ми е притеснено, и Марио не е виждал ,тъкмо се затопли времето и бяхме се се разбрали да отидем той се обади че е в болницата.
Иначе ние с Марио сме добре като изключим, че много ревем като излезем на разходка,като му се доспи  се чуди как и се започва един рев........
Лека нощ от мен и приятни сънища Hug

# 158
Иники, и от мен получаваш адмирации за това  newsm20  Аз също не знам дали бих си вкарала детето в болница заради това... Сигурно не бих, затова те поздравявам за смелостта ти  Hug

Мериголд, засрами ме чак  Blush Ама далеч не съм такъв капацитет какъвто изглежда  Mr. Green Не ми вярвайте на 100%, повечето неща съм ги прочела по разни статии.. Верно, че от достоверни източници уж, но пък то ако ставаше с гледане нали знаете за кучето  Mr. Green Ето например се хванах в грешка - писала съм, че може Яворчо кърмаческа стачка да прави. А това, което описва Ружите по-скоро може да прилича на скок на растежа, а не на стачка... Ето две статии за стачката - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1971 и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124928.0. А ето и за скоците - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5186 (имаше и още, но не мога да ги намеря сега)

Лека и спокойна!  Hug

# 159
Момичета, някой беше писал за пенести изпражнения тук, но не си спомням кон. Притеснително ли е? Днес са такива на Марти и не знам какво да предприема  Sad.
Благодаря за сега. После пак.

# 160
  • София
Добро утро!
Момичета, много ви благодаря за бързите отговори и за съветите! Прекрасни сте!   bouquet
Течности пия много по принцип, сега го кърмя на поискване и дано да се стабилизират нещата. Лорини ми каза още няколко неща които мога да пия и да ям за стимулиране на кърмата, ще почна и тях.
Сиси, ами той не се дърпа докато суче и не реве. Само че много настървено суче напоследък и зърната взеха да ме болят, а до сега не съм го имала този проблем. Проблемът е , че Явката суче настървено първите 6-7 минути максимум и после почва да заспива. А не знам колко е успял да изяде за това време . Много трудно го събуждам после, за да започне пак.
Първите два месеца си беше наддал с по един килограм, а сега не знам. В нас нямаме кантарче, а сме на консултация на 17.04. В този ред на мисли някой май беше казал , че от някъде можели да се вземат под наем такива кантарчета. Ако помня правилно , ще помоля да ми кажете от къде мога да взема.
Нашата лична ми каза да се цедя преди кърмене , за да видя по колко кърма изцеждам . Защото той за тази възраст трябвало да изяжда минимум 120 мл и ако не изцеждам толкова да съм си купувала АМ. Само че аз си мисля, че той може да изсуче повече от колкото мога да изцедя аз, а и се притеснявам да не го отбия така, защото това означава да му давам кърмата със шише.
Ще ви държа в течение как се развиват нещата при нас и още един път ви благодаря!
Александра ще ходи на лекар след обяд с баща си.Да видим как са нещата и при нея. Ако лекарката каже , че е нещо заразно като предният път , може да я пратя за една седмица при баба и в Разград. Ще ми е мъчно , но не ми се иска да рискувам пак да заразим Явор.
За обличането - явно в нас си го обличам като вас, но на вън го навличам повече. Моят мъж като видя оня ден как го бях облякла, че и одеяло бях помъкнала щеше да ме уби. Вика ти какво искаш да заври детето ли.Александра определено не съм я навличала, но явно сега съм се притеснила да не го простудя, че вече два пъти го разболяваме от каката.
Не съм много в час с кой какво и защо. Нямах време да ви изчета. Но стискам палци на всички , които имат нужда и много  Hug
elena_d , за съжаление аз не мога да ти помогна.
Ето малко снимки от нас, че май от раждането не съм ви пускала
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=362053&pid=11468297
Паролата е 170109.

# 161
 Чак пък благородно не е, докторите знаят как да обработват. Хубаво е да знаем и ние какво става. В тази болница май са най-добрите лекари, затова няма от какво да се притеснявам. Много са мили, вчера ме разпитваха надълго и нашироко от какви болести съм боледувала, но не можах да им помогна, защото не съм карала никой от детските болести, "даже шарка!" както се възмути една сестра. Питаха и за таткото, той от 4 годишен дори настинка не е пипвал. В нашето семейство най-често боледува котката.

Бели Ружи, бебока по принцип би изсукал повече, отколкото ти ще изцедиш с ръчна помпа. Като правихме този експеримент в края на кърмаческата ми кариера, бях изцедила 40 мл., а лекарката каза, че бебето вероятно "вади" около 50-55 мл, но не знам как ги е сметнала тия милилитри. Трябва също така да имаш предвид, че Краси така и не започна да суче силно.

# 162
Здравейте, момичета!

Георгиева, Бърборанче,
много се радвам, ме при вас нещата са се развили добре  Hug. Да са ви живи и здрави малчовците и много усмихнати!

И ние да се отчетем  Simple Smile. Пътуването до Мала църква мина много добре и там всичко беше ок с изключение на нощта - доста неспокойно спа Рая. Не е като да е искала да яде, но просто се будеше честичко и си пъшкаше нещо. Заберязахме, че се стряска от лая на кучета, от кукуригането на петли и т.н. - разните му селски звуци, които тя никога досега не е чувала  Laughing
Пак на Мала църква се случи и първото й падане. Бяхме сложили порт бебето й на едно столче и тя някакси се е завъртяла явно вътре. Не знам как точно е станало, но е видяхме да се изтъркулва с все порт-бебето под масата  Shocked. Както по-късно каза таткото от името на Рая: "Агууу, агууу...туп....ауууууу"... Е, нищо й нямаше освен, че малко се стресна - портбебето беше забавило и амекотило удара  Praynig.
Странното обаче е, че въпреки че не нервничеше много на Мала църква като се  приблахме вчера цял ден беше доста неспокойна и мрънкаше. А вечерта и един кратък, но токо силен рев нададе, це сериозно се замислихме да я водим на лекар през нощта  Shocked. За щастие отново едно рамо ни даде сушоарът (отдавна не го бяхме ползвали) и малката за 5 минути заспа. Спа си много хубаво цяла нощ. Но ще я заведем все пак на чичо доктор да я види как е.

Иначе купих и слънцезащитно кремче на Мустеха, но сега съм в чуденка как да го измивам от личицето й - нали е водоустойчев, а и тя никак не харесва да й мия лицето  Thinking

След малко отиваме с Рая да занесем букет на лекарката, която й помогна да се появи на бял сват, че нали днес е денят на здравния работник.

Хубав ден ви пожелавам и никакви неприятни премеждия  Naughty повече!

# 163
Бели Ружи, така както чета ми се струва, че трябва да се оправите с кърменето на поискване. Изглежда ми, че детето просто е мноооого гладно като почнете с храненето и затова настървено суче и следователно се изморява.. Не знам обаче, нямам опит с повече бебета освен с моето  Mr. Green и не знам дали няма други състояния, при които се държат така.. За везната - звънни до кабинета по кърмене и питай там (пробвай на този номер - 0896 418 488, не съм сигурна за него, но питай там, ако не е той все пак ще те насочат). Имай предвид за везната, че детето не всеки път изяжда едно и също количество (даже това се случва рядко). Съветвам те да си го изтеглиш 1 ден преди и след хранене, за да се ориентираш колко поема. След това веднъж на ден, в едно и също време, гол, поставен по един и същи начин на везната. Така ще видиш колко наддава на ден. Ако е около 30 гр. си е супер. Ако е повече - още по-супер Wink.  Тегли така една седмица до 10 дни и я връщай, кофти е с везна вкъщи (това при положение, че всичко е наред, а аз мисля, че ще е така  Peace). И вземи си смени личната. Не е чела сигурно откакто е учила в унито. И сигурно е чела книги, написани преди 30 години. Вземи й принтни малко статии от библиотеката (с източниците) като си оправите проблемчето да види всъщност за какво става дума.  Аз да ви кажа за мен си - в момента почти нищо не мога да изцедя. 30 мл. с 300 зора, и то само от едната гърда, другата и 20 не ми пуска. Да, ама дребо си яде. И явно не яде само около 50 мл., щото си пишка, наддава си, спокоен е като не го мъчат коликите и така. Така че повтарям - количеството кърма не може в никакъв случай да се определи от това колко изцеждате! Хайде, мила, чакам да кажеш как върви и ако не върви да звъниш на някой консултант. Те ще ти помогнат най-добре. Не я слушай твоята лична...

Между другото - Калоян е със същото гащеризонче като на Явор на ето тази снимка - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=362053&pid=11468298  Grinning Много му го харесвам  Grinning

Катериче, аз няколко пъти съм удряла Калоян..  Confused Един път в коремчето го цапнах, така ме беше страх дали не съм му направила нещо.. Само го гледах после да видя има ли нещо по-странно в държанието му..  Confused Много е гадно така като си причиниш на детето болка..  Confused Но се успокоявам с една тема - Мила моя мамо, понякога за мен си зло голямо. Ама а де - къде беше..

Като заговорих за теми - вижте тази тема. На мен много ми хареса..

Бърборанче, водихте ли я на гастро? Хайде, чакаме те и от там с хубави новини и да се свършва вашата зима  Hug

Хайде, мацки, дребо нещо се размрънка, ще го видя дали не е огладнял..

П.П. Ружите, не разбрах - даваш ли вода или чайчета?

# 164
  • София
Добрютрууу!!!
ЧРД и на интернета и на мама. Сутринта Хриси и честити ден ден по телефона, пя "бъдей ту ю". Тя чак се разплака.Айде да ви почерпя за нейно здраве.

Моята сага с детските градини продължава - още си чакам потвърдителния имейл. Киша, ти получи ли?
Нощес пък сънувах Лорини, Коко и Катерина седнали на една пейка пред къщата на майка и. Явно съм го свързала нещо със снимките newsm78
Катериче, значи Рая е минала бойното кръщене. Тепърва трябва да си отваряме очите на 4...
Бели Ружи, бързо оздравяване на Алекс. Аз другата седмица ще погустувам на мама и тате, та ще се подвизавам и по Разград. Така че, Ивенцето, Оцеола, Дорита...ако искате да си спретнем една среща.
Иники, да го нацелуваш преКраси от мен. Не каза какво стана с Мита, излекува ли се милата?
И накрая честита месечинка на Сами, Елина, Ивет и Есер !!!

Общи условия

Активация на акаунт