Алтернативни продукти за дамска хигиена

• 132 874
  • 1 352
  •   1
Отговори
# 405
Деси, една хавайста акушерка, която познавам, ми разказа, че когато е получила пролапс и матката й буквално слязла на входа на влагилащите е използвала в продължение на 1 г. по цял ден намотка от коприна (просто намотана коприна, като голям тампон) и се е справила с проблема. Каза, че не е правила специални упражнения, а просто самата намотка е карала тялото да работи (това не ми стана съвсем ясно тогава, аз само Кегел съм правила и не знам как е с нещо вътре). Също каза, че в Германия акушерките много ползвали топките и ги препоръчвали след раждане за тонус.

# 406
А преди раждане дали не са от полза тези упражнения  newsm78 . Аз една чашка не мога да избутам  Embarassed какво остана за бебе...нещо не push-вам ефективно  Laughing

# 407
                          Ако преди раждане не значи по време на бременност, предполагам, че няма да има проблем  Peace. Колкото до бебето, не се притеснявай за него преди да си забременяла - после ще имаш достаъчно време Hug. Ако методът с коприната го намерим в повече детайли съм навита, тъй като ще излезе по-евтин от яйцата. Или поне така звучи.

# 408
А преди раждане дали не са от полза тези упражнения  newsm78 . Аз една чашка не мога да избутам  Embarassed какво остана за бебе...нещо не push-вам ефективно  Laughing

Клерет, бебета не се "пушват" Naughty Самички си излизат  Grinning
Кегелите са много подходящи по всяко време, преди, по време на и след бременост. Понеже така и така в тази тема изпадаме в доооста подробности, ще споделя, че 100-тина повторения на ден за известен период от време, изтстрелват изживяванията в спалнята далеч в небето и за двамата участници  Grinning

# 409
Е сега вече ме нави  Laughing.

# 410
То ясно, че самички си излизат в идеалния случай, ама ако евентуално нещо се наложи не мога да му помогна хич  Wink . Затова ще почна да се упражнявам, току-виж и някой друг бонус намажа  Mr. Green

# 411
Мег, какви са тези топки, има ли някой линк или някакво инфо? А може ли да ми припомниш как точно правиш кегелите, в смисъл има ли значение дали бавно, бързо, постепенно стягане и отпускане на мускулите подред или всички заедно? Добре, щом е по-ефективно да има нещо вътре, когато се правят упражненията, тогава значи мога да ползвам чашката в неменструалните дни с тази цел? Настя много бързо излезе, но ми се струва, че геройското ми напъване сега ми играе лоши номера с чашката - както и да я сложа си пропуска, ясно е, че си имам "свлачища" на мускили, едно друго или най-малкото са доста отпуснати.

# 412
Ами, Деси, като при всеки мускул, най-ефективни са бавните стягания и разхлабвания. Можеш да стягаш свинкстерите по ред на номерата и после в обратен ред да ги отпускаш, а можеш и само на влагалището мускулите да стягаш като асансьор - започваш най-долу и все едно избутваш нещо нагоре - стягяш на 4-5 етапа, после отпускаш започвайки най-отгоре и постепенно оптускаш до долу. С времето доста ясно се получават етапите и все по-лесно ще ги контролираш. Правиш колкото можеш - серия от 3 е добро начало.

Топките у нас са известни като "китайски топки", а на английски са "smart balls" - има ги в секс-шоповете. Продават се по една или по две в хубава кутийка.

# 413
Не се гордея с това, но от директните упражнения за тазовото дъно съм учила само това за стягането на мускулите, които спират струйката като пишкаме. При това без никаква дори и ориентировъчна дозировка. Сега се запознах в детайли с тези упражнения и в търсенията ми попаднах на това. Струва ми се добре обяснено.

# 414
...и в търсенията ми попаднах на това. Струва ми се добре обяснено...
                                  Peace. Чудесно е даже.

# 415
  • София, Младост 2
Покрай тая тема централно ще откачим Laughing (а на мен и без друго не ми трябва повече насърчаване в секс-насока, че мъжа ми вече взе да ми бяга и да се оплаква от главоболие Mr. Green)

Досега съм разглеждала топките в секс-магазините - обаче нещо не ми звучат много добре. Много пластмасови, беее... Едни латексови с метална тежест вътре като че ли най-добре ми прозвучаха - какво ще кажете? Иначе цени има всякакви - от 6 лв докъм 100. Така че как да си избере човек Thinking

А яйцата не мога да си представя колко големи трябва да бъдат. Иначе яйца от различни полускъпоценни камъни могат да се намерят на много места в магазините за бижута от полускъпоценни камъни - не са много евтини, но не са и поразяващо скъпи, но ми трябва ориентир за големината Thinking Или трябват 2-3 различни големини? Поне най-голямото да знам колко трябва да е - щото кокошето яйце ми се вижда голямко hahaha

# 416
На мен един приятел ми ги донесе преди мнооого години - бяха 2 в кутийка, колкото голям орех, супергладки и сравнително тежки ми се сториха - от години обаче не знам къде са (а и колко пъти се местих през тези години...) Embarassed
Хедра, кокошо яйце си е бая голям разбер за тази цел! Иначе повърхността трябва да е съвсем гладка, а материалът да не е порест. В страничката с яйцата най-голямото изглеждахе като половин кокоше, но по-издължено, а малкото беше като пъдпъдъче яйце. Съветът беше да се започне с по-голямо и да се мине към по-малко.
На мен "асансьор"-ът ми върши чудесно работа, но бих искла и с яйцата да пробвам.

# 417
Мерси за инфото, ето повод да направя сефтето най-сетне със секс-шопа, че досега не ми се е случвало.  Simple Smile Blush  Чудя се малко как се вадят топките - все пак с тази кръгла форма? Може би са меки и могат да се стиснат както чашката? Просто не мога да си го представя, като не съм пробвала - мисля, че може, ако е по-хлъзгаво, да се изплъзват все по-навътре при всеки опит да се хванат и измъкнат.  newsm78
Нощем ползвате ли чашката? А ако спането е непробудно повече от 8 часа, има ли проблем, имам предвид, при по-леките дни, когато няма опасност от препълване, а по-скоро толкова продължително да стои, без да се извади? Аз си се будя да си пишкам нощем, но понякога, ако съм имала предната нощ "маратон" на компа, на следващата нощ заспивам още рано рано с детето и понякога ми се събират доста непробудни часове.
Мия чашката всеки път (понеже я сменям само вкъщи) с Lactacyd femina? Става, нали?
И сега един тъп въпрос! Възможно ли е при неправилно поставяне да се притиска нещо там и като резултат да цъфне някой хемороид? Тази вечер в 00 усетих нещо непривично, не точно болка чак, и като пипнах и се погледнах след това, видях подутинка, не беше по-различна на цвят или вид от околната зона. Уф, ще ме извините за подробностите, но го описвам, защото никога досега не съм имала и не съм сигурна какво е точно, понеже нали има и други неща, освен хемороиди - фистули, мисля, се казваха. Следващия път сякаш не беше толкова подуто. Абе, не зная, не съм се претоварвала нещо, а това, че съвпадна с първото ми ползване на чашката ме накара да се зачудя.

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 01:17 от desi_sunshine

# 418
Деси, топките са твърди и тежки, поне тези, които имах аз. Вадят се по същият начин, както си "извадила" и бебето (далеч по-лесно, разбира се Simple Smile) - просто малко напъваш мускулите и топката сама излиза. Аз това и с тампон съм го правила, но с чашката не мога, може би заради ръба и самата форма на чашката - мога да я изкарам с мускули само до ръба.
За миенето на чашката трябва да няма сапун в препарата, аз такъв не успях да намеря. Т.е. намерих на едно нещо, но миришеше отвратително на бръснарски крем и не го купих. Иварявам само преди след употреба и толкова.
Хомороид от чашката според мен няма как да ти излезе, но пък знам ли, нали всички с особености в анатомията...
Нощем изкарвам по 9-10 часа с чашката, не ми пропуска, но при мен и наторването нощем е слабо. Имам чувството, че е от гравитацията, но само като стана трябва веднага да съм в 00, че потича като язовир с вдигнати шлюзи. Това потичане именно чашката го хваща и съвсем спокойно я изпразвам в 00, т.е. проблеми никакви.

# 419
  • София, Младост 2
Тези топчета по секс-шоповете са свързани по две и се вадят с издърпване на конеца, който ги свързва - така че няма да останат вътре Laughing Пък и нали идеята е да се тренират мускулите и да можеш да ги движиш топките нагоре-надолу Mr. Green

А за почистването на чашката - в книжката й или някъде другаде пишеше, че може да се мие с интимен шампоан или гел, те нямат сапун в състава, за да не променят ph на деликатните зони. Аз също ползвам Лактацид, а след приключването на цикъла изварявам основно за 15 мин.

Някъде мернах нещо от сорта, че според гинеколозите продължителна употреба на чашките можела да доведе до разширяване на влагалището, защото материалът й е сравнително неподатлив и държи разширено - на мен ми се вижда неоправдан страх, в крайна сметка тези тъкани са мускули, а не кожа и се напрягат и тренират да я държат на място, пък и чашка се ползва 3-4 дена в месеца, а не нон-стоп.

Общи условия

Активация на акаунт