Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 520
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Теди , аз сега се връщам оттам.Даже ходихме да разгледаме къщите в селището под теб.Хубави са като пространства , но през който и прозорец да погледнеш , виждаш покриви и чуждите прозорци.Направо ужас !

# 166
  • София
Ние още не сме я сложили , но гледахме на панира.Мисля , че струваше около 4500 лв на някаква френска фирма май беше !В някоя от старите теми сме го дискутирали.Беше с някакви контейнери за разпределяне на твърдите частици , химикалите и накрая с водата може да си поливаш градината. Grinning
Това е пречиствателна станция. Едни познти имат био такава, когато не ползват къщата няколко месеца ходят хвърлят някое умряло животно да имат с какво да се хранят бактериите, иначе умират от глад  Mr. Green

# 167
Теди , аз сега се връщам оттам.Даже ходихме да разгледаме къщите в селището под теб.Хубави са като пространства , но през който и прозорец да погледнеш , виждаш покриви и чуждите прозорци.Направо ужас !
#Cussing out Didi mnogo sam qdosana v momenta ,govorih sas stroitelnata firma do nas,imam 80m2  ograda koqto izgradih s moi pari i varhu moq zemq/ne varhu ob6t sinur/,kogato govorih sas sobstvenika na obektite do nas da mi dade da se svarza za tqhniq vodoprovod mi poiska 5000lv,az oba4e mu kazah 4e bi trqbvalo da mi plati 40m2 ot  ogradata koqto izcqlo e postroena vav moq parcel".-odgovora be6e-na nas ne ni trqbva ograda" .Paradoksa e v
tova 4e predi malko razbrah 4e sa po4nali da izmazvat MOQTA ograda ot tqhnata strana i da slagat kamak,6teli i keramidki da slagat.Mnogo se qdosah za6toto iskali da si pravqt i trotoar4e i da butnat Moqta ograda s 1,60m i da vzemat okolo 40m2 ot Moqta plo6t!!!Ama 4e naglost ot strana na razni "novobogata64eta".Ina4e za gledkata ne mi govori :2gunfire:i visoki topoli da nasadq NQMA da pomogna!!! #Cussing out

# 168
  • густо майна Филибето
trendafilka, ползвай кредора и пиши на кирилица. Много е трудно да те чете човек  ooooh!. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4823.0

# 169
trendafilka, ползвай кредора и пиши на кирилица. Много е трудно да те чете човек  ooooh!. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4823.0

zabelezkata e osnovatelna ,samo 6te vi 4eta Peace

# 170
  • густо майна Филибето
Изобщо не исках да кажа това Hug Ще ми е интересно да те чета все така, но наистина е трудно. Кредор е онова малко квадратче, горе до менюто:  начало*помощ*търсене*профил*календар*архив*изход - следва квадратчето. В линка горе е описано как се ползва.

# 171
Изобщо не исках да кажа това Hug Ще ми е интересно да те чета все така, но наистина е трудно. Кредор е онова малко квадратче, горе до менюто:  начало*помощ*търсене*профил*календар*архив*изход - следва квадратчето. В линка горе е описано как се ползва.
da znam ,no ne namerih kredor za MAC newsm78

# 172
  • София
Проблемите се започнаха! Количествените сметки задължение ли са на архитекта и ли се плащат допълително или как?
Мислех си, че са неразделна част от проекта.

# 173
  • София
Договарят се допълнително по принцип. Какво пише в договора Ви за проектиране?

# 174
ехооо

Нашето грубо почти завърши...

х_diabet_mama, прави се отделно от конструктора... заплащането вероятно също, изобщо въпрос на договорка.

За канализацията обсъждате... и ние сме без... сложна ситуация, за сега съседите ни са я решили, да видим ние как ще се възползваме  Wink

При нас също има 20кв мазе под 100кв кота 0, така че всичко може...

Пепита, Честита първа копка... не вкарвайте много негативни емоции... всичко ще се нареди  Peace

Друго не се сещам  Hug

п.п. bob_bs  ме изпревари  Wink

# 175
Проблемите се започнаха! Количествените сметки задължение ли са на архитекта и ли се плащат допълително или как?
Мислех си, че са неразделна част от проекта.
Не са задължение на архитекта. Нашата архитектка ни каза ,че няма смисъл да плащаме и за количествена сметка. Тя щяла да попита и да ни каже какво количество материали ще са ни необходими

# 176
Количествената сметка , нито е задължителна , нито е задължение на арх или конструктора , освен , ако предварително не е договорена ! Прави не заради материалите , а за да може строителят да даде конкретна цена да всяка една дейност поотделно , а не както се дава обща цена на кв.м.Така се минимализира печалбата на строителя.

# 177
Здраяейте,
Oтдавна не съм писала,но искам да ви информирам,че имаме предварителен проект .Моля ако имате забележки по него да ги споделите ето го:http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11884307

# 178
li4no bih slozila po-golemi prozorci Blush

# 179
  • В най - голямото село
SLADKA MAMA  и на мен ми се струват малко малки прозорците, но важното е на вас да си ви харесва.
А какъв срок ви дадоха за построяване на къщата от IBT?

Общи условия

Активация на акаунт