Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 506
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Този проект дело на архитектите от IBT ли е?
Прозорците са много малки - "колегите" от старата школа са свикнали на 60/60 за санитарни помещения и не може да ги убедиш, че баните вече не са "мръсни".
Родителската спалня е много малка и двойното легло на чертежа е 110 см широко.
Баните са много малки.
Трапезарната маса е на ходовата линия за стълбището.
Поздрави!

П.С.: иначе съм настроен изцяло положително към тази система Simple Smile Успях да убедя да построим къщата на сестра ми по тази технология. Сега остава общината да направи ПУП-а и сме в период на изчакване.

# 181
  • София
Договарят се допълнително по принцип. Какво пише в договора Ви за проектиране?
Нямам договор, работих с архитекти приятели на приятели
Единия проект има количествена сметка на конструкцията на всеки чертеж
Другия няма.
Конструктурите имат едни количествени сметки, но архитектите също имат - за прозорци врати и тн. така ми обясниха.

Диди, знам за какво ми е сметката, трябва да набавя 3 подробни оферти от строителни компании по нея.
Здраяейте,
Oтдавна не съм писала,но искам да ви информирам,че имаме предварителен проект .Моля ако имате забележки по него да ги споделите ето го:http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11884307

И моя вкус е към други прозорци, но наистина  е на-важно Вие как си я харесвате! Аз съм ЗА малките бани освен, ако пак вашя вкус не изисква големи и пищни с джакузи.
Това което видях в САЩ е че къщите им нямат нито една стена която да изглежда задна. Неможах да се преборя с моите архитекти къщите да имат лице от всякъде, но ще го реша проблема със строителите. При вас " задната " стена е много задна, но пак въпрос на вкус, ако не ти пречи не се карай с архитектите  Mr. Green  Peace

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 09:48 от х_diabet_mama

# 182
SLADKA MAMA, прозорците в спалните помещения не са малки, но с този зид по средата им... не ми харесва и на мен. Нашите в спални по 14-15кв са 1,50на1,20 и ми се струваше, че са ужасяващо малки, сега си мисля, че са достатъчни. По-големи бих ги направила в общото помещение.
Спалнята от 10кв на мен пък ми харесва, достатъчна е  Laughing имаш си голям дрешник, баня...
Баните са мънички, всичките, дори и за моя невзискателен вкус към тях.

х_diabet_mama, права си за количествената сметка към архитектурата. Ние имаме подробна такава, дограма, под, стени, таван, врати разбити по помещения. Но за сега, за оферта за груб строеж ще ти е по-ценна тази от конструкторите.

# 183
Щастие , у наше село канализация нЕма !  Laughing Така , че в този случай не знам как реагира ВиК и дали трябва да плащаш на някой ?
Аз изобщо не съм запозната с канализациите , но по пътя на логиката си мисля , че ако няма пречиствателна станция ,явно и законната канализация се отича в реката !  Grinning Вие не може ли да се включите към изградената вече канализация ?

А не можете ли да си направите изгребна яма. Законно е.
За чистата вода- ВИК и са много кирташка фирма. Нямат дори планове на цялата си водопроводна мрежа. За да ти се узакони обекта си правиш изгребна яма за отпадъчни води, а за чиста си биеш сонда и слагаш един хидрофор и няма да усетиш. Ще е късмет сондажната вода да става за пиене, ако ли пък не на минерална вода. Ние не си спомням в псоледните години да сме пили вода различна от минералната.

# 184
Какви парапети, Нивейка newsm78 ?

# 185
Момичета влизам само за малко. Нямам време изобщо - работата , къщата , ужас , даже нямам време да обядвам. Гледайте си плановете  предварително , защото после  newsm45 newsm45 smile3511 като мен. Никой не ме предупреди , че с най - дебелите тухли - 38 поротерм смалявам значително стаите.Това май трябваше да е предвидено. Дано след зидарията не се окажат кутийки .Сега дневната която по план е 38 кв.м. ми изглежда като 20кв.м.  Никой не ми каза , че с тях се набутвам и с желязо и бетон , тъй като къщата ми е мъничка и за мен това е излишно.Не ми казаха предварително , че след като втората баня е над кухненския бокс , тръбата минава в единия й край с 1 м. навътре от зида. Сега трябва да се крие под гипс картон или шкафове. Никой не каза , че ще ми е по - евтино да съборя тези 40 кв. и да почна на чисто.

Обаче като изкопаха основите , копнаха повечко под стълбището .Освен , че ще се набута бетон , се оказа , че отдолу става идеален килер.
Незнам какво да ви кажа , чувствата ми са объркани.

# 186
SLADKA MAMA  и на мен ми се струват малко малки прозорците, но важното е на вас да си ви харесва.
А какъв срок ви дадоха за построяване на къщата от IBT?

40 ДНИ.
Този проект дело на архитектите от IBT ли е?
Прозорците са много малки - "колегите" от старата школа са свикнали на 60/60 за санитарни помещения и не може да ги убедиш, че баните вече не са "мръсни".
Родителската спалня е много малка и двойното легло на чертежа е 110 см широко.
Баните са много малки.
Трапезарната маса е на ходовата линия за стълбището.
Поздрави!

П.С.: иначе съм настроен изцяло положително към тази система Simple Smile Успях да убедя да построим къщата на сестра ми по тази технология. Сега остава общината да направи ПУП-а и сме в период на изчакване.

Да тяхно дело е .Аз си харесах един типов проект и го измених според мойте изисквания.Идеята е да е в български стил къщата.
Аз исках малка спалня(самата спалня ще е 160 см.) с отделен дрешник и баня към нея.Баните са малки,защото аз искам да са такива,по добре 3 малки отколкото 1 голяма.Колкото до прозорците на баните,ще го помисля.Трапезната маса и изобщо разположението на мебелите може да се промени малко.

Това което видях в САЩ е че къщите им нямат нито една стена която да изглежда задна. Неможах да се преборя с моите архитекти къщите да имат лице от всякъде, но ще го реша проблема със строителите. При вас " задната " стена е много задна, но пак въпрос на вкус, ако не ти пречи не се карай с архитектите  Mr. Green  Peace
На тази стена която е северна и няма какво да се разположи там,съм измислила да направим навес за колата и мисля,че така ще се разчупи,ти как мислиш?

Ще помисля за повече прозорци в дневния кът.За спалните и аз мисля,че са достатъчни.

Другото което е, идеята е за нискоенергийна къща и колкото по-малко прозорци толкова по- малко загуба на топлина през зимата и по- малко нагряване през лятото.Важното е все пак да изглежда естетично издържана визията на къщата,която все пак трябва да се доближава  до възрожденската архитектура.

Благодаря на всички за споделеното.От написаното разбрах,че някой също като мен харесват малките бани,малка спалня и са съгласни ,че в спалните не са нужни големи прозорци. Peace

Имайте предвид,че исках на максимално малка площ да разположа всичко необходимо(спални за нас и децата,спалня за гости,кабинет,3 бани,килер и достатъчно голям дневен кът и най вече голяма кухня).

# 187
Моля ви,кажете дали няма да е по-красиво с 4 скатен покрив.

# 188
pepita66 , съчувствам ти за възникналите проблеми ! Но ще претръпнеш !  Mr. Green Споко ! И аз бях така , чак ми минаваше през ума да навивам мъжа да я продаваме заедно с плана !  Laughing
Аз не помня защо решихте да строите с най-дебелите тухли , но за предварителното залагане на този размер при проектирането на помещенията сме говорили в по-старите теми.Това за набутването с желязо и бетон не го разбрах много ?!  newsm78 Това , което се е получило с тръбата е неприятно , но не обсъдихте ли вик проекта предварително ? Аз също имам баня над кабинета на мъжа ми , но всичко по вик и конструкция го обсъдихме предварително и постигнахме компромисни варианти.Няма ли начин тази тръба да бъде изместена ? Аз бях пропуснала една такава , която трябваше да мине по средата на стената в трапезарията , но имаше възможност да я набутам в ъгъла и вече няма да се вижда от пердетата на прозорците.
Поогледай спокойно проектите , разпитай , не се паникьосвай и не се ядосвай ! Знам какво е , но в един момент вече на човек не му остават нерви и започва да забелязва повече хубавите неща !
 Hug

# 189
  • густо майна Филибето
Моля ви,кажете дали няма да е по-красиво с 4 скатен покрив.
Ако искаш да се доближиш до възрожденска визия, четирискатен покрив ти трябва Wink
И аз съм за малките бани, защото прекарвам там твърде малко време. Peace Това с отпускащата вана май никога няма да ми се случи Sad
Моят прозорец в банята (в блока) е 60/90 , но е по-горе разположен и ми е много светло (много държа да ми е светло в банята Simple Smile)
За спалните прозорците ми се струват достатъчни, освен това са и по-високо така (120 височина), можеш да ползваш пространството под тях. Само с пресечената от масата ходова линия съм напълно съгласна, обаче с всичко се свиква Laughing
Не видях тераса Rolling Eyes И аз бих се лишила, но например мисля там да си простирам.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 09:09 от Ljuboznatelna

# 190
  • София
SLADKA MAMA малките прозорци означават и по-малко светлина и светване на лампите по-рано. К стъкло и добра дограма компенсират до някъде топлозагубите от големите прозорци.

pepita66  настръхнаха ми косите като те чета, на чужд гръб и сто тояги са малко , ама наистина по-добре се успокой седнете и обмислете, няма тръба която да неможе да се промени, ако ти кажат че неможе значи ги мързи, тропни им с крак!  Hug Hug Hug

мен ме върнаха вчера в първи клас. трябва да направя абсолютно всички малки промени по проекта и да ги издам на хартия, а архитектите и всички спец. вече са ми дали папките. направо ми се свива душата и само отлагам да им се обадя.

градинаря и той ми каза, че му искам растения дето не ги е и чувал даже  Crazy но поне наредихме градината, дано не е много кичозна, че се опитвам целия свят в 3 декара да ги събера   Crazy

за любителите на градини : победителя на миналогодишните Daily Mail National Garden Competition 2007 UK награди   http://www.flickr.com/photos/fourseasonsgarden/2341878386/

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 09:21 от х_diabet_mama

# 191
Здравейте,момичета!
Аз се вмъквам в темата ви с малко въпроси.
1-Достатъчни ли са 500м2 за парцел за къща?
2-Колко пари излиза проект за къща(питам защото има вариант да ползваме готов вече проект и ми казаха че ще ми струва само 2500лв, ама като нямам представа как вървят цените как да преценя това малко ли е много ли е)
3-Терена е стръмен и проекта за къщата е правен на скатове (в основите се застрояват100м2 и на горе се вкопават още 20м2 основи), дано да го обясних правилно?

# 192
  • София
1. Да
2. 10-12 Е/кв.м. РЗП - криза е Simple Smile

# 193
ох, на нас ни предлагат най-ниско 15 евро за стандартен проект, кажете ги тези за 10-12. то се е видяло, че никой няма да направи това, което искаме, но поне да ни е по - евтино. на нас ни се искаше пасивна къща или поне по - енергоспестяема
последния път ни срещнаха със специалностите и мъжът ми почти се изпокара с електрото и пак накрая ни казаха, че ще ни направят стандартното, за 15 евро без геология и геодезия мисля

# 194
Здравейте,момичета!
Аз се вмъквам в темата ви с малко въпроси.
1-Достатъчни ли са 500м2 за парцел за къща?
2-Колко пари излиза проект за къща(питам защото има вариант да ползваме готов вече проект и ми казаха че ще ми струва само 2500лв, ама като нямам представа как вървят цените как да преценя това малко ли е много ли е)
3-Терена е стръмен и проекта за къщата е правен на скатове (в основите се застрояват100м2 и на горе се вкопават още 20м2 основи), дано да го обясних правилно?

1.Достатъчни са.Смятай 3 метра от единия съсед,3 от другия,5 от пътя или 10 ако е главен път и ще получиш квадратурата на която можете да строите.
2. 2500лева за колко квадрата разгъната площ?

Сладка Мама,аз също съм за големи прозорци и ще ти кажа защо... Ходих на психотерапия заради Паник Атака и психотерапвета ми обясни,че от голямо значение за психичното здраве е светлината която влиза в дома.Поради тази причина е задължително във всички болници да светят всички лампи дори и през деня.Посъветва ме когато вън е мрачно да святкам лампите в къщи,по този начин стимулиран "незнам си кой" хормон.

Пепита,не се ядосвай за материани неща.Не си заслужава.Сигурна съм,че ще намерите решение само дето "скъсаните" нерви няма да възстановиш.

Диабет мама,градината която си ни показала е много красива но не и практична,по скоро за колекционери.Климата в България предлага нещо по различно.Някои от видовете искат влажен въздух,в Бг той липсва,но затова пък в Бг можеш когато си искаш да си правиш парти на открито и една беседка буквално ти заменя хола през лятото.Никой в Англия не може да се похвали с това, за целта ползват маси и столове които да могат да прибират или покриват.
Аз харесвам и външните чешми.Не искам да се лишавам и от удоволствието да си откъсна пресни плодове Simple Smile Нищо против иглолистните дървета,да красиви са,но и широколистните които виреят по по ниските части не им отстъпват.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 12:38 от Щастие

Общи условия

Активация на акаунт