Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 65 303
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • Толбухин
danyy69 в старите теми говорехме за това.
Мъжете в нашето семейство са строители-та клахме агне,а в къщата на свеки петел.Хвърлехме пари в основите-монети.Купих и една юбилейна монета.
Във всеки край различна е традицията.

# 451
danyy69 в старите теми говорехме за това.
Мъжете в нашето семейство са строители-та клахме агне,а в къщата на свеки петел.Хвърлехме пари в основите-монети.Купих и една юбилейна монета.
Във всеки край различна е традицията.

Това за парите и аз го знам, че се слагат.  Peace

# 452
Много ви благодаря за отзивчивостта. Като започна със строежа и аз ще се включ вам в темата да си ближеме взаимно раните

# 453
При нас, на първа копка свещеникът взе 3 камъка , които след ритуала каза да приберем и при наливането на основите се слагат някъде , подредени на триъгълник.

# 454
Ами аз не мисля да викам свещеник при първа копка мисля че той се вика после когато всичко е готово и сте се нанесли за освещаване на къщата

# 455
  • густо майна Филибето
Аз пък искам първи да минат радиестезисти, само с мъжа ми не знам как ще се разберем Confused

Ние поискахме виза за временен обект, защото постоянния засега е химера.  Ако всичко е наред, и най-вече ако има пари, ще строим 2 етажа по 60кв.м. Мисля една малка част от готовия навес да ми стане кухня и ако пристроя една спалня, съвсем достатъчно ми е Simple Smile Сега големия въпрос е как ще изглежда къщата отвън, защото всъщност ще е вероятно едно малко кубче Rolling Eyes Аз позаглеждам тосканските къщурки , независимо че са повечето са от камък, или средиземноморския стил. Иска ми се акцента да е върху детайлите - двускатния покрив, често без чардак,вида на керемидите, на прозорците, типичните дървени капаци, железни парапети...

# 456
Ние скоро минахме през тези ритуали,затова ще ти кажа какво правихме ние. Единият вариант е да си извикате попа на място и той си прави всичко-в основите се полага светена вода,светено олио и се хвърлят 3 камъка в името на Отца и Сина и Светия дух в три посоки-попът го прави. Аз обаче нещо не съм от тези,които ходят много по църквите,но съм си вярваща и затова майка ми ходи в църквата,попът си прави каквото трябва и после й дал едно бурканче със светено олио , едно със светена вода и казал някой мъж да продължи ритуала на място.Този ритуал се правел при полагане на основите на къщата,та мъжът ми мяташе камъните,а бурканчетата се сложиха при първото наливане на бетона.
Но бригадата ни са турци и много настояваха за заколеното животно ако ще правим ритуали,въпреки,че ги уверих,че попът е казал молитва и за тях-да не пострадат при строежа.........но и те са си прави и не исках да им чупя мерака,тъй че им купихме петел ,но с условието,че те си го заколят,че на нас няма да ни понесе гледката. Така и си направиха,та имаме и тяхната "благословия" за нашата къща  bowuu
Ааааа, и нещо което не разбрах на време-при първата копка на багера било хубаво да се счупи бутилка вино в греблото. Ние не го знаехме това и багерът взе ,че ни се развали и майсторите викаха,че е заради бутилката-веднага като го оправиха отидох,взех една бутилка и при "първата "копка на вече поправения багер я спрасках Mr. Green

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 16:19 от * Valia *

# 457
Аз го забравих това за шампанското !  Mr. Green Мъжът ми разби една бутилка в кофата на багера , както беше загребала първата пръст !  Grinning

# 458
А,и друго нещо се сетих сега-било хубаво да се почерпят майсторите при наливането на бетона и аз съм им казала на моите,че обяда след бетона е от мен (но е без алкохол естественоте моите са много съвестни и дори и по 1 бира не искат да пият,че после трудно се работело).

# 459
И аз да се включа с нещичко по обсъждания въпрос.
Нашия поп предложи да напишем нещичко за бъдните поколения, в шише и в основите. Така и направихме, мъжа ми написа страхотна поема. Останалото, според попа и разбиранията на всеки  Wink

Нашия строител втора седмица не се обажда, чудя се смята ли, отметнал ли ни е   newsm78

Ние правим проучвания за дограми, инсталации и замазки... ако някой има нещо предвид съм на линия  Wink

# 460
Здравейте! Включвам се при вас, тъй като и на нас ни предстои строеж. Все още сме много, много в началото - съвсем скоро оградихме мястото и сега по ред на номерата започваме да отмятаме задачите, една от които е да си намерим "нашият" архитект. Ще съм много благодарна ако ми препоръчате добър архитект в София.  И също така ще ми бъде полезно да споделите за бригадите, които ви строят какви пари взимат за груб строеж. Предварително благодаря!   bouquet

П.П. Ритуалите, за които сте разказали наистина са много интересни! Надявам се да имам възможността да приложа някой от тях скоро!  Praynig

# 461
Като сме започнали с ритуалите , при изливането на първата плоча  , бяхме направили агне.По хайдушки !   Mr. Green

# 462
Това с колене на животно е курбан за къщата, но съм проучила специално и в християнството и в исляма курбан с кокошка  или петел или пък заек не се прави.

# 463
Много благодаря и аз за съветите по отношение на ритуалите при първа копка  bouquet  bouquet  bouquet
Уж и при нас това трябва да се случи скоро, но да видим докога ще ми издържат нервите и ще отида директно при кмета Mr. Green Все пак вече имам подобен опит с  ЕОН. Та и в общината ще взема да се проявя в пълния си блясък Laughing
Има ли някой от Варна, който да чака за разрешително за строеж?

Да кажа и аз какво знам за коленето на петел. Скоро една възрастна жена ми каза, че наистина се коли петел при първа копка и главата му се заравя в основите. Само че като се замисля от първа копка до леене на основи няма ли известно време? Тая глава ще се хумне, ще трябва в хладилник да я държа. Laughing
Така че при нас най-вероятно ще е освещаване от поп и бутилка вино.
По отношение на агнето, то се колело при освещаване на къщата.

# 464
Явно в различните краища са различни и ритуалите !  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт