Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 65 308
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Не ,нямаме Виза.Тепърва сега започваме.В петък подадох документи направо за ПУП.От кметството ми казаха че не ми трябва.Или ??

# 436
 smile3514 Лелее, до кота 0,00 ми отидоха половината от парите............Я да ви питам това нормално ли е или аз съм си направила грешно сметката.......Имайте предвид,че съм си предплатила почти цялата арматура и почти всички тухли от тази 1/2 от парите. То верно парите си вървят,ама все още нашата къща изобщо не прилича на къща-даже няма къде да се скриеш на сянка....... smile3518 .
Остават ни зидария на първи етаж+ колони на първи етаж,плоча + колони + зидария на втори етаж, 2 стомано-бетонни пояса +гредоред + покрив..............

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 16:14 от * Valia *

# 437
Аз мисля , че е нормално.Избата ни излезна около 26 % от цената за целия груб строеж.

# 438
 Hug Ох,много ти благодаря, Диди, макар че 26 % звучат доста по-добре от 50%.

# 439
* Valia * , нали в тази половина , която сте похарчили влизат  арматурата и тухлите ? Ако правилно съм разбрала , то и вашият процент е приблизително толкова , така че няма за какво да се притесняваш. Подземните части излизат скъпо и затова повечето хора ги заместват с килери или помощни стаи в надземната част.

# 440
  • София
Не ,нямаме Виза.Тепърва сега започваме.В петък подадох документи направо за ПУП.От кметството ми казаха че не ми трябва.Или ??
На нас първо ни трябваше виза, а да не говорим, че преди визата ни трябваше идеен проект за да знае каква виза да ни даде главния архитект. Той пък се промени, та трябваше и втора виза да вадим.

# 441
* Valia *  Чакай да почнете с покрива , улуците , изолацията на последната плоча. Иде ми да се  #2gunfireНие точно правим покрива в момента. Ако някоя от Вас се смили да ме прибере , обещавам да съм много кротка и послушна.

# 442
  • Толбухин
Може преди да е било вярно че половината пари отиват в основите.Там е една бездънна яма.
Но сега много парички гълтат и довършителните работи.Фаянс,ламинати,кухня,бани,не отстъпва и осветлението.Направо ми се ревеше.Ето че нещата се случват.
На 2 ет банята ми е само с монблок,по простата причина че изводите за смеситела бият-единия на горе др. на долу.Щяха да къртят плочките,но се размина сега е лекинко на една страна и капе.Семитела му се разказа играта от слагане и сваляне,а е Видима-180 лв.
Той беше за 1 ет.,но и там положението същото.Та сложихме панел,моя беше много против но като няма накъде.
Виках и великите ВИК майстори,които ми правиха ВИК взеха от нас за 2-3 дни 1200 лв.Фаянсаджиите виновни,как ще са те виновни като те си полагаха трабите и те измазваха.  ooooh!
Така че "Шоуто продължава"

# 443
  • sofia
По груби сметки, грубият строеж (покрита и с дограма) е около 1/3 от това да я направиш годна за живеене. Естествено зависи какви материали ще вложиш в довършителните работи, но определено тръби, инсталации (ВиК, отоплителни, електро), подове, стени....гълтат много повече от грубия строеж.
Обзавеждането не го броим, с него още повече намалява делът на грубия строеж.

# 444
Глупости. Не съм съгласна. По тая логика трябва да обзавеждаш с мебели Versace и да лепиш мрамор навсякъде. Грубият строеж според мен е равен като цена на довършителните работи + обзавеждането.

# 445
Много ви благодаря за думите............
Започнах наистина да се притеснявам за парите,защото съм се настроила да приключим тази година с грубото, а имаме точно определена сума на разположение.  Уж всичко като сметка излиза,но на тая къща още не се вижда края.А ние дори и мазе нямаме-всичко отиде само в основите 1/2 от бетона,1/2 от арматурата.
Иначе знам, че довършителните работи гълтат много повече от грубия  строеж,но там може да се действа по-постепено-първо слагаш дограма,после като имаш пари си оправяш цялата ел.инсталация, после ВиК-то, после  измазваш отвътре, после си купуваш паркета за едната стая и т.н.,докато грубото не можеш да го оставиш просто ей така на някакъв си етап-поне трябва да покриеш

# 446
Аз отговорих на * Valia * имайки предвид единствено грубия строеж и то без дограма.Що се отнася до това колко излизат довършителните работи и обзавеждането , мисля че тук нещата са много относителни.Далече сме от тази част , но когато правихме апартамента довършителните работи и обзавеждането ни излезна 1 път и половина , колко струваше цялото жилище.

# 447
Здравейте на всички. Понеже повечето от вас са вече доста напред в строежите, а на мен се га ми предстои да почвам та искам да попитам има ли някакви специални ритуали и традиции които се правят при първа копка и при основите защото ми казаха че трябва преди да направя първа копка да заколя кокошка в единия край и кръвта да изтече в основите. Това страшно ме шокира и искам да попитам вие знаете ли нещо такова или въобще какво се прави?

# 448
Клането на животни е езически ритуал !
Ние викнахме поп.Носехме хляб , вода и свещи и разни други неща за почерпка.Най-добре ще ти каже свещеникът , ако ангажирате такъв.

# 449
А нещо в самите основи слага ли се? newsm78 ох побърках се вече а екшъна още предстои #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт