Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 65 297
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Това с ритуалите  newsm78 незнам.Ние счупихме бутилка шампанско в багера и с него и сладки  се почерпи бригадата. Даже и не присъствах на този момент  / по уважителни причини/ .

Сега да направим покрива и дано успеем с улуците и обшивките на калкана , комините и челните дъски , че вече  newsm45 smile3514

# 466
  • София
И аз да се включа с нещичко по обсъждания въпрос.
Нашия поп предложи да напишем нещичко за бъдните поколения, в шише и в основите. Така и направихме, мъжа ми написа страхотна поема. Останалото, според попа и разбиранията на всеки  Wink

Нашия строител втора седмица не се обажда, чудя се смята ли, отметнал ли ни е   newsm78

Ние правим проучвания за дограми, инсталации и замазки... ако някой има нещо предвид съм на линия  Wink

Блазя ти за такъв мъж  Wink

За дограмите - спрях се на дърво и където не ми изнася - пластмаса на Шуко, но и там има тънкости. Някой фирми са си купили най-новите машини и при лепенето на ъглите остава една линийка 1-2 мм и почти не личи, че е пластмаса, иначе повечето ползват старите машини които обират около 5 мм и отдолу цъфва едноцветната пластмаса и си личи когато цвета ти е дърво. Но дори при бяла е по стилно като е с тънката линия. Май само една фирма съм намерила за сега, които да работят така.

# 467
И моите строители които намерих са турци сигурно за това ми казаха за кокошката #Crazy

# 468
Запис и от мен. Изчетох почти всичко до тук и продължавам да ви следя. Ще разчитам на помощта ви. А ние сме в процес на вадене на проекти и визи. Имаме си место в Брани поле.
Поздравления на всички, които са към финала. Като чета вашите премеждия направо косата ми се изправя  Sad

# 469
Здравейте
Някой може ли да ми каже какво се вика когато се забива знамето на покрива.
Благодаря

# 470
Хайде и аз да се включа с въпрос. дано някой може да ми помогне. Интересувам и търся инфо за изграждане на септична яма. От първа копка до покрив. За село в софийска област. Мястото е равно, но със сравнително високи подпочвени води. Знаети ли някой, който се занимава с това? Колко може да струва? Благодаря предварително!

# 471
Хайде и аз да се включа с въпрос. дано някой може да ми помогне. Интересувам и търся инфо за изграждане на септична яма. От първа копка до покрив. За село в софийска област. Мястото е равно, но със сравнително високи подпочвени води. Знаети ли някой, който се занимава с това? Колко може да струва? Благодаря предварително!
Изграждането на септична яма ми излезе 2800лв.,отгоре е с плоча.

# 472
В Русе вземат по 40 лв на метър.Плочата е отделно ,но не струва повече от 100лв

# 473
Покрива е готов и полят за здраве.Снимки по - късно , че не са ми изпратени .Тъй като съм немарлива и отдавна все си купувам батерии , та издадох багажа с фотото.

Останаха обшивки за комини , калкан и улуци и малко почивка до другата година.

# 474

Да правиш септична яма и да  даваш толкова пари за нещо , за което след 1-2 ще почнат да глобяват ,ми се струва неудачно. Нали все пак сме в 21 век.А и щом има подпочвени води няма ли опасност септичната яма да се пълни непрекъснато, да прелива.Това са много неприятни проблеми.А и като прибавиш изпомпването ,за което всеки месец искат пари..... Не знам ние много го мислихме и решихме проблема с малка пречиствателна станция По-скъпо е но с времето се изплаща и проблема се решава кардинално.

# 475
Погледни темата: "Локални пречиствателни станции "във форума.Там има доста информация

# 476
Да попитам и аз макар въпросът ми е малко неопределен.
Имаме едно място в близост до гр. Варна, 600 кв.м. В регулация, мислим да застроим нещо.
По план разрешават основа 100 кв. м. и максимум 2 етажа.
Мисълта ми е какво би могло да се застрои за около 40 000 евро там ако се използват възможно най-икономични и  най-евтини материали. Един етаж 100 кв или два по 60-70? Как мислите? Като се има предвид че цените за материали и труд малко са паднали, заради кризата?

# 477
И аз съм пред подобна дилема-да се простирам на около 70 кв.м на един етаж/който има нужда от основен ремонт/ или да достроя още един етаж.Все още не мога да реша, а сме 4 човека и ми се иска простор.Ще мисля.Благодаря за темата!  bouquet

# 478
  • густо майна Филибето
Нямам опит, но тъй като се смята, че най-скъпи са основите и покрива, излиза, че двуетажна къща е по-евтина от едноетажна със същата квадратура.

# 479
Никой ли няма инфо по моя въпрос? Каквото и да е, ще е от полза.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт