Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се прилага митническото мито в Китай?
Къде мога да проверя за митнически ставки?
Какви са разходите за доставка от Китай до България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се прилага митническото мито в Китай?
Митническото мито в Китай включва плащане на мита и ДДС върху стойността на стоките и доставката. За стоки над 150 евро с включен транспорт, ако са за лична употреба, може да се наложи плащане на мита и ДДС. Повече от 2 бански костюма може да се считат за търговски количества и тогава се плащат мита, ДДС и т.н. За повече информация относно митата, моля, консултирайте официалния уебсайт на Европейската комисия по митническите въпроси.
-
Къде мога да проверя за митнически ставки?
-
Какви са разходите за доставка от Китай до България?
Цените за доставка от Китай до България варират в зависимост от теглото на пратката. Например, за пратки до 0,5 кг цената е приблизително 24,32 BGN, а за пратки между 0,5 и 1 кг цената е около 30,59 BGN. За всяко следващо увеличение от 0,5 кг цената се увеличава с приблизително допълнителни 6.08 BGN. Максималното тегло на пакета до България е 20 кг. Тези цени са за пратки с пощите на Хонг Конг.
-
Какво представляват „ментета“ от Китай?
-
Какви са разходите за доставка от Китай до Англия?
и като си я вземеш - да се похвалиш!
Нито отговаря, нито мога да му намеря името, нито нищо. Аз мислех да го заплаша, че ако не върне парите, ще кажа на сайта, че е некоректен и да го отстранят. Обаче той си е премислил нещата. Аз се подведох от това, че той имаше над 1000 обява, или да съм се объркала...и той не би си рискувал акаунта в сайта. И сега явно няма какво да се направи? Има ли начин, чрез тези Уестърн Юниън да се направи нещо? Или към някой, към който да се обърна за помощ? Нещо, като "полиция в интернет"... оххх какво говоря, такива неща не съществуват. Някакви идеи?