1. На каква възраст се дават следните продукти?
Царевична каша
овесени ядки
ечемичени ядки
ръжени ядки
шипково пюре
зехтин/маслини
соя и соеви продукти (тофу)
(Посетих магазинчето на ул. Иван Шишман и там видях купища интересни неща от тоя род.)
2. Как се правят кашите с кърма? Брашното ври в кърмата или ври във вода, а кърмата се добавя накрая?
3. От коя гърда да си цедя кърмата за тая цел - от тази, от която е яло бебето или от другата? И преди или след като свърши бебето? Да не си докарам свръхпроизводство по тоя начин.
4. За яйцата и месото - доверявате ли се на тези от магазините или пазара? Нямам възможност за набавяне от село. Яйца от някоя позната баба все ще се намерят, но месо едва ли (пък чак и телешко, и свинско, и пилешко, и пуешко, и заешко). А рибата? В тоя случай все пак до готовите пюрета ли опираме?
5. За сиренето и млякото - Май имаше някаква последователност, как беше? Козе-овче-биволско-краве ли беше? Изобщо сирената се даваха преди млякото, нали?
6. Глутен, жълтък, месо - Прегледах пуснатата тема, но видях, че всеки дава тези неща на различна възраст. Какво ще ме посъветвате все пак?
Само да уточня, че хлапето досега не е имало алергия, но е предразположен наследствено от моя страна. Дълго стана. Благодаря предварително!