Януарските деца сбират пролетни цветя!

• 15 157
  • 296
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря ви мили дами  Hug
Иве аз и знам, че ми отива, но за третото, само след като се сдобиеш с второ  Mr. Green Що се отнся зма закуската - не се кахъри толкова. Веско също не е любител на закуската, но като се познавам, че ям трудно преди 12, как да изисквам от детето да яде  Thinking
Относно гърнето - човекът може да кара дълго време сух, ако се подканя на определен интервал да сяда на гърнето. Определено напишкването или наакването идва в момент, когато никой не го е подсетил, а той се е улисал в игра. Успокоявам се, че има някаква надежда, а и от септември ще е на градина, така че ... имап и много други неща да се учиме, като да се облича или храни сам  Embarassed
За боклучавите храни - ами яде ги вече, даже и аз му ги вземам понякога. До двегоишна възраст го опазих. След това бабите бяха преалено настоятелни да го захранят с неща, които знаят, че не са полезни, но пък са вкусни за всяко дете  Rolling Eyes Само вчера не издържах, кгато видях да му предлагат кола  ooooh! Е тогава не ме интересуваш, че сме се събрали на празнк и по-хубав повод.
Друго, с оето да се похвалим е, че ВЕско, въодушевен от къпането на ЦЕци в коритото, реши да се изкъпе във фонтанчето на заведението, та празника за него и ба му приключи предсрочно  Mr. Green
На всички болнички пожелавам бързо оздравявае. Ваня пробвай с ефералган-свещички да смъкнеш температурата  Peace

# 256
Не знам само,как да накарам Алекс поне за минутка да седне на гърне.....Не ще и не ще!Все-още си мисля,че ученето трябваше да е започнало,преди да се е научил да бяга,ама.....какво сега..... Confused

Освен да му покаже някой какво се прави там. Някое дете има ли около вас?
То все пак му остави гърнето, да седне, макар и обут на него. Сложете някоя играчка да "ака". Измисли нещо Simple Smile
Или опитайте направо в тоалетната (като големите) с допълнителна дъска.

Сега през лятото децата ще се научат. Вече са достатъчно големи, а лятното време е подходящо за уроци по гърне.

Ман  hahaha опасен е Весича.

# 257
Анджелина, благодаря за съветите! Аз още малко отлагам, детето не знам готово ли е за това, ама аз не съм.

Селма, аз давам солети, киндерчета, близалки и бонбонки, като последните 2 не много често. Направи ми впечатление, че тук който и да му даде нещо (обикновено продавачки на будки, супери и дори аптекарка) винаги ме питат дали може да му дадат бонбон или близалка и чак тогава му я показват.

Прегръдки на болничките деца!

# 258
Манана, честито ти християнче и от мен! Да сте живи и здрави цялото семейство   bouquet

И ние с Евангелина имаме прогрес - вече трета нощ заспива без да си смуче пръста. Възползвах се от това, че скоро й биха инжекциите и й обясних спокойно, че ръчичките й са мръсни, по тях полепват малки буболечки, като си лапне пръста отиват в стомаха, става болна и й бият инжекции. Подейства мигновено. Държи си пръста до устата, но не смее да го лапне. Надявам се да успеем, че не искам да прилагам лютивите и горчиви мазила. Ако мога само с приказки и обяснения да я откажа ще е най-добре.

Ваня, дано Айя днес е по-добре и бързо да се оправя  Praynig

# 259
Здравейте Simple Smile,

Честито  на всички, празнували вчерашния красив празник!

Ман, да ти е живо и здраво християнчето!Само радост вкъщи да ви носи! Heart Eyes

Ив, Честит Рожден Ден, с голямо закъснение, но от сърце Hug

Да ви кажа Боил също беше миналата седмица с много висока Т - 39,5 - 40.Съмнявахме се за варицела и аз спасих при нашите, че не се знаеше дали съм я карала.

Баща му 4 дни самичък го гледа и му сваляше Т през 4-5 часа.Освен Т, други симптоми нямаше.Сваляха я с нурофен основно и когато не помагаше - с хексалгин.Гадното беше, че първо му ставаха студени крайниците, почва да го тресе и вече като вдигне висока Т, започва целия да гори.На няколко пъти я е вдигал много бързо, мъжът ми как е издържал не зная. SadЧувахме се по 20 пъти по телефона.През почивните дни не е вдигал и сега е на ясла - сега ако се обрине тази седмица, ще се гръмна.

Аз поне си направих изследване - та се оказа, че съм я карала варицелата. Simple Smile

# 260
Температурата на крайниците не трябва да се различава много от температурата на тялото, защото има голяма опасност от гърч  Confused

# 261
Уф, а много често при децата крайниците са ледени, а челото гори  Confused

# 262
Температурата на крайниците не трябва да се различава много от температурата на тялото, защото има голяма опасност от гърч  Confused

Да, страшно е - мъжът ми първо го загряваше, за да изравни Т, после сваляне на Т.Това със студените ръце и крака досега не ни се беше случвало. ConfusedНо със затоплянето пак трябва много да се внимава.
Педито нищо не каза по въпроса.

# 263
  Хрисси,дано не се обрине Боилката! Praynig
  А какво беше това изследване за,дали си карала варицела?Не знаех,че може с изследване да се разбере.... Rolling Eyes

# 264

Само да добавя, че не се притеснявам чак толкова от това дали няма да изяде някой боклук, колкото от това да не свикне да взима храна от непознати! Това наистина ме плаши!

Верно,че е притеснително!И за хигиената,и за произхода на храната..... Tired

Освен да му покаже някой какво се прави там. Някое дете има ли около вас?
То все пак му остави гърнето, да седне, макар и обут на него. Сложете някоя играчка да "ака". Измисли нещо Simple Smile

Дете няма,но....гледам,че таткото се опитва да дава пример. Laughing Жалко ,че  почивните дни са му малко....

# 265

За Ива!
За всички "цветни" мами и всички прекрасни малки цветя!
За малкото християнче Цеци!

Бъдете живи и здрави, заобиколени и винаги обичаби от любимите си хора!!!!!!

И малко по отчета - с гърнето сме до никъде, но явно аз трябва също да се уча заедно с малкия.
Браво на Ним и на Симона

За "храните-боклуци" - давам само солети, друго не, вкъщи няма една бисквитка, може малко шоколад, ако аз ям, но пък аз не ям пред него. Готови сокове се случва, но рядко предпочитам да цедя или пък домашен компот. Обаче баба и татко - ей не мога да обясня че зрънчото, пържените фъстъци и чипса не са полезни. Симеон не трябвало да се лишава от нищо. И аз беснея, но кой ли ти слуша, те тия храни са жизнено важни, разбираш ли. Та похапва понякога по нещо, а на вън редовно ходи и си проси Simple Smile

Хайде всички болни да оздравяват и да посрещнем един чуден Великден!

# 266
  Хрисси,дано не се обрине Боилката! Praynig
  А какво беше това изследване за,дали си карала варицела?Не знаех,че може с изследване да се разбере.... Rolling Eyes

Селма, вирусът на варицелата е херпес - зостер.Взимат ти кръв и изследват дали имаш прекарана инфекция и придобит имунитет и дали имаш прясна инфекция.Всъщност изследват дали имаш антитела.

По въпроса за храните - Боил набляга на шоколадчетата и на соковете.При прибиране от яслата сам се сеща да минем през"газината" и да купим сокче - иначе се тръшва и не ще да се прибере вкъщи.

# 267
Ман, честито християнче!
А не беше ли студено в църквата като го кръщаваха? Ние ще кръстим Ники на през май и се чудя ако е лошо времето как ги събличат newsm78

# 268
Манана, честито християнче!

Браво на Симона за успеха с гърнето!

За даването на "храни-боклуци" май непознатите повече се съобразяват и разбират от дума, отколкото роднините.  Tired

# 269
Мананка,честито ви християнче!Да бъде здраво и благословено дете!
Ив,извинявай/колко съм загубена/ ooooh!ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!ОТ СЪРЦЕ ТИ ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ,КЪСМЕТ И ЛЮБОВ!

Браво на Симонка!
Права си eho82 Наистина от роднини по не мога да го опазя.То са едни бонбонки,едни шоколадчета.Иначе чипс и сокове/натурални/ и аз не давам ама до кога да видим Thinking

Общи условия

Активация на акаунт